Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PAtr0n

addikt

válasz Kickass #95289 üzenetére

Igazad van, nem jártam utána rendesen :R
    Amiben viszont akkor az árkülönbség megfogalmazódik, az a miniledek száma, azaz a zónák száma, erre Quadgame94 pár sorral odébb szépen rávilágított.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

• PAtr0n

addikt

válasz soldi3r #95273 üzenetére

Ez a jó szó rá, tényleg! :DDD

Vhiktor:
    Köszi ránézek!

Project: A:
    Úgy érted 55U7KQ.
    Valóban olcsóbb, nem is néztem ezeket, de ebben pl. mélnyomó sincs, a TCL 55C805-el lehet pariban, akkor meg méár csak 50k a különbség. Persze az is számottevő, de próbáltam kimaxolni az élményt, 55"-ban, max 300k-ért.
    Aztán enm tudom a Hisense tud e akkora fényerőt pl. és van e még valami hátránya (oprendszer stb...)

Quadgame94:
    Igen igazad lehet, de ennyi erővel a TN vs IPS-nél se lenne köze a kijelzőtechnológiának a színekhez, mégis van. Rövidre fogva, színtér hűségben az IPS jobb a VA-tól még mindig ismereteim szerint, és nem csak a 10bites panelnek meg háttérvilágításnak köszönhetően. A betekintési szöggel előjött VA színtorzulás is ezt erősíti. (Nyilván, mindennapi user rohadtul nem vesz észre különbséget, én sem, ezért is pozitív csalódás most a VA)
    Nem hitvitát nyitnék, én így tudom, és bárhol olvasok utána így is van. :R

• PAtr0n

addikt

válasz Quadgame94 #94656 üzenetére

Végül a TCL 55C765 (miniled) lett.
    Nem sokat tudtuk még nyomkodni, eddig bejövős.

- YT 4K120Hz tartalmak ütnek rajta nagyon, álleejtős, nagyon rendben van.

- Nekem kicsit a TV adás fura, szokni kell a mozgásképet. Olyan mintha gyorsítva lenne minden adás képfrissítése, mintha lenne valami boost rajtuk. Az előző Hitachi-nk is 100+ Hz-es volt, ott ezt nem éreztem. Szerintem csak szokni kell a szemnek.

- VA panel többnyire pozitív csalódás, kontraszt a mini lednek köszönhetően brutálisan jó, fényerő király, HDR-nek végre van értelme. Színek hozzák az IPS szintjét, oldalról nézve (bőven 45° felett), csak minimális színtorzulás észelhető (inkább színfakulásnak nevezném).
    Viszont aki IPS-hez szokott (monitoron is) és érzékeny a szem rá, a VA utánhúzást azért észreveszi. Még nem mélyültem el annyira a beállításokban, lehet e ezt orvosolni valamilyen beállítással.

- Hangzás. A beépített Onkyo mélynyomónak köszönhetően otthoni zenehallgatásra és mozizásra tökéletes, szépen tisztán szól, még 50% hangerő felett is, utána érezhető hogy hozzányúl a mélytartományhoz a torzításmentes hangzás érdekében.

- Google TV rendszer nekem új volt, de mivel Androidos telefont használunk, így picsakönnyű volt navigálni benne. Gyors, jól használható, csak a lényeget éri el az ember ha nem akar nagyon mélyebben piszkálni a rendszerben.

Jó lenne jól beállítani, találtam 1-2 videót YT-n, hogy az egyes képmódokat hogyan érdemes konfigolni. Ileltve a game mód még érdekelne, elvégre gamer TV-nek is írják, de abba még nem ástam nagyon bele magam.

Jó kis TV, megérte. A miniled rohadt jó találmány, a VA panel gyönyörű képet ad, a hangzás kíváló.

• PAtr0n

addikt

válasz rainman72 #94623 üzenetére

Nem kell nekem idei modell, a lényeg a maximum 55", és az IPS mini LED.
    Nézegettem van a TCL-nek is vannak ilyen masinák, de gondolom azok VA panelesek.
    TCL 55C805 és TCL 55C765
    Ha le tudsz beszélni az IPS-ről, akkor akár ezek is szóba jöhetnek.

• PAtr0n

addikt

Sziasztok!

LG-vel szemezgetünk egy ideje a nappaliba, a mostani Hitachit (50") száműznénk a hálóba, már eléggé véres a roka, de még használható.
    Sokat olvasgattam a QNED-ekről, és konkrétan a mini LED-es verzóra lennék kíváncsi.
    Annyival jobb ez a technológia? Javít annyit a IPS kijelző hibáin, hogy érdemes ilyet választani?
    Mivel a szekrény maximálisan 55"-ig limitál minket, így ettől nagyobb nem jöhet szóba, az IPS elvárás, VA monitorban sem jött be. Az összes alap kérdést nem válaszolnám meg, mert nem releváns és kész.
    Kicsit elvesztem a modellek között, sok helyen nem utalnak a mini ledre, más oldalon igen.

Tudnátok konkrét típusokat ajánlani? Illetve hogy tényleg ér e többet a mini-LED technológia.

Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák