Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
válasz Márton #95743 üzenetére
Vannak akik nem erzekenyek erre.
Szerencses vagy, hogy teged nem zavar / nem erzekeled, en meg nem vagyok szerencses, hogy engem igen.
Crt tvk idejeben a sony trinitrontol kezdve lattam a kulonbseget, addig persze en se tudtam, hogy lehet folyamatosabb is a kep.
Ahogy a plazma tvknel is volt kulonbseg, es a mostaniaknal is megvan szinte mindegy mi megy ha nem nagyjabol statikus a kep (beszelgetos musoroknal engem sem zavar az 50-60Hz-es panel)
[itt egy video] a 60Hz vs 120Hz kulonbsegrol.
Lassitva mindenki latja, normal sebessegen meg nem.
En is orulnek ha nem latnam.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Márton #95737 üzenetére
nem lattam meg olyan kijelzot ami 50Hz kepfrissitesu es folymatos lenne. sem tv-ben, sem monitorban, sem telefonban (nem veletlen, hogy alig akad mar olyan hasznalhato telefon ami ne legalabb 90Hz-es lenne)
persze a tultolt muanyagos simasag sem jo, de vannak koztes lepesek amihez viszont szukseges a 100 Hz-es panel.#95738 szabolcs1975:
sajna 65” mar nem fer el annak akinek kell#95741 Celtis:
A 24p judder megint mas, van ra megoldas, de az is 100(120) hez-es paneleken mukodik a legjobban [link][ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Quadgame94 #95729 üzenetére
Hat engem pl. zavar az alacsony keprissites, gondoltam nekik is jo lenne ami svenkelesnel, vagy nagyobb mozgasnal nem rocog.
Tv adokbol HD adasok minosege nem gaz, es ha pl. focit vagy forma1-et neznek rajta eleg jol eszreveheto a 100hz vs 50hz kozotti kulonbseg.Rtings-en meg mashol vannak ugyan tesztek, de hianyoznak beloluk a hosszutavu tapasztalatok, de raadasul a q60D-t meg tvre sem nagyon javasoljak
Poor low-quality content smoothing with noticeable artifacts present.
#95734 berylaci :
Ok koszi[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Celtis #95725 üzenetére
Nem nekem lesz, egy idosebb rokon hazaspar kert, hogy ajanljak valami olyat ami nem 300-400 ezer, de jo, es a szekrenyek miatt 50, vagy talan 55” fer el (meg ezt sem tudtak pontosan deklaralni)
Azt sem tudom mi az amit levaltanak, de valoszinu nem akarnak visszakuldessel bajlodni.
Sajnos azt hiszik olcson is lehet tutit venni mikozben nem akarnak hasznaltat sem.[tigribigri] ajanlotta a Hisesnse U7KQ-t, de nem sokat talaltam arrol.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
Visszaolvasva a tavalyi ev veget altalaban majdnem legjobb ar/ertek aranyukent a C805-os TCL-eket javasolta mindenki, azonban az idei hozzaszolasokban par honapot visszanezve szoftveres problemakat olvasok.
Első kérdés, hogy a problémák arra is kiterjednek ha csak tv adásra lenne használva?
Második kérdés, hogy Hisense U7 sorozattal összehasonlítva C805-ös a jobb?
Harmadik és végső kérdés, hogy Hisense U7N, és U7KQ között mennyi difi van? -
agabe
addikt
Sziasztok!
50-55 colos tv-t keresek ismerősnek. alig van igény, de ha lenne 100hz-es ami nem felhős, es nem foltos az jo lenne (szerintem a kívánt árkategoriaban nem nagyon lesz)
1. Tévére szánt összeg, forintban?
150-200 ezer2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
tv
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3-4 meter
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
vilagos, nappal es este is
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szembol, ketten
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
semilyen
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
tv kábel, HDMI elég8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
mindegy, csak ne legyen szervizigenyes szeria
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
semmi
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új -
-
agabe
addikt
Most mi az a néhány típus ami 40-43 colos, legalább közepes, vagy annál kicsit jobb a képminősége, és tud önmagában netflixet, hbogo-t, vodafone horizon-t..stb. Gondolom jellemzően androidos lehet , de ki vagyok esve a tv-k kínálatának ismeretéből kb. teljesen.
-
agabe
addikt
válasz Lamberd #10785 üzenetére
Ebben az arkategoriaban nem erdemes UhD-t venni, foleg 3,5-4 meterrol mincs ertelme ha nem 70+ col meretben gondolkodsz, es nem magasabb kategoriaban ahol a kepminoseg tenyleg jobb is nem csak a felbontas egy jo FHD tv-hez kepest.
[Ez most epp elfogyott], de varhato uj szallitmany, es 200ezerig jobbat nemigen kapsz. -
agabe
addikt
válasz 2thletme2day #9443 üzenetére
Perpill szerintem panasonic 50DS630E
Holnap nem tudni milyen akciok lesznek. -
agabe
addikt
válasz #94529552 #9438 üzenetére
Nem értelek mi a gond az újabb tulajdonságokkal. Az is lehet szempont, ha valamelyikben egyik készülék (mindegy a gyártó) gyengébb mint a másik.
Olvasd el ezt a tesztet pl. [link] ahol leírják az 7700-as LG-kről pont ugyanezt.
Ha nem értesz egyet az nem azt jelenti, hogy igazad van, mint ahogy azt sem, hogy nekem lenne igazam, de nézzük a fellelhető források alapján a tényeket.
Nem fújok az LG-re csak nem ajánlom a Sony-Samsung-Panasonic ellenében. -
agabe
addikt
válasz #94529552 #9431 üzenetére
Sajat elmenyeim alapjan nem csak a kontraszt, de a szurkearnyalatok is gyengek pontosabban a lathatosaga sokkal rosszabb mert sokkal kisebb elteresek vannak az egyes kulonbsegek kozott mivel kb. 1/3-ad kontrasztertekbol kell kihoznia ugyanazt a skalat.
Valoban jok a betekintesi szogek ips paneles tv-ken, de va paneleseken sem kell felni.
Lehetnek korabban meg le nem irt tulajdonsagok, de nem erdemes minden alkalommal mindent leirni, pl arrol sem irtunk, hogy 60hz-en is lehetne judder free a mozgasmegjelenitese a 24p-s anyagnak, de nem az a 7707-es esetben csak eros interpolacioval ami szappanopera hatast eredmenyez. Te javaslod az LG-ket altalaban, en meg nem sok esetben nem.(#9429) KöviLaci:
Tovabbra is a sony-t javaslom a harombol (55"-ost sem vennek 65" helyett ha csak 20% alatti az arkulonbseg, es megvan ra a keret) , es latod van aki mast.
Probald megnezni valahol mindegyiket, vagy legalabb amelyiket tudod egymas mellett. Persze legjobb lenne kivilagitas nelkul, mert otthon sem eros fenyben fogod altalaban nezni, de ezt nehez manapsag megoldani.
Ha meg nem tudod ugy sem eldonteni akkor lenne jo ez a topik mennyien ajanljak egyiket-masikat, mert most 1-1 javaslatbol nem fogod tudni leszurni mit tartanak tobben jobbnak, de ugy latszik nincs idejuk az embereknek annyit forumozni.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz KöviLaci #9429 üzenetére
Sorrendben en elsonek a sony-t javasolnam, es ha az megsem akkor samsung.
Sony most 400ezer edigital-ban ami eleg jo vetel.
LG-t (eltekintve attol, hogy nem szoktam ajanlani) tobb dolog miatt nem tartom jo vetelnek a masik kettovel szemben.
Gyenge a kontrasztja (mivel ips) , es a szurkearnyalat megejelnitese is ami filmezeshez nem jon jol. Elvileg HDR, de gyakorlatilag a DCI P3 szinterbol ugyanannyit tud megjelniteni mint a sony. 60"-os ami kisebb, es megis dragabb (az UHD miatt persze), de a 4K felbontast 4 meterrol nem fogod erzekelni, a kep nem lesz lathatoan elesebb mint egy ugyanakkora FHD kijelzon barmi legyen a forras.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
Hát nem éppen.
Androidos és Motionflow 800-as a 755C is, majdnem mindenben megegyeznek.
Egyedüli eltérés a 8xxC -hez képest, hogy szoftveresen le van tilva a 3D ami szervizmenüből akár aktiválható is (bár fölösleges szerintem, meg garinál ha észreveszik akár rá is foghatják, hogy azért nem szervizelik, de ez csak feltételezés)
Igencsak ajánlott készülék még 8xx-el szemben is ha az ára jobb.(#9415) yoogie:
43W755C 153ezer Én ezt venném 180ezres 808C helyett.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
MM-ben mai napon jo aron vannak sony tv-k (legalabbis az utobbi hetekben nem voltak olcsobbak, inkabb csak dragabban volt kaphato)
50W755C 207ezer, az 55-os 808-as 252ezer.(#9407) jezsu1998:
Ha meg befer a keretbe a 207ezer, es meretben is elfer akkor a fenti 50-es W755-os sony.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz #94529552 #9342 üzenetére
Nem fogalmaztam teljesen egyertelmuen, mert valoban minden gyarto keszulekei kozott talalhato homogenitasi hiba (sot homogenitasi hiba nelkuli lcd tv ma nincs, csak jo esetben nem lathato/zavaro merteku), am DSE nem annyira jellemzo mas gyartokra mint az LG-re, mert kb. mindegyik altalam latott LG-n feltuno volt otthoni korulmenyek kozott.
Igaz nem lattam minden LG-t, es minden tipust, de amit lattam eddig az eleg sok szeria volt sokfele meretben.(#9343) cocker10:
5xxx-es samsungok mozgasmegjelnitese nem az igazi, azt 6xxx-tol kell keresni, es ha talasz meg FHd-t (pl. J6240-est linkeltem is par hsz-al ezelott) azokat nezd meg.
Sonybol a 75x verzionak is jo a mozgasfelbontasa (1080p aminel tobb nem is lehet), ha nem annyi volt meg kell nezni a menuben mit nyomkodtak el.
Panasonic DS630-asnak is jo a mozgasfelbontasa, es altalaban is ajanlhato keszulek.
UHD-kkal vigyaznek belepo szinten (6000-es samsungok belepok UhD-ben), mert pl. 24p-t nem tudnak jol megjeleniteni, de a 6400-ra most mem emlekszem pl., meg dragabbak FHD-nal, es nem jobbak semmiben ha nem eleg kozelrol nezed a felbontaskulonbseg miatt.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
Nem ertek egyet.
Sajna nem tud duskalni mostanaban 50" kornyek meretu tv-kben, mert kifutnak a full HD modellek.
Tavalyi sony 75x, es 8xx keszulekek, samsung 6xxx keszulekei ajanlottak, de mar nem nagyon kaohatok, vagy ha igen most epp dragan (sony pl.)
Direct ledes sem lehet ajanlott csak ugy amblokk, az pl. sonyban csak az also katgoriakban van jelen es nem ajanlott, ami meg felso kategoriaban van pl. samsungnal csak sokkal dragabban kaphato, igy marad az edge led.
Lg-t nem annyira szoktam ajanlani a kijelzo homogenitasi problemak, es a gyenge kontraszt miatt.(#9334) Zozzer888
Most a legjobb (epp kaphato) ar/ertek aranyu keszulek a samsung 60"-os J6240-es tipusa az extreme digitalnal, de az 260ezer (van olcsobban, de a garancia ketes lehet) vagy 55W756C a sonytol, de az meg 250ezer, es 50-es meretben szinten 200ezer felett van.
Van ahol adnak meg samsungbol 50J6200-ast 180ezer alatt, de a gari ott pl. nem tudom milyen, es ugyanez vonatkozik erre az 50"-os sonyra, es meg dragabb is mint kellene.
Nagyon nem jo arak vannak most 50-es meretben.hupsz, elfelejtettem, hogy 50-es panasonic ds630 meg ajanlhato szinten, es az arba is belefer.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz birorichard #9276 üzenetére
3 meterrol nem fogod latni a kulonbseget felbontasban meg 50" eseteben sem, igy felesleges 43-ason.
A KU600-es a samsung belepo UHD-je, ezert ha azt veszed a felbontasban 1.5 meterrol nezve ugyan nem leszel lemaradva, de sok masban igen egy kozepkategorias tavalyi FHD-hez viszonyitva 2meternel messzebrol meg mar a felbontast sem fogod latni.
HDR megjelenites nincs a KU6000-esben ami miatt a szinek sem lesznek jobbak meg megfelelo forras eseten sem (5even belul a legtobb forras nem HDR minosegu lesz meg), es pl. 24Hz-es anyagokat sem tudja szepen megjeleniteni, 24p-s filmanyag megnezesere sem javasolt.
Ja es jatekok konzolokon meg nem fognak futni 30fps-el 4K-ban a frisitett generacion sem (inkabb varhato tobb 1080P 60fps) . Pc mas tema, ott nem tudom mi most a helyzet, es valoszinuleg ha most nem is par ev mulva mar hasithatnak 30fps-el 4K jatekok, de tenyleg nem vagyok benne a temaban.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz JozsBiker #9248 üzenetére
Csak az 50-esbol maradt ugy nezem az meg kaphato most is, az 55-os is elfogyott a 43-assal egyutt.
Attol holnap meg lehet, hogy lesz kedszlet csak az akcios mennyiseg volt ennyi, de majd kiderul.(#9238) BBéci
Az ember mindig tanul
Ha belegondolok tenyleg hulyen hangzik ahogy en irtam, foleg igy tudatositva, de ezentul legalabb nem hibazom el[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz JozsBiker #9232 üzenetére
Mondd le, vagy ha hozzak ne vedd at.
Utanvetellel rendelted gondolom.
807C is ugyanannyi mint 809C (meg ugyanaz a keszulek, csak talp / keret szine lehet mas)(#9235) JozsBike:
Akkor hivd fel oket, hogy ne szallitsak ki, utaljak vissza a penzt, es rendeld meg kedvezobb aron utanvetellel.
A penzt asszem 30 napon belul utaljak vissza.Ezek az akciok promt jelleguek, hetvegere is varhato meg (persze nem biztos) , de mint lathato keddre is betettek egyet.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz t_vilmos #9119 üzenetére
En is megnezenek egy olyat
Nem csak II-es szeria volt belole , hanem III-as is ?
TV tuner az nincs benne, es (a hangrendszer miatt) eleg nagy a melysege, de ha nem akarsz otthon hangszorokat (meg soundbart sem) akkor lehet valami ertelme ha mondjuk 350-400ezernel nem dragabb, es a kepe jo. Ki kell probalni, de hatha van aki meg is tette korabban.
Uj darabot adnanak el ? Hol hevert eddig? Valami raktar melyen ? -
agabe
addikt
válasz Ausztenit #9114 üzenetére
"Butatv" már nincs ami jó is, 55"-ban meg rossz sem.
Ha LG megfelel akkor ahhoz is lehet boxot tenni, az alap funkciói (ami nem smart) nem használhatatlanok.
Árban milyen sávban gondolkozol ?
250-ért van Sony W755C, vagy W809C is és azok jobbak, igaz LG 190ezerért jóval olcsóbb, de a kijelző homogenitása nem olyan jó mint sony-é (nameg az IPS fekete szintje és szürkeárnyalatai sincsenek egy súlycsoportban), esetleg Samsung UE55J6200 van 235ezerért.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Raz3raddict #9073 üzenetére
Sajnos Médiában jobbat nem tudok, de ha nem a részlet miatt kell, akkor Telekomnál 43KU6000 jobb választás 110ezerért.
Sem a J5100, sem az U6000-es nem éri el a magasabb árkategória mozgásmegjelnítését, meg általában az UHD-re még nincs szüksége (szerintem), de az U6000-es tesztek alapján jobb készülék.
Élőben kellene összehasonlítani.(#9071) Kekmen:
neked is jó lehet a 43KU6000 esetleg. Ami tényleg jobb az drágább.(#9079) den89:
Amiket kinéztél azok közül a Sony Bravia KDL-50W805C (hol lehet még kapni ?), de amúgy is az egyik legajánlhatóbb széria a sonyból a 75xC - 8xxC típusok bármelyike.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
Sajnos ezek közül a kisebb a jobb ( DS630E )
(#8944) Jacktor:
Azok közül eletkronikában a 6400-as samu, de nem sajna nemismerem a paneljét és UHD-ben 40" ... hát nem éri meg a felárat mert 160-180ezer között már 48-as FHD-t kapsz szintén jó elektronikálval UE48J6200, bár ahol még kapható nem tudom gyári garis-e.
Az a baj, hogy H szériában még létező 6400-ast már tavaly sem nagyon lehetett kapni max 6200-ast (ami azért nem rossz), annak asszem 50ms alatt van az input lag-ja ami egész jó, és 48-as méret azért jelentpsen jobb mint 40-es.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
A sony feher megjelnitesehez annyit tudnek hozzatenni, hogy nem csak a beallitasok amit vond is emlitett, de a helyszin sem nindegy hol nezed.
Aruhazi nagyon vilagos kornyezetben hirtelen jobban neznek ki a vilagosabb kepek, es az erosebb szinek, de otthon fordul a kocka, es meg nem is kell ejszaka nezned.
Ha voltal par eve is tv-ket nezni amikor meg voltak plazmak akkor is tapasztalhattad, hogy az lcd-khez kepest a plazmak fakobb szinuek es kevesbe vilagosak voltak, ranezesre mintha nagyon gyenge lenne a kepuk minden szempontbol.
Aztan amikor otthon bekapcsolta valaki az aruhazban jol mutato lcd-t nem tudta beallitani jora, kozben meg amikor elment ismeroshoz ahol plazma volt (es esetleg meg kalibralva is) akkor csak kereste az allat, hogy milyen jo a kep, pedig a boltban milyen gaz volt.Ugyanez a hatas (a plazma minosegi szintjet azert sony sem eri el) erezheto a sony es mondjuk az LG mostani lcd-i kozott.
Ha ram hallgatsz pont sony-t valasztasz, es otthon orulsz neki, az aruhazi latvanyt pedig felejtsd el, mert kiegetni ugyan jol ki tudja a szemed szinte barmelyik lcd amikor mar a nappaliban nezed huzamosabb ideig, de igazan jol megjeleniteni a szineket (kozottuk a feheret is) mar kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
-
agabe
addikt
Az, hogy goamantra-nak az a véleménye amit leírt egy dolog, de nem biztos, hogy mindenki egyetért vele.
Ha kell a jó fekete szint és jó kontraszt akkor ne LG-t mert IPS panel nem jó ebből a szempontból, valamint erősebben vannak LG-ken homogenitási hibák (felhősödés, DSE) mint panasonic, sony, de akár samsung tv-ken.
Nézz meg teszteket pár olyan tv ami goamantra szerint kuka kategória :
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl55w805c-201508034145.htm
régebbi:
Sasmung H6400Annyi még, hogy pl. sony W755C (56, stb) ugyanaz hardveresen és panelben is mint W855 (56, stb) sőt 3D is bekapcsolható 755-ben szervizmenüből, és igen jó a mozgásmegjelnítésük is nem tudom goamantra mit nézett.
Nem érdemes a nagyon olcsóbbakat venni, bőven van sok különbség egy normális (én azt mondom van normális) középkategóriás FHD LCD, és egy alapabb között.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz goamantra #8890 üzenetére
Cafolnam, hogy csak 300ezer felett lenne jo tv 40" felett (UHD -rol most ne beszeljunk mert azok meg nem erintenek par evig)
50-55" meretben is van W755, -756-os sony, panasonicbol, samsungbol es lg-bol is akadnak amik mozgasmegjelenitesben hibatlanok.
Szinekben a sonyt preferalom, de a tobbi felsorolt kozul is akad jo. Az igaz, hogy kijelzo homogenitasra egyik sem tokeletes, csak van ami annyira csekely merteku hibaval bir, hogy nem szamit.
Ez alol leginkabb az LG kivetel sajat elmenyeim alapjan, de sony es panasonic es a samsung is biztos jok tudnak lenni kozepkategoriaban.
Sokat fejlodott az lcd 2000 ota tobb lepesben. Amig ccfl-es hattervilagitas volt addig a homogenitas sem volt gaz, de akkor meg a kepfeldolgozas nem volt olyan jo mint manapsag...emlekszem 5-6 eve is siman "muanyagosabb" kepe volt az lcd-knek mint a plazmaknak meg 10bites panellel is, ami viszont 2-3 evvel ezelottre szepen feljavult es nagyon jo lett. Az elmult 2-3 evben talan tenyleg nincs sok fejlodes, de az arak csokkentek foleg a nagyobb 50-55-65" stb. meretekben.
Plazma jobb volt nem kerdes, de sajna az mar nem alternativa. Akinek van otthon az megtartja es elvezheti amig ki nem purcan. -
agabe
addikt
válasz JozsBiker #8848 üzenetére
Nem kell mereven ragaszkodni hozzá, de a távolsági limitek duplájáról (vagy akár másfélszereséről) már semmit nem fogsz érzékelni abból, hogy FHD, vagy 4K egy TV.
Nem pont emiatt, de moziban is 4K csak pár éve van elterjedve (az első FHD film 14 éve készült, az első 4K pedig 9 éve, de akkor még 4K lejátszásra képes mozi sem nagyon volt).
Nézd meg ott a képátló és a nézési távolság arányát. Jó esetben 1:1, de van, hogy közelebbről nézi valaki.Persze teljesen más 15 méterről 15 méteres képet nézni mint 1 méterről 1 métereset, nagyon közelről nincs is értelme nagyon nagy méretnek.
Alkalmazkodni kell a nappalik méretéhez,de sajna a 4K nem az átlag nappaliba való az átlag nézési távolsághoz még (mai szemmel) átlag feletti kijelzőméretnél sem. NEM látod a különbséget 3-4 méterről egy 65"-os 4K és FHD felbontású tv élessége között.
110-120" képátló 3,5 -4m nézési távolság projival már egész jó 4K-ban, de a projinak más "baja/igénye" is van a 3milliós áron kívül.
(#8850) maxatesz:
neked nagyon jó a szemed[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest