-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz Archttila #43651 üzenetére
Kilövi, bár azért van kockázat. De amúgy nem hiszem hogy minden 2. AIO tulajdonosnak elpukkanna a rendszere.
Réz-alu téma: elvileg a bennük lévő folyadék is olyan, ami gátolja, hogy reakcióba lépjen egymással a két anyag - de ennek inkább olvass utána, mert most ez csak így beugrott....Szeretem leracsniztatni...
-
törölt tag
válasz mpierre #43650 üzenetére
Szerintem a közben keletkező csapadék - ami majd a vízben körbe úszkál - hamarabb el fogja zárni a cpu blokkon az áramlás útját és válik gyengévé a hűtő, még mielőtt kilyukadna a radiátor a korrózió miatt.
Ebben a konstrukcióban a radiátor alatt nincs más csak a perforált készülék ház, ha a radiátor mégis elkezdene ereszteni azt az asztalon megjelenő tócsa mutatni fogja. De nem fog veszélyt jelenteni az alkatrészekre a kicsöpögő víz.
Szerintem ennyi kockázattal belefér az AIO használata.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
A DAN Case mióta jön Taiwan-rol? Én úgy tudtam amióta létrejött az SFF közvetlenül Európából küldik a termékeket így nincs rá vám, áfa, és a szállítási idő is tűrhetőbbre zsugorodik. Erre ott virít a from taiwan...
Az NCASE-nél szerencsém volt mert egy az egybe átcsúszott a vámon,de ez így most nekem nem buli 90-95k az már nagyon nagyon nagyon nagy túlzás lenne érte. (még a 70 is súrolja az ingerküszöbömet)Lehet marad az én kis 6 ventis (mindenhol) kéz-meleg néma gépem?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
Akkor jól sejtem ez nem elég a 400-as HDPLEX DC-hez igaz?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
veterán
Nem tudnátok olyan házat ajánlani, amibe belemegy a full ATX alaplap, a végén mégis elég picike? Olyan trükkökre gondolok, hogy a táp a bővítőkártyák (4-8) helyén van és csak 1 vga fér be 1-2 vagy 2-3 slotba, a vinyók a ram fölött, stb, tehát némi vastagság árán kicsi marad, az alaplap becsúszik minden alá ahogy csak tud, esetleg a vga is merőlegesítve a laposság érdekében.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
imibogyo
veterán
válasz rasotamas #43670 üzenetére
Nem a leges legkisebb, de a CR 1080 is elég kicsi a maga ~32,65 L-es űrtartalmával. Pár napig egy ilyenben lakott az 4770k + GTX780 párosom és nem voltak csapnivalóak a hőfokok, legalábbis együtt lehetett velük élni. A te leírásodból pedig amúgy sem az jön le, hogy egy csillagromboló gépet szeretnél összehozni...
Ha ez (vagy a TT) nem tetszik, akkor a legegyszerűbb a csináld magad útvonal, mert a gyártók nem igazán vannak ráállva a "nagy alaplap kicsi házban" koncepcióra.
-
Pete55555
addikt
válasz imibogyo #43674 üzenetére
Ez a ház rohadtjó!!
Alig nagyobb, mint a mostani CMQ300L-em (hopp, most lebuktattam magam, hogy váltottam a Cubitek Mini Cube-ről ) és ATX lap is elfér benne.Szóval igen... Sajnos váltanom kellett, mert a Cubitekben hiába raktam be 2 db 14-es BQ ventit alulra, a flex-atx táp sokat eltakart a légáramból, és süvített az RX 480-on a venti. Amit meg be akartam faragni TFX táp, nem volt elég az RX 480-nak... Normál ATX táp meg ugye nem fért be, mert ITX helyett mATX lapot raktam a gépbe Szóval 2 választás volt; vagy tápot veszek vagy házat - a ház mellett döntöttem. (mert csak 4 táp van itthon )
De! A cubitek megmarad, és valószínű következő gépfejlesztésnél úgy alakítom a dolgokat, hogy visszaköltözök bele, mert imádom
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
törölt tag
-
veterán
válasz #16939776 #43684 üzenetére
Tudom, csak gondoltam hátha tudtok valami jó megoldást. Feltételezem van itt olyan is, aki nem itx alaplapból csinált kicsi gépet (épp metis-t akartam venni mikor elszállt az épp beleférő microATX lapom ami helyett ATX-ből találtam jót jó áron).
fú ez nagyon nem az az irány, inkább valami ilyenre gondoltam. Ezen még lehetne faragni, eleve nincs lyuk a plexin a táp és vga ventiknél, másrészt a vga-t tenném a proci fölé és beférne rendes olcsóbb ATX táp a vga helyére.
Nem a literekre hajtok, és súlyos tízezreket sem szeretnék elkölteni, hiszen akkor kezdhetném azzal, hogy veszek egy itx alaplapot ehelyett. Legjobb lenne lapokból öszerakni házilag olcsón. A kínai pci-e szalagkábelek 3 ezer forint körül ugyanolyan jók mint a márkás tizenezres?
Egyszer láttam egy node202-t és azóta nagyon tetszik ez a konzol formátumú, bár valamelyest nagyobb gép ötlete. A node sem rossz, pár dolgot ha átterveznének minimális méretnövekedés árán beférne az atx pl a vga alá.https://tinyurl.com/rasoapro
-
hegegabi80
addikt
válasz rasotamas #43685 üzenetére
Amit linkeltél az is saját készítésű, így ha ilyet akarsz, akkor saját magadnak kell elkészíteni. Nekem is lennének ötleteim ház készítés gyanánt egyes gyártóknak, sokkal jobb helykihasználással is lehet jobb és kisebb gépházakat kihozni.
Én pl most matx lapot fogok majd ősszel metis-be tenni. De tervben van nálam is idővel egy saját koncepció, és akkor bármit tudok beletenni, nem lesz megkötve a kezem. -
törölt tag
válasz rasotamas #43685 üzenetére
Ha hirtelen mégsem állsz neki faragni, - úgy vettem ki, hogy van időd keresgélni. -
érdemes ATX helyett nézni egy ITX lapot, 15-20K körül már mindenfélét ki lehet fogni, ha napi kétszer ránézel az apróra a frissen felkerült hirdetések után.A szalagkábelnek 10cm-en még nem szabad problémásnak lennie. Olyan 15-17cm-nél már beleszólnak a kommunikáció minőségébe visszaverődések, hogy nem mindegy milyen impedanciás a kábelt használnak, milyen lezárással hozzá. Ezen távolság felett már mindenképpen érdemes az indokolatlanul drágát választani. Persze 10cm-es-ből is van az a dzsunka minőség, amit 3x összedugsz és leválik a PCB-ről a szalagkábel.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Itt egy heatsink teszt. Úgy tűnik, hogy léghez a Noctua L12 lehet a legjobb választás. (az L12S má nem fér be)
Egyébként ennek apropójából a minap Twitteren jelezte a Noctua, hogy eBay-en és Amazon-on újra rendelhető státuszba helyezték a szóban forgó hűtőt.[ Szerkesztve ]
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Mini-itx konfigot tervezek építeni. i5 8400 lenne az agya, ezt a két megfelelő nem túl drága lapot találtam. Melyiket ajánljátok? Wifi nem kell, drága és nagyon jó usb-s wifi adapterem van, oc nem lesz. 2x ram, 2x sata ssd, 1 videokari, 1 ház venti. Asus vagy Asrock?
Üdv.
ASUS PRIME H310I-PLUS
ASRock H310M-ITX/ac -
Archttila
veterán
Elképzelhető, hogy csak VLP memóriák használata mellett férne el a 120-as venti:
"Another alternative is to get some VLP memory from Innodisk, this way even a full size 120mm fan will fit under the l12."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...