-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
-
tom570
aktív tag
Sziasztok!
féléve vásárolt Crucial CT240BX500 ssd-vel lassan indul a gépem(1,5-2 perc)
ez kb 2-3 hónapja alakult szép lassan. A gyári progi szerint ok, ezért próbáltam mechanikus hibákat keresni, másik sata aljzat, vagy másik kábel és azt vettem észre hogy 8-ból csak 2 aljzaton indul el a win10 (GA-F2A88XM-HD3) Ez normális vagy az alaplap kezdi megadni magát és ez lehet a lassulás oka? Amin nem indul azon van hdd, optikai meghajtó, de azok jól működnek a többi aljzaton is. Még a win újratelepítésén gondolkodom, de az is csak fél éves és nem is igazán volt nyüstölve.
A rövid tesztet elvégezte ezt a másikat nem: [kép]
A többi kép: [kép] [kép] [kép]Mit érdemes még megnéznem, vagy ezek teljesen kizárják az ssd hibáját?
Köszönöm a segítséget.
Ha rossz fórumba írtam azért elnézést./Give them nothing! But take from them everything!/
-
-
phain
tag
-
Piftuka
veterán
válasz tom570 #59702 üzenetére
A háttértárak "eltűnése" mögött nagyon jellemzően a vezérlő meghibásodása szokott rejtőzni, mint kiváltó ok.
Az alaplap esetében ezt könnyű ellenőrizned, mert ha minden SATA porton, minden más eszköz látszik, akkor az alaplapi vezérlővel, illetve a port csatlakozókkal, érintkezőkkel valószínűleg nincsen semmi probléma.
Ha viszont az adott HDD, vagy SSD minden - más eszközzel - megfelelően működő alaplapi porton is eltünedezik, akkor bizony kehes a vezérlője az eszköznek.
Nekem is ugyanez történt az Intel SSD-mmel. Előbb csak ritkán tűnt el, majd egyre gyakrabban... végül már nem indult el róla a Windows.
És az ilyen eszköz esetében természetesen, ha futtatod a felület ellenőrző teszteket, akkor az hibátlannak is mutathatja az eszközt, mert nem a NAND chip-ekkel van probléma. Hanem az elektronikai résszel.
(Sőt, amikor éppen "gondol egyet" a vezérlő, és még működik bizonyos időn keresztül két "anomália" között úgy ahogy, akkor a tesz ki sem mutatja a hibát.)[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
500 GB-os SSD-ben mi számít most jó vételnek?
A Windows 10 Professional 64 bit menne rá. -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Korábban volt kérdésem, nem láttam, hogy kaptam volna rá választ.
Az nem gond, hogy egy kétfelé particionált SSD-n van a rendszer és a játékok?
-
Bodz
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #59708 üzenetére
Szia!
2.5" sata, m.2 sata, m.2 nvme?
-
Bodz
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #59713 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #59715 üzenetére
Ha nem probléma, hogy picit drágább a WD Blue-nál (a Greent inkább hagyjuk), akkor én ezt venném. Megbízható, persze.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
Piftuka
veterán
válasz _stick_ #59709 üzenetére
"Az nem gond, hogy egy kétfelé particionált SSD-n van a rendszer és a játékok?"
Amikor az embernek nincsen lehetősége 2 külön meghajtót tartania a gépében emiatt, vagy nem is szeretne így tenni, ez egy tökéletes megoldás.
Ahogyan Pyttawrx is említette, praktikus, mert bármikor kell újra telepítened a Windows-t, a másik partíción minden adat megmarad.
Természetesen az adat nem csak játék lehet. Sokan használják így az SSD-t adattárolásra is már.
Mivel manapság egy 500 GB-os, vagy akár 1 TB-os SSD is pár tízezer forintért megvásárolható, nagyon jó alternatívája a hasonló funkcióra használt merevelemeznek."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Kezdő vagyok #59715 üzenetére
Bátran használhatod. A Crucial az egyik legtapasztaltabb, legjobb gyártó, és az MX sorozata nagyon jól sikerült.
Én 2.5-es MX300-at használok ~1,5 éve. A sebességére nincsen panasz, és a hőmérséklete is nagyon jó; ritkán megy 30°C fölé. (Nekem jól szellőző számítógépházam van.)
Éppen ezért vettem most az új gépembe MX500-ast.
Sokan használják már az itteni fórumtagok közül is. Ár/érték arányban jelenleg az egyik legjobb 2.5-es meghajtó."Aquila non captat muscas."
-
cech19960320
tag
Sziasztok!
Korábban a javaslatotokra vettem a gépembe egy Adata SX 930 SSD-t. Mivel kezdek kifogyni a helyből, illetve a merevlemezemet szeretném inkább csak adattárolásra használni a jelenlegi viszonylag aktív használat helyett, így egy újabb, 500GB-os példány beszerzésén gondolkodom.
Alaplap Asrock H61m-u3/s3, így ahogy néztem az PCIe bővítőkártyák nem játszanak, ergo csak 2,5"-os Sata3 SSD-t tudok hozzácsapni.
Ahogy visszaolvastam, a Crucial MX500 és a WD Blue 3D ajánlott. Ezeken felül van még egyéb, ami 20k körül elérhető, és ajánlott? Ti melyiket vennétek inkább?
A korábbi javaslatért nagyon hálás vagyok, nagyon gyors és megbízható lett az Adata.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz cech19960320 #59726 üzenetére
Mindkettő ajánlott SSD.
Samsung 860 Evo van még ami ajánlott.
ADATA-ból jelenleg nem tudnánk olyat ajánlani
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
rodi81
tag
Sziasztok!
Tervezek egy M.2 ssd vásárlást.
Asrock Z97 Killer Fatality lapom támogatja az M.2 pcie ssd-t de csak Gen2 x2.
Kérdésem az lenne,hogy ha egy adapterrel használnám inkább (PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE4: x4 mode)) akkor nagyobb sebességet érnék el? -
Aurig@
őstag
válasz rodi81 #59731 üzenetére
Nekem muszáj volt úgy megoldani, ahogy említetted, adapterrel.
Ugyanis az alaplapi M.2-es csatiba, ha beleteszem, akkor a SATA3-asok közül kettőt letilt. Jelenleg egy 256GB Plextor M8PeG NVMe van benne, hamarosan pedig egy Samsung 970 Evo Plus 500GB-os változat váltja. Szintén NVMe.
Nekem gond nélkül bootol. Alaplapom: GA-Z97X-Gaming 3.<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
cech19960320
tag
válasz Graphics #59727 üzenetére
Köszi a választ, még egy hülye kérdés.
Jelenleg németországban vagyok. az itteni media marktban ugyanolyan áron vannak, mint otthon a legolcsóbb webshopokban. mivel már hétvégén mikor hazamegyek, jó lenne ha meglenne, így a rendelés otthoni webshopból már késő.
Jól tudom hogy a német media marktban vásárlás után probléma esetén magyarországon is bevihetem gariztatni?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz cech19960320 #59735 üzenetére
Na ez fogós kérdés. Érdemes dobni egy emailt az ügyfélszolgálatnak
-
_stick_
őstag
válasz Piftuka #59724 üzenetére
Köszönöm a választ!
Asrock H170 Pro4-be a célomra, M.2 vagy sata3 foglalatút válasszak? -
nagyúr
válasz _stick_ #59740 üzenetére
A korábban megfogalmazott célhoz megteszi a SATA SSD is.
Amennyiben bármely okból M2 formátumú lesz, akkor M2 NVMe legyen. M2 SATA esetén tiltódnak a SATA_0 és a SATA_1-es portok.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Gyok2
senior tag
Érdekesség/érdeklődésképpen, HA-n van egy eladó 250-es MX500, kevés üzemidővel, ~2 TB írással, 98%-on. Ez azért nem hangzik olyan jól.
[ Szerkesztve ]
Tiszta Windows rendes ház
-
Bodz
nagyúr
válasz cech19960320 #59742 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz cech19960320 #59742 üzenetére
Igen, felejtős. SSD-t nem lehet javíttatni, ha tönkremegy. Se garanciálisan, se garancián kívül. Csak kicserélni lehet, a rosszat meg bedobják a kukába, megy elektronikus hulladéknak. Akkor inkább vedd itthon, ha hazaértél, legyen rá rendesen helyi jótállás.
-
Frawly
veterán
A 98%-os kondíció még teljesen jó, a 2 TB írás is csak töredéke a ~100 TBW-nek, amit a gyártó megad rá. Szóval vehető, de csak akkor, ha lényegesen olcsóbban kapod, mint a boltban. Lehet pár ezres különbségért megkapod boltban, vadi újonnan, 0 írással, 0 üzemidővel, teljes jótállással.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz cech19960320 #59748 üzenetére
Igen, WD Blue 3D-vel azonos
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- Bontatlan! Seagate 14TB SATA 7200RPM HDD!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest