-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chef69
tag
válasz AxBattler #44499 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Félek tőle, hogy ez lesz a megoldás nem lesz egyszerű, se windows-om, se tapasztalatom a telepítésről 😭Duracellm... Már googliztam, találtam is megoldást, de az alapján nem sikerült. Eddig ennyire volt időm. Sajnos nem nagyon érek rá meló, meg kisgyerek mellett, most is egyedül vigyázok rá.
-
félisten
Pont a minap volt témázás: LC Power LC-1510mi
Picivel nagyobban ott az LC-1350mi, vagy ha nem akarsz szórakozni pico tápokkal, akkor Chieftec Flyer sorozat (gyárilag adott TFX táppal), esetleg a klasszikus HTPC Silverstone ML05, ML06(-E), ML09 - utóbbiakba SFX táp megy, de az kapható olcsón.Bár ehhez le kellene cserélned a procid, egy 35W-os, T jelű változatra.
Továbbá procihűtő csere sem elkerülhető, pl. ID-cooling IS-40v3, Alpenföhn Silvretta, Cooltek ITX30, Noctua NH-L9i, Raijintek Zelos, SILVERSTONE Argon AR05, vagy az Akasa-nak vannak normális, olcsó, alacsony hűtői.(#44501) Duracellm...
Az meg a másik.(#44502) chef69
Windows 10 topik téma összefoglaló a barátod.Egyébként itt egy lépésről lépésre útmutató, a Media Creation Tool-t pedig itt tudod letölteni.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz AxBattler #44503 üzenetére
Javítva: a panel/pico tápos megoldásokhoz ajánlott lecserélni a procit. Sry.
(#44504) chef69
Velkám, de a szmájlizások helyett inkább rakd OFF-ba a nem topiktémába vágó hsz-eidet!
Driver-ekról se feledkezz meg![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
dugo_
veterán
válasz PainKiller13 #44507 üzenetére
Mérd le, neten nem találok méretet hozzá.
"Nekem 174x226mm matx lap fog belekerülni, ez tuti belefér már próbáltam."
Kösz a tippet, meg is rendeltem. Ez lesz a harmadik, kihasználatlanul álló itx házam...
-
dugo_
veterán
válasz PainKiller13 #44509 üzenetére
A hátlapi kivágáshoz viszont az x1-es slotod fog esni, amibe meg nem érdemes vga-t rakni.
Bocs.
-
duo
addikt
válasz AxBattler #44503 üzenetére
@duracellm: sajnos nem fer. fotoztam de telorol nem tudom feltolteni. majd kesobb. a meretek adottak.
@AxBattler koszi. nezelodok. decemberben lesz meg ra a tuske. a chieftec relative jol nez ki, de en nen bizok azokban a tapokban. az a venti mar visit nem? a silverstone ml09 tetszetos. latom higy 3literrel kisebb mint a node202. de a porvedelme milyen? a hutes meg a tap nyilvan csere. 300w korul van e csendes modularis cucc? noctuara vagy alpenföhn bordajara ramegy teljes vastagsagu92-es venti? mert van egy noctua hazhutom csak kihasznalatlan. a jelenlegi hazban be se kapcsol... utolso kerdes ebben a kommentben: 4460Shelyett mit? koszonom szepen![ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
félisten
Hát nem azt csinálja a táp, hogy pont megforgatja a ventit és leáll, aztán kezdi megint olyan 3mp-es ciklusokban?
REVOLUTION SFX 550W konkrétan, lehet ezzel kezdeni valamit?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
dugo_
veterán
válasz D1Rect #44512 üzenetére
Sokáig gondolkoztam rajta, hogy vajon a motor része mennyit takar ki az amúgy sem túl nagy bordából, de mivel a hőmérsékletek rendben vannak (laptop vonalról érkezve sosem hajkurásztam a 30 fokokat), illetve így tényleg szinte néma a gép, ezért én megelégedtem az eredménnyel.
És pluszban rálóg a wlan-ra is, ami szintén elég forró tud lenni.Tavaly nyár óta fut így.
-
törölt tag
Milyen kicsi és könnyen szállítható mini-itx-es házat tudtok ajánlani normal (nem sfx méretű) tápegységhez?
-
Galopp
tag
Ez is felmerült bennem. De ismerve magamat (2-3évig kotlottam a gépcserén) nem lenne haszálható a gépem egyhamar.
Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy SATA tápcsatikat már beszereztem, mert ha telepakolom gépet a meglévő SSD-kkel, és HDD-kel, azt mindenképpen magamnak kell megcsinálnom, ha viszonylag értelmes megoldást akarok.
És itt vetődik fel a kérdés: honnan érdemes beszerezni a cuccokat? Gondolok itt a csatikra/érintkezőkre mindkét végén, kábelre, harisnyára...
-
törölt tag
-
Ispy
veterán
válasz Galopp #44520 üzenetére
A táphoz a csatikat moddiy-ról kellet rendelnem, de a többi itthon is beszerezhető, illetve kell venni egy táptesztert is.
Harisnya meg nem kötelező, én is szenvedtem vele először, de rájöttem, hogy a csupasz fekete kábel se néz ki rosszul. Az igaz, hogy ezek a nyamvadt corsair tápok a táp oldalon 28 pinesek, szóval van 4 ág dupla kábel, ott egy kicsit kellett forrasztatni is, szóval remek kis DIY projekt lehet belőle.
Azért is jó, mert nyugodtan elszüttyöghetsz vele akár heteket is, addig használod a gépet, ahogyan most, ha meg készen van egy kábel, akkor lecseréled, nekem is 1 évig tartott a projekt, nem kapkodtam el.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ataxia
tag
Udv
Milyen cpu hutot ajanlanatok ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX laphoz. A proci ryzen 5 2600. A ház fractal node 304.
Minél halkabb aktiv hutesbem gondolkodom.max 15ezret szanok ra. -
törölt tag
válasz Ataxia #44525 üzenetére
Mungen 5 rev. B. Elég ritkásan vannak rajta a lamellák, vastagok, b@szott nagy felület. Alacsony légnyomású, alacsony fordulatú ventilátorhoz van tervezve. Gyári ventilátora szinte nem is csinál semmit.
Méregesd ki, hogy a hűtő és a ház háta közé elfér-e a ventilátor, szerintem nem jelent neki gondot a 65W nagyon halkan. Azért nézz rá az alaplap VRM-re, hogy ne fogjon tüzet a nagy halkítás közepette.
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy mini ITX alaplapot használó Hp pavilion slimline s3624, amiben szeretnék alaplapot cserélni.
A gép filmnézésre, illetve youtube használatra van csak.A gépen win 10 home van.
A jelenlegi konfigurációval nagyon szaggat, nagyon lassú.Akciósan volna esély egy Biostar A68N-2100 Ver. 6x. vásárlására, hozzávetőlegesen 14k huf-ért.
Szerintetek érdemes megvenni, vagy ti mit javasolnátok, ami árban nem túl drága? (Alaplap, proci, ram)
-
senior tag
Ha jól gondolom ez az a gép, amiben szabványos ITX lap van (ASUS talán) és szabványos TFX táp.
Ha igazam van, akkor lehet, hogy egy GT1030-as VGA megoldaná a problémát (ebből van low profile kivitel), de tényleg jó lenne tudni, hogy milyen CPU és mennyi RAM van a gépben."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
3RROR
aktív tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani a Fractal Design Node 202-höz hasonló házat? A lényeg a "lapos" forma és bele lehessen rakni vgat.
-
dugo_
veterán
-
kisi
aktív tag
válasz #16939776 #44531 üzenetére
Elnézést, most sikerült /volt időm szétszedni.
A gyári specifikációk szerinti alaplappal, processzorra(ADH4450IAA5DO)l van szerelve, 2x1 GB rammal.
Nem hiszem, hogy ezen a rendszeren processzor, vagy ram upgrade sokat tudna már gyorsítani, a videokártya beszerelése pedig csak a lejátszási problémákat oldaná meg, az egész gép lassúságát nem. (Ha jól sejtem.)
Az alaplap a standard mini ITX szabvány szerinti.19 x 17 centis.
A táp 24 es mini tápcsatlakozóval van felszerelve.160 wattos, a vezetékek a hosszú élének a közepénél vannak kivezetve.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahogy sejtettem. A beépített tápon nincs 4p CPU power csatlakozó, így azt a lapot amit kinéztél, nem tudod vele elindítani.
Amúgy az a lap nem sokat segítene rajtad 2 mag 1GHz-en erre elég: TESZT, ami a mostani lapban van jóval erősebb.Ha ragaszkodsz a géphez/tápegységhez, akkor olyan alaplapot kellene keresni amin nincs 4p csatlakozó, és lehetőleg 4 db fizikai magja van a rajta lévő SOC-nak.
Amúgy van egy 4450e CPU-s ITX gépem igaz 4GB rammal és 7200-as HDD-vel, win10-el. Nem világbajnok, de szaggatni nem szaggat, jobban megy mint egy D2700. lehet érdemes lenne kitakarítani a hűtést és rendbe tenni az OS-t rajta.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Az alaplap valójában egy DTX szabványú lap - két szabványos kártya-bővítőhelye van.
Elvileg az ilyen kialakítású lapok elférnek.
Keresgélni kell. Mehet bele egy pl. T-s i3 és 4-8GB DDRIII 1600 (dualba az IGP miatt) és jó lesz.
A P4 csatlakozó hiányát meg lehet oldani átalakítóval - nem szerencsés, de egy normális tápnál kis CPU teljesítmény (<65W TDP) mellett, normális átalakítóval nem lenne szabad problémát okoznia.
Saját véleményem, saját felelősségre, ésszel."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
HookR
addikt
"Az alaplap a standard mini ITX szabvány szerinti.19 x 17 centis."
A Mini-ITX méret 170 x 170 mm (6,7 x 6,7 in). E tekintetben a HP oldalán is hülyeséget írnak.
Viszont az ATX szabványnak megfelelő rögzítőfuratok és hátlapi kivezetések révén tehetsz a házba a Mini-ITX-en kívül ~170 x ~190 mm körüli (amúgy FlexATX vagy microATX formátumba sorolt) alaplapot is, így a méret különösebben nem jelent kötöttséget.(#44539) --ka: A DTX 203 x 244 mm, a Mini-DTX pedig 203 x 170 mm. Tény, hogy ebben a mérettartományban könnyű megkavarodni, de ha nem pont Mini-ITX, vagy Mini-DTX méret, akkor Flex ATX, vagy Micro ATX, azok rugalmasabban vannak definiálva.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
senior tag
Igen, DTX helyett mini DTX-et kellett volna írnom; mentségemre, hogy arra gondoltam!
A lényeg, hogy ránézésre, úgy gondolom, hogy a fentebb is linkelt kialakítású alaplapok el fognak férni a házban. Egyetlen probléma, hogy a hosszú PCI-E nem az első pozícióban van, ezért nehéz megfelelő VGA-t találni.Duracellm... #44541: Teljesen jogos, ezért írtam, hogy ésszel.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
>Deego..
senior tag
válasz #16939776 #44538 üzenetére
De ha h.aprón össze tud halászni pl egy SS- 400 H1U tápot és be is férne akkor nem lesz probléma.
Nekem adott a táp csak egy Hp Pavilon S7610 házra vadászok.
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Ma végre megjött a régóta vadászott Jonsbo C2 házam. Esetleg van közületek valaki, aki ilyet használ?
Egy dVGA nélküli Ryzen 2400G konfigot építenék bele. Csak az alaplap+RAM+m.2 SSD lesz benne, semmi más. Nem annyira jól szellőző ház, viszont ebben a felállásban nemigen van, ami komolyabban befűtené.
A ház aljában lesz egy 12 cm-es felfelé fújó venti. A levegő házból való kifújásában pedig szerepet kapna a tápegység.
Szerintetek a jobb átszellőztetés végett egy moduláris ATX tápot vegyek bele, vagy egy SFX-et, aminek ugye 8 (vagy 9) centis csak a ventije?Köszönet.
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
vtomi2
őstag
válasz Pgraph #44545 üzenetére
Én atx-re szavazok, az jobban "kiszívja" a levegöt a házból, sfx-nek annyi előnye lenne, hogy nagyobb hűtőt rakhatsz a cpu-ra, és kevesebb kábelt kell elrejtened. Mindenképpen aktív tápot keress, és a cpu-n szívóra (alaplap felől táp felé) rakd a ventit.
Esetleg barkácsolhatsz papír/kartonból légterelőt ami a cpu borda felé irányírja a légmozgásár az alsó ventinek.
-
Pgraph
aktív tag
Böhöm háznak azért nem mondanám a C2-t...
Egyébként ez tetszett meg, ami kicsi, ám viszonylag jól variálható, akár ATX tápot, vagy korlátozottan mATX alaplapot is tud fogadni és emberi áron van.
A táp csendje nem feltétlenül döntő, úgyis nagyothallok...
Inkább az ATX vs.SFX táp szellőztetése közötti különbség érdekel, hogy az SFX is elegendő-e ehhez, vagy inkább egy ATX (mondjuk BQ PurePower10 400 CM), ami ráadásul jóval olcsóbb is persze.Szerk.:
@vtomi2: Igen, én is ezt fontolgatom. ATX felé kezd lassan billenni a mérleg.[ Szerkesztve ]
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
törölt tag
válasz #16939776 #44529 üzenetére
hm. jo ajanlat.
jellegeben hasonlit a deepcool lucifer v2-mre, ami egy 120W-os procit hutott, nagyon halkan. de a haz oldalat eppcsak ra lehetett csukni -
kisi
aktív tag
Huhh, úgy látom, akkor ez átminősül egy gyüjtögetős, méricskélős hobbi projektté, a páromnak feltétlenül ez a ház kell, mert tetszik neki...
Összességében nagyságrendekkel olcsóbb lenne egy használt, de erősebb gépet venni, mint ezt átalakítani..
Köszönöm szépen a segítséget, azt hiszem első lépésben elkezdem átgondolni, mit, és hogyan lehetne megvalósítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Z370-A PRO
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest