- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- YouTube
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arti1
aktív tag
Sziasztok, még mindig külső SSD-t keresek, még mindig nagy video file-ok ide-oda cipeléséhez, esetleg vágáshoz is, de a vágás inkább belső SSD-n történne főleg.
MLC nand mennyire fontos? mert alig találok MLC-set (ráadásul az árukereső olyanokat is MLC-nek jelöl, ami 3D TLC-s, csak hogy ne legyen olyan egyszerű)
250GB vagy 500 GB-ra gondoltam, de pl. Sandisk Extreme PRO-ból csak 500GB-osnál kezdődik az MLC-s és annak 50.000,- az ára, én kb. 30-35 eFt-ot szánnék rá.
Ennyiért találok valahol külső MLC-s SSD-t? (ha 250 GB, akkor annyi, az sem gond)
Vagy csak TLC-sek vannak ennyiért?
Köszi a segítséget!Szerk:
Most találtam egy ilyent:
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/transcend/esd400-2-5-256gb-usb-3-0-ts256gesd400k-p234955239/
Ez mennyire ismert/ajánlott?[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Nem tudom meglévő SSD sebesség kérdés szempontjából jó helyen járok e?
Ha nem, kérlek igazítsatok útba.
Kérdésem egyébként: SATA3 SSD + Melyik a releváns teszt (ASS SSD, Crystal, vagy mi még)?
Az Intel RST, Intel SATA Preinstall AHCI, Win10 AHCI driverek különbözőségét szeretném tesztelni, érdemes-e szarakodni az AHCI driver verziókkal, ha nincs RAID.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
d223
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Crucial BX500 2.5 240GB SATA3 SSD-t ( [link] ). Meg is érkezett. Azonban semmilyen csavar stb nem érkezett hozzá. Nagyon nagyon nem értek az ilyen dolgokhoz..szóval bocsánat ha buta a kérdésem. Ahhoz, hogy ezt be tudjam szerelni a számítógép házamba mit szükséges még vásárolnom hozzá?
Ilyen számítógép házam van: M-Tech FM12A-BK BLUE ( [link] )
Előre is köszönöm a segítséget! -
nagyúr
Üdv !
Nem meglepő, nem jár hozzá többnyire.
A házhoz kapott csavarok között nézz körül, amit kézzel/csavarhúzóval könnyedén be tudsz hajtani ütközésig még beszerelés előtt, az lesz a jó.(#60456) VGYke: a válaszom tömören: nem. Se SATA, se M2 NVMe SSD-nél nem raktam semmit fel külön, hagytam a W10 -et érvényesülni, megy rendesen.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
d223
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!
-
félisten
válasz dabadab #60383 üzenetére
Hát ha itt tartunk, akkor hajrá mindenkinek.
A kutyakomédiáról meg annyit, hogy az/amit írsz inkább Muppet-Show..
Jobb lenne, ha megváltoztatnád az avatarodat Topi-Mackóra, mert kb annyit értesz az SSD-khez...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
dabadab
titán
válasz Fire/SOUL/CD #60474 üzenetére
Tök jó, hogy ilyen magas lóról osztod azt észt, gondolom érvek hirtelen nem voltak, azok azért maradtak ki.
DRM is theft
-
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #60476 üzenetére
Az alaplap "sajátossága". Laponként eltérhet a csatlakozók bekötése, ezért is ajánlott mindenek előtt az alaplap kézikönyvének tanulmányozása.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
varmi2
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #60476 üzenetére
Attól, hogy az m.2-ba lévő ssd két féle lehet. Nvme ssd, és sima sata3 ssd. Ha a lapon 1db m.2 csati van, akkor mind a két féle tehető bele. De ha 2db m.2 csati van, akkor az egyikbe tehető mind a két féle, de a másikba csak nvme, kerülhet. Mert nincs annyi sata hogy jusson mindenhova, meg minek is.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
szabod
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam itt pár oldalt, na meg persze az összefoglalót is, de nem lettem sokkal előrébb sajnos.
1 hónapos kutatóexpedícióra megyek márciusban Chilébe, és rengeteg videós és fényképes dokumentáció lesz ez idő alatt. Olyan külső SSD-t szeretnék, ami csak a fent említettek tárolására szolgál majd (egyszerűbbnek tartom, mint kisezer memóriakártyát vinni, illetve a későbbiekben is jól fog jönni), viszont bírja a strapát (napi szinten hátizsákban fog utazni). Van itthon 1 meg 2 TB-os HDD, de nem hiszem hogy bírnak, volt korábban olyan, amit sima repükőúttól is megnyekkent. Tárhely mérete szempontjából 1 Tb preferált, de 500 Gb-osakat sem feltétlenül tenném talonba. -
King Unique
titán
válasz szabod #60479 üzenetére
Nem írtad, hogy 2,5" / M.2 méretformátumú, SATA / NVMe, USB-s / egyéb interfészes, gyárilag készre szerelt / külső házas megoldás kell-e, mekkora a rendelkezésre álló anyagi keret, stb. De korábban már említve volt pár példa egy másik esetnél, igaz ott a játékkonzolos használatra vonatkozóan. Az egyes külső hatásokkal (pl. rázkódás, leejtés) szemben egy átlag külső SSD is rendszerint eleve ellenállóbb, jobban tolerálja, mint egy külső HDD, bár az utóbbiaknál is vannak ellenállóbb típusok. Vagyis nem feltétlen kell ilyen célra az előbbieknél speciális, de vannak akár olyanok is, pl. készre szerelt formában az ADATA kínálatában.
A másik viszont az, hogy akármilyen külső SSD-t veszel is, fontos adatok (vélhetően azok lesznek) tárolásánál elengedhetetlen a biztonsági másolatok készítése, megléte. Vagyis másik offline és/vagy online tárolón is legyenek másodpéldányok az adatokról, azaz szükség esetén több külső HDD/SSD meghajtót venni és vinni, gondoskodni akár felhőtárhelyre mentésről is, stb. Már ha biztosra akarsz menni.
[ Szerkesztve ]
-
szabod
senior tag
válasz King Unique #60480 üzenetére
Ezek az ADATA-k közül valamelyik tökéletesen megfelel, köszi szépen!
Egyébként többiek hoznak HDD-ket, én pont emiatt ruházok be egy SSD-re, hogy biztos, amit biztos alapon több helyen tárolva legyenek az adatok, online tárolás nem opció, sivatagban nincs net -
fordjee
aktív tag
Sziasztok!
Ez az Ssd notebook-ban használható? Azt írják egy másik oldalon, hogy Nas-ba tehető, de gondolom mindegy. Vagy nem? 2.5, sata3-as, 7mm-es, elvileg ilyen kellene nekem.
fordjee
-
Alex91
félisten
válasz CHAOS AD 76 #60486 üzenetére
En is, hatha...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
-
Alex91
félisten
válasz CHAOS AD 76 #60492 üzenetére
Anno az Apple kihozta a 7500,- Ft-os, egyebkent 35 ezerbe kerulo nyomtatomat is...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
fordjee
aktív tag
Max. nem veszünk semmit. Ha meg ennyiért megkapjuk, elég jól jártunk. Holnap kideriül, elvileg átvehető lesz.
fordjee
-
nagyúr
Teljesen új ez a WD Red SSD és annyira tuti jó, mint a Blue, ha egyáltalán van különbség. Nettó 38eft a nagykerek ára, így ha kiadja a bolt, akkor kicsit ráfizetnek. Az tuti, hogy bestbuy vétel, de nehogy berakja valaki a BB topikba, mert a nyamvadtféreg nepperek rácuppannak.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz fordjee #60498 üzenetére
Levegő lesz az, amit mi veszünk szerintem, én is lefoglaltam egyet, de a visszaigazoló email túl nyilvánvalóvá tette, hogy még semmi nem történt.
Ha csak néhany darab csúszik át, akár át is engedhetik, hadd fizesse a tanulópénzt, aki felvitte a nagyker listáról a terméket.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest