- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
anytime
őstag
válasz BomiBoogie #20100 üzenetére
A leghutessel en is egyetertek, hisz barmilyen jatekot tolok, nekem sincsenek hutesi problemaim, bar az is igaz, nincs hutes - fetisem.
Hozza kell tennem, nekem csak egy non-k i5 van, bar ezt Te ugyis tudod.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz viperabácsi #20099 üzenetére
Nekem speciel jó lenne egy olcsó vízhűtés 4-8k körül, mivel a Shuriken tartóját el kellett hajlítanom, nem fekszik fel teljesen a procira és a táp ellen is dolgozik. Muszáj volt, különben hozzá ért volna a vga-hoz.
Pár napja is azért kérdeztem, mert tudtam volna 3500-ért lefogató nélkül AVC Herculest.
HDD-t ha cserélném 2.5"-osra elférne, de azt nem ajánlották, mert lassabb.
Ha úgy döntök váltok ki kell találnom hova teszem a vinyót, sok lehetőség nincs.[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Grave_444 #20102 üzenetére
Aztán melyik nagytudású mondta, hogy lassabb a 2,5"-es vinyó? Nekem ilyenem van, és nagyon gyors. Nem elég, hogy sebességben simán hozza egy 3,5"-es HDD szintjét, sokkal csendesebb és egy nagyságrenddel kevesebbet is fogyaszt azoknál.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Grave_444
nagyúr
-
Goose-T
veterán
válasz Grave_444 #20105 üzenetére
Mindkettő hülyeségeket beszél. Méghogy átmérő meg kerületi sebesség. Meg rezonál meg búg meg fogyaszt. Szerintem egyiknek sem volt még notivinyója mostanában. Olyan 320-as WD-m nekem is volt, az is gyors.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
rbalint88
addikt
válasz Goose-T #20106 üzenetére
az tény, hogy halkabb, meg kevesebbet fogyaszt EGY notivinyó. de mondjuk egy 3 terrás rednél nem hiszem, hogy halkabb lenne és kevesebbet is fogyasztana 3db 1 terrás notivinyó (az árkülönbözetről meg ne is beszéljünk). szóval itt is két oldala van éremnek jó a notivinyó, nekem is van egy 640-es, a red előtt az volt a gépben, plusz mellette volt egy 1,5 terrás külső wd, ezek kombinációjához képest fogyasztásban és zajban is óriási előrelépés a red. rendszernek meg ssd, alap
valaki írta nemrégiben, hogy ő mindenképpen mlc-set szeretne, tlc-s nem kell. ha kicsit utánaszámol, még a tlc-set is előbb cseréli le, mint hogy kinyírja. nálunk a laposokban 256gb samsung 830 van, az asztaliban meg 120gb 840evo, nem hinném, hogy kimutatható élettartambeli különbség lesz közöttük, amíg nálunk lesznek -
viperabácsi
addikt
válasz BomiBoogie #20100 üzenetére
Mert nem nézted a procihűtőmet ami az adatlapomon szerepel.
(#20102) Grave444 Nekem is 2.5 -ös vinyom van és nem érzem lassabbnak.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Grave_444
nagyúr
válasz viperabácsi #20109 üzenetére
Rendben köszi a megerősítést.
Jó lenne ha lennének itthon szerszámaim meg anyagom, akkor készítenék egy magamnak tökéletes házikót vagy egy meglévőt alakítanék át.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz rbalint88 #20108 üzenetére
Cserébe sokkal gyorsabb lehet három notivinyó, főleg ha 7200rpm-es és még RAID 0-ba is vannak kötve. A WD Red az 5400rpm-ével nem egy sebességbajnok.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz viperabácsi #20109 üzenetére
Na jó, de egy hűtő miatt ennyi macera? Vehettél volna inkább egy low profile-t, persze, az nyilván nem hűt úgy.
-
viperabácsi
addikt
válasz BomiBoogie #20113 üzenetére
Ezzel a hűtővel a 4770 57-62 c fok intel burn teszt alatt , úgy hogy a legnagyobb (ulna) adapter van a noctua ventiken.
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Mercutio_
félisten
válasz Goose-T #20111 üzenetére
60k-t ere tuti nem adnék ki egy külső házba 3TB-s red, vagy green, akkor van gépre dugva ha szükséges, letöltéshez meg elég egy 1TB-s notivinyó a gépbe az SSD mellé.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz viperabácsi #20114 üzenetére
Na ja, valamit valamiért.
-
sb
veterán
válasz viperabácsi #20099 üzenetére
Egyetértek. Amíg 200W-os cpu-k és vga-k voltak addig kellhetett, de manapság már bármire elég egy töredék teljesítményű konfig is. 200W körül kijön egy bika dvga-s rendszer, amit léggel játszva hangtalanul le lehet hűteni. Dvga nélkül 100W körül.
A viszonylag alacsony fogyasztáshoz képest így értelemszerűen a tuning is sokkal több plusszfogyasztást jelent. Szerintem azzal sem éri meg nagyon vacakolni a mondjuk 5-10 évvel ezelőtti állapothoz képest.
-
Rick4
félisten
A gépem egy i3-4130, mini itx lap, 128GB SSD, 2TB HDD. Ez így kompletten kemény 20W-ot fogyaszt idle-ben, ha pörög a proci 28W körül, és ez már a konnektorból mért érték, tehát a paneltáp- adapter is benne van. Hol van ez a 100W-hoz képest? egy 29"-os samsung led TV a monitorom, előttük van egy szünetmentes, ami 8W körül eszik, és most a fogyasztásmérőm 87.11W fogyasztást mutat az egészre.
Az előző konfigom egy AMD A10-5700-as procis lap volt 16GB ram-mal, és az APU videokártyáját használva, ATI 5670-es kb 20-30W-ot evett mellé ha bent volt, de az APU-s vga-val kemény 40W körül evett. Nincsenek itt már 100W-ok se nagyon, max ha nagyon komoly vga, meg 3-4 vinyó van a gépben, vagy valami régi nagyfogyasztású procit használsz, 300W fölötti tápért felesleges pénzt kiadni.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
87,11-8-28= 51,11W a 29"-os LED monitorod "számított" fogyasztása, ami szerintem max. 30W lehet valójában, ha nem teljes fényerőn járatod.
Szerintem túl kicsi a különbség idle és load fogyasztásod között, nem pontos amivel mérsz, legalább is ilyen kis értékek mellet téved.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Írtam, hogy dvga-s konfigokra (is) gondoltam. Tehát kvázi bármilyenre.
ITX netezős gép nálam is 20-40W között mozog. HTPC szintén 20-40W (amiből 10W a két HDD).De én általánosságban értettem. Akinek kell a kraft az egy 90W TDP procival ugyanúgy hangtalan, minimál hűtésű konfgot tud építeni. És aki gamert az is össze tudja rakni 90W cpu + 100-150W gpu-ból ugyanezt, ugyanígy. Még játék alatt terhelve is hangtalan lesz, nemhogy idle-ben.
Így értettem.
-
Rick4
félisten
válasz #16939776 #20120 üzenetére
Most nézem, ráadásul el is írtam, mivel 39"-os a tévé. Persze, hogy nem teljes fényerőn járatom, nem lámpának használom, hanem monitornak. Pedig az a baj, hogy ez ennyi. Szerintem a képátló miatt gondoltad nem megfelelőnek, az értékek pontosak.
Idle és load fogyasztás között szerinted mekkora különbségnek kellene lennie? Minden megy ugyanúgy, csak a procifesz változik. mégis mekkora fogyasztáskülönbséget produkáljon a gép?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz rover45 #20125 üzenetére
Az a Te bajod, itt viszont nem multiméterrel próbálkozok, hanem egy normális cuccal. Ha 10%-kal is félremérne, akkor is messze van a duplától. Az amúgy hogy lehet, hogy ha adott áramfelvételű cuccal nézem, ott pontos? Ja, hogy csak fáj az igazság? Az nem baj.. Ha neked ugyanilyen géped van, és az 60W-ot eszik, ott nagy a baj...
-
Rick4
félisten
válasz rover45 #20127 üzenetére
Nézd meg, kíváncsi leszek. Amúgy a paneltáp sokat dob a dolgon, de a régi AMD-s konfigomban egy Corsair CX-430-as táp volt, az se az utolsó a sorban, s azzal is elég jó értékek voltak, az is 40W körül kért idle-ben, csak akkor még egy 47"-os LCD tv volt a monitorom, az a géppel együtt bekajálta a 220W-ot is, ezért kezdtem nézelődni. Kerestem jobb hatásfokú tápot, kisebb fogyasztású konfigot, monitort. Nem számolom, mennyit evett ez évente, de most a felét kéri csak, ami szerintem jó irány. Ha csak napi 5 órát számolok, az 0.5KWh megtakarítás naponta, 182KWh megtakarítás évente, vagyis elvi spórolás évi 9-10K.
Amúgy nem ástam bele annyira magam a témába, szakértő se vagyok, de azért lehet az ilyen fogyasztásmérős mérés pontatlan mert a kapcsolóüzemű táp működési elvéből adódóan pontatlanul mérhető, vannak valami tüskék, amiből egy- egy kiugrót nem biztos, hogy tud mérni a fogyasztásmérő, mert a mintavételi frekvenciája nem elég gyors. Nem tudom ez itt mennyire áll fenn, illetve van egy szünetmentes táp is a rendszerbe kötve, tehát nem tudom érvényes-e ide az előbbi kitétel. A gyártó szerint a készülék 3%, vagy + - 5W eltéréssel mér.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
HookR
addikt
Enermax ECA1010 - hardwareluxx.de
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
sb
veterán
válasz #16939776 #20129 üzenetére
Hát max egy light load-ot jelenthet. A 28W terhelve irreális. Több procim is volt már, paneltáppal 1hdd(+1ssd, de az max 2-3W-ot számít) a G2020 40W, G3420 legalább 60W, i3-2100 60W. Ez alulfeszelés nélkül értendő.
A tesztek szerint is korrektek az arányok. Ivy kevesebbet eszik, Haswell legalább annyit, mint a Sandy, de inkább többet. Full load 60-65W kell egy Haswell i3-nak.
Az idle fogyasztás korrekt, hdd nélkül 20W alatt, hdd-vel 20-23W kb modellfüggően. -
sb
veterán
De hol írtam én 300W-ról? Azt csak te írtad.
Pentium, i3 35-60W között megáll az egész konfig. 65W-os APU-k 60-100W-ból.
De még egyszer: én most nem csak itx rendszerekről beszéltem. Egy i5 100-120W. Játékos vga +100-150W. Természetesen játékban nem adódik össze, lesz kb 150-180W az összfogyasztás.Ja és nem tápról, hanem hűtésről volt szó. A fentiekre kell méretezni. Ez mind megoldható halkan. Ennyi a lényeg. Nem az, hogy nem is kell vga... Miért ne kéne? Van akinek kell.
A lényeg, hogy akkor is megoldható a halk hűtés. -
anytime
őstag
Azért az beteg dolog, hogy az e-bay-en fent lévő ncase M1-ért most 105 eFt összeget kérnek.
-
törölt tag
válasz anytime #20138 üzenetére
Szerintem 40-42K lenne a reális ára. Ha rendes 1,2-es secc-ből lenne talán 50K...
Persze ha tetszene a kialakítása/elrendezése(#20139) radi8tor1:
e-bay-ról én sem, sok vele a macera ha "mégsem tetszik"
Neked hol lenne még "fájdalom küszöb alatt" az új ára(szállítás és vámmal együtt)?Nem állt szándékomban senkinek sem a tyúkszemére lépni.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz radi8tor #20141 üzenetére
Miért annyira különleges ez?
Értem én, hogy crowdfunding, meg hipster , meg miegymás, de azért nem látom ezt a felárat indokoltnak.
Szép, letisztult, hűthető stb., de azért semmi extra.
Nyilván azért ennyi, mert nincs mögötte egy nagy gyártósor és nagy piacok, hogy racionalizálni lehessen az árat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #20142 üzenetére
A mérete miatt. Ennyi mindent nem tudsz ekkora házban elhelyezni semmilyen más gyártó termékével.
⭐ Stella
-
Mercutio_
félisten
válasz BomiBoogie #20142 üzenetére
Lian Li gyártotta le, szóval szükség esetén szerintem lenne mögötte megfelelő gyártósor
A radi által írtakon túl a kis darabszám miatti exkluzivitás még, ami az árat indokolhatja.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #20145 üzenetére
12,6L a térfogata. Kompromisszummal belefér 140mm-es ATX-es táp, 30cm-es vga. 2db 2,5"-os meghajtóval. Ha használod az alján a venti-helyeket.
Kompakt vízhűtéssel dual radi csak SFX táppal fér bele ami viszont már nem halk. Ekkor marad az előlapra helyezhető 1 vagy 2 2,5"-os meghajtó. Ha használod az alján a venti-helyeket.Ahogy a képekből kivettem...[link]
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz #16939776 #20146 üzenetére
Egyértelműen messze a legjobban variálható és legsokoldalúbb ház.
Én megfordítanám a kérdést: nem az, hogy ez a ház miben extra. Inkább várnék más ház linkeket, amik ugyanennek legalább egy részét tudják.Attól függetlenül írom ezt, hogy soha nem vettem még szerintem 20k-nál drágább házat és nem is áll szándékomban. Sőt, talán a Coolcube-ot leszámítva 15k-nál drágábbat sem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- További aktív témák...
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI B85M-G43 + I.O Shield eladó
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest