-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dabadab
titán
válasz orgadin #59556 üzenetére
Esetleg nézd meg ezt a topikot: Lenovo IdeaPad Y széria
DRM is theft
-
Frawly
veterán
válasz Ramoskaa #59544 üzenetére
Az mindegy mi van kiírva, jogszabály erejénél fogva min. 1 év jótállást kell rá adjon a bolt, és ha nem cégként veszed, akkor 2 év kellékszavatosság, ami fogyasztó esetén kvázi jótállásként működik. Tudom, a boltosnak biztos nem tetszik, de az egész EU-ban ez a törvény, nem csak M.o.-n. Ha nem tetszik neki mégse, elmegy Pakisztánba meg Iránba kereskedni.
Esetleg ha mégse ilyen fusi helyen akarod venni, ilyen 17 bit garászkomputer szintű helyen, nézz szét nagyobb webáruházakban, lehet 1-2 ezerrel drágábban, de megkapod 5 év garival is. Ugyanis az MX500-ra 5 évet vállal a gyártó, csak sok sunyi bolt nem adja tovább.
-
fericske
addikt
Sziasztok,
Úgy néz ki, hogy a laptopomban a gyárilag szerelt Toshiba m.2 nvme 3x4 ssd meghajtó 3 év után abbahagyta a működést. Legalábbis remélem, hogy nem valami vezérlő szállt el....
Nem tudom mennyire nyúlik vissza itt a tapasztalat ilyen adattároló típussal, mert egy megbízhatón működő darab érdekelne (250 gb körüli, ár miatt főleg). Sebesség nem érdekel, viszont ilyen nvme 3x4-es cucc kellene gondolom, hogy ne nyűglődjön a gép valami kompatibilitási marhaság miatt.
Szóval tudtok ilyen megbízhatóan működő ssd-t ajánlani? -
sz.j
nagyúr
válasz Ramoskaa #59544 üzenetére
Én itt vettem az unokámnak, igaz nem 5 évet, de 3 év garit adnak rá, és eddig bevált.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
senior tag
Sziasztok!
M2 SSD vásárlásban kérném a segítségeteket, típusválasztást illetően.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
40000 forint.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
Minimum 512GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép/M2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
[Asus Prime B350 Plus]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
3 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos, (játék).Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mate543
tag
Sziasztok!
Lecserélném a 128 Gb-s SSD-met mondjuk egy 512-esre.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? Nagyon max 35-40k (ha van olcsóbbért is, amit ajánlani tudtok ilyen feltételek mellett, annak én csak örülök. )
2. Mekkora SSD-re van szükség?
512GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Laptop, M.2 csatlakozó
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Nem igazán találtam a neten meg, ez lehet az? Intel HM170 Express (pdf-ben 8. oldal)
Ebből a pdf-ből néztem ki: [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
3, 5 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos: rendszer lenne rajta, pár játék, semmi photoshop vagy videovágás.
Köszönöm a segítséget! -
DM-Fan
nagyúr
válasz Oposzumtoszó #59566 üzenetére
Szerintem Te a Crucial MX500 M.2. 1 TB-ot keresed. Én a napokban vettem egyet, ráadásul potom 29 eFt-ért jutottam hozzá az 1 TB-oshoz, mert volt még tavalyról kedvezmény-kuponom. Teszi a dolgát: másik SSD-ről kb. 530 MB/s-el nyelte az adatot, amikor telepítés után kipróbáltam. Szerintem nem nagyon találsz olcsóbban ennyire minőségi alternatívát, a Samsung EVO-860 1 TB-os méretben 10-15 eFt-tal drágább és semmivel nem tud többet!
Get Moded!
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Adatlapomon lévő asztali konfigot szeretném kicsit átalakítani.
128Gb-os 2.5 A-Data SX900-on van jelenleg a rendszer és mellette egy 1T-s vinyó 3 részre bontva. Arra gondoltam, hogy a rendszer kapna egy újabb 128Gb (gyorsabb) SSD-t M.2 foglalatba. Vennék egy gyors ~250Gb-os (500 ) 2.5-ös SSD-t amire az igényesebb játékokat tenném a töltési idő csökkentése miatt. Most pl. ezek lennének: Forza horizon 4 , Mechwarrior és a Star wars fallen order. Amúgy ritka, hogy ennyi nagy játék van a gépen, szóval ha van gyors 250Gb-os, akkor sztem az is elég lesz.
A vinyó maradna torrentezésre, meg egyéb programokra.Ha jónak látjátok az elgondolást. Tudnátok ajánlani SSD-ket a célomra?
-
senior tag
-
pintyesz
senior tag
-
Frawly
veterán
válasz _stick_ #59570 üzenetére
A rendszer nem fog gyorsabban futni M.2-es SSD-ről. Ehelyett a dupla SSD-s 128+500 gigás megoldás helyett vegyél egy ajánlott, középkategóriás, 1 terás SATA3 (vagy olcsóbb NVMe) SSD-t, kettéparticionálod, az első partíció megy a rendszernek, a fennmaradó nagyobb rész meg játékoknak. A legfontosabb tényezőt cselesen kikerülted: mekkora pontosan a rászánt pénzbeli keret?
-
GIJoe
addikt
Sziasztok, laptopba keresnék Dell G3, hűvös, keveset fogyasztó de még fürje nve SSDt...
1. 20-25E körül
2. 256 GB min. C rendszer menne róla, sata- lenne lassabb tárhely...
3. Laptop (Dell G3)
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? lásd 3.
5. 3 év gar.
6. Átlagos felhasználásra, a leg energia takarékosabb... -
_stick_
őstag
válasz Frawly #59574 üzenetére
Köszi a választ, árban még nem gondolkoztam. De a fenti ötletem sztem ~25k-ból kijött volna, úgyhogy ennyit szánok rá, de nyilván, ha olcsóbban is kijön, akkor több marad sörre.
Egyébként az, hogy egy SSD-n van a rendszer, meg arról játszok, nem lassabb, mintha két külön SSD-ről tenném ugyan ezt?
-
Wyll
őstag
Üdv urak!
Nagyon szűkös keretből kéne egy régi gépet fejlesztenem (eMachines e520).
Egy 120GB-os SSD lenne a cél. (Illetve még +ram is.) Melyik az, amelyik még nem ipari hulladék? Pl ha jól olvasom a Kingston A400 ellenjavallt. SiliconPower-t gondolom szintén ne..A Crucial BX500 szerepel az ajánlóban, ez pl akkor oké, ugye?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
mate543
tag
válasz mate543 #59584 üzenetére
Amúgy azzal mit tudok kezdeni, ha az SSD rögzítő csavarjának menete már nem olyan, mint volt? Szinte nem is tudom belecsavarni a csavart, csak körbe-körbe forog. Fogni fogja, már ha nem rázom, de azért nem szeretném, ha egyszer csak gondol egyet és kiesik a helyéről.
Valószinű, hogy túlhúztam az egyik alkalommal, amikor meg akartam nézni a foglalatot.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Hát pl az A400-nál gyanús, hogy nem.
Az SP nem tudom mennyire "kurvul" el. Tesztekből lehet okosodni.
Amit találtam az alapján : ST2258XT vezérlő, és Micron 3D Nand 32 rétegű volt 2017-ben.
Tehát jó, alapvetően az olcsó termékek között sok épül ilyenre. Mostanában már 64 rétegű, ezt pl lehet az SP is követte, vagyis az, ahol készül.
Én ha újan kéne olcsó SSD-t venni, akkor mindenképp elgondolkoznék ezen is.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Szerintetek torrentezni (napi max 2-3 óra, heti talán 4-5nap, sokat nem töltök, néha csak 1-2 full hd film-et töltök, aztán seedelem addig amíg kellene), akkor vehetek Western Digital Blue 3D NAND 2.5 1TB-t, vagy inkább hagyományos Western Digital 3.5 1TB 64MB 5400rpm-t? (fontos a csendes működés, ezért elsőre SSD-re gondoltam)
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Raymond
félisten
-
HARDVERAPRÓD
Erről mi a véleményetek:
Toshiba 240GB OCZ TR240 2.5" SATA3 SSD
Toshiba 240GB TR200 2.5" SATA3 SSD -
-
GIJoe
addikt
A PCIe gen4.es driveok, lefele kompatibilisek lesznek? Tehát 3as helyen fognak üzemelni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 3db notebook HDD egyben
- Új, Western Digital Red SN700 1TB M.2 PCIe NVMe (WDS100T1R0C)
- HGST Ultrastar 7K3000 / 2TB / 64MB / 7200rpm / SATA / HUA723020ALA640 / 100/100 / 19 indítás
- Seagate Enterprise Capacity (Exos 7E8) / 4TB / 256MB / 7200rpm / SATA3 / ST4000NM0265 / 100/100
- Toshiba és Samsung HDD 1 TERRÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest