Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kutya1
csendes tag
Koszi And.
Tudom, hogy a MAC szures nem tul biztonsagos, de a problema az, hogy hiaba allitottam be, egyaltalan nem mukodott: beengedett mindenki mast. Viszont egyszer veletlenul sajat magamat is sikerult kizarni (wifi-n konfiguraltam, es utana resetelni kellett, meg kaballel konfiguralni). Tehat akkor megis mukodik valahogy.
A WPA helyett a MAC szurest azert gondoltam jo megoldasnak, mert ahogy az elso levelemben irtam repeatert is hasznalok, es azt meg nem tudtam kapasbol konfiguralni, viszont rogton hasznalni akartam.
Most kozben az is kiderult, hogy a ''prevent'' uzemmodban sem mukodik a MAC szures: a DHCP tablabol kiirtam annak a par gepnek a MAC cimet, akik bejelentkeztek, de ki akarom oket zarni. Erre masnap megint bent voltak... Most a DHCP tablazatban nyomtam nekik egy torlest, aztan a MAC szuresnel a prevent-ben ellenoriztem, hogy jol vannak beirva. Aztan save config, meg save settings (a DHCP tablanal a torlesre es a MAC szuresnel a preventre is). Utana meg ujrainditas is (tap ki - be). Kivancsi leszek, hogy ma delutan beenged-e valaki idegent... Egyebkent a prevent is jo lenne, mert ugysem fognak vegtelen szamu uj MAC cimmel jonni, elobb utobb megunjak. Nem tudom, hogy lehetne kideriteni, hogy kik ezek, de biztos a kozelben vannak.
Koszi a tapacsot, ha erre tudsz valamit, vagy valaki mas, akkor azt is koszi!
[Szerkesztve] -
Kutya1
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van egy WRT54, nem csinaltam semmi firmware trukkozest, csak meghagytam a gyarit.
Beallitottam a MAC cimek szerinti szurest, permit only. A listaban pedig megadtam az engedelyezett gepek cimeit. Ennek ellenere mas cimu gepek is bejelentkeztek! Ez hogy lehet?
Most ideiglenes megoldaskent azt csinaltam, hogy kikapcsoltam ezt (disable). Aztan wifi helyett kabellel csatlakozva mentem bele a konfigba. Majd a MAC szurest Prevent-re allitottam, es a korabban azonositott ''betoro'' gepek MAC cimeit adtam meg, hogy kitiltsam oket. Ez remelem, hogy mukodni fog.
Nem akartam wap, wep, stb titkositasokat hasznalni, mert kulonbozo wifi adapterekkel is be akarok jelentkezni, es nem tudom, hogy mind tudja-e mindegyik verziot (persze elvileg kellene). A masik ok pedig az, hogy egy-ket repeatert is hasznalok jelerositonek, es annak az autoconfig-ja csak a titkositas nelkuli modon egyszeru: gombnyomasra beallit mindent. A repeaterek konfigjat is lehet elvileg web feluleten csinalni, de azt meg nem tudtam megcsinalni.
Na, igy maradt a titkositatlan uzemmod, de MAC szurest azert megis akartam csinalni.
Koszi a tippeket!!!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- MIUI / HyperOS topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bontatlan N-One NPad Pro Octa Core 8GB RAM 128GB ROM 4G LTE 10.4 Inch 2K Screen Tablet
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- YI Pro 2K biztonsági kamera, új, bontatlan 2 db (egybe csomagolva)
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Új utángyártott hp töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest