Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz stellaz #95369 üzenetére
És még ezek ellenére is a felhasználók jelentős többségének nagyobb élmény lesz a surround és sub miatt, mint egy korrekt 2.0. Magadból indulsz ki, vagyis abból, hogy van tapasztalatod normális dobozokkal , de sokan TV-t hallgatnak és annak hangjával is elégedettek, vagy azt akarják feljavítani. Amúgy abszolút értem mire gondolsz. Volt sok-sok csatornás hangprojektorom surround hangfalakkal, amit idővel házimozira cseréltem.
-
Gino20
őstag
válasz stellaz #95364 üzenetére
Ha a zene fontosabb (TV forrás esetén), akkor azt kell venni, amit írsz, de ha a "mozi" fontosabb, akkor egy "5.1" soundbar, amihez van mélysugárzó és surround hangfalacska, akkor az jóval nagyobb élmény lesz, mint egy 2.0, még akkor is, ha az a kategóriájában (2.0) egyértelműen jobb hangminőséget képvisel.
-
veterán
válasz stellaz #95354 üzenetére
Felesleges ilyesmin vitáznotok. Fogyasztói társadalomban nyomjuk az igát. Mindennek tönkre kell mennie, el kell adni a következő terméket, vagy bezárhat a gyár.
Az embereknek munkát kell adni, = termelni kell.
Minden műszaki cikk (hűtő, TV, mosógép, turmixgép, bármi) hitvány fos lett, a kérdés csak az, hogy 3 év, 5 év, vagy 8. -
Rick4
félisten
válasz stellaz #95343 üzenetére
Van ahogy csak jó cuccokat árulnak, mert megtehetik a mm pl pont ilyen. Van ahol minden jöhet, cska leglaább egy forint maradjon.
Itt nem a többiről van szó, hanem magáról a mm-ról, ami mindig is arról volt híres, hogy az ügyfeleket is korrekten kezelték, a kínálat és a kiszálgálás is mindig jó volt. Persze embereken múlik mindez, de az alapelv kicsit magasabb minőség kicsit magasabb szolgáltatással, mint másoknál.soldi3r: Nem tudom, mi van a te szemeddel, de a kijelzőket nem különösebben érdekli semmi, magában a technológiában rejlik a dolog.
Betettem már sokszor:
IPS vs VA:Samsung VA paneles tv:
Édes testvére 10"-lal nagyobb méretben, de IPS panellel:
És nekem egy IPS paneles TV-t kiszárni kb 3 másodperc, mert mind ilyen.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
siletto
tag
válasz stellaz #95277 üzenetére
Mi is most vettünk, nekünk TCL 55S805 lett.
Néztem élőben a 765-öst, talán tényleg szebb képe volt, egy minimálisan. De lehet csak azért, mert tudtam melyik a drágább. Szerintem a 805-ös is bőven jó átlag felhasználásra. Én úgy voltam vele, hogy 240 vs 300, az pont egy belépő soundbar ára... -
Quadgame94
őstag
válasz stellaz #94485 üzenetére
Már látom mi a gond. Te válaszoltál nekem arra amiben én írtam, hogy kapcsolja ki a mozgásmegjavítókat. Nem is neked szólt ez az egész hanem neki, akinek tényleg ott a tévéje és tényleg kitudja próbálni.
A többi meg rátok igaz. Van akinek javít rajta van akinek nem. Ezt én innen nem tudom eldönteni. Nekem eddig soha egy tévé sem röcögött. Az én szemem ilyen. Anyám alap Samuja sem. Régi FHD LG-m sem. Q80T, B2, C1, C2, G3. Semelyik. De ez én vagyok és az én szemem!
-
Vhiktor
veterán
válasz stellaz #94465 üzenetére
Van alteranitvs de nem a Sony, hanem tcl miniled.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
válasz stellaz #94400 üzenetére
Gondolom azért állították el a "kinaikat"mert lehet nem azokat akarják eladni
Persze hogy be lehet állitani normálisan.
És igen jók a TCL mini ledek és jóval olcsóbbak mint az azonos tudású Samuk.
TCL-re 5 év kiterjesztett gari van több helyen,a Hisense-re meg a Tkomnál.
A többi márka ársávos.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
alaves
addikt
válasz stellaz #71257 üzenetére
Philips: ISF képmód (SDR-ben, HDR-ben, DV-ben külön- külön)
Beállítások > Kép > Javított > Mozgás > Filmstílusok: 'ki'
-ha van: Beállítások > Kép > Javított > Mozgás > Fast Motion Clarity: 'ki'
Philips-en ugyan USB HDD-ről maradni fog az 5:5 pulldown, de az egyáltalán nem okoz semmiféle 'szappanopera' hatást.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz stellaz #71253 üzenetére
Ha mindent mozgásjavítót (interpoláció és BFI) kikapcsolsz, illetve 'Monitor' vagy 'PC' (gyártótól függően) képüzemmódot használsz, akkor az 5:5 pulldown is kikapcsolódik, marad a 3:2 pulldown. Ha 24fps filmnél így sem érzed a mozgást, akkor nem értem a problémát.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
veterán
Biztos kikapcsoltál mindent?
Mi a forrás készülék?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
törölt tag
Lehet akkor a gépen kéne kadenciahelyes kimeneti frekvenciát állítani. Bár ha jól értem neked nem szaggatással hanem túl sima mozgással van gondod. Esetleg segíthet ha a bemenet típusát átállítod a tévén, nálam tök más opciók vannak ha PC vagy ha medialejátszó van kiválasztva.
-
FireShadow
senior tag
válasz stellaz #71249 üzenetére
Biztos megszüntethetetlen? Engem a frame interpolation nagyon zavar (én is csak gépre kötve használnám). Ha 24 fps filmet nézek akkor azt várom el, hogy 24 fps-es legyen ne kamu 60/120. Ezt a fajta feljavítást azért csak ki lehet kapcsolni nem?
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
törölt tag
válasz stellaz #71245 üzenetére
Már hogy lenne mindegy! Ugyanúgy átmegy a bejövő jel a tévé elektronikáján. A játék mód amivel a legközelebb tudsz jutni a panel sallang mentes képéhez de még ott is ezer opciód marad. Illetve nem tudom van-e a mai tévéken olyan mód ami tényleg egy full buta monitort csinál belőle adott porton.
De ha arra irányul a kérdés hogy egy pendrive-ról lejátszott film ha a tévé rendszerén szaggat az külső lejátszóról is szaggatna-e, arra a válasz nem, illetve más problémák miatt akadhat de azok valszeg megoldhatóbbak mint hogy a tévé kevés hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz stellaz #62314 üzenetére
Igen univerzális,azért van a felső része a tartonak ami tvre megy kifurva több helyen.
Az a max 400x400,hacsak ezt tudná akkor csak 1-1 lyuk lenne
Jó lesz nyugi
Nekem is tartokon vannak a Philipsek mindig
Nekem ilyen van csak 75"-ig [link][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz stellaz #62305 üzenetére
Hisense tényleg jó hdr szempontból a magas fényerő miatt,mozgás problemàk tényleg vannak nála.
Sony-n amit te látsz a sarkokban az felhősödés,más márkánál is előfordul,képátlóval arányosan nő.
Nálam is van a Philipsen,de inkább csak egyszinű képeknél pl reklàm látszik,és főleg ha keresi a szemem.
Amugy általànosságban arra nincs mit adni ahogy boltban van beállitva,illetve neked lehet jobban érzékeny a szemed a mozgás anomàliákra.
Az első 2 Philips tavalyi model az 58PUS8505 VA panelel és anroiddal,az 55PUS7805 pedig IPS saját op.rendszer kevés app.Végülis mind2 használható tv,olvass fent utána a panelek tulajdonságainak.
A 3. meg idei model szintén IPS,még nincs róla itt semmi info.
Nekem ez márka van több is problema mentes.
A 2 TCL-el se lesz gond csak otthon be kell állitani normàlisan,ha az lesz a TCL topikban segitenek.
A C728 inkábh gamer tvnek van tervezve azért drágàbb.De mivel qledek jók képminőségilegPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest