Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz soldi3r #95273 üzenetére
Ez a jó szó rá, tényleg!
Vhiktor:
Köszi ránézek!
Project: A:
Úgy érted 55U7KQ.
Valóban olcsóbb, nem is néztem ezeket, de ebben pl. mélnyomó sincs, a TCL 55C805-el lehet pariban, akkor meg méár csak 50k a különbség. Persze az is számottevő, de próbáltam kimaxolni az élményt, 55"-ban, max 300k-ért.
Aztán enm tudom a Hisense tud e akkora fényerőt pl. és van e még valami hátránya (oprendszer stb...)
Quadgame94:
Igen igazad lehet, de ennyi erővel a TN vs IPS-nél se lenne köze a kijelzőtechnológiának a színekhez, mégis van. Rövidre fogva, színtér hűségben az IPS jobb a VA-tól még mindig ismereteim szerint, és nem csak a 10bites panelnek meg háttérvilágításnak köszönhetően. A betekintési szöggel előjött VA színtorzulás is ezt erősíti. (Nyilván, mindennapi user rohadtul nem vesz észre különbséget, én sem, ezért is pozitív csalódás most a VA)
Nem hitvitát nyitnék, én így tudom, és bárhol olvasok utána így is van."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz Quadgame94 #94656 üzenetére
Végül a TCL 55C765 (miniled) lett.
Nem sokat tudtuk még nyomkodni, eddig bejövős.
- YT 4K120Hz tartalmak ütnek rajta nagyon, álleejtős, nagyon rendben van.
- Nekem kicsit a TV adás fura, szokni kell a mozgásképet. Olyan mintha gyorsítva lenne minden adás képfrissítése, mintha lenne valami boost rajtuk. Az előző Hitachi-nk is 100+ Hz-es volt, ott ezt nem éreztem. Szerintem csak szokni kell a szemnek.
- VA panel többnyire pozitív csalódás, kontraszt a mini lednek köszönhetően brutálisan jó, fényerő király, HDR-nek végre van értelme. Színek hozzák az IPS szintjét, oldalról nézve (bőven 45° felett), csak minimális színtorzulás észelhető (inkább színfakulásnak nevezném).
Viszont aki IPS-hez szokott (monitoron is) és érzékeny a szem rá, a VA utánhúzást azért észreveszi. Még nem mélyültem el annyira a beállításokban, lehet e ezt orvosolni valamilyen beállítással.
- Hangzás. A beépített Onkyo mélynyomónak köszönhetően otthoni zenehallgatásra és mozizásra tökéletes, szépen tisztán szól, még 50% hangerő felett is, utána érezhető hogy hozzányúl a mélytartományhoz a torzításmentes hangzás érdekében.
- Google TV rendszer nekem új volt, de mivel Androidos telefont használunk, így picsakönnyű volt navigálni benne. Gyors, jól használható, csak a lényeget éri el az ember ha nem akar nagyon mélyebben piszkálni a rendszerben.
Jó lenne jól beállítani, találtam 1-2 videót YT-n, hogy az egyes képmódokat hogyan érdemes konfigolni. Ileltve a game mód még érdekelne, elvégre gamer TV-nek is írják, de abba még nem ástam nagyon bele magam.
Jó kis TV, megérte. A miniled rohadt jó találmány, a VA panel gyönyörű képet ad, a hangzás kíváló."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz rainman72 #94623 üzenetére
Nem kell nekem idei modell, a lényeg a maximum 55", és az IPS mini LED.
Nézegettem van a TCL-nek is vannak ilyen masinák, de gondolom azok VA panelesek.
TCL 55C805 és TCL 55C765
Ha le tudsz beszélni az IPS-ről, akkor akár ezek is szóba jöhetnek."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
LG-vel szemezgetünk egy ideje a nappaliba, a mostani Hitachit (50") száműznénk a hálóba, már eléggé véres a roka, de még használható.
Sokat olvasgattam a QNED-ekről, és konkrétan a mini LED-es verzóra lennék kíváncsi.
Annyival jobb ez a technológia? Javít annyit a IPS kijelző hibáin, hogy érdemes ilyet választani?
Mivel a szekrény maximálisan 55"-ig limitál minket, így ettől nagyobb nem jöhet szóba, az IPS elvárás, VA monitorban sem jött be. Az összes alap kérdést nem válaszolnám meg, mert nem releváns és kész.
Kicsit elvesztem a modellek között, sok helyen nem utalnak a mini ledre, más oldalon igen.
Tudnátok konkrét típusokat ajánlani? Illetve hogy tényleg ér e többet a mini-LED technológia.
Köszönöm!"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest