Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenbazso
csendes tag
válasz outsiheder #9959 üzenetére
Nem is figyeltem, hogy van wiki-je a dd-wrt oldalnak. A képen látható leírás szerint sikerült megcsinálnom a két router közti kapcsolatot. Igaz délelőtt még nem volt net, de délután újra összedugva már lett. Nem értem, de mind1, lényeg hogy rendesen mükszik.
-
lenbazso
csendes tag
Kérdésedre a válasz:
A pc is olyan ip-t kap, ami a kliens routernak van, ebből adódik hogy nem az ap osztja.Nem tűnik el a dhcp-felület, setup-basic setup-nál minden ott van. Tudom változtatni a módot(server, forwarder) meg a ki-be kapcsolósát meg egyebet (Network Address Server Settings (DHCP)).éssztja a címeket. ipconfig-al a pc-n mindig az ip olyan, mint a kliens routernál. pl: 192.168.2.x Érdekesség, hogy a gateway a kliens routerban 192.168.1.1 de a pc-n már 192.168.2.1. A dns a pc-n 192.168.1.1
Mindig bridged-en van a beállítás.
Addig értem hogy,
-manuálisan külön beállítottátok a gateway-t a két routeron, tehát csatlakozáskor nem a kliens router híva be magának a szükséges beállításokat. Miért volt fontos, hogy a két kliens ip-je mac-hez rendelt legyen és ezáltal mindig ugyanazt a wan ip-t kapja az ap-től?A 0.0.0.0 alapból az? Sima kliensként a pc is persze a szolgáltatóét kapja.
Ezt az ssh-t nem értem mi ez, meg hogy jött ide?
Lehet az volna jó, ha nyomnák egy teljes resetet, és lennél olyan rendes, hogy leírod lépésről lépésre melyik oldalon mit mire állítsak, hogy ugyan megvalósuljon, mint nálatok.
Megnéztem az ap beállítását:
setup-advenced routing:
mód gateway-en van minden más kitöltetlen, mondhatni 0.0.0.0. Ez az alapbeállítás.[ Szerkesztve ]
-
lenbazso
csendes tag
Most én nem értelek.
Hálózat lekeresése után a talált hálózatoknál ott a csatlakozás gomb, amelyikre kattintasz, arra fog csatlakozni automatán úgy, hogy elődobja a wireless beállítások oldalát átállítva a kívánt hálózati ssid-et erre, meg a módot AP-ről kliens-re, és nyomni kell egy jóváhagyást. Én ezt neveztem automatának.
Persze lehet manuálisan is átírni az ssid-et meg a módot, de azért választottam ezt, hogy gondolva saját magát beállítja hogy jó legyen, mert eddig ugye nekem nem sikerült.
Átettem kliens-hídra. Net akkor van, ha a router ip-je nem 192.168.1.x. Jelenleg 192.168.2.1-en van, de nem az AP osztja az ip-ket.
Próbáltam már kliens módban, hogy a dhcp-t kikapcsolom a kliensnél, de az Ap nem adott ip-ket. Lehet hogy kliens-hídban adna?[ Szerkesztve ]
-
lenbazso
csendes tag
Nem kliens-bridge, mert automatán a kliens módot állítja be a csatlakozni kívánt router kiválasztásakor.
Annyit szerettem volna, hogy legyen netem a másik routerről kliens routeron keresztül, mert több egységnek kell net. Idáig egy usb-s hálókártyán keresztül jött, aminek levehető antennája van, így van rákötve egy panel antenna.
Persze szeretnék azonos tartományban lenni, ezért megnézem mit csinál kliens-bridge módban is. Úgy néz ki idáig, hogy a beállítások utáni áramtalanítás hiánya miatt nem jött létre megfelelő kapcsolat.
Kösz az infot a led-ről, meg a link-et megkukkantom.
-
lenbazso
csendes tag
válasz FABRICIUSZ #9940 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segíteni próbálást.
Megoldódott a probléma, van most már net a pc-n, hogy az lan-on kapcsolódik a kliens routerra, ami wireless-en a netet adó routerra.
A megoldást Fábriciusz kollégánk adta. A változtatások mentése után szükséges a kliens router áramtalanítása, mert nem áll át az agya, és az egyetlen dolog, ami kell a kliens módhoz, hogy át kell írni a kliens router ip-jét 192.168.1.1-ről 192.168.x(0 is jó lehet, de azt még nem próbáltam, de szerintem mindegy mire, 2-vel és 5-el is jó).x-re. Ezután a státusz-wireless-nél alul hálózat keresése, kívántra csatlakozás megnyomása, ezután oldalt vált a wireless beállításra, ahol már a módot áttette automatán kliensre, és átírta az ssid-et a csatlakozni kívánt router ssid-jére, itt mentés, majd áramtalanítás. A kapcsolat létrejöttéhez szinén kell Fábriciusz szerinti fél perc türelem. Érdekesség a dologban az, hogy gondoltam mivel van net, akkor majd a kliens router elején lévő "Internet" zöld led világítani fog, de nem, de ez nem zavar. Fura az is, hogy a router szerint 100-tól indul az ip osztás, és mindig a 192.168.x.123-al kezdi.
A 192.168.1.x abszolút nem jó, akkor nincs net, pedig a státusz szerint minden paraméter úgyanúgy helyes.
Most 192.168.2.1 a kliens router ip-je. Átállítottam, hogy a dhcp típusa server-ről forward-ra, de akkor sem az AP-s router osztotta az ip-t. Ha kikapcsoltam a kliens routeron a dhcp-t, akkor sem kaptam ip-t az AP-s router-ról.Erre valami megoldás jó lenne, nem tudom mit kellene átállítani a dd-wrt-ben.
-
lenbazso
csendes tag
Ha a csatlakozás gombot nem nyomod meg, akkor az ssid-et írod át kézzel a kliens mód váltásnál az Ap ssid-je, hogy tudja mire kell kapcsolódni, mert kliens módra váltáskor marad a dd-wrt ssid, gondolom ilyen megnevezésű Ap-ra akarna ilyenkor csatlakozni. Valamit csinálni kell, mert magától nem fogja tudni. A gateway cím megegyezik mindkét routernál 192.168.1.1, de ugye ez alapbeállítás.
[ Szerkesztve ]
-
lenbazso
csendes tag
Ping-et még nem probáltam, mert ugye valamiféle kapcsolat létrejött, kiírja az átjárót meg ilyesmit a sztátusznál, de a dd-wrt kezelőfelületén felül jobb oldal állandóan is látni, hogy van kapcsolat értékkel, vagy mindenhol o-át ír, és a logo nem világít sárgán.
Mi az a címfeloldási probléma?
Az lehet probléma, hogy az Ap router 192.168.1.100-tól kezdi adni az ip-ket, a kliens routernak meg 192.168.1.2 lett megadva? A gépem 192.168.1.123-ast kapta. -
lenbazso
csendes tag
válasz kutyuska #9926 üzenetére
Még ne örülj annyira, én 1 éve szenvedek vele, hogy sikerüljön routert kliens módba rakni és másik routerra csatlakozzon, idáig még nincs siker (kapcsolat van, de net nem jön), igaz én Linksys WRT54GC routerra akarok csatlakozni, de ez vagy számít, vagy nem.
Ha neked sikerül, akkor igen, mert úgy néz ki, hogy az ip cím átíráson kivül(192.168.1.1-ről, hogy ne ütközzön a másik routerral), a kliens mód kiválasztával és a csatlakozás gomb megnyomásán kivül elvileg mást nem kell csinálni. -
lenbazso
csendes tag
Átírtam 192.168.1.1-ről 192.168.1.2-re a második router ip-jét. de változatlan a helyzet. A router kliensként csatlakozik a AP-s routerra, minden csatlakozási adat ott van a státusznál, de a böngészőben nincs továbbra sincs net. A státusznál kiírja a gépem ip-jét is, minden rendben, hálozati kapcsolat van, net nincs.
-
lenbazso
csendes tag
Tehát akkor nálam már ott kezdődik a gond, hogy csak kliens mód lett kiválasztva - házótra csatlakozás - és kimaradt az ip cím átírása manuálisan?
Gondolom a DHCP konfigurálható a dd-wrt-ben, csúnya volna ha nem, egy alap routernál még megérteném.
A gazda router ip-je 192.168.1.1 és 192.168.1.100-tól osztja az ip-ket. Ott max 3-4 eszköz van, az is csak néha egyszerre. Titkosítás nincs. -
lenbazso
csendes tag
A router apámméknál van, tehát mondhatni, hogy az enyém. Net van most is, mert a laptopba van téve egy levehető antennás usb-s hálókártya, amely össze van kötve, a tetőtérben lévő panel antennával. A roueter azért kellett, hogy kliens módba állítva több eszközön legyen nálam net. Így gondolom akkor kell a NAT. Igen a másik router szerepel ott, átírja az ssid-et, gondolom ez jelzi. Gondolom alapból van DHCP szerver a másik routeron. Én nem tiltottam le, más meg nem piszkálja. DHCP szerver pontosan mit is jelent? Mit jelent ugyanazon tartomány? 192.168.1.1 a gazda router ip-je, az enyémnek 105 a vége, a pc-jé meg 106 státusz szerint. Habár én nem írtam át a beállításnál 192.168.1.1-ről 192.168.1.105-re. Úgy voltam vele, minden beállítást automatán végez a kliens mód kiválasztása. A pc automatán van. A gateway az első router ip-je, ezt is kiírja a státusznál.
-
lenbazso
csendes tag
Mit jelent a Nat nélkül?
Mi a közös netmaszk konfigurálás ugyanabban a tartományban,-ez a 255.255.255.0?
Tehát akkor még egyszer:
Beállítások-wireless: client-bridge kiválaszt.
Státusz-wireless: alul hálózatok keresése megnyom-új ablak előjön a talált hálozatokkal - megfelelőre csatlakozás gomb megnyomása. Ezután kiírja, hogy sikerült és kiír minden a wan kapcsolatnál, sárga logó elkezd világítani.
Client és repeater módban van kapcsolat, a többinél nincs. De hiába van kapcsolat a státusz szerint, a böngészőben nem jön be semmi, és a routeren az internet led sem kezd el világítani.
Bocsi a két beírásért. -
lenbazso
csendes tag
Üdv!
WRT54GL routerom van DD-WRT-vel. Kapcsolodni szeretnék egy másik routerra, hogy legyen netem. Két módban van kapcsolat az 5 kiválasztható közül a két router között: cliens és reapeter. Ekkor világít a Cisco Systems logo, gondolom hogy van kapcsolat, de net nincs, és a jelző ledje sem világít.
Tudna valaki segíteni?Előre is kösz.
-
lenbazso
csendes tag
válasz nyilasmisi #7979 üzenetére
Lecserélted végre? Mi volt vele a gond? Először ilyet akartam én is a kliens mód miatt. Az ára nagyon kedvező.
-
lenbazso
csendes tag
Wlan router. Szeintem nem kaptak, meg lett a gond. Nem lett a kliens router ip címe átírva 192.168.1.1-ről, így mindkettőé az volt. Jelenleg most kliens bridge módon van.
Kösz az infot, és még jól jönne egy kis okítás.
"Ha a saját hálozatban lesz kliens..." Ezt nem értem. Azt hittem ez miondenképp így van, ha kliens router segítségével akar netezni az ember. DHCP szervert akkor kell engedélyezni, ha az ip-t a pc a routertől akarja kapni ugye?Azt még értem, hogy ip, maszk meg átjáró, de mi a címtartomány? Hol van a dhcp által osztott tartományon kívül? Titkosítás mindenképp kell, vagy csak a biztonság miatt? Wireless ISP net szolgáltatót jelent?
-
lenbazso
csendes tag
Üdv!
Van egy kis gondom, jó lenne, ha valaki tudna segíteni. Másik routerre szeretnék csatlakozni wifin.
Feltettem a GL v1.1-re a DD-WRT és a Tomatot is, de a cliens mód kiválasztása után a statusnál lévő connected kijelzés ellenére egyiknél sem tudom mit kell csinálni, hogy lehessen netezni. Statusnál azt írja, hogy csatlakoztatva. -
lenbazso
csendes tag
Üdv!
Feltettem a GL-re a Victek féle Tomatot. Kellene egy kis segítség a beállításához, másik routerra akarok rácsatlakozni. Cliens mód ki lett választva, keresésnél látom a routert, de nem tudom mit kell tenni, hogy csatlakozzon rá.
-
lenbazso
csendes tag
Üdv!
Vettem egy GL-t. Az lenne a kérdésem, hogy a Victec féle Tomato is felodja a memóriakorlátot, és utánna lehet akár DD is feltenni simán, vagy csak a DD mini oldja ezt fel?
-
lenbazso
csendes tag
válasz FABRICIUSZ #7923 üzenetére
Kösz a választ!
-
lenbazso
csendes tag
Üdv!
Szeretnék venni egy AP Cliens módot tudó routert, amire rá kell kötnöm egy külső antennát. Ugye a GL firmware cserével tudja ezt a funkciót, de lehet olyat, hogy csak az egyik antenna lesz kicserélve kültérire?
-
lenbazso
csendes tag
Üdv!
Van két routerom: Linksys WRT54GC ver2 és TP-Link TL-WR542G ver6.5. Ezekkel és másik leendő routerral szeretném megoldani, hogy a bejövő net wirelessen is szét legyen osztva, és a jel átérjen kb 80m lévő másik házba is, ahol szintén kell a wirelesses elérés a ház területén.
Több hozzászólás szerint Linksys WRT54GL és Tp-Link TL-WR543G közzül valamelyikkel és a meglévőekkel ez megoldható több lehetőséggel is (pl.DS, Cliens mód, antenna csere). Linksys 16e, TP-Link 9e-ért elérhető.
Persze szeretném kevesebb költséggel ezt megvalósítani, de nem akarok befürődni, hogy vásárlás után kiderül, hogy rosszul döntöttem.Az olcsóbb TP ugyanazt tudja, mint a Linksys?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest