Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz luciferk #71585 üzenetére
Távol álljon tőlem hogy megsértselek mert mindenki azt vesz amire telik neki.
De ilyen márka név alatt én nem vennék semmit.
A nevesebb gyártók terméke se garancia manapság arra hogy jó tv-t vegyél.
Az meg hogy rá írták hogy HDR megint csak egy dolog.
Persze nyugodtan lehet a gyártónak hinni,mert ugye ki vagyok én hogy ezt megcáfolja.
Senki de elég sokat csalódtam hasonló jól hangzó hivatalos és marketing tulajdonságban,és nem 100ezres tvk-nél.
Több százezres tvk hdr megjelenítése se tökéletes akkor hogy lenne az egy jóval olcsóbb készüléken?
Tv adásokhoz tökéletes mivel FHD de 4K HDR-hez nem igazán.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
válasz luciferk #71585 üzenetére
Szerintem az alacsony fényerő miatt mondja, megfelelő fényerő nélkül nincs hdr. Ezért nincs egyetlen projektoron sem valódi hdr, csak hdr szimuláció.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
válasz luciferk #71237 üzenetére
Lehetséges.
Látni kéne hogy milyen
Lehet nem lesz elég fényes az a tv hozzá,sőt biztos.
De sztem ez a hdr dolog is full hd-vel indult,javítsatok ha nem
Vannak pár gigás 1080p HDR remux filmek is,azzal ki lehetne próbálni[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
AL
addikt
válasz luciferk #39006 üzenetére
Szia ! Szívesen.
A képfrissítése 50 - 60 Hz. 600Hz Picture Performance Index : ez egy képjavító, mozgásjavító technológia megnevezése. Minden gyártó használ valamilyen képjavítót, ezeknek mind egyedi neve van. Minden tévé képfrissítése 50 - 60 Hz, vagy 100 - 120 Hz. A többi hasonló ( 200, 400, 600 Hz, stb. ) valami egyedi kép - mozgásjavító technológiára utal. Ezek hatásossága készülékenként eltérő, még a nagy márkáknál is van " silány" . Üdv. -
AL
addikt
válasz luciferk #38790 üzenetére
Szia ! Sajnos nem ismerem és nem találok róla adatokat sem.
Ebben a táblázatban megtudod nézni a készülékek adatait, csak a jobb felső sarokba be kell írni a típusszámot.
Egy másik ( hasonló ) JVC adatait találtam meg, ami VA paneles : [link]
JVC LT-32VF52L
[link] Ez a Gyártó oldala.
JVC LT-32VH52L
Ha jól látom a VH csak HD kijelzős és a VF FHD. ( ha pontos a leírás )
Néhány helyen JVC tévékre a garancia 42 hónap, érdemes erre figyelni.
Ha nagyon olcsó az gyanús lehet. Nehogy Outletes javított készülék legyen 1 év garanciával !
Itt láthatsz néhány hasonló árú készüléket : [link]
Véleményeket is olvashatsz és a korábbi táblázatban megnézheted az adataikat.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz luciferk #37023 üzenetére
Szia ! Itt láthatod a választékot ( márkásabb darabok ) : [link]
Ha nem üzletben választottad ki, akkor érdemes bemenni egy MM, vagy hasonló nagyobb üzletbe és az otthoni nézési szögből és távolságból megnézni a készülékeket, mert mindegyiknek más a képe. Ez kisebb tévé, de ezeknél is lehetnek bevilágítási problémák és néhány típusnál torzak a színek. Ha ott is tetszik az LG, akkor nem kell tovább válogatni mert
csak belebonyolódsz. Ha a készülékek adatai érdekelnek ( méret, kijelző, oprendszer, stb ) itt megtalálod : [link]
Holnaptól az MM ben 10 - 15 % - os akció lesz, érdemes megnézni. Ha Telekomos vagy és ezt az LG - t választod, akkor náluk hűségidővel még olcsóbban megkaphatod.
Érdeklődjél az LG topickban ott hátha van valakinek. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest