Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonye
senior tag
Sajnos én is úgy látom, hogy 49" fölött már nem jó ez a technológia.
A 4K nekem még a 630V-n is lenyűgözően szép volt, de a direkt ledek idegesítettek.
Nekem egy panel előtt ne legyen 3-4 mm műanyag plexi, az olyan gagyi hatású, sőt a ledek ott is zavaróak ezzel a mikro dimming megoldással.A sony 8005-ről is olyan csúnya felhős videót találtam, hogy elriaszott nagyon.
Azért tényleg lehangoló, hogy a 8 éves 37"-os TV hez képes max a szoftveres tudásban van nagy előre lépés, de a panelek nem sokat változtak.
-
sonye
senior tag
Helló!
Köszi a hasznos infókat!
A philipsnél is a hang csúszás volt a bajom. Az LG ezt ügyesen megoldotta.
Tegnap euronicsban az eladó nagyon nyomta, hogy jobb az android, meg simán lehet szinkronizálni a hangot a képpel. Na kösz nem. Nekem egyszerű legyen mint a faékA Kodi tényleg jó, de az már a túl összetett ahhoz, amit egy Tv-nek nálam tudni kell.
DLNA, no meg a gyors betöltés. Mert a mostani samu is lejátszik mindent, csak 1 perc mire egy BD rippet betölt.Nekem az LG talp meg a szürke káva nagyon bejön.
A sonynál meg ha jobb a kontraszt, hát ez van. De mint más meg írta, hogy túl sok már ott.
Na meg azért a natív 120Hz csak jobb nem? Nincs olyan darabos mozgás érzet.De tényleg nehéz a döntés, pedig ez már a negyed milliós árban lévő kategória mindkettő.
-
goodwill
tag
Egyébként persze, tök igazad van. vérszegény, de pont ma lett netem. Na de az is milyen. Azt tudni kell hogy tanyán lakok (ez ilyen hőszivattyús napelemes tanya ) tehát nincs kábeles net, max mobilnet vagy skydsl. na ma sikerült a mobilnetet belőni, de azt se a sim foglalatos routerről, hanem egy ajándékba kapott huawei mate8 a routerem
szóval ma regsztráltam be a hbogo-ra, holnap netflix, és most kezdem betölteni az első 4k-t a letöltőbe.a garijegy meg... olcsó ár=szar szolgáltatás=áruk háza.hu vagy mi.
én is webshopot üzemeltetek (napelem, inverter, tervezés, kivitelezés, műszaki ellenőrzés), terméket adok el, és nálam nem gond a számla kitöltése, meg a garijegy kezelése, erre próbáltam rávezetni a kedves cégtulajt, de egyelőre még baszogatásnak veszi. azt kérte hogy az áfa bevallás után hagy küldje el a garijegyet... ami egyébként pont 1 perc. na mindegy. szánalmas.
Milyen lehet egy vakon repülni? Olyan mint egy hülyén halni meg?!
-
m@tthew
csendes tag
Voltam bent a pécsi Euronicsban, sajnos mindenki elfoglalt volt így nem kaptam segítséget.
A Samsung UE49MU8002-n sajnos valami M1-es sportfelvétel ment, hát az egyenesen hányinger volt, de láthatóan nem volt beállítva a kép sem, így semmi érdemlegeset nem tudtam meg róla.Az LG SJ810V egy külön részen volt, azon egy 4K demo ment, nagyon szép képe volt és akadásnak nyomát sem láttam, a felvételen voltak gyors jelenetek, igaz kis ideig csak, de ott nem láttam problémát.
Korábbi kiszemeltem volt a Sony 7005BAEP, többen írták róla, hogy akadozó rajta a mozgás az 50Hz miatt, az Utazók című filmből ment egy sample, de nem láttam hogy nem lenne folyamatos, ellenben a képminőség meggyőző volt. Tényleg problémás ez a készülék ilyen szempontból? Mellette a 8005 futott játék videókkal, ott viszont volt akadozás, de nem tudom, hogy a játék miatt vagy a tv hibája...
Még a Samsung UE49MU6402-t szerettem volna megvizsgálni, de sajnos azon is a már említett sport felvétel ment.
@ACE-: Te tapasztál olyat az SJ810V-nél, hogy gyors mozgásnál akadozna/szétesne a kép?
Ez az árukeresős vélemény adott aggodalmat:
Gyors jeleneteknél szétesik a mozgás. Van ez a Truemotion algoritmus (de-blur és de-judder beállításokkal). Az csinálja a szappanopera hatást is (minden olyan mint a Barátok Közt). Ez még akár tetszhet is. Ami tényleg idegesít, hogy gyors mozgásnál megtorpan, szétesik a folyamatos mozgás (motion jerk-nek hívják a jelenséget). Az alapbeállításokkal abszolút botrányos. Lehetetlen tökéletesre állítani. Deblur 10, dejudder 0 -nál elmegy (de akkor is látom és eszembe jut, hogy ennyi pénzért ezt kaptam). A nagy látószöges színhűség oldalirányba igaz, de nem igaz lentről. Onnan nézve a fekete átmegy szürkébe. Szóval, ha falra szerelik érdemes dönthető tartót venni, hogy az ágyból is élvezhető legyen.[ Szerkesztve ]
-
m@tthew
csendes tag
https://www.displayspecifications.com/en/model/121fae5
Akkor itt nem jó adatot nézek a 120hz-el?
-
m@tthew
csendes tag
250-ért ezt találtam: LG 49SJ810V
A véleményeknél viszont pont azt írják, hogy gyors mozgásnál szétesik a kép...
-
mutyi
őstag
Jelenleg van egy 40 colos Samsung H6400-as tv, ami 3D-s 120hz-es tudtommal.
Sosem használtam a 3D-t, vagyis 1 filmet néztem meg vele.A kérdésem hogy amiket most lehet kapni középkategóriás tv-ket, azok mind 50-60 hz-esek.
Ezek mennyire befolyásolják a kép minőségét, folyamatosságát?Samsung és Panasonic tv közül mi az, ami UHD-s és legalább hozza minőségben a 3 évvel ezelőtti H6400-as modell képességeit?
-
Dareiosss
senior tag
Én úgy tudom a Samsung UE49MU6452 is 50hz es. A Panához ha veszel egy 10 ezer ft os android LibreEleces boxot, már nincs is vele semmi probléma, de persze az is csak 50 hz es.
Amúgy van 49" os a Sony XE90 ből ami egy nagyon jól sikerült modell, de szörnyen drágán adják sajnos ezt a méretet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest