- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz barack1997 #32149 üzenetére
Az, hogy ezmiatt mennyi az üzemidő már csak tizedleges dolog. A magok száma pont olyan dolog mint a kameráknál a megapixelek száma.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
válasz korpicschess #32153 üzenetére
Várjuk a teszteket!
10centi hó legalább van itt...
-
félisten
Akinek van eladó Leo vince ZX -e az szólhatna.
-
_balázs_
csendes tag
Hello, Yamaha Jog 3kj Artistic Special robija van e itt valakinek?Gyertya felől szeretnék érdeklődni, hogy milyen kell bele, ki milyet használ, melyik márkával , típussal van jó tapasztalat.Ami most van benne gyanús, hogy nem a legjobb, tegnap be is köpte szépen, bár az időjárási körülmények sem voltak (már) ideálisak .
Köszi előre is..
-
Bati0501
őstag
Miskolcon meg van vagy 30-50 cm hó...
-
tothm
őstag
Hali!
Kis segítséget kérnék.
Italjet robogómmal mentem fel a dombra, full gázzal.
Egyszer csak húzom, de nem csinál semmit. A motor nem égett le, ezt a szerelő telefonból hallotta.
Kis olajjelző lámpa ég. Töltöttem bele, sima olajat. Semmi nem változott. Gondoltam a benzin fogyott ki, öntöttem bele, semmi. A kis lámpa ugyanúgy ég.
Segítsetek kérlek! Fontos lenne!
Köszi! -
kcsa
veterán
-
runner 125
nagyúr
A robbanómotor nem ég le, max a villany.
Úgy látom nincs közöd a tehcnikához, így alapvető dolgokon kívül sok mindent úgysem tudsz csinálni, úgyhogy legjobb lenne hozzáértő kezekbe adni.
De, ha mégis:
Először is meg kell nézni, h a berúgókar jár-e, átforog-e főntengely, Ha, igen, talán akkora gáz nincs, viszont egy végnyomást mérni kellene. Ha, nem, akkor komoly a probléma.
Ezek után nézni kell egy gyertyaképet. Ha, az is rendben van, ellenőrizni kellene, h kap-e benzint, illetve van-e szikra. Ezek után szemügyre kell venni az olajpumpát, illetve az olajcsövet, h nem ment el valahol az olaj, illetve nyilván, h működik-e pumpa.A "sima olaj" nálad mit takar? 2 ütemű motorba kifejezetten 2t-hez való olaj kell! Ha, nem olyat öntöttél bele, akkor annak annyi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
fesii
aktív tag
Ha besült hasonló ínyencségekre számíts.
"Valahogy levenni a hengert, felmérni a helyzetet. Szerintem a hajtókar is elég nagyot kapott ezért érdemes szétszedni, és centrírozni a főtengelyt, ha már kintvan akkor hajtókarcsere, tűgörgők+csapágycsere.
Hengerfúrás, dugattyúcsere és kész.
(az olajpumpát ellenőrizni!)" -
runner 125
nagyúr
Hangtompító nélkül nem szar.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
SzlobiG
félisten
válasz runner 125 #32171 üzenetére
Nem való ez 2T-re.
Amúgy tényleg nem rossz jó mély hangja van csak az a repedt fazék hang nem tetszik már.
-
-
Bitpalace
senior tag
-
wiki27
csendes tag
HELP!
Hol található pontosan a Yamaha NEOS kb.2003-as kiadású 50cm3 robogó alváz,illetve motorszáma!
Ha még képet is tudtok küldeni,az nagyon jó lenne!
Kérlek benneteket,hogy aki tud,az segítsen benne!!!!!!!!!!!!!
Fontos és sürgős lenne!Köszi!
-
runner 125
nagyúr
válasz wiki27 #32176 üzenetére
Motorszam hátul a blokkon, a hátsó kereknel a kuplungnal.
Varázs át így elsőre passzolom.
De szerintem ennek valahol a taposó környéken lesz egy kipattinthato kis ablak mögött."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
félisten
829ért vettem 500ml prevent szilikont akciósan. Most ugyan az 1490. Durva.
-
félisten
akkuba ugye desztvíz kell?még soha nem néztem rá,csak a kezembe került a doboza, aztán látom van minimum meg maximum szint.
Gondozást igénylő.
[ Szerkesztve ]
-
wiki27
csendes tag
válasz runner 125 #32177 üzenetére
Köszi!
-
Gejza382
újonc
sziasztok .szétszedtem a honda balit a forgattyúsházból kiszívtam az olajat fecskendővel vágtam új pakolást klingeritből . olvastam valahol hogy a dugattyún a bolsznik a gyűrűnél a karburátor felőli részén kell legyenek szerencsémre hisz elfelejtettem megjegyezni hogy volt a dugattyú. holnap összerakom remélem van szikra s fog röfögni az olajat a benzinbe fogom tölteni s az olajcsövet ledugaszolom az olajtankba is töltök olajat hogy a mérőora ne jelezzen . Röhögés megölne meglátnátok hogy néz ki
Az életben két tragédia van ,az egyik ha nem kapjuk meg az amit akarunk ,a másik ha megkapjuk.
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz Bitpalace #32175 üzenetére
Nem. De, őszintén, én már nem látok potenciált az 50-es robogókban. Jó, persze, valahol el kell kezdeni, de egy 50-es robogó kb. arra jó, mint a lökködős bicikli a 3 éveseknek. - Kb. kialakuljon az ember egyensúlya.
De, teljesítmény, tartósság, kényelem szempontjából mindenképpen jobb egy minimum 125-ös robogó, pláne ha az új minőségi 50-es árakat nézzük.
-
félisten
válasz runner 125 #32184 üzenetére
Szerintem sokakat az tart vissza, hogy még nagyobb jogsi kell rá, rendszám = macera! Csak fanatikusoknak.
Jó, hogy leszaroztad a kis köbcentis társaidat. A te stílusod is érdekes néha.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
fesii
aktív tag
válasz runner 125 #32184 üzenetére
Azért nem látsz benne potenciált, mert te nem csak a város másik felére mész el vele... Aki elmegysuliba meloba és ez idő alatt megtesz 15-20 km-ert annak teljesen felesleges a 125-ös. Azér azt se felejtsuk el hogy 50-hez képest egy 125-ös fenntartása jòval több.
-
félisten
Abban az esetben ha nem tartod a tempót. Ha tartod nem kell a szélére húzódni. Szoktam arra járni.
A felüljárón megyek át ami jobbra kanyarodik és rámegy a szentendreire. Eleve ha jobbra tartok mellé megyek így középtájon szoktam bóklászni, hogy ne kelljen egyszerre több sávot váltani.(#32191) kcsa! Áááááá alap 50-essel felér egy extrém sporttal.... Sőt életveszély!!!! Sőt egész pest! HA nem tartasz lépét letolnak. Ha megy az 50-es kényelmes 70-et (GPS) már nem vészes.
(#32193) kcsa! Ott sem elég az alap 50-es. Tudom mert vidéken lakom. Legalább (GPS) 60-at kell tartani, de inkább a 75-öt és no problem.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
Ezért akartam kiemelni, hogy ha a szó klasszikus értelmében vett "vidéken" jársz, akkor jó lehet az ötvenes. Én Bp agglomerációjában lakom, nem bírtam sokáig ötvenessel, úgyhogy megértem ha valaki azt állítja hogy nem lehet használni. A környékbelieknek én is ezt mondom.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
akos3
addikt
válasz Kolondrum #32190 üzenetére
Ahhoz azért az átlagnál jobb állapotú és izmosabb 50es kell, h az árpád hídon tudd tartani a tempot. Lehet Neked ilyen van, de a nagy átlagnak viszi a 70-et (jó esetben) azt csókolom. már pedig oda az kevés. Persze a város nem csak az árpád hídból áll Aki nem arra jár, vagy eseteg nem is pesti jó lehet az 50es melóba járásra. Mondjuk én amint tudtam váltottam, nem volt praktikus, h csak 1 személyt tudok vinni, és városon kívül gykorlatilag felesleges vt elindulnom vele, mert busszal hamarabb odaérnék...
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Pest az egy külön világ ebből a szempontból...
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
kcsa
veterán
-
runner 125
nagyúr
válasz Kolondrum #32185 üzenetére
30k a B125. Ez nem kifogás.
Dehogy szaroztam le, csak szimplán azok után, h te is ülnél, egy kicsit nagyobb robogón, vissza sem szeretnél ülni az Aerox-ra. Hidd el, más élmény. Tudja az ember h van erőtartalék, sokkal magabiztosabban lehet a 125-ösökkel közlekedni.
Noh meg, Ti pesti 50-esek, miért is kerül most már nem az első Aerox-ra 70-es szett? Nah ugye.fesii
Múltkor nem te írtad, h Velemtől elkezdve mindenfelé jártál már vele?
A fenntartást illetően, meg merem kockáztatni, h olcsóbb, vagy ugyanannyira jön ki, mint egy 50-es 2t.
Olajfogyasztást tekintve pl. az 50-es 2t-vel drágább járni, mint egy 125-ös 4T-vel.
Biztosítás között max pár száz ft lehet a különbség.
Noh meg eleve nézzünk mondjuk egy 90-100kg-s embert. Az 50-es teljesen kifekszik, és lazán be fogja verni a 4 litert, míg a 125-ös 3,2-ből megáll.Várost illetően legyen Szombathely, vagy Pest, a dinamikus közlekedésre szerintem kevés az 50-es. Aki meg tényleg segédmotorkerékpárt szeretne mondjuk falura, annak tökéletes a Babetta is.
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
Jó azért nem kell ennyire túldimenzionálni Pestet Több évig toltam átlag 50-essel és nem volt nagyon semmi extra action. Egy két hely van a városban ahol tényleg tudni kell hol az ember helye (értsd: külső sáv jobb oldala ), de amúgy meg pont az ellentetje is igaz, h amennyire forgalmas Pest annyira van haszna is egy 50esnek mert elférsz a dugóban a sorok között, a belvárosban lehet az utcákban cikázni. Szóval van pro és kontra is sztem. És ha vkinek van egy megszokott útvonala, ami épp nem a Hungária, ill. az Árpád híd, Szentendrei út, akk igenis jó opció lehet.
runner 125 Igazat adok, nem feltétlen drágább a 125-ös. úgy írom h tudom, mert volt és van mindkettőm. Ammenyi esetleg több a 125-be pl. súlyadó az egy flakon olaj a 2T 50-be. Fogyi meg ua. Biztosítás valóban nem sokkal több.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest