- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
- Microsoft Excel topic
- Hálózati / IP kamera
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Béta iOS-t használók topikja
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjani1172
addikt
A Sony-t amiről írtam is, de pont ez volt mellette ami nagyon kifakult.
-
mjani1172
addikt
válasz
silboy #25322 üzenetére
Na, hosszas vívódás után megvettem, eddig nagyon tetszik.
Nem volt semmi gond a beüzemeléssel, ,csatlakozott a wifire frissítette magát.
Én általános használatra vettem, fontos volt hogy az sd adás is nézhető legyen (még azért akad, pl comedy central)
Nekem nagyon tetszenek a szinek, pont rendben vannak, nem az a borzasztó erős, élénk mint a bemutatótetemben a Samsungokon, de nem is az a fakó mint az olcsóbb tévéken.
Betekintési szög.:engem nem érdekelt mivel itthon szemből nézem, de tegnap a boltban tényleg látható volt, hogy a 200 - 300 ezres nagy tévéken ha kicsit oldalra léptél, nagyot fakult szinte kifehéredett. 8 ból kettő nem, azt megnéztem egy 9 es szériájú Sony volt és egy LG oled.Tehát nincsenek csodák, drágább=jobb.
Persze én nem akartam ez fölé menni árban, választék meg nincs, így ez maradt.
De itthon nagyon szép a kép, felhősödést nem nem látni normál körülmények között, (eddig) gyors a menü, nekem tetszik.[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
Én elvileg holnap megyek ezért: Sony KD60XF8305BAEP
Kíváncsi leszek.
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz
Móncsa #25293 üzenetére
Amit találtam róla az 2 ember visszajelzése (emag) nekik tetszett.
Komoly tesztet én nem találtam a Sony-ról, sajnos.
Én már nem szeretnék várni,szvsz jövőre még kevesebb ilyen lesz, kihal a 60", de még nem vettem át, bármi megtörténhet.
Igen, igaz de ha 55 -ös és jobb minőségű az ugyanennyi vagy drágább,(annyit nem szánok rá), gyengébbet meg minek vennék.[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz
bajnokpityu #25285 üzenetére
+dantre
Én nem vagyok a témában járatos,utánaolvasgattam de mindenki mindent fikáz,az oled beég,a qled gagyi drága és túlszaturált, az ips ócska , a va még ócskább, de filmhez jobb.Nincs egyértelmű győztes.
A boltban meg sok tv olyan rikitó képet ad, nekem az sem tetszik.
Mindegy, ma megrendeltem online, megnézegettem az adatokat, nem láttam olyan nagy különbséget,hogy a másik jobb lenne vagy sem,úgyis csak otthon jön ki hogy tetszik -e.
60-as meg megszűnik, nincs választék, igazi alternatíva ebben a méretben itthon nincs.[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz
bajnokpityu #25261 üzenetére
Ezen a Sonyn rágódom én is. Elmentem tegnap hogy megvegyem, de a boltban lebeszéltek, hogy: - gyenge a processzor benne"ezért remeg a kép,
- a VA panel nagyon rossz, gyengék a szinek.
- Az android sem előny.
A srác egy lg 55sk8100 at akart rámtukmálni, nem is nézett ki rosszul,(állítása szerint 200hz a képfrissítés, és a processzor sokkal jobb benne,) de hazajöttem gondolkodni.
Az 55 ös nekem picit kicsi, 3.5 méterről néznénk. -
mjani1172
addikt
A szűk választékból melyik a nyerő?
Sony Bravia KD-60XF8305
LG 60SJ810V -
mjani1172
addikt
Úgy látom nekem a 60" lenne a jó méret, a 40"-után az 55" előrelépés ,de valahogy nem akkora. A 65" viszont már biztosan túl nagy.
Viszont választék nincs belőle,a 65"- ból viszont iszonyú nagy és vannak egész jó vételek.
De félek hogy borzasztó nagy lesz . -
mjani1172
addikt
válasz
sakal83 #25150 üzenetére
Kösz, nem láttam még ilyet. Tehát ha jól értem akkor nem csak "van" rajta android, hanem mindent az csinál?
A szóban forgó samsung-ban meg nincs még ilyen, hanem olyan mint egy régi tv, amiben semmi nem fut?
Érdekes, hogy varázsütésre szinte minden gyár át állt,a saját dolgukat dobták, máskor meg, hogy ragaszkodnak bizonyos megoldásokhoz. -
-
mjani1172
addikt
Erről vélemény? Sony KD60XF8305BAEP 4K 297 az euronicsban.
-
mjani1172
addikt
Szia!
itt olvastam, szvsz mérte az ember, de természetesen lehet hogy kamu.
Nekem 60" -ban adnál egy pár ötletet? (bár látom a 60" problémás lesz, nincs válaszék) Az összeg legyen kb 300,de ha van valami "csoda" akkor mehetünk feljebb is.
Nem tudom, hogy érdemes e az oled-re többet költeni, vagy jó az olcsóbb is.
Ha olcsóbb akkor az milyen? IPS vagy VA?Üdv
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
Sziasztok!
Hamarosan lecserélném a tv-nket, amit itteni tanácsra vettem és bevált, 40"-43" os
samsung.
kb 3,5 m-ről nézném és 65"-ost gondoltam. A fő szempont:
-problémamentesség,hosszú élettartam.
-és bár sosem gondoltam erre, a takarékosság. Olvastam hogy van olyan LG aminek óránként 45w a készenléti fogyasztása, az azért csúnya.
-a képminőség gondolom meghaladja már azt amit én várok egy tv-től,így azzal remélem nem lesz gond.Nem szeretnék csúcsmodellt, maradjunk a bevált középúton.
Köszönöm a javaslatokat,
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Hardcore café
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spórolós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen pendrive-ot vegyek?