- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gmail
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
válasz killer1203 #32462 üzenetére
Ahogy a többiek is leírták: keress egy boltot - shox jó lesz indulásnak - ott nézelődj. A hölgyek segítenek, megmondják hogy mi alapján válassz sisakot (hol szoríthat az elején, hol ne, ne lehessen lefordítani a fejedről, stb).
De a személyes véleményem az, hogy bármelyiket választhatod: mindenki annyit költ a feje védelmére, amennyit szerinte megér.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #32471 üzenetére
megelőztél elég rossz híre van. De én a Savat is zsigerből gyűlölöm
-
kcsa
veterán
válasz Rellind #32473 üzenetére
Pont az általad linkelt egyik vélemény:
"Szerintem a gumi tapadása hagy némi kívánni valót maga után, mivel nekem, ha döntöm, mivel kicsit a futófelület szélessége az ember hamar rádönti a peremre, amiből könnyeb bukta lehet. Gyorsan kopik. Nekem már a 2. szett ugyanilyen gumi van a motoron. de ez is 4000Km után ugyanolyan kockás lett mint amit levettem róla. az első gyárilag rajtalévő szettet 15000km-en keresztül nyúztam. mikor más ment a motorommal egyből szidták, hogy nem lehet dönteni mert kockás mint a járdaszegély. Mivel én hozzászoktam, nekem nem tűnt fel, csak akkor mikr kicseréltem őket vadonat újra! Megdöbbenve tapasztaltam mennyire jól motorozhatóvá vált a gép. Szóval összességében én nem tartom valami fantasztikus guminak. viszont nagyon olcsó újonnan!"
Milyen méret való a tiédre?
-
kcsa
veterán
Egyébként elég gáz, hogy autógumiknál Conti a legnagyobb név (azok egyike), sokszoros ADAC teszt győztes (ha úgy nézem, hogy a németek priorizálják a hazait, akkor is a legjobbak közé tartozik) de értelmes robogógumit nem tudtak letenni az asztalra, ellenben a neve és az ára miatt kelendő. Ráadásul elképzelésem sincs milyen áron hozhatják be az országba, mert egy rakat kereskedő ezt nyomja, gondolom jó nagy haszonrés lehet rajta, pedig a legolcsóbbak egyike.
-
kcsa
veterán
Netes vélemények alapján szárazon teljesen jó, vizesen meg nem annyira.
"Der Reifen ist gut auf trockener Straße. Bei Regen ist jede Fahrt mit diesem Reifen ein Risiko!!!"
"Reifen rutscht bei Nässe sehr plötzlich und vehement"
" Auf nasser Straße rutscht der Reifen extrem schnell weg vom Bremsen ganz zu schweigen. "
Jó ez kicsit túlzó nyilván, denem árt figyelembe venni az első esős naponLehet mégse túloznak, túl sokan írják
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Ez igen jó kérdés.
Amikor a Savat Pirellire cseréltem, szólt a gumis hogy első 50km-en óvatosan. De már ebben az állapotában annyival jobb volt mint a Sava hogy a kanyarokban vigyorogtamKözépen nyilván hamar lekopik a formaleválasztó anyag, a szélén meg sokkal lassabban. Szerintem tényleg csak annyi hogy óvatosabban kell menni, 40-50 kilométert, de nem azt hogy 30 fölé ne gyorsulj.
-
kcsa
veterán
Eleve érdekes hogy máshol nincs 2k alatt, itt meg van, 1.7k, csak nem veszik fel a telefont / nem válaszolnak / nem szállítanak
-
kcsa
veterán
Nekem amúgy ilyen van bent. Kellemesebb használni mint a henger alakút. Nem tudom pontosan megmondani hogy mi a különbség, de valahogy finomabb a megindulás, a gyorsulás, nincs rántás
(csak a főzelékben).Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kcsa
veterán
válasz salieri. #32677 üzenetére
Ha reálisan nézem, erősen kopott görgő (talán már 6.5g sincs), kinyúlt rugójú kuplung, keskenyebbre kopott szíj (ezt csak tippelem, de a logika azt diktálja számomra hogy magasabbra állít azonos fordulaton, viszont csökken a végsebesség). Ha ezeket összeadod az új felszereléssel állhat össze a gyári állapot Kicsit gyengébb gyorsulás, magasabb végsebesség.
-
kcsa
veterán
A gyári érték 6.5g, tehát korrekt értékű görgő van benne. Ha a szíj is gyári méret, akkor úgy gondolom hogy ez a gyári állapot. De jönnek a nálam okosabbak, és talán tudnak többet is mondani.
-
kcsa
veterán
válasz runner 125 #32696 üzenetére
Olyan veszélyesnek érzel egy 4T 125-öst ami belefér a teljesítménykorlátba? Magam részéről úgy vélem, hogy simán belefér B jogsi mellé, mivel aki szerint halálos veszedelem, az úgysem ül rá, akit meg kicsit is érdekel, a 30pénzt minimális megerőltetéssel kifizeti, innentől kezdve meg simán lehet ön- és közveszélyes barom.
Kollégám közelít a harminchoz, örömmel járna 125össel pár évi smkpzás után, de dilemmában van, mert a B125 "nem éri meg" az A2-höz képest, és ebben igaza van.Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kcsa
veterán
válasz runner 125 #32699 üzenetére
Valahol a te álláspontoddal is egyetértek, ebben is van igazság. Csak nekem az fáj, hogy látványosan a pénzről szól ez is.
(hogy lekopogjam, az elmúlt hat évben egyszer sem sikerült esnem, egy vw golf tükörbe került csak idáig a robogózás )Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kcsa
veterán
válasz runner 125 #32700 üzenetére
Erre tippeltem én is, gyári értékű van most benne neki, és az előző meg csúnyán kopott volt a kép alapján.
-
kcsa
veterán
Én is jól jártam... hazafelé félgázon 6ezres fordulat körül nem gyorsít, torpan, de nyélgázon megy tovább... Érdekes hibajelenség. El se kezdődik a szezon én meg lapátolhatom bele megint a pénzt...
-
kcsa
veterán
válasz longwild #32883 üzenetére
Mivel a 250i motorja és egyéb csecsebecséi zömében megegyeznek az enyémmel: nekem a legtöbb hajom a hátsó felfüggesztéssel van, annak is a motor felfüggesztését biztosító tűgörgős csapágyakkal. Érdemes megnézni hogy nem lóg-e az egész hátulja. Ezen kívül fesz.szabályzó hiba is előfordul, járó motornál emelt fordulatszámnál érdekes lehet nézni a töltés feszültségét. Motorikus típushiba nem rémlik (az más tészta hogy én rohadt peches vagyok, és nekem volt injektorhibám is ).
-
kcsa
veterán
válasz longwild #32885 üzenetére
Nekem speciel Peugeot van, amiből 250/400/500 az piaggio quasar/leader blokkos, tehát a tipped helyes (mondjuk francia gyártás, de ez már lényegtelen ).
Ha sztenderre rakod és megrángatod mondjuk a hajtás deklijét akkor is érezni a mozgást, de ha két keréken áll akkor is mozgatható az egész hátulja ha a két csapágy szétverődött (nálam elég gyakran, és nem is kifejezetten olcsó: 5-7k+munkadíj).
Töltőfeszültség meg 14.4-14.5V max, de inkább kicsit alatta.
-
kcsa
veterán
Na nekem megint elfosta magát valami. Most már nem csak 6k felett nem gyorsul, hanem be se indul... Félek hogy megint az injektor, de akkor felgyújtom...
-
kcsa
veterán
Ne panaszkodjatok, én még csak pénteken viszem. Most hogy itt a jó idő...
Van arról bármi sejtésetek, hogy mi tudja tönkretenni az injektorfejet elektronikusan? Az előző pl. szakadásra ment, ezt még be is nyeltem hogy egy hibás darab. De (bár még nem mértem ki, majd csak délután) úgy néz ki, hogy megint az halt el.
Feszszab? De még egy izzóm se égett ki soha...
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #32960 üzenetére
Köszi a megerősítést, én is erre gyanakszom. Ami azért is gyanús, mert egy ideje eszi az akkukat. De akárhányszor rámértem, mindig jónak tűnt a feszültség (~14,5V). Ezzel együtt mit gondolsz? Örülnék csak "csak" ennyi baja lenne.
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #32960 üzenetére
Másik kérdés: ki lehet mérni valahogy egy nem üzemképes járműnél hogy tényleg a feszszab hibás?
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #32984 üzenetére
Olyasfélére gondoltam hogy nemtom belső ellenállása egy adott tartományba kell essen, vagy bármi más hasonló
Égett csati nincs (nem láttam), de ahogy már említettem öt éves, öt éve használom, és még egy fényszóróizzó se égett ki, azért nekem gyanús hogy nincs túlfesz. Töltés aránylag rendben van - nem merül, csak állásban, de az mondjuk oké. Olyat láttam már hogy járó motornál pezsgett az akku, de a fesz jó volt. A fene se érti ezt...Egyébként holnap megy szerelőhöz (jó móka utánfutózni...), kíváncsi vagyok mit állapít meg. (de amitől jobban félek: mi lesz a végösszeg)
A motoros villanyász elérhetősége érdekel
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #32987 üzenetére
Pezsgett, de nem kicsit, hanem töltőhöz képest nagyon (jófajta ctek töltőm van mondjuk ).
Meglátom holnap mit mond a(z egykori márkaszervizes) szerelő, kb. az egyetlen akinek számítógépe van Satelishez.
Köszönöm mindenesetre, remélem nem lesz rá szükségFocus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kcsa
veterán
Látom jön a jó idő, felpörög a topic
Nálam meg ismét elfosta magát az injektor. Meglátom mit lehet tenni garanciában. Max felgyújtom, ahogy már fenyegetőztem párszor
-
kcsa
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Spórolós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest