Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pékinas
újonc
válasz Jedster #33488 üzenetére
Az SMC-n PPPOE-n keresztül csatlakozom, (tplinken is azzal csináltam) és mindig "tárcsázom" a windowsban manuálisan. Automatikusan is felcsatlakozik de úgy 5 percenként le is dob kb.
Ha manuálisan csatlakozom úgy sokkal ritkábban szakad meg de akkor úgy, hogy mindenkinek elmegy a net tehát a modem internet-lámpáját is lelövi, és áramtalanítanom kell az egészet, különben csak órák múlva jön helyre. Néha 2 hétig húzza, tegnap pl 5x szakadt meg, ma 1x se, fogalmam nincs mitől függ.TP link típusát most nem tudom, visszavette a testvérem de holnapra megtudhatom.
Kérdés: ha kinyomom a DHCP-t akkor onnantól minden wifi-n felcsatlakozó elvesz egy ip-t? Úgy szeretném, hogy 2 kábellel csatlakozott gép kapjon külön ip-t, a harmadikat pedig ossza fel a wifisek között.
-
Pékinas
újonc
Sziasztok!
Routercsere előtt állok, a jelenlegi (egy régi SMC) állandóan szakad. A szolgáltatóm (T-home ADSL) több (3) külső ip címet képes biztosítani egyidejűleg, tehát jelenleg az a helyzet, hogy a router kioszt egy-egy ip-t 3 gépnek, a negyediket már nem viszi fel így. Ez nem is baj, mivel elég 3 gép itthonra. A lényeg, hogy ez nekem nagyon bejön, gombnyomásra ip-t válthatók anélkül, hogy a többi gépet ledobná. Az egyetlen gondom, hogy napjában többször szakad a router (általában nagy sebességű letöltésnél). Régebben egy TP Linkem volt, az nem szakadt, de sehogy nem bírtam megcsinálni, hogy szétossza így a netet, csak alhálózati maszkról ment mind3 (asszem így hívják, nem értek hozzá annyira) és mindegyik 1 külső ip címet használt. Esetleg tudtok olyan routert mondani, amivel megvalósítható a fenti, 3 külső ip-s szétosztás? Milyen árkategóriában kell gondolkodnom? Egyszerűbb router is megteszi, vagy ez már komolyabb műveletet igényel? (Az eddigi routereket ajándékba kaptam).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest