- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
Hát a szerelés az csöppet könnyebb lett mint volt : ]
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz Mercutio_ #29356 üzenetére
Hát sajnos csak a belső átmeneti, újat kell vennem és mivel még nincs 1151-es itx a matx házak meg majdnem akkorák mint az atx (jó minőségű meg van vagy 2) így a rugalmasság és a jövő nevében beruháztam egy atx lapba meg ebbe a bazinagyba, csak még a procit nem döntöttem el milyen legyen így addig ez a felállás.
Amúgy most egy aurum s600 van benne de a 350w chieftec jóval halkabb Utóbbi odahajolva 1cm-ről sem hallatszik semmi, az fsp meg amellett hogy enyhe szélzaja van cicergő-szemetelő zúgást is hallat. PErsze nem hangos de hallani .
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
Szorri elfelejtettem de az előbb megnéztem, átállítottam manualra és 100 helyett 103-ra tettem de csak bootképernyőig jutott aztán elsötétült a monitor és semmi, úgyhogy vissza tettem 100-ra és most megy.
De szerintem az élménybeszámolóból kiderül hogy nem vagyok valami nagy tuningos -
flashpointer
őstag
Válaszd a matx verziót, +memória, sokkal kényelmesebb szerelni, jobb szellőzés, sli is belemegy, vagy ha jön valami új csati nem kell új lapot venni hanem bővítőkártya belefér.
Normális hűtésnek úgy is kell a hely, (még a radiknak is ) úgyhogy nem a lap dobja meg az összméretet.
(persze hogy normális matx ház nincs az más kérdés : )[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Suppressor, ( Core V1 uj elolappal, tiszta fractal design, nagyon bejovos)
Ha kicsit elobb jon tuti erre epitettem volna gepet. -
flashpointer
őstag
Az ősök gépe megadta magát aztán most jutott idő rá: A tünet az volt hogy egyszer csak nem kapcsolódott be, a CPU ventije felpörgött de képet nem adott és kb 10 mp-ként újraindult. H61-mv itx egy pentiummal+INWIN gyári táppal. Belezoomolva szépen látszik az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz AxBattler #33830 üzenetére
Van ilyen, ebbe halt meg legutóbb az alaplap amiről képet tettem.
Azt hittem a tápja nyírhatta ki, de ma tesó pont ugyanilyen alaplapja is meghalt, az egy HKC tápra volt kötve. 1 és 2 éves alaplapokról van szó úgyhogy megvan a márka hogy mit nem veszek többet
Amúgy tök jól össze van rakva, van benne anyag rendesen a méretéhez képest és böngészés közben meglepően némán ment egy pentiummal. Egy sima gtx 750+i3 -at is elvitt a tápja (benchmarkkal nem próbáltam) de akkor már tényleg durva hangja volt a kis ventinek.
Jó kis moddingalap lehet valami újgenes lowprofil kártyához mert 3+ slotnyi hely van benne és bőven elfér a +hűtés, valami durca paneltáp meg a CPU-ra ami ráfér.
Asszem az ősöknek az elszállt lap helyett inkább valami asus VivoPC-lesz úgyhogy ott van valahol a sarokban ha érdekel valaki vállalkozókedvűt : ) -
flashpointer
őstag
nem tudom ki mennyire ismeri őket de vannak ezek a rendhagyó CIT kinai házak, elég egyedi méretben amit más gyártónál még nem láttam, kisebb mint sok ITX-es ház, ha valakinek épp aktuális a dolog és az itx túl kompromisszumos lenne.
-
flashpointer
őstag
Digitalstorm Spark, egy darab 92-es radiator a legerdekesebb resze : )
-
flashpointer
őstag
válasz hegegabi80 #41945 üzenetére
Pedig de, a miliő arulkodik hogy haztaji
-
flashpointer
őstag
aktualis lett a tapcsere es gondoltam ranezek az SFX meretre miujsag mert sosem art ha nem tolti ki a gep a fel szobat, ugy vettem eszre hatalmasat fejlodtek az elmult evekben, tudnatok ajanlani ezekkel az elvarasokkal:
-modular
-felpassziv uzem
-ventivel is nagyon csendes (kb semennyire nem hallhato, nappaliban van a pc)
-i7 nonK proci + gtx 1070 meg a tobbi szokasos, 1 HDD 1 ssd meg 1 M2, esetleg a jovobeni fejlesztes miatt meg annyi hogy max egy K proci tuning nelkul, de a videokari kategoriaja marad ebben a fogyasztasban, elvileg egy 450-es tapnak is eleg kellene legyen.
ezeket neztem ki es olvastam hogy nem rosszak:-corsair F600 platinum (csak 10 euroval dragabb mint a 450)
-Thermaltake Toughpower SFX 450W (600?, habar az mar anniy mint az elozo es az tovabb nem kapcsol ventit)
-Enermax Revolution SFX 650W 80 PLUS Gold PSU (ez a legkedvezobb aru)
-EVGA Supernova 650 GM (ez jo draga es most is evga van ami ciripel, szoval kellemetlen meglepetes lenne ha ezis...)de nyitott vagyok masra is : )
-
flashpointer
őstag
Nekem par napja van egy 3600-as, meg epp csak osszeraktam de azert par dolog feltunt:
ami a jo benne hogy ha oylan lap+huto+beallitas van alatta akkor joval a nevleges teljesitmenye fole megy ( de ezt mindenhol leirtak,) meg nem volt idom megmerni de 90w-ot siman betol, hutot is igy erdemes meretezni ra.Egy noctua DH-N14s van rajta, ugy hogy tok nyitott es friss levegot sziv ra (es nem volt bent 24 foknal melegebb a levego) kb 600-700-as max fordulaton (1500ig megy asszem) 75 fok volt a max ugy hogy csak siman egy alkalmazassal leterheltem, szerintem olyan 70% volt az osszes magon egyszerre kb, szoval messze nem prime meg ilyenek. Mivel meg full nyitott ez mar hallhato, kb 450-500 rpm a hatar mikor 50 centirol ki lehet fulelni.
De ez csak egy gyors tapasztalat, eddig nem volt idom de majd a hetvegen megyek ra rendesebben hogy letesztelgessem
amugy a 1660ti sokkla kevesebbet fogyaszt mint a 2060 szoval huteni is csendesebben lehet. -
flashpointer
őstag
válasz #16939776 #46347 üzenetére
Oke, azt hiszem feljelenthetem magam remhirterjesztesert... a win-es rendszer ssd csak ugy atloktem az uj lapba, az elobb viszont telepitettem egy friss rendszert a legujabb driverekkel es egesz mas eredmenyek lettek. Stress-test alatt a noctua 400-as fordulaton 65 fokon tartotta a procit, meg epp csak langyos volt a talp, a vrm hutest viszont nem ertem el megnezni.
inkabb amig nem neztem meg jobban nem irok semmit
Fali merovel a teszt alatt 114 wattot mertem max, 1 hdd +2 hazventi meg egy videokari mellett. -
flashpointer
őstag
válasz hegegabi80 #47423 üzenetére
nekem egy ilyet hozott tegnap a jezuska
-
flashpointer
őstag
@49247
en csak tovabbvittem a gondolatmenetet .)[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Van valakinek tapasztalata a teljesen zart passziv rendszerekben?
Valami kedvezo aru megoldas keresek egy olyan helyre ahol fempor is repked a levegoben. Az eszkozzel csak internetezes lenne, jutub ilyesmi, valami win10-es rendszer, szoval teljesitmenyben az ilyen integralt procis cuccok is jok, j4105 amit kineztem, ahhoz nem tudom csak eleg lenne a gyari borda rajta a hazban, vagy specko haz kene ami a falra vezeti a hot?
Esetleg valami normal lap+proci diy hazzal nagy alubordaval a tetejen ami majd viszsaveszi a teljesitmenyt ha tul meleg lenne?
Vagy ha nincs kozvetlen venti/legaramlas akkor a koszos kornyezet ellenere nyitva lehet hagyni porszurovel vedett szellozoket?
Nincs tapasztalatom az ilyen 10-20-30wattos cuccokkal, termelnek egyaltalan anyni hot hogy aggodni kelljen? -
flashpointer
őstag
válasz #16939776 #50641 üzenetére
par nap utan este 10kor lett idom kibontani a karit es beleprobalni aztan szembesulni vele hogy valami nem passzol, ugyhogy amikor mar magadban egy hete letisztaztad hogy "na vegre ma este mehet a jatek" es egy ilyen problema jon szembe ott mar nincs leszoritas meg szepen csinalas
-
flashpointer
őstag
válasz HUN_Sector #50720 üzenetére
*az altalad beleprobalt radiator/ventilatormagassagnal
-
flashpointer
őstag
válasz cinemazealot #50862 üzenetére
Böngeszni is kellemesebb 144hz-en .)
-
flashpointer
őstag
válasz Chaser #50941 üzenetére
detto. Nemreg beneveztem az egyik legnagyobb hutos 3060ti-ra (3 slotos, Gainward phoenix) hogy majd gyarilag milyen nema lesz. 30 centis es a pcb kicsit hosszabb a felenel (ez is szempont volt a hutes miatt) Na most oke hogy felpassziv de mukodes kozben nagyon nem hozza a szamomra kivant zajszintet (pedig 30%os ventikkel 70 fokos) ugyhogy igy nem maradhat: Mar keszul hozza a lefogato a Morhpeus bordahoz csak mivel referencia pcb eleg trukkos, egyelore meg csak prototipus van : )
Ja meg ezek utan csak gagyi hutesu kartyat veszek mert ugyis megy ra a custom megoldas. -
-
flashpointer
őstag
válasz hszilard666 #52196 üzenetére
a 2 slot meg aftermarket coolerrel is necces, en valami kompatibilis halott karirol operalnam le a hutest vagy aftermarket cooler + kulso ventik ha a kinezet nem szamit .
-
flashpointer
őstag
Valaki talalkozott mar egy 3D-s cad modellel az NR200-rol? Jo lenne ha nem nekem kene megcsinalni
-
flashpointer
őstag
Fektett pozicioba nem fer be sehogy mert a C14S pont annyira log ra/ki hogy pont nem jon ki pedig mikor neztem a videot rola megorultem hogy valaki ezzel hasznalta fektetve ( a Socket pozicioja a lapon pont a legrosszabb...) Ja es persze kb 3 mm hianyzik hogy a felso venti is beferjen tole, az elore eso felsore meg kb szinten 2 lamella (2-3mm) log at..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest