Új hozzászólás Aktív témák

• Doom

aktív tag

válasz Johnzy #872 üzenetére

1 gigás tkomos optikám van, és ez bőven elég is. Belső hálózat miatt gondoltam kicsit feljebb lépni, bár valójában egyelőre nincs rá szükségem, a gigabit is bőven kiszolgál. Tegnap áthúzták a kábeleket, Cat6-ra, és át akartam variálni a belső hálózat elrendezését (NAS-t máshová tenni pl.), emiatt kellett volna egy switch, és mivel jött szembe az akciós a linken, gondoltam, miért ne lépnék feljebb akkor már.
    De közben az akció lejárt, és végülis sikerült megoldani, hogy ne kelljen a padlásra switch, úgyhogy most a jelenlegi darabszámom elvileg elég. Optimális esetben inkább egy 8 (vagy még inkább egy 12, ha van ilyen) portosra lenne szükségem, de megvagyok anélkül is egyelőre. De ha jól látom a kínálatot, akkor igazából új switchnél az a kérdés, hogy menedzselhető legyen, vagy 2,5 gbites, mert a kettő együtt drága. Ha menedzselhetőt veszek, akkor esetleg LACP-vel köthetem rá a NAS-t (más hasznát nem látom, de persze valszeg csak én nem értek hozzá eléggé), de egyelőre az sem hoz semmit a konyhára, legfeljebb pár év múlva, ha a gyerekek is elkezdenek kütyüzni majd. Meg a 2,5 gbit is akkor lesz talán észérvekkel indokolható.
    Szóval tulajdonképpen elengedtem most ezt.

Új hozzászólás Aktív témák