-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
josipov
csendes tag
válasz
Benőke #15832 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezek szerint V300 kiesett, memóriabővítés nem opció,
Régi a gép 4g rammal, értelmes 8Gb DDR2 min 30-40k lenne, de 1-2 év múlva úgyis új gépet kell vennem, amibe az ssd-t át tudom tenni, a ddr2-t nem.
128ssd+hdd az alap, ehhez gondoltam még egy harmadik kis ssd-t, a lényeg az lenne, hogy a lapozófáljt átteszem egy 5000 Ft-os 8-16g ssd-re, amit szívesebben cserélek 3-4 év múlva mint a drágább 120gb-set, legalábbis ez az elgondolás.Mivel Te/Ti többet illetve folyamatosan foglalkoztok a témával, bátorkodom feltenni a kérdést:
Szerinted/szerintetek lesz, lehet-e olyan fejlődés a következő néhány évben, ami miatt drasztikusan csökken a Ft/GB arány és nem érdemes 3-4-5 évnél tovább tervezni a jelenlegi ssd-kkel?
Mint például DDR2-DDR3,
vagy amikor 2 év masszív spórolás után, 5 éve megvettem a hipercsúcs laptoperőművet 300k-ért, aztán kb fél évvel később szinte zsebszámológéppé silányította a tény, hogy ugyanannyi pénzért már i7-16GbRAM-2gbVRAM kombót vehettem volna...KC300 árban közel van a 840 PRO-hoz. Melyiket lenne érdemesebb?
hyperx olcsóbb, de ahogy nézem kicsit rövidebb a várható élettartama.
Akkor végül is ki legyen a három közül?
(Esetleg vegyek egy legolcsóbb 840 evo-t, és ne nyaggassalak titeket tovább a hülyeséeimmel?)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- NVME/SATA SSD külső ház + 256GB - ORICO M.2 NVMe Cloner Dual Külső SSD dokkoló és klónozó állomás
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 2TB
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BONTATLAN! WD Western Digital Blue SN580 1TB M.2 PCI-e Gen4 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest