Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
GS_Laja
csendes tag
Kellemes lehet náluk ügyfélnek lenni.
Tegnap hajnali egyig reszeltem a routert mire jó lett.
Este tízkor küldtem egy kétségbe esett email-t az ügyfélszolgálatra ( szombat volt ).
Majd másnap reggel ( vasárnap, munkaszüneti nap, nincs ügyfélszolgálat ) jött az email, némi ötlettel és egy ígérettel, ha nem megy hívhatom a helyi rendszergazdát. Végül nem kellett, de azért jólesett a dolog.Net-tv csepeli helyi kábelszolgáltató.
Meszemenőleg meg vagyok velük elégedve.Linksys WRT 160 NL 12 megás net
[ Szerkesztve ]
-
GS_Laja
csendes tag
Fasza!
Nem tudom, hogy te melyik szolgáltatónál vagy, de amelyiknél én vagyok azoknál az ügyfélkezelés sokkal normálisabb.
Gyorsan lekopogom, hogy mióta az új router van azóta nincs gondom, de még csak 2 nap telt el.
Az igaz, hogy az USB-n nem ismeri fel a pendrivet, csak a merevlemezt, de most ez a legkisebb gondom.
Akár mi is lesz most nem cserélem le a Tomato-ra a firmware-t. Kíváncsi vagyok igy meddig bírja. -
GS_Laja
csendes tag
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9121 üzenetére
Rendben, nincs több kérdésem.
Boldog ünnepet!
ui: persze azért nem fenékig tejfel a dolog, mert most meg a NAS-t nem látom a hálózatban.
pingelni tudom a router admin feluleten, de a PC rol nem megy a ping -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9119 üzenetére
Na jól van, de eddig nem kellett ilyet csinálni.
Ezután is szeretném klónozás nélkül használni.
Mert ha bármi lesz a routerrel és egy másik gépet akarok a modemre dugni, mar is gond lesz.
Éppen egy laptopot próbálok rendbe tenni, de nem akarom a hálózatomra rátenni, ilyenkor jól jön az ha nem kell klónozni. -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9117 üzenetére
Nálad van a pont!
Reset gomb ugyan nincs a modemen, de a MAC address clone opcióval kicsesztem a modemmel.
Most van net, holnap majd reszeteltetem a szolgáltatóval a modemet.Köszi, az ötletet.
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9114 üzenetére
B+ mostmár lassan csetelhetnénk is
Igazad van, de a régivel sem ment és az újban csak az USB támogatás más.
Minden maradt a régiben.Amúgy egyszerre csak egyet módosítottam a firmwaret mást nem, mert a beállítások a gyáriak még mindig
[ Szerkesztve ]
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9112 üzenetére
hogy őszinte legyek, mostmár bánom a cserét, a másik legalább működött.
amúgy nem fűztem sok reményt ahhoz, hogy kicserélik szó nélkül 1 nap alatt.
kellemeset csalódtam a cégben, igaz nem először vásárolok náluk.csak ne szopnék az új routerrel.
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9110 üzenetére
Mindent újra indítottam, többször is.
Reset is megvolt.
Sőőt lefrissítettem a gyári firmwaret is.
Belépek az admin felületre és látom, hogy nincs ip cime kivülről a routernek.
Ha csak egyszerűen kihúzom a routert és bedugom a PC-t a modembe, azonnal van net.
Minden különösebb újra indítás nélkül is.Sajnos én egy kis helyi szolgáltatónál vagyok így ott most már nincs ügyfél szolgálat.
Holnap ha minden igaz munkanap van akkor majd megpróbálom újra.
-
GS_Laja
csendes tag
Azt hiszem, hogy osztom Brumi elkeseredését.
Másfél órával ezelőtt hozták meg az új routeremet, kicserélték a labancoknál szó nélkül.
Ráadásul ráfizetéssel adtak helyette egy WRT160NL-t.
Azonban itt jön a szopásos rész, a routert nem bírom rávenni, hogy csatlakozzon a kábelmodemhez. Közvetlenül a modembe beledugva a PC-t van net minden szuper.
Ha azonban közéjük rakom a vadi új router nincs net, hiába nyomkodom a renew gombot az istennek sem akar IP-t kapni a modemtől.
Most tartok ott ahol 2 hónapja az Asussal kiviszem az udvarra és széjjelvágom baltával.
Holnap megyek és veszek a filléres routert és befejeztem a Linksyst. -
GS_Laja
csendes tag
Csak óvatosan azzal a kidobással!
Én hasonló okokból dobtam ki az Asus routeremet, aztán a végén meg kiderült, hogy semmi baja nem volt.
Csak a sok firmware frissítésbe kicsit összezavarodott
Akkor vettem a mostani Linksyst, amit meg most próbálok kicseréltetni hasonló hibák miatt.
Remélem sikerül -
GS_Laja
csendes tag
Uraim!
Lenne egy nagyon hülye kérdésem.
Elvitték kicserélni a routeremet, most egy regi SMC van helyette.
Minden jól megy , kivéve az MSN-t es valamennyi keresőt ( Google, Bing, Yahoo, stb )
gyakorlatilag a kereso.lap.hu -n lévő valamennyi keresőt kipróbáltam és egyik sem megy.
A Skype remekül működik.
Mi lehet a hiba? -
GS_Laja
csendes tag
válasz GS_Laja #9097 üzenetére
Nos a gugli barátom segített
Feltettem újra a Tomatot, előjöttek a régi beállítások. Ezek szerint azokat valahol tárolja hiába van fenn a gyári firmware.A Tomatoban találtam egy olyat az Advanced ->Contrack/Netfilter menüben, hogy Maximum Connection ami nekem most 4096-on van, gondolom ez a gyári.
Esetleg ezt az értéket vegyem lejjebb? Van melette egy connection currently tracked ez most futó torrentek mellett is max 70 - et mutat. Ez elég jó érték?Van itt még egy olyan menüpont hogy TCP Timeout itt kellene állítanom a lezárt kapcsolatok elévülését?
A torrent kliensen a kapcsolatok számát levettem 150-re, DHT letiltva. -
GS_Laja
csendes tag
válasz h_143570 #9093 üzenetére
Ez érdekes, nekem egy NAS-on fut a torrent a nap 24 órájában.
Az előző Asus router kb 3 évig bírta ( igaz akkor még a PC-n futott a torrent), a mostani Linksys, mint már írtam lentebb kb 2 hónapig.
Lehet hogy a torrent klienst nem szereti a routerek napi 24 órában?Írnál erről bővebben?
[ Szerkesztve ]
-
GS_Laja
csendes tag
Lehet hogy nem voltam egyértelmű.
Amikor vettem akkor természetesen gyári firmware volt rajta, az eladó mondta is hogy ha Tomatot teszek rá akkor ugrott a garancia. Ezt ott akkor tudomásul is vettem, de azért itthon csak feltettem a tomatot, már a második nap
A router működött is szépen, azután elkezdett rendetlenkedni.
Ekkor kínomban, visszatettem a gyári firmwaret, de azzal sem lett jobb.Most megpróbálom kicseréltetni gariban, feltéve ha nem derül ki, hogy volt rajta Tomato.
Persze csavar az egészben az, hogy a készüléket Bécsben vettem.
Még mielőtt elkezdődne a flame: lehet hogy én tettem tönkre a tomatoval, de ennek ellenére megpróbálom kicserélni.
A csere router ami most megy, az is egy wrt54gl tomatoval, es már évek óta jól működik.
Úgyhogy lehet, hogy mégsem a Tomato miatt szart be az enyém.[ Szerkesztve ]
-
GS_Laja
csendes tag
Szevasztok, újra
Szóval úgy néz ki, hogy a routerem a ludas a net megszakadásokban.
Kicseréltem egy másik 54GL re és az megy gond nélkül.
Felhívtam a Linksys ügyfélszolgálatot és ott a firmware frissítés után, ami már régebben megtörtént a garanciális cserét javasolták. A ember elismerte, hogy lehet rossz az októberben vásárolt routerem, ezen kicsit meglepődtem, de elképzelhető.A kérdésem az lenne, hogy ki lehet valahogy deríteni azt, hogy a routeren tomato volt fenn, miután visszatettem az eredeti gyári firmwaret?
-
GS_Laja
csendes tag
Milyen meglepő!
Nekem ugyanilyen gondom van a wrt54GL routeremmel.
mondjuk nalam nem csello van hanem kabelnet mas szolgaltatonal
mar kb 6 honapja szopok miattaa jo tanacsok ellenere sem oldodott meg a problemam, most kinomban feltetem az eredeti gyari firmware-t hatha azzal jobb lesz.
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9045 üzenetére
Igen most jó az időpont
3 napja vesztette el a pontos időt, de utána meglett újra .
Betettem a böngészőbe 10 másodpercenként frissíti az oldalt. -
GS_Laja
csendes tag
válasz GS_Laja #9043 üzenetére
Igen, én vagyok a hülye!
Beléptem, működik, ahogy nézem a log-ot tele van warninggal - DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response - foként ez van benne.
Valamint olyanok amikor nem tudja a belső idejét szinkronizálni.Mostanában nem szakad meg a netem ezért nem tudom megnézni, hogy mit loggol olyankor.
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9039 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de milyen fenti címet kell beírni a böngésző címsorába?
192.168.100.1 re gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9025 üzenetére
Leírnád, hogy te hogyan lépsz be a modem webfelületére?
Köszönöm
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9019 üzenetére
Közben találtam egy oldalt a neten, ahol elmagyarázzák, hogy hogyan kell belépni a modem webes felületére.
Tételezzük fel, hogy megcsinálom és benn vagyok a modem admin felületén, miért lesz ez nekem jó?
Mit kéne csinálnom, és miért?Nem lenne egyszerűbb egy másik modemet kérni a szolgáltatótól?
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9015 üzenetére
"A webes felület talán http://192.168.100.1/
(de a wrt54g default állapotában is ezen a címen van, tehát a saját belső, a gépekre kiosztott dhcp címtartomány át kell állítani máshova)"Na most ezt a részt nem értem .
A modememnek a valószínű webes felületének az ip-je a 192.168.100.1 ez OK ezt értem
nekem a default gyári kiosztás nem ez, hanem a 192.168.1.100 - 149 ig.
akkor most ha átállítom az általad írtra akkor bejön a modem webes felülete? -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9004 üzenetére
Nalam a remaining lease time 6 ora, nem is tudom allitani, vagy legalabbis nem talalom, hogy hol lehetne.
A maximum connection erteke gyari 4096 a torrent miatt itt meg 200 nal nagyobb erteket nem lattam.
Azonban az Advanced ->DHPC/DNS resznel a static lease time "same as normal lease time" allasban van.
Lehet, hogy at kene allitanom "infinite" vagy "costum" allasba?Mikor megrendeltem a szolgaltatast a kabel szolgaltatonal, akkor azt mondtak, hogy nem szakitjak meg a netet 24 orankent.
Ez igaz is lehet, mert gyakorlatilag 2 eve ugyan az az IP cimem, pedig nem kertem fix IP-t.
Mondjuk az aramszuneteket es a javitasokat leszamitva sosem ment el a net a szolgaltato es a modem kozott.Jut eszembe, a router es a PC kozott a lease time-t megnoveltem a maximumra a multkor.
Most ahogy nezegetem a router webes feluletet, a DDNS automatic refresh 28 nap.Tobbet nem tudok mondani, kérem kaccsolja ki!!
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9005 üzenetére
Átolvastam a doksit, amit adtak a kabelmodemhez.
Nem irnak benne webes feluletrol.
A gateway-t megtudom pingelni, ha van net akkor minden rendben.
Ha elmegy a net, akkor hiaba pingelem nincs valasz. -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #8989 üzenetére
Nem haragszom, inkább a tehetetlen düh ami nem tesz jót az idegeimnek
Sajnos az ügyfélszolgálat nyitva tartása alatt én dolgozom.
Ezért mire hazaérek már nem tudok velük beszélni.
De ha legközelebb nem lesz net, akkor megteszem amit ajánlottál.Bár én kínomban arra gondoltam, hogy kicseréltetem a modemet hátha az a rossz.
"Tehát arra kérd meg őket, hogy indítsák újra a kábelmodemedet, ha tényleg jónak tűnik náluk, akkor ezt meg tudják tenni, a ledeken látszik, ha újraindul, és meg fogsz lepődni újra lesz neted, anélkül, hogy a routerhez hozzányúlnál/újraindítanád
De ettől még korán sem biztos, hogy rossz lenne a kábelmodem."Ha ez az eset előfordulna, akkor mi lehet a hiba?
A log filéből nekem az a gyanús hogy a szolgáltató DHCP-je nem osztja ki az új IP-t miután lejárt a lead time.
Ezért " ragad be " a régi ip amit a router utoljára kapott és ezért látom a connected állapotot annak ellenére, hogy valójában nincs net.
De lehet hogy ez az egész csak hülyeség, nem tudom. -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #8980 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy amikor nálam nincsen net, akkor a modemen úgy látszik a ledek alapján, hogy van.
Amikor felhívtam a szolgáltatót, akkor ők azt mondták, hogy náluk minden rendben.
Ezt viszont én nem tudom leellenőrizni, de hiszek nekik így csak nálam lehet valami gubanc.
24 órán át megy a modem is és a router is, lehet hogy a modem ezt nem bírja -
GS_Laja
csendes tag
válasz GS_Laja #8939 üzenetére
Naszóval, idáig bírta a router azt, hogy ne szakadjon meg a net.
Nagyjából 5 nap.
Frissítettem a Tomatot, de a gond nem oldódott megMi a fene baja lehet?
Ja megcsináltam a szakadáskor az ajánlott pingelest.
A router webes felületéről pingeltem meg a szolgáltató gateway-ét.
5 csomag ment el és egysem jött vissza.Utána renewe-t nyomtam és minden ment tovább, azaz volt újra net.
Most már kíváncsi lennék, de nagyon hogy miért csinálja ezt?
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #8938 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de én ezt otthon nem tudom leellenőrizni.
Így elhittem a szolgáltatómnak, hogy náluk minden rendben. Én egy viszonylag kis helyi szolgáltatónál vagyok, ezidáig nem volt gondom velük. Ha bármi hiba volt azonnal, még aznap jöttek és megcsinálták, sőt volt olyan, hogy ők hívtak, mert hibát észleltek.
Ezek alapján nincs okom kételkedni a szavukban.Nálam nem lassult a net, egyszerűen megszakadt, és ez valahol a modem és a router között jött létre.
Bár még nem próbáltam ki simán csak a modem - PC kapcsolatot. -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #8936 üzenetére
Koszonom, kozben mar megtalaltam
Felhivtam oket amikor nalam nem ment a net.
A modemmel minden rendben volt, ok lattak, hogy van kapcsolat es a modemen a LEDek is ezt mutattak.Tegnapelőtt frissítettem a tomatot a routeren, azota nem szakadt meg a net ( kop, kop).
Pedig mar nagyon vartam a szakadast, hogy megcsinalhassam a Pingelest -
GS_Laja
csendes tag
Ez erdekes, nekem szorol szora ezt jatszotta el az elozo routerem, azutan tonkre ment.
A mostani kb 3 honapos es 2 honapig nem csinalta, azonban most ez is csinalja, mint irtam lentebb.Egyszeruen nem tudom elhinni, hogy ket kulonbozo gyarto termeke ugyan azt a hibat generalja nalam.
A Linksysemen most a tomato van fenn, de en nem talalom, hogy hol van bene a MAC klonozas menupont
Ha legkozelebb megszakad a net, es utanna bemasolom ide a logot, akkor van itt valaki aki kitud belole silabizálni valamit?
[ Szerkesztve ]
-
GS_Laja
csendes tag
A net-tv.hu a szolgaltatom.
A pingelest meg nem probaltam, de egyre erősebben gyanakszom a szolgaltato modemjere, lehet, hogy az kezd bedogleni?
miutan evek ota ugyanaz az IP cimem igy lehet hogy nem frissiti a szolgaltatom automatikusan, mikor lejar a routeren?
hiszen, mint azt mar irtam az elobb ha renew-t nyomok akkor is marad az IP cimem ugyan az ami elotte, de megjon a net
a ruter viszont vegig connect allapotban van es kap is IP-t a szolgaltatotol
a linksys elott egy Asus wl500 routerem volt annal is elojott ez a hiba ugy 2 ev utan, azutan sikerult tonkretennemnem ertem ezt az egeszet, de mar rettentoen idegesit a dolog.
igy a torrentek sem futnak rendesen, mert megszakad a net
megneztem a router logjaban 18 orankent megszakad a net mostmar 3 napja rendszeresenNem hasznalok MAC klonozast, mert nem kell, kozvetlen PC modem kapcsolatot nem probaltam, de majd holnap kiprobalom
[ Szerkesztve ]
-
GS_Laja
csendes tag
igen, probaltam ujrainditani
minden alkalommal csak ez segitett, de az elmult 1 honapban egyre surubben fordul elo a dolog, es nem ertem miert.
a szolgaltato szerint nala minden rendben, ez latszik is a modemen, mert a visszajelzőfények rendben vilagitanak.
a router kap ip cimet, zarojelben jegyzem meg, hogy ez kb 1 eve ugyan az az IP cim
a PC ig meg sem jut el a net, csak ha ujra inditom a routert
es nem ertem, hogy mi a baj[ Szerkesztve ]
-
GS_Laja
csendes tag
Sziasztok!
A gondom a kovetkezo lenne, van egy wrt54GL routerem rajta a Tomato.
Kabeles netem van, de kb 1 honapja minden kulonosebb elojel nelkul megszakad a net, es csak a router ujra inditasaval jon vissza. Illetve ha a webes konfigfeluleten raklikkelek a Renew gombra.
Elotte ilyet nem csinalt a router, az igaz azonban, hogy 24 oraban megy a router, gyakorlatilag 3 honapja nem volt kikapcsolvaValahol a lease time-nel gyanitom a hibat , igy amatorkent.
De nem birok rajonni a hiba okara.Van valami otletetek?
A dhcp resznel a lease time-t a maximumra alliottam, de igy is kb 6 orankent megszakad a net.Elore is kosz a segitseget.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest