Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Gondwana #27816 üzenetére
(Amúgy de jó nektek, hogy mindenki családi házas övezetben lakik, ahol a szomszédok közül senki nem tekeri túl a wifijét, senki nem zavar senkit!) Én nem családi házas övezetben lakok, éppen 19 wifi hálót látok, de még sosem zavart senki. Mit jelent hogy "senki nem tekeri túl a wifijét"?
Az idő sebessége: 1s/s
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #27784 üzenetére
RT-N66U wifi terjedésével kapcsolatban éppen a napokban csalódtam egy nagyot kellemesen. A 2. emeleten van a lakásunkban a router, az utcánkban nem túl messze (de azért jóval több mint 50 méter) van egy kávézó, ahol néhány napja kávézgatás közben a telómon észrevettem hogy a saját netemet használom. Igaz az 5-ből csak 1-es térerőt mutat, de stabilan és gyorsan működik. 2,4 Ghz-en mert ugye a teló csak azt tudja, ha jól sejtem 5 Ghz-el még jobb lehet talán..
-
TomyLeeBoy
tag
Helló!
Melyik most a legolcsóbb router ami rendelkezik usb-vel és képes egy nyomtatót kezelni azon keresztül?
Ezenkívül sok mást nem is kellene tudnia.Az idő sebessége: 1s/s
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #14027 üzenetére
A nyomtató támogatás nem a routertől, ahnem az fw-től függ, nem? Én samsung lézernyomtatót toltam a wl500gp v2-re és tökéletes. Ha mondjuk azon a 600-ason is lenne egy dd-wrt vagy tomato?!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz ruszi_tomi #13843 üzenetére
"Saját netet azért nem akarok, mert felesleges, asszem a TCom-nél lévő legynagyobb csomag van megrendelve a házban, és ez van megosztva, az előfizu is megoszlik, pár száz forint havonta per lakás............."
Akkor annyiban módosul amit cellpeti írt, hogy nem saját netet kötsz a routeredre, hanem azt a kábelt ami a megosztott nettől jön. Nem hülyeség, mert legalább tűzfalad is van, így meg csak gép beállítás kérdése hogy látja-e az egész társasház a gépen lévő adatokat.
RT-N16 bisztos jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz cellpeti #13838 üzenetére
Erre voltam kíváncsi. Akkor így a válasz nem.
Az access point azt jelenti (csatlakozási pont) hogy erre az eszközre csatlakozol valamilyen wireless eszközzel. Ezt a funkciót természetesen tudja, mivel ha netet oszt meg a router és a laptopoddal rácstlakozol, akkor a router access point-ként műkdik.
Az a funkció ami neked kellene a wireless client funkció. Ez azt jelenti, hogy a Te eszközöd a másik access point-ra csatlakozik egy kliensként, tehát onnan kapja a netet, hálózatot stb...
Olyan menüpontot kellene találnod a routerben, hogy a wifi módot átállítod access point-ról client-re, ahogy azt szemléltetésképpen egy másik routerből kifotóztam neked:A Te routered leírásában ilyen lehetőséget nem találtam, ezért írtam hogy a válasz nem.
[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz cellpeti #13834 üzenetére
Alapesetben minden wifi router egy access point. Szerintem szűkítsük a kört hogy mire szeretnéd használni.
Ha jól látom lehet rá tenni alternatív fw-ket (ddwrt, openwrt), így ha bizonyos funkció hiányzik neked, azok valamelyikével bisztosan megoldható.
(bár anyira nem vagyok otthon netgear-ban, ugyhogy majd ezt megerősíti akinek már járt ilyen a kezei között)[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz dezs520 #13757 üzenetére
Annyit még hozzátennék (csak tapasztalat megosztása szinten) hogy igen, vannak jobb és rosszabb minőségű cat5e kábelek. Egyszer jártunk úgy, hogy a 100m határán volt valahol a kábelhossz, "olcsóbb" kábelell (a gyártókra nem emlékszem pontosan) nem működött a háló. Néhány napot szenvedtem vele, mivelugye elvileg működni kellett volna. Azután kiterítettünk egy "drágább" kábelt, még 150m-nél is stabil és gyors volt a háló. Aztán megnéztük a kábeleket, az olcsóbbikban sokkal kevesebb sodrás jutott ugyanarra a hosszra mint a drágábbikban.
Ezek cat5e-ftp kábelek, de szerintem utp-el ugyanez a helyzet. Nem túl jó minőségű a kép, de szerintem látszik hogy az alsó sokkal durvábban van sodorva.
szerk.: Az olcsóbbik mentavill-es volt, a másikat nemtudom.
[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz AnagyG #13578 üzenetére
Ezek után ha megkapta a wan port a megfelelő ip-t, a routerre csatlakozó gépek gond nélkül netezhetnek.
szerk: Természetesen a Klónozást (Clone MAC Adress) arról a gépről csináld, amin eddig működött a net, így a router annak a mac címét fogja átvenni.
[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Van valakinek bármi tapasztalata a TP-LINK TL-MR3220 150M 3G, UMTS, HSDPA routerről, vagy egyéb HSDPA routerről?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Formula-1
- Gran Turismo
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- További aktív témák...
- Patriot Viper Elite II 16GB DDR 2666 MHz CL16
- ASUS ROG STRIX G18, 240HZ, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 407-es videokártya
- Olcsó tápegységek 450-650W
- ÚJ BONTATLAN Netatmo Presence és Netatmo presence with Siren okos kültéri kamera ELADÓ
- Épített Gamer PC! B450 TOMAHAWK MAX / 16GB DDR4 / AMD R7 3700X / RTX2070S
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest