-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
válasz chef69 #44345 üzenetére
Ahogy írták korábban is, egy normálisabb android box simán megfelel a célnak. Egeret, billt rá tudsz kötni, ha nem feltétel a kadenciahelyes lejátszás (a legtöbb embert abszolúte hidegen hagyja), Androidból megy a KODI / SPMC is, szóval nem sokat kell mókolnod. Annyi, hogy ne a legolcsóbb 15 dolláros dobozt vegyed és kész. Nálam is járt pár doboz, most épp egy Nexus Player van beállítva erre a célra, 8as AndroidTV, onnan futtatott spmc, nincs gondja. Néha nem találja el a film képarányt elsőre, olyankor kézzel vált az ember és kész.
Szerk: ha kellően erőset veszel, a netezéssel se lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Egy ASRock Q1900-ITX, 4GB RAM, egy 60GB-os SSD és egy LC-Power LC-1340mi ház jó választás lehet HTPC-nek?
Semmi komoly, csak Kodival SMB filmlejátszás maximum 1080p-t.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
sb
veterán
Összeállt a 200GE.
A lap elég fapadosnak tűnik, de amúgy meg pl. a p-state állítás ott figyel benne.
Csak átraktam az Inteles W10-et, ahhoz képest flottul ment az átállás. Spotify-ban van néha pár sec befagyás, de talán ez egyedi. G4600-hoz képest nem érzek lassulást, elég pattogós pedig elvben gyengébb a proci. 2400-as ramot is sikerült 2666-on hajtani. Emby transcode is megy gpu-val.Egyedül a HDMI-vel gyűlik meg a bajom. Aszerint választottam ugye az S2H-t, hogy nemhivatalosan megy rajta a HDMI 2.0, vagyis a 4k is. Viszont a 3D módok egyelőre nem mennek vélhetően a papíron 1.4-es HDMI miatt.
Legalábbis gyanítom, hogy emiatt, mert közben fizikailag sikerült frame packed FHD jelent küldeni rá amit a TV 3D-nek érzékelt. Csak ez így még nem standard 3D mód. -
Ispy
veterán
válasz Pubszon #44353 üzenetére
Nekem hasonló gépem volt, egy N3150-el, SSD felesleges, nekem egy 32 GB-os sandisk pendriveról ment az LE, mondjuk így is overkill volt a konfig, egy 45k-s amlogicos mediabox is megteszi erre a célra.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Pubszon
veterán
válasz Shin Chen #44354 üzenetére
Shin Chen, DBob és Ispy
Igen, a ház beépített passzív hűtésű tápjáról fog menni, az egész passzív hűtésű lesz.
4GB RAM a lappal együtt van, így veszem, éppen böngészni sem baj ha lehet rajta.
Az SSD már adott, ezt vettem meg itt akcióba 5.910Ft-ért.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
chef69
tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Sok ötletet, tanácsot kaptam nehéz lesz döntenem, meg még kérdések is felmerültek!
2 gépre lenne szükségem, 2 tévét nézünk,egy a hálóban, egy a nappaliban. Mivel EU-n kívül élünk, ezért a HorizonGo-t csak vpn-en keresztül tudjuk nézni. Erre eddig a Chrome+HOLA párost használtam, de találtam közben Androidon is működő megoldást. Nincs otthon wifi hálózaton, mobilnet ülni van, azt osztjuk meg, ezért HDD-ről megy a filmlejátszás. A hálóba mindenképpen hangtalan gépet szeretnék, a másiknál ez nem annyira fontos. Szoktunk aránylag sokat repülni, ezért jó lenne, ha legalább az egyik eszköz minél kompaktabb lenne. Mindketten búvárkodás, ezért repülés élményét minden hely és súlymegtskarítás jól jön! Jó lenne minél olcsóbban megúszni, de úgyis annyit számok rá, amennyiből megbízható eszközöket tudok venni!
Na, ennyi lenne az én kis problémám, erre kell valamit kitalálni 🤔 -
Pubszon
veterán
Nem sokkal volt drágább mint egy 16GB-os pendrive, aztán a jövőre nézve szerintem jobb.
Meg ugye Win 7 alapon fog menni a dolog.Egyébként új SSD, új ház passzív hűtésű táppal, használt alaplap memóriával 30k-ba kerül cakk pakk.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Shin Chen
tag
válasz Pubszon #44361 üzenetére
Így minden esetre fullos htpct kapsz, akár böngészni is tudsz filmezés közben egy 2. monitorral
(Nekem személy szerint így megy, igaz ASRock QC5000m alaplap +8gb ram 1tb hdd, de azt torrent+film+netezésre használom ..néha ebben a sorrendben )
Szóval ha fogyasztás nem annyira szempont és már minden megvan akkor használd egészséggel"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
Pubszon
veterán
válasz Shin Chen #44362 üzenetére
Csak egy TV lesz rákötve, tehát egy időben csak egy dolgot csinálok majd rajta.
Jelenleg ezt a feladatot egy LGA775-ös 4 magos (Q9550 alulfeszelve), GT220-as VGA-s desktop PC látja el, ami nem is épp halk, nem is épp energiatakarékos. Ehhez képest keveset fog fogyasztani és halk is lesz.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
őstag
válasz Pubszon #44363 üzenetére
Nálam egy intel NUC-on fut az xpenology NAS szoftver, 1TB HDDvel, 1GB RAMmal 10Wattnyi maximális fogyasztással. Ezen megy a torrent. A TV mellett van egy Asrock ION 3D miniPC 1GB-nyi DDR2 memóriával. Ezen fut az openelec, automatikus indulású KODIval. Nem kell ide SSD meg tömérdeknyi RAM, ezzel is elfut a házimozi. Van neki saját távirányítója is. Szerintem fillérekből megvehető használtpiacon. Gigabites hálózatról játsza a filmeket a NUCról és az épített NASról.
-
Pubszon
veterán
válasz Casoli #44364 üzenetére
Értem én, de most akkor adjam el az amúgy is meglévő SSD-t és a 4GB RAM-ot?
Mert az SSD már megvolt, a RAM meg járt az alaplappal.
Nekem egy Synology DS216+II Celeron N3060 CPU-s NAS intézi a torrentet és az egyéb ilyen jellegű dolgot.
Többnyire Kodi, de másra is használva lesz ez a kis gép.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
G_P
tag
Sziasztok!
Van két HP DC7800-as gépem, amelyekből szeretnék a mai kornak megfelelő irodai gépeket faragni. Ehhez kezdésnek kéne egy alaplap. Ugye a ház SFF, és a neten az Istennek sem találtam meg, hogy mégis milyen alaplap fog bemenni ebbe a kis házba gond nélkül.
Tudnátok segíteni?
Előre is köszi. -
-=MrLF=-
senior tag
Szia!
Ezt találtam [link] és igen BTX lesz a hátsó kivezetés szerint, de egyedi.
Mérd le a rögzítési pontokat az ITX lefogatás 158,75 x 154,84 mm
ITX beleférhet, de a hátulját mindenképp szét kell vágni szóval macera vagy kihívás attól függ hogy állsz hozzá.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Nincs köze az alap méretéhez a hátlapi kivezetéseknek.
Erre a részre (szabvány I/O panel) gondoltam, jócskán faragni kéne pl. egy Lenovo ThinkCentre E73 SFF házhoz képest ahol csak a gyári hátlapi takaró lemezt kell eltávolítani. -
senior tag
"Nincs köze az alap méretéhez a hátlapi kivezetéseknek."
De van. A szabványos BTX I/O shield hosszabb és keskenyebb, mint az ATX.
A brand gépek esetében van egy harmadik megoldás a "proprietary" - azaz saját kialakítás; hogy ehhez milyen I/O felületet alakít ki a gyártó az már teljesen más kérdés.Az átalakítás kellemetlen meló, ha nincs megfelelő szerszámod.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Flashback
addikt
Szeretnék egy Mini PC-t építeni. Viszont nem biztos hogy kicserélném a komplett konfigot.
Lenne olyan lap amibe belemegy a proci (i7 2600) és a DDR3 memória?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy mini itx házat szeretnék építeni.
Az összefoglalót nagyjából átnáztem, de nem találtam meg, amit keresek.
Szeretnék ajánlásokat kérni ház + tápra is.
Amire lenne használva, net, igpvel kis játék 1080p-ben (van egy másik konfig egy 200W-os táppal és i5-tel és simán viszi), fullhd film, egyébb szerkesztő programokA ház:
-maximum méretei 25x25cm a magasság max.10cm.
-odd nem kell. 2018 van, és csak a helyet foglalja és csak nagyobb tőle a ház
-a cpu a gyári hűtőjével lenne használva benne
-előlapon jó lenne audio bemenet, és minimum 1-2 usb port
-nem kéne odd, se több hdd/ssd helyek, ami menne bele az max. 1db 2,5" hdd vagy ssd, és vga-nak sem kéne hely
-max 20kA táp:
-egy 6. 7. vagy 8. gen. i5 cpu-t hajtana, aminek a tdp-je 65W
-nem T-s procihoz lenne, hanem az általánoshoz
-nem lenne benne külső vga
-elég lenne ehhez talán egy 200-250W-os is
-max 20kMilyen erre alkalmas kis lapos házakat és tápokat tudnátok ajánlani, hogy minél kisebb formátumba meglehessen oldani?
Sok házat keresgéltem, de nem találtam olyat, ami kicsi, lapos, szögletes, van rajta audio bemenet, legalább 1usb port, nincs benne odd, és választható bele (nincs megkötve hogy csak a gyári) valamilyen jófajta táp, ami lehet pico, panel, flex is, de ha van egy nagyon jó házikó akkor lehet még sfx is talán. Valami olyan kéne, ami kis helyet foglal az asztalon és pont annyi, amennyi kell.
De lehet, hogy barkácsolni kéne, mert ilyesmit nem gyárt az ipar még 2018-ban? Mert simán lehetséges, de talán ti többet tudtok és segítetek.Előre is köszi a segítségeteket?
-
Ispy
veterán
-
félisten
válasz Ice&Lime #44384 üzenetére
A Chieftec Flyer házak jó alternatívák lehetnek:
- 27x27x9cm nagyjából stimmel;
- állítva, vagy fektetve is használható;
- 8cm-es venti, és az oldalsó rácsot is tovább vághatod, ha kell több levegő;
- 250W-os TFX táp mellékelve, ha nem tetszik cserélheted;
- előlapi portok pipa, egyik modellben kártyaolvasó is található beépítve.
- az egész csomag megvan 20k HUF-ból.Szerk.:
Ja meg az új BU-12B.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz Ice&Lime #44384 üzenetére
Szia!
Szerintem neked a Deskmini 310 lesz jó, [spec], [ár]
(49e.-ért ház, táp(120W), alaplap) én is hasonlót kerestem, nekem az elődje (110-es) bevált.protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
Ice&Lime
veterán
Nagyon úgy néz ki, hogy nem jön ki 20k-ból tényleg..
Egy olyan kérdésem lenne, hogy amik vannak itx lapok wifi modullal, az hogy működik, hogy a wifi űllandóan bekapcsolat állapotban van, műr rögtön amikor áram alá kerül, vagy csak driver telepítés után, vagy van valami ki/be kapcsoló alkalmazása?
-
törölt tag
válasz Ice&Lime #44392 üzenetére
65W-ra van hitelesítve a VRM-je, van rajta borda is, mondhatni tisztességes. Ha a kinézett I5 ennél tartósan többet venne fel, akkor biztos elveszi tőle az áramot, az meg kénytelen lesz visszavenni az órajelet hogy tartsa a 65W-ot.
DC Csatlakozó-t SFF és uSFF gépeken láttam eddig, elég robusztus a dugó és az aljzat is. Mivel 19V megy rajta, a 65W ~3,5A nem kihívás neki.
[ Szerkesztve ]
-
Yahhher
aktív tag
válasz Ice&Lime #44392 üzenetére
Szia.
Nekem kb. 2 éve van meg a deskmini 110, a tápcsatlakozó atomstabil, nem lesz vele gond, ha nem rugod mindennap ki :-)
Melegedésről viszont nem tudok mit mondani, mert "csak" egy i3 7100 van benn, de fel sem merült, hogy gond lenne, pedig a legalacsonyabb fordulatra van szabályozva a venti (gyári ).Üdv B.
-
Ice&Lime
veterán
Köszi srácok a válaszokat!
Csak úgy elméletileg, ha esetleg mégis throtthling lenne.., akkor elég hozzá "csak" egy nagyobb adaptert venni?
Emellett mi van, ha nyári nagy melegben van hajtva?
(#44388) AxBattler: köszi neked is az ajánlást. Tetszene is mindegyik, sőt, de mégiscsak odd-s verziók ezek, mert hagytak helyet neki, így hozzáttesz feleslegesen 8-9cm-ert. Ahol a táp véget ér ott kéne kb. a háznak is, na az lenne az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Sziasztok, jó rég jártam erre, jönnek a téli hónapok, lassan lesz idő gépet építeni, de ahogy nézem ryzen alá 40- nél kezdődnek a lapok azt hittem várok lejebb mennek sz árak
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Ispy
veterán
válasz kisza25 #44398 üzenetére
Hát enged el a ryzent, csak a zintel
Én is néztem anno, de kb. 3 mp alatt rájöttem, hogy inkább intel, a rammal sem kell copni, a deszka is olcsóbb alá és úgyse fog elavulni a cucc, mert nem fogja megélni (nem szokta) így a tunning potenciál sem fontos.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest