- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CL Smooth
tag
Hát újonnan a kipufogók nem olcsók, még az 50-es re sem. De a 180-as ra minden drágább.
A kipuffok 50-től indulnak! Hát amiket már leírtam azokra figyelj amikor mész motort venni,
lehet nem árt ha egy tapasztaltabb motorossal mész venni. Elvileg ha egy jó állapotút veszel meg sokáig kiszolgál, de előbb utóbb persze minden elromlik, elhasználódik. A henger egy 180-as ban 50 ezret simán ki kell bírjon ha rendesen kapott jó olajat és hidegen nem hajszolták, tehát függ az előélettől, rendes használat mellett még szerintem 50 ezernél is többet kibír a henger. A főtengely már kevesebbet bír ki, akárcsak a variátor Ezekből kb 2 db-ot elhasználsz míg hengerből 1-et. Ezeket hamarabb kell cserélni. Nem olcsó mulatság az sem. De viszont ha felújítod nagyon sokáig kibírja! A gyári henger olyan 50-60 körül van a főtengely is olyan 60 kb egy variátor az kb 25-30.[ Szerkesztve ]
-
<NewL>
addikt
válasz CL Smooth #5501 üzenetére
pfuuu
Ez elkeserit ,hogy minden ilyen drága hozz...Innen 200K környékén melyiket vennéd meg,még alkudni is lehet ezekből igaz? Szóval olyan max 200ezret szánnék rá...
Melyikre lehet azt mondani ,h még 10-15K km-ert kibir?Én azon a pirosan,ha meghalok se látok olajat
[ Szerkesztve ]
There's an app for that
-
CL Smooth
tag
Egy teljes generál bizony akár majdnem annyiba is belekerülhet mint amennyiért meg tudod venni használtan a runnert, de akkor van egy új mocid, ami sokáig üzembiztos.
Éppen ezért érdemes odafigyelni, hogy ne szart vegyél, de ezt sajnos nem lehet megmondani látatlanban hogy ez majd mennyit megy el, a jó ég tudja, ha jó állapotú akkor feltehetően még sokat, de ugye a km óra állás sem garancia semmire mert lehet órát visszatekerni meg cserélni is szóval inkább az állapot a fontos amit látsz és hallasz nem az hogy mit mutat az óra! nem értem a kérdésedet a pirossal kapcsolatban.
ja és én ezt venném igy ránézésre, mert szép gyárinak tűnik, de persze meg kell nézni, kipróbálni és utána lehet véleményt mondani.[ Szerkesztve ]
-
<NewL>
addikt
válasz CL Smooth #5504 üzenetére
Amit az 5500as hozzászólásban irtál.
Az igy ránézőleg jó vagy rossz?
Mennyit érdemes kiadni egy ilyen 2000 környéki évjáratért?
200ért lehet venni szépet,jót?
esetleg ez?Most látom ,h hozzászerkeztettél a hsz-hoz,az tényleg nem rossz!
Csak ez a kék szin annyira nem tetszik,de elviselhetőUgyis tervezek majd egy szitn neki,már a régi motort is le akartam valami egyedi szinre festeni,a kawasaki zöld-fekete kombó jól állna neki
Egyik barátom jól tud festeni csak a festékre lenne gondom.[ Szerkesztve ]
There's an app for that
-
Gergello
addikt
Arra azért készülj fel, ha egyszer eldobod kerekezés közben az drága mulatság lesz. Ha csak kerekezni kellene, vennék egy jogot, zipet vagy vmit rá egy 70-es henger, ugrósra hangolni és kész.
-
CL Smooth
tag
Ránézésre ezt nem lehet el dönteni csak bizonyos dolgokat, én gyári állapotút javaslok, nem át festetett, persze ez sem jelent semmit, mert a gyári állapotú is lehet rossz motorikusan.
Sajnos látnok én sem vagyok, úgyhogy csak akkor lehet eldönteni érdemes e megvenni ha megnézted és kipróbáltad! Az hogy mi van hirdetésbe írva vagy ,hogy mit mondanak a telefonba az nem mindig fedi a valóságot! 200 ért most télen lehet venni jót nyáron nem hiszem, akkor 200 tól indulnak és 250 körül kezdődnek azok amik rendbe vannak és papírjai is vannak. -
<NewL>
addikt
válasz CL Smooth #5510 üzenetére
Külsőre nem zavar pár karc,ez természetes dolog egy robogónál,én is horzsoltam meg,meg első nap össze is törtem magam is meg a motort is finoman.
Elől tárcsás volt,megnéztem a taxi 1et ,abban az elején amit csinál a gyerek,h ráengedi az első kerékre a motort,na én is azt próbáltam Még abban az évben fényezést kapott.
15 éves voltamKipróbálásnál mire kell odafigyelni?
Ne zörögjön,sajnos már annyira nem emlékszem ,h kell húznia De az biztos ,hogy mint egy bivaly úgy!
Gondolom az első teleszkóp ne lötyögjön meg ilyesmi.
Sajnos a motorokhoz annyira nem értek,a kocsiban jobban benne vagyok a témában!There's an app for that
-
CL Smooth
tag
Ezeket visszább már leírtam mire figyelj, szóval azokra, ja meg természetes ,hogy ne lötyögjön a villa ezt behúzott első fékkel tudod ellenőrizni mint egy kerékpáron. Szerintem szólj egy ismerősnek aki ért hozzá hogy tuti ne legyen gond. ja még arra készülj fel ha kerekezni is akarsz, annak lesznek következményei még akkor is ha nem esel el vele.
A hátsó tengely azt nem fogja tolerálni sokáig, elgörbül. Aztán a kormánycsapágy is tönkre fog menni, és a villa is elhasználódik, folyni fog az olaj, nem arra lett tervezve. Úgyhogy ezek be következnek ha kerekezésre is használod. És tényleg fontold meg , egy kis jog ot kapsz kb 30-40 ért kerekezni gyakorolni ami mind1 hogy néz ki, a runner teletankolva kb 110 kg ha ez rád esik egy darabig nem motorozol. -
CL Smooth
tag
Bizony, meg az sem mind1 hogy a runner kb alapjáraton pöfög 60-al szóval mondjuk 60-70 nél túlhúzod és hanyatt vágódsz, hát abból nem tudom mi sül ki de sok jó nem. A joggal meg lehet ezt kis tempóban is gyakorolni amikor még gond nélkül leugrasz róla mint egy bringáról.
-
<NewL>
addikt
válasz CL Smooth #5517 üzenetére
Akkor nem fogok 1kerekezni,csak a hátsó tengely miatt nem,mert az is gondolom van vagy 40K
Csak motorozás,de így a jutubos videókat nézegettem,olyan könnyünek látszik! meg látványosnakVolt már gyenge motorom,nekem olyan kell ami megy is!
Utazótempója mennyi? 90km/h környékén lehet? ottankörül mennyit eszeget? kevesebbet eszik olyankor
Esetleg a hosszabb utakot szereti? pl ilyen odavissza 50km-es távra ha jó a motor,alkalmas?
Egyik barátom mondta ,hogy egyszer egy ilyennel ment el Győrbe,kb 80km-ről,és végig 130al ment! Ez hiető?
There's an app for that
-
CL Smooth
tag
Nem nem olyan drága egy tengely, de valószínű nem csak ez lenne, hanem azon a motor hamarosan nem lenne épp idom meg minden letörne róla, fékkar miegymás. Persze te dolgod mit csinálsz , de egy kerekezni ne egy 180-as runner-el akarj megtanulni. erre a célra általában olyan járgányt szoktak használni amit nem sajnálnak. Lehet ütni vágni. Egyáltalán egy kerékpárral tudsz egy kerekezni? Talán ott kéne először kezdeni, a lényeg a súlypont megtalálása. Amúgy könnyűnek néz ki egy dirt pályán az ugrálás is kerékpárral aztán kipróbálva már más a helyzet. Nos az utazó tempója véleményem szerint lazán egy 100 km/h, a leg nagyobb ereje 80-120 km/h között van. Ez persze ora szerinti adat a valóságban ez kevesebb, de mondjuk minden óra csal. valójában 130 km/h a 180-as runner végsebessége de az óra kb 150-et mutat. Víz hűtéses szóval bírja a huzamosabb nagy tempót. Fogyasztása 6 liter akármit csinálsz vele, azt meg nehezen lehet kibírni hogy ne húzd neki, meg ahogy igy olvasom a hozzászólásaidat szerintem te sem fogod kibírni hogy ne húzd neki, ebben rejlik a veszélye is hogy általában gyorsan hajtasz vele mert nagy élmény.
[ Szerkesztve ]
-
nike_
addikt
Vagy esetleg vegyek inkább Honda Dio-t, vagy Piaggio (Vespa) Zip-et a Nextzone Jog helyett (ugye a nextzone az elöl tárcsafékes)? Melyik lenne a legjobb választás?
Ugye lehet egy robogón cserélni a hátsó féket? De kérlek oltsatok le ha hülyeséget mondok, még kezdő vagyok a témában! Vagy ha vki felvilágosítana röviden, tömören a robogó összes részéről, azt pedig nagyon megköszönném! (De gondolom erre senki nem fog vállalkozni )
[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
http://eguforum.myip.hu/forum/viewtopic.php?f=36&t=7795&start=450
Épp be van linkelve egy 180-as runner, 100nál sikerült elszállni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
Mire gondolsz a hátsóféknél? Olyat, hogy dobfékből tárcsát csinálni nem lehet.
robogó kisokos -
<NewL>
addikt
válasz CL Smooth #5521 üzenetére
Kocsival se szoktam mindig gyorsan menni,de lehet ezzel más lesz a helyzet
Másik oka ,hogy robogót akarok venni; nyárra mindenképpen kell egy ilyen,mert már unom a kocsival való közlekedést itt helyben. Ki-beszálni a kocsiba,nem szeretek gyalogolni,biciklink meg nincs szóval rövidebb távokra alkalmasabb lenne egy motor.
Meghogy nyáron ne kockuljak a gép előtt
Na szóval kell egy ilyen! A motorozásba meg csak belejövök,megszokom megszeretem a robogók királyát!
Látom nemsok rossz tapasztalatod van vele.
neked van rá jogsid? vagy már nincs meg? milyen mocid van most?
És köszönöm a tanácsokat! Látom értessz azért hozzáThere's an app for that
-
nike_
addikt
válasz CL Smooth #5529 üzenetére
Aha, szóval az szerinted jobb, mint a Jog... Köszi, meggondolom..
Ejj, egy része nem tetszik csak, az elején az a kinyúló hegyes rész a lámpánál.. Az nem kéne oda szerintem. Ez is 10"-os kerekes?
[link] Ennél meg olyan mintha az az első rész súrolná a kereket!
Bejövős kis gép egyébként! Ráadásul találtam 2004 / 2-eset is (a linken az van), tehát nem is régi. Viszont úgy látom elég nehéz.. 110 kg.. Másiknál meg 80 kg-ot írnak! Nem tudom melyik lehet a reális..
[ Szerkesztve ]
-
CL Smooth
tag
ja persze mert ez az új runner [link] Ennek már elöl 14-es kereke van! Hátul 13-as. Viszont az újakból már csak az 50-es készül 2 ütemű blokkal a nagyobbak már csak 4 üteműek!
Nekem most egy aprilia leonardom van ebből a 250-es változat, ez egy yamaha motoros 4 ütemű gép kb 22 lóérő és nagyjából azt tudja mint a runner, mondjuk a 180-as kétütemű runner picit azért agresszívabb de ez sem rossz, igazából a leonardo a kényelemről szól a runner meg a sportoságról! ez is nagyon szerthető, a lámpája klasszisokkal jobb mint a mi a runneren van ráadásul a motor beindítása nélkül is felkapcsolható, az ülés sokkal kényelmesebb, a futóműve lágyabb sokkal komfortosabb. és a hangja nekem egy spport dob van rajta kb így szól : [link]
Gyári dobbal azért nem ilyen jó a hangja! használtauton kb a runnerel van egy árban : leonardo 250
Volt 150-es is az azért szerényebben ment annak 100 volt a vége de azt hegyen völgyön.
Abban rotax blokk van! -
Gergello
addikt
Én ilyeneket keresnék a helyedben:
http://www.hasznaltauto.hu/2502652_piaggio_(vespa)_zip_2004Erre ha nem 4t akkor elcserélném az NRG-met.
-
Gergello
addikt
Azért linkeltem a Zipet, mert elég fiatal és olcsó. Stalkerből vagy tphból biztos csak régebbieket kap ennyiért.
Amúgy nekem is van egy kép, kis timeattack vas.
-
CL Smooth
tag
Elfogni még nem fogtak el, de már volt hogy igazoltattak.És még nem volt gond. De 1 évben kb 1 szer ha bele futok egy igazoltatásba. Amúgy Budapesten lakom és a nagy köbcentis robik java része rendszám nélkül rohangál. Sok ma már az 50-es ből is a nagytestű szóval a rendőrök úgy vannak vele robogo aztán kész. Ha meg is állítanak vagy azért mert szabálytalankodsz, vagy azért hogy ellenőrizzék e nem lopott. Igazából ez az amit egyből lekérdeznek hogy nincs e bejelentve hogy ellopták. A köbcentibe nem igazán szoktak belemerülni. láttam én már pizzás gyereknél piaggio beverly 500 at rendszám nélkül na az azért már durva. nekem is volt szerencsém sok robogóhoz mivel 2 barátom is ezzel foglalkozik és tavasszal meg nyáron csinálnak pár kanyart olaszból. Szoktam venni párat jó áron aztán szezonban elpasszolom, van egy tárolóm ahol egy 3 db kényelmesen elfér. Ez a leo is tavasszal eladásra kerül addig meg használom. 2 éve vettem egx idomsérült gilera nexus 500 at és szereztünk hozzá jó áron idomokat, kész lett és nem bírtam ki hogy ne hajtsam meg, még balcsin is lent voltam vele, szerencsére nem fogtak meg, na ott már tényleg nem nagyon tudtam volna mit mondani. Egy másik haverom már vagy 3 éve használ egy 400 as burgmant rendszám nélkül. Mondjuk az már tényleg pofátlanság, de ő tudja.
[ Szerkesztve ]
-
<NewL>
addikt
Suzuki Sephia ZZ-m volt,ilyen mint ez. Csak gyönyörű szép metál ezüst-feketébe. Amikor meg volt furva,szépen bejárattam,70től is többet ment Akkoriban a tuningolt simsonokat szopattam akárhol Akár a faluban,a kanyarokban ezzel a kis szutyokkal jobban be tudtam venni,meg pörgött mint állat! 2km-es egyenes szakaszon se tudtak befogni,túl nagy előnyre tettem szert az elején.
Szerettem azt a motort...
Ettől sokkal szebb volt,az elején volt két kis idom,ahol ennek van az a sárga matrinca. Sajnos egy rossz vinyómon vannak a képeinike_ : legalább én már eldöntöttem mit akarok
There's an app for that
-
<NewL>
addikt
válasz CL Smooth #5543 üzenetére
Az a nexus elég durva,az nagyon tetszik! Nekem valahogy jobban tetszenek-bejönnek a robogók mint a supermotorok vagy a gyorsasági dögök. Egyedül a quad tetszik jobban ettől a Runnertől,azok se drágák amúgy,csak azért nem veszek mert azzal tényleg sehovase tudnék menni a faluból Még itt el is lehetne vele szaladgálni...
There's an app for that
-
CL Smooth
tag
Nekem azért a rendes motorok jobban tetszenek, pl egy Sherco Supermoto [link]
vagy egy Husaberg [link]
Csak a robogó kenyeret nem kér csak amit beletankolok. meg ezek üzem órásak és nagyon hamar generálozni kell őket, de speed motor viszont nem kéne. Csakis supermoto annak van jó futóműve. Meg elég nekem a 140-160 nem akarok én 280 meg 300 al száguldozni. -
<NewL>
addikt
válasz CL Smooth #5547 üzenetére
Azért egy supermotot lehet bevállalnék Nagyon jó hangjuk van!
Nézegetem képeken a Runnereket,láttam egykét józöldet,jól áll neki a zöld. Ha lesz moddingra pénz mindenképpen lefestem kawasaki zöld-feketére
Tényleg : ezt a nagyobb újabb felnit gumival be lehet a régi alá rakni?
There's an app for that
-
sNORh
addikt
-
CL Smooth
tag
Nos csuda különbségek nem lesznek, bármelyiket is veszed, ezek az 50-es levegős mocik kb. 60- 70-et mennek ha jó állapotban vannak. a 10-es kerekek miatt sem érzel majd futóműben hatalmas eltéréseket, de mondjuk a stalkert én a ballonosabb kerekei miatt is ajánlottam mert azok azért valamivel komfortosabbak mint a 10-es virsli. Mondjuk még a typhoon 10-esei is ballonosak nem virslik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Spórolós topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest