Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Fiamnak koli szobaba kene egy olcso router. Orulnek, ha TP-Link lenne, hogy ugyan az a menu fogadja, mint engem az en AX20-amon, akkor konyebb lenne tavsegiteni telefonon. Jo lenne, ha tudna AP Mode-ot is. Megfelel hasznalt is.
Elso blikkre egy TP-Link Archer C6 v2-re gondoltam.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #101222 üzenetére
Sikerult torolni az Archer AX12 rendelest... de mostmar az Archer AX53-ban is bizonytalan vagyok. Elvileg szerdan mehetek erte, de igy mar nem tudom.
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #101209 üzenetére
Koszonom a valaszt! Akkor megprobalom visszavinni.
Van learazva most TP-Link Archer AX53 is, ez olyan 26 ezer Ft kb. Ez megfelelo lehet nekem?
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #101191 üzenetére
Sajnos en is csak a "Talan"-ig jutottam. Mindenesetre olcso.
Ja, az elozo hsz-bol kimaradt, hogy hol hasznalnam: kicsi lakas, kb. 30 m2, gyakorlatilag egy helysegben, + van egy pici furdo.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Kene egy olcso router, mert a mostani vacakol.
Ez megfelelo lenne nekem?
Kb. 20 IOT eszkoz csatlakozik ra, meg egy laptop, es egy NAS kabellel. A net kb. 50/50, es nem igenylem a nagy sebesseget, talan szokoevente toltok le egy Linux disztrot, vagy Windows telepitot. 20 ezer Ft (700 Sved Korona) alatt keresem a megoldast.
Kosz a segitseget![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Egy regi Linksys E4200 routerem van, es azon gondolkodom, hogy lecserelenem, de valami idotallo kene, nem szeretem cserelgetni a dolgokat. Azon torom a fejem, hogy ha mar cserelem, akkor jo lenne egy WIFI7-es router. Az is jo lenne, ha valahogy at tudna kapcsolodni 5G-re, ha nincs valamiert vezetekes net. A lakasom kicsi, nincsenek nagy igenyeim, ha csak az nem, hogy logna a neten vagy 30 okos eszkoz, okos aljzat, okos villanykorte, laptop, telefon, tablet, Rasperry Pi, ESP32, ilyenek. Vagy nem eri meg WIFI7-be feccolni a penzt?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz luciferc #100429 üzenetére
Ezen a megoldason gondolkodtam eddig, es ugy dontottem, futok megegy kort a szolgaltatoval. Aztan rendelek megegy AX20-at, es remenykedem, hogy megy ez az Easymesh dolog valahogy.
Vagy van jobb (olcsobb, egyszerubb) megoldas?
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Dr.NX #100431 üzenetére
Ilyen eladogatos megoldas nem jatszik. Akkor vegyek AX53U-t? Vegulis lehet az is. Mondjuk az Asus-t nem vagyon csipazom, de ha legalabb olcso lenne...
Ez nem jo nekem? [link] Vagy ezeket nem drottal kell osszekotni? Vagy mire jok ezek?
Megjegyzem, eredetileg is ez lett volna a cel, amikor az elso AX20-at megvettem, nem tudom, hol ment el a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz luciferc #100429 üzenetére
Nem en vagyok az elofizeto, es ezert nehezen tudom a halozati eszkozt konfiguralni. Sok kedvem sincs hozza. (Beszeltem mar veluk parszor, olyan, mint reszelovel r..jszolni. Meg hazudnak is, nem birom en azt.)
Okes, a legegyszerubbnek a megegy ugyanilyen router tunik egyelore.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van itthon egy hitvany Huawei HG8245H eszkoz, amin ki van kapcsolva a wifi, de ez natol, meg minden. Ehez van kotve egy TP-Link Archer AX20, ami meg wifizik, de nem tudja osztani az egesz hazban a netet. Most szeretnek egy olyan megoldast, hogy a telo, amikor jarkalunk a lakasban, csak szimplan atkapcsolodjon egyik routerrol a masikra. (Hogy hivjak ezt? Wifi mesh?) Az elso gondolatom megegy ugyan ilyen router lenne, de nem tudom mit allitsak be a routereken, hogy ugy franko legyen minden. Tudnatok ebben dsegiteni? Ja, es kell ra 3 LAN port.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Oreg valyog haz, 3 fallal arrebb.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Tablet, 3-4 telefon, okos TV, asztali gep (jatek), laptop, x-box-ok.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
50/20, ha jol emlekszem.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Hat, jo lenne bemenni 30 ezer jMF ala.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Az a mesh vagy mi a turo, nem tudom. Hogy ne kezzel kelje a telot atiranyitani egyik routerrol a masikra, hanem magatol menjen, megszakadas nelkul. Meg xboxot streamelni az asztali gepre.Jut is eszembe. A ket router (vagy wifi ap, vagy akarmi) nem latja egymast, meg amugy is kabellal lennenek osszekotve, a jatek miatt, de azt sem tudom, hogy mindketto mehet a Huawei egy-egy lan portjara, vagy egymassal kell osszekotni oket, vagy hogyan maskepp legyen bekotve, meg beallitva. Azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Soma01 #95742 üzenetére
Van az alzanal 3000 Ft kedvezmeny, ugy kis szodaval elmegy.
Es a szolgaltato vacka menjen bridge modba, vagy az AX router legyen access point. (Vagy mi a neve ezeknek a halozatos dolgoknak?)
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
60 m2-es valyog hazba szeretnek egy nem tul draga, (20 ezer koruli,) AX-es routert. Nem nagyon toltogetunk le, es csak 100-as a net. Droton kapcsolodik TV, konzol, set-top box a TV-hez, meg persze van telo, meg laptop is, 3 szemelyre. Szeretnem jo par evre elfelejteni a routert, ha lehet, ugyhogy ha vannak biztonsagi frissitesek, az nagy orom. Az osszefoglaloban emlitett TP-Link Archer AX10 AX1500 az ajanlott, vagy van most jobb vetel esetleg? (Xiaomi-t nem akarok mar, mert tul sok volt regebben a meglepetes az eszkozeikkel.)
Elore is koszonom a segitseget![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Azt szeretnem meg kerdezni, hogy a Linksys MR6350 egyaltalan nem ajanlott router? Egyaltalan a Linksys marka nem ajanlott mar? Regebben en elegedett voltam a Linksys routeremmel."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #93464 üzenetére
Nagyon szepen koszonom megegyszer a segitseget!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #93457 üzenetére
Koszonom! Akkor ezt a TP-Link vonalat inkabb hanyagolom. Most is van egy repeater, (pont egy TP-Link,) de nem olyan szep az atmenet a router-repeater kozott, mint szeretnem, es ha fejlesztek, akkor csak egy mesh lenne az igazi. Jol gondolom ezt?
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #93436 üzenetére
Köszönöm!
Most szembe jött velem olcsón TP-Link Archer C80. Ez megfelelő lehet a feladatra? Jo ez a TP-Link OneMesh™?
Van a falban cső a routertől az xboxhoz, meg a tv-hez, de csak 2 kábel fér bele. Nekünk 4 kéne. (Most a falon kívül lóg kettő.) A switch megoldaná a problémát. Jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
2 db AiMesh routert keresek, ket telephelyre, (de lehet, hogy kesobb kell egy 3. is,) es ahogy kell beirtam a felteteleket az Arukeresobe, ami gyorsan kidobta nekem az ASUS RT-AC1300G Plus v3-at. Viszont a velemenyeknel ezt olvastam:
"AiMesh node-nak vettem egy Asus AC66U B1 mellé, sajnos nem sikerült összehozni őket, a párosítási folyamat végén mindig hibaüzenetet kaptam. Végül sima repeaterként állítottam be, úgy jól működik"
Nomost nekem most is fel van teve egy repeater, a kesobbiekben szeretnem azt is lecserelni egy mesh-es eszkozre. (Ez lenne a 3. router. De ha van olcsobb eszkoz, akkor az is jo.)
Kene meg egy switch is, mert a routeren nincs eleg RJ45, meg a falban levo csoben nem fer el az 5 LAN kabel egymas mellett. Ezt neztem ki: ASUS GX-U1051.
Ez mennyire jo szetup?De, hogy kitoltsem a temaosszefoglalot is.
Telephely 1:
■ Valyog haz, kerben is szeretunk netezni (van repeater, amit kesobb cserelnenk meshesre)
■ WIFI: 3 laptop, 3 telefon, nintendo switch, okos ego; Kabel: okos TV, flip TV set-top box, NAS, 2 xbox,
■ 80/30
■ 20 ezer jo Magyar Forint
■ A gyermek streamel az xbox-rol a laptopjara
Telephely 2:
■ Vasbeton, 30 m2
■ WIFI: 1 laptop, 1 telefon, IoT szarok, vagy 30; Kabel: asztali gep, NAS
■ 30/30
■ 20 ezer jo Magyar ForintJa, es ket egyformat szeretnek, mindenkeppen. Akkor konnyebben tudok telefonon segiteni a egyrmeknek a beallitasokban...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Dragon3000 #79638 üzenetére
Oke. Akkor az olcsobb lesz.
-
tvamos
nagyúr
válasz Dragon3000 #79636 üzenetére
Akkor valaszthatom az olcsobbat. Igaz?
De semmi kulonbseg nincs? Akkor miert mas a szama, ha ugyan az?
En ennyit latok:
ASUS RT-AC65P: 450 + 1300 Mbps
ASUS RT-AC85P: 600 + 1733 Mbps[ Szerkesztve ]
-
-
tvamos
nagyúr
válasz woodworm #79615 üzenetére
Nehez Asust valasztani, ha mindenutt arra panaszkodik a nep, hogy nem kap frissiteseket. Volt mar Asus routerem, alig, hogy megvettem, kitort az a linux vpn sebezhetoseg problema. Persze, sosem jott frissites.
Azon gondolkodom, hogy itt, a szomszedban van egy bolt, atbattyogok, es veszek 9400-ert egy D-link DIR-809-et. A sebesseg nem erdekel.
-
tvamos
nagyúr
Az TP-Link Archer A9 nem ajanlott router?
-
tvamos
nagyúr
válasz blakey #79571 üzenetére
Atgondoltam az igenyeim, a hozzaszolasaid olvasva.
Szoval: olyan routert szeretnek aminek tutira jo a firmware-e, es nem kell henkolni. Csinaltam en mar Raspberry PI-bol is router, de nincs mar kedvem ilyesmihez. Erted!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz ekkold #79566 üzenetére
Koszonom, jol hangzik. Tetszik az anyag, amit kuldtel, hasznos hetvegi olvasmany lesz!
(#79560) vargalex
Szoktam olvasni az irasaid, ha azt mondod, hogy megeri azt a +7 ezret, akkor bele fog ferni. (Bar fura lesz, hogy az egyik eszkoz feher, a masik meg fekete... a ket feher jobban mutatott volna egymas mellett.)(#79565) blakey
Nem szeretnek openwrt-t, meg dd-wrt-t hegeszteni most. Mind a kettot probaltam, tobb eszkozon is, soha, egyik sem lett stabilabb tole. Igen, kaptam franko feature-oket, de olyan egyszer sem volt, hogy stabilabb lett volna.(#79564) szir3na
Azt semmi kepp sem szeretnek botnetet epiteni. (Tudom, nem en epitem, hanem feltorik, es...) Miert olyan sokkal konnyebb a router os eszkozokkel epiteni, mint egy sima soho routerrel?Node komolyan! Ha felsorolt markakat nem, es mikrotik se a router os miatt, akkor mit?
Neztem meg ezt a Buffalo AirStation WHR-600D-t. Ez teljesen ismeretlen a szamomra, munkatarsam szerint jo... Vagy neztem a Synology RT2600ac-t, de ez azert rohadt sokba kerul. Ok, a brand-del jok a tapasztalataim. Esetleg lehetne a Cisco Small Business RV160W VPN. Gondolom ez nagyon jo, mondjuk ennyi penzert legyen is jo. Esetleg meg a Ubiquiti Networks AmpliFi Instant Home Wi-Fi System lehetne meg, de errol azt sem tudom, hogy micsoda. Kommersz cuccnak nez ki, jo sok penzert...Tenyleg nem tudom. Szeretnek egy gigabites portot, meg jo lenne az AC-s net, de nem elvaras. Nem kell kulonosebben nagy sebesseg. Csak ne fagyjon le, ne dobalja az eszkozoket! Jut eszembe, kicsi a lakas, nincsenek falak, nem nagyon vannak kozeli szomszedok, csak 1.
Bocs, ossze vagyok zavarodva, mi kell nekem, csak nem akarok mar megegy vackot. Szeretnem egyszer beallitani, aztan menjen 10 evig, mint a Linksys WRT54GL.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Meguntam az haztartasi routereket... volt mostanaban Asus, TP-Link, Linksys, Dowado, de nem vagyok elegedett veluk.
Arra gondoltam, hogy most venenk franko MikroTiket. Mert ezt meg nem probaltam. A kovetkezo 2 eszkozt talaltam:
MikroTik RouterBOARD RB750Gr3
MikroTik HAP AC LITE RB952UI-5AC2
Szerintetek megfelelne ez a cucc otthonra nekem. Neha nagy file-okat masolok a belso halozaton, meg neha elofordul, hogy 10-nel tobb eszkoz log a wifin.
Eredetileg nem akartam tobbet kolteni egy ezresnel, ez meg 1300 korul lesz a vegen, de ennyi meg belefer.
Van jobb (koltseghatekonyebb) javaslatotok esetleg?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #69695 üzenetére
Köszönöm! Jó sok antenna van ezen az AC58U-n...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz vargalex #69663 üzenetére
Nos.. Ugy emlekszem, hogy v1. OpenWRT van rajta, azota melegszik, mint atom, meg eldobalja a wifi eszkozoket. (Pontosabban az van, hogy irja a gep, hogy nincs internet, majd eldobja az eszkozt, es utana ujra csatlakozik az eszkoz. De ez nem tart olyan sokaig, mint amikor ujraindul a router.) Elotte meg az volt vele, hogy hetente 2-3 alkalommal belassult, majd eldobta az internet kapcsolatot, es csak az segitett, hogy kuhuztam par percre.
Biztos nem csatorna problema. Regebben sokat jatszottam a csatornakkal, de nem segitett.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #69661 üzenetére
Fa épület, gipszkarton fal, kb. 35 m2, különálló épület, minden szomszéd messze van. Nem töltögetek le, de 100/100 a net. Laptop, nas, teló... néha 2-3 plusz teló. Semmi extra. Esetenként pár száz fényképet laptopról nas-ra másolok. De tudok várni, annyira nem kell a gigabit port. Azért 4-5 évig bírja ki, utálom az idôt a beállítgatással tölteni. Hát... a pénz nem sok. Legyen mondjuk 20 ezer. Ja, újat szeretnék, be van ez dugva folyton.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz woodworm #69659 üzenetére
Van itt egy 3420, ami ket evet sem birt, azota szarakszik, melegszik, dobalja el az eszkozoket. A mostani alberletben viszont olyan a router, hogy youtube videokat is alig lehet vele nezni, 720p-ben. Mar reg kellett volna venni egy masik routert, csak mindig kellett valami masra a penz, de mar kezd nagyon elegem lenni belole.
Igy szurtem az eszkozoket: [link]
Nekem igazabol 1 LAN port is eleg lenne...[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Van valami gond a Linksys EA6100-zal? Most eleg jo arban van nalunk, es van gigbit, meg AC1200.
-
tvamos
nagyúr
válasz DIEGO15 #69592 üzenetére
Ertem. Es ez mondjuk mivel jobb, mint az Asus amit irtam? (A dual USB-t latom, de azon kivul van valami elonye?) Es amugy mi a baj a V4-gyel, hogy a V2 kell?
Kollegam azt mondja,vegyek Dovado Pro AC-t, de azt nagyon dragallom. (kb. 25 ezer Ft. korul lenne.)
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy új routert. Amit keresek, az a legolcsóbb AC router, USB porttal. (Nem lenne baj, ha kettô lenne rajta, file megosztás + nyomtató, de olyat nem találtam olcsón.) Az alábbi jelöltek közül nem tudok választani:
TP-LINK Archer C20
ASUS RT-AC51U
D-Link DWR-116 N300 4G
Esetleg ban valami tuti 15 ezer alatt?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #68087 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Ez V2. (Sajnos.)Az eladó kérdezte, hogy mennyit ajánlok érte, de mivel az USB-je elég korlátozottan használható, lehet, hogy kihagyom.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Elnezest, ha ez offtopic, de nem talaltam megfelelobbet.
Mennyit er manapsag egy hasznalt Linksys E4200?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz tvamos #56168 üzenetére
Szeretném mégegyszer megköszönni a segítséget. Az RE350 egy szuper eszköz, 1 perc volt beállítani, szélvész gyors, nincsenek akadások, fagyások, nem dobálja el a hálózatot, nem fagy... szóval minden nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #56278 üzenetére
Köszi!
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #56276 üzenetére
Itt ez a hulye szuro hozza, hogy 4G.... Van ott Dovado, meg Tenda is mondjuk...
Talan az Asus RT-AC68U meg beleferhet. (Jo sok penz az...) Ez egy tuti valasztas lenne?
Esetleg van valami mas megoldas? Ket WAN port, es akkor a modemet valahogy mashogy hozzaadni... vagy gozom sincs, mit lehet kitalalni, meg melyik topicban lenne a kerdes helye.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #56273 üzenetére
Akkor ezert van learazva? Mert nem jo?
Az Archer C8/C9 is tudja a 4G modemet kezelni? Vagy az rosszul van irva? A TP-Link oldala viszont nem irja...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Mi a velemeny az Asus RT-AC66U-rol? Elvileg ez is kezel 4G modemet, meg AC1750.
-
tvamos
nagyúr
válasz bluemirage #56263 üzenetére
AC wifi, meg 4G modem kell.
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #56258 üzenetére
Az Asus RT AC1200G Plus jó választás lehet?
Nem nagy a lakás... (30 m2)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #56250 üzenetére
Sziasztok!
Van most olyan, Lehetőleg AC-s router, ami tud USB3 4G modemet kezelni? Nem ártana, ha gyári firmware-rel tenné."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #56167 üzenetére
Kosz a megerositest. Akkor eldontottem, hogy a RE350 lesz.
-
tvamos
nagyúr
válasz krealon #56138 üzenetére
Ugy tunik, egy ilyen repeater lesz a vegso megoldas. Koszonom szepen az otletet!
Repeaterben ajanlott az AC750? Vagy az csak a routerekre vonatkozik, hogy AC1200-ast kell venni? Vagy valamit felre ertek?
TP-Link RE200 jo lehet? Ezt latok boltban, hogy csak bemegyek, es megveszem.
Elnezest a sok kerdesert, azert otletelek, mert jo lenne olyan megoldas, aminel megvan a megfelelo balansz, az ar, a performance, es a befektetett energia (beallitgatas, firmware hekkeles) kozott.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #56140 üzenetére
Találtam egy leírást, ami szerint Az Archer C5-öt be tudom állítani WDS Bridge módba,a gyári fw-rel. Ez jó lehet nekem, ha marad a TP-LINK a saját hálózatom létrehozni?
A TP-link RE210 ugyan ennyibe kerülne.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz krealon #56138 üzenetére
Ha a TL-MR3420-at megtartod (javasolnam inkabb a stabilabb rOOter firmware hasznalattat, de a DD_WRT-rol atallas masra mindig veszelyes) Ja, nem hagyja magat.
TP-link RE210 Meggondolom ezt a szenariot.
(#56140) Gubek-Einste válasza tvamos (#56132) üzenetére
Azt is lehet, csak nem nagyon latok ilyet. Gondolkodom meg rajta.Koszonom a segitseget mind a kettotoknek, mesz min ragodnom.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #56130 üzenetére
A bejövő internet 10/5Mb/s. Nem szaggat nagyon.
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #56127 üzenetére
Az az igazsag, hogy most egy TP-Link TL-MR3420 routerem van, ami DD-WRT-vel fura dolgokat kepes csinalni. (Pl. ha nagy file-okat masolok veletlenul, akkor eldobalja az osszes wifi-n csatlakozo eszkozt. Persze, totalcommanderben le tudom venni az atviteli sebesseget, ugy jo...)
Akkor nem letezik olyan eszkoz, ami gyari firmware-rel tudna egy tokban mindent? Ugy ertem egyaltalan nincs ilyen? Tobb penzert sincs? Illetve ha nincs, akkor mi lenne a legolcsobb 5GHz-es valami, (nem tudom mi a neve, AP?) amivel menne a dolog? Mondjuk ugy, hogy akkor maradna egyelore a TL-MR3420.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek venni egy routert, a kovetkezo feltetelekkel:
- a bejovo internet egy 5GHz wifi
- az eszkozeim meg 2.4GHz-esek, (pl. telefon, laptop, tablet,) droton csak a NAS-om van
- a belso halozatomat szeretnem elszeparalva tartani a bejovotol, szoval NAT-oljon az eszkoz,meg legyen tuzfal
- nem erdekel a sebesseg, nincs torrentezes, nem masolok nagy mennyisegu adatot a NAS-ra, nem nezek 4k filmeket
Nagyon vagany lenne, ha plug-and-play lenne az eszkoz, nem szeretnek firmware cserevel jatszani, ha van ra mod. Jo lenne, ha megallna a cumo 15k HUF-bol. (500SEK az itteni valutaban.)
Amiket eddig nezegettem:
- TP-Link Archer C20i - AC750 Wireless Router / Dual-Band / 750Mbps
- D-Link DIR-809 - AC750 / 750Mbps / Dual-Band
- ZyXEL NBG6515 - AC750 / Dual-Band / Gigabit Ethernet
- TP-Link Archer C58 - AC1350 / 1350Mbps / Dual-Band
- ASUS RT-AC51U - AC750 / 750Mbps / Dual-Band
- TP-Link Archer C5 - AC1200 / 1200Mbps / Dual Band
Az elso ugye belso antennas, az nem tetszik annyira, meg a D-Linkkel mar volt rossz tapasztalatom. A tobbi kozul nem tudom, melyik a jo valasztas.
Most ugy megy a rendszer, hogy a bejovo net ramegy egy NEXX WT3020-ra, onnan meg 8m kabellel a routeremre, de szeretnem lecsokkenteni a dobozok szamat, es csak egyet hasznalni a ketto helyett.
Elore is koszonom a segitseget!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Intruder2k5 #46369 üzenetére
Egy TL-WR743ND jó lehet nekem?
-
tvamos
nagyúr
válasz Intruder2k5 #46369 üzenetére
Igen-igen... Ilyesmi kene, csak nem lehet nalunk ilyet kapni.
Eleg lenne nekem az a sebesseg. Az nem gond.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #46364 üzenetére
Ket szintes hazban lakom, ket lakas van, a masikban van a router. Nem lopom a netet, csak igy vagyunk megegyezve, hogy toluk kapom a hozzaferest. Nem akarom hogy lassak az en dolgaimat a NAS-on, meg a savszelesseguket sem akarom terhelni az en belso adatkommunikaciommal.
(#46365) Intruder2k5 válasza tvamos (#46363) üzenetére
Nem gond a sebesseg nekem, a g-s azert mar lassu, az nem tetszik.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #46362 üzenetére
Kb. 10-15 meter lehet, hazon belul. A lakason kivul. Csak a tablet eldobalja a netet. De nem ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy azon a wifi-n nem tudok halozatot szervezni / SAMBA, meg ilyenek.
De azt nem tudom, hogy ehez kell-e ket radios egyseg, vagy megy az egyen is.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #46351 üzenetére
Na jo, de ezekbol melyikben van ket radio? Vagy hogy fogjak ezek a wifi-rol venni a netet, a wan port helyett? Nem tudom, hogy van ez mostanaban.
Ez peldaul bejon. Csak ha nem tudom beallitani, akkor kidobott penz...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy rouetert, mert: (1) ami eddig volt, visszakérték, (2) ami van, az csak g-s. A befelé jövő netem nem drót, hanem wifi, de nem túl jó a térerő, illetve van helyi hálózatom, ami nem megy a külső wifi hálózaton. Ezek az eszközök lógnának rajta: telefon, tablet, nas, notebook, 2-3 raspberry pi, ilyesmik. Szeretném, ha 1 dobozból megoldható lenne a dolog. Nem kell nagy sebesség, de azért n legyen. Túl sok penzem nincs, jó lenne, ha 20 ezerből megállna. Az lenne a jó, ha nem kéne sokat vacakolni az üzembe helyezéssel. (firmware csere, meg ilyenek...)
Szóval, szerintetek, milyen eszközt vásároljak? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv, Tomi"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz proradeon #39810 üzenetére
Fontos megjegyzés: Nehogy véletlenül sima RT-N10U-t vásárolj. Mindenképp RT-N10U Black szükséges, amit legjobb tudomásom szerint csak az emag forgalmaz Magyarországon.
Huhh... ezt megint koszonom, mert nem vettem eszre, hogy mi van!Kezd bonyolodni a tema... mert ilyen is van: Asus RT-N10_D1 EZ...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz proradeon #39790 üzenetére
Koszonom szepen a kimerito valaszt. Ezt nem lattam, hogy telepitgetni kell segedprogramot. Azt nem szeretnem. (Amugy linuxos gepeink vannak.)
Sajnos az Asus RT-N18U nem fer bele a keretbe.
Az ASUS RT-N10U-nak van valami specialis nyugje, hogy milyen USB hubokat szeret? Gondolom, valami tapos kene hozza."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnem lecserelni szeretett Linksys WRT54GL routeremet, valami ujabb, modernebbre.
Feltetelek:
- Stabil mukodes, aramszunet utan induljon mindig, es ne kelljen ujrainditgatni
- N-es Wifi (jo a light is)
- USB (jo lenne, ha lenne ket port, meg ha tudna 4G modemet kezelni, + nyomtatot)
- 10/100/1000 nem feltetel, de legalabb a belso halozaton jo lenne
- Kulso antenna
- 10 ezer korul (max. 15) tudnek raszanni
Ezt neztem ki: TP-LINK TL-WDR3600 Router."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Soma01 #19507 üzenetére
Itt ezt a ket tipust talaltam:
TP-LINK WiFi-router 150 Mbps TL-WR740N
TP-LINK WiFi-router 300 Mbps TL-WR841NEzeket be lehet allitani ugy, hogy Access Point + switch?
// Gondolom igen.
Az igaz, hogy olyan gyors lesz a WIFI halozat, mint a leglassab eszkoz?
Mert akkor csak jo lenne a 300-as..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Soma01 #19488 üzenetére
TP-LINK WiFi 150 Mbps TL-WA701ND
Errol mi a velemenyetek? Nem akarok vele sokat varazsolni, csak osszedugom, meg beallitom a wifit, hogy csatlakozzon (az egyebkent szinten TP-Link) wireless routerhez, erre meg radugom az asztali gepem, meg a TV-t. (Ezeken nincs wifi.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Gubek-Einste #19489 üzenetére
Én személy szerint Linksys/Cisco párti vagyok.
En is....De van itthon egy TL-MR3420. Ha ezt be tudnam allitani AP-nak, akkor vehetnek helyette egy Linksys routert. Talan ez lenne a legjobb! Apropo... pont benne is vagyok a beallitasokban!..
-
tvamos
nagyúr
A regi routeremen 3 beallitas (router/gateway/switch) volt, AP nem. Azt mondtak, frissitsek fw-t. De mostmar nekiadtam a tesomnak, nem kerem vissza. Ha hazaerek, megnezem, sz uj tujjaje!
Tuuuuudom mi a pnp, azert tettem ilyenbe: "".
Ugy ertettem, ne kelljen mahinalni, csak a derottal a gepre dugni.Azert csak eszembe jutott egy + szempont.
Legyen N-es! Ha lehet..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Wifi access pointot keresek.
Ennek oka az, hogy alberletben lakom, es nem furkalhatom at a falakat, hogy vezeteket huzzak a szobabol a routerig. (Eddig ez nem okozott gondot, de most kene valami.)
A szempontjaim:
1. legyen "plug and play", tehat gyari allapotaban, fw csere nelkul menjen
2. legyen lehetoleg olcso (5kHUF, vagy ilyesmi... max 10)
Asszem ennyi!
Elore is koszonom a segitseget!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Intelligencs #19028 üzenetére
A nagy antennanak vetelkor is nagyobb az erzekenysege, tehat sokszor segit, ugyan azon kliensnel. Szoval egy nagy nyeresegu antenna beszerzese segithet a hatotav problemakon. Plane, ha csak "gyenge" a jel. A range extender is jo dolog. Ez igaz.
-
tvamos
nagyúr
válasz Intruder2k5 #18863 üzenetére
Szia!
A router konfig menni fog 15-20 perc alatt, de a flash-elestol kicsit tartok.
Lehet, hogy 1-2 ora, de lehet tobb is. Sajnos brick-eltem mar Linksyst,
/veletlen/ es akkor 2-3 este bujnom kellett a netet, hogy visszahozzam.
Ezt most nem akarom, de a router konfig belefer.
Megkeresem a router topic-jat
Kosz a segitseget!
Udv,"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Soma01 #18831 üzenetére
Szia!
Koszonom a tanacsot, elolvastam az elso hsz-t.
Ha jol latom, akkor a Linksys routereken (es a TP-Linkeken) nincs a gyari firmware-ben print szerver funkcio.
Az egyetlen ilyen router ott az Asus N16.
Jol latom en ezt?
(Sajnos, keveset vagyok otthon, azt az idot szeretnem a kisfiammal tolteni, nem a router flashelesevel. Itt viszont nincs nyomtatom, amivel kiprobaljam. Ezen okbol azt szeretnem, hogy kibontom, bedugom, megy... Es ezert farasztalak benneteket az ilyen kerdesekkel.)
Kosz a segitseget, elore is!
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
A WIFI Routeremen ez a beallitas van:
Channel: Auto.
Ez mit jelent pontosan?
Marmint... azt ertem, hogy automatikus, de bekapcsolaskor automatikus, vagy uzem kozben is "nezelodik" mas csatornakon, vagy csak ha ugy eszleli, hogy gond van? Mi itt a "logika"?
-
tvamos
nagyúr
válasz T 1000 #18842 üzenetére
Szia!
Nekem egy TP-Link TL-MR3420 van. Annak nincs a 3G/3.75G USB Modem Compatibility listajan.
http://www.tp-link.com/en/support/3g-comp-list/?location=1963
Bocs, a negativ bejegyzesert, csak ha megtalalod ezt a keszuleket, es bizonytalan vagy...
(Amikor en vettem, a forumokon hol ezt irtak, hol azt, es a magyar TP-Link honalpon nem volt frissitve a lista.)
De persze lehet, hogy ez mar holnap valtozik, es benne lesz a te modemed is.
Udv, Tomi[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Soma01 #18831 üzenetére
A net... az valami 1.5/0.7 Mega, ami magaban nem kellene, hogy
gond legyen, plane, ha a vonal masik vegen egy 3G mobilnet van.
Masokkal nem szaggat be a mobilnet.//Itt azert megy a mobilnet, ahogy kell. No nem egy gigabit LAN...
-
tvamos
nagyúr
válasz Tsebacsi #18827 üzenetére
B.....szus... nekem ugyan ilyen a routerem otthon... (WRT54GL)
Sosem gyanakodtam ra! Pedig a video telefonozas ok nelkul akadozik.
A routeren kivul mindent lecsereltem.
/*A kabelnet modem cserevel volt egy kis harc, de megvivtam!..*/Szerintetek erdemes ddWRT/openWRT-re frissiteni, vagy ilyesmi?
Mas kerdes persze, hogy idom nincs, es nem is a routerrel akarom
tolteni, ha haza esz a fene.Tudtok nekem ajanlani valami tutit?
Hogy csak hazaviszem, megnyomom a konfig gombot, es kesz?
(Jo lenne, ha USB printszervert tudna, ez regi igenye a csaladnak!)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Az itthoni halozatomban van egy TP-Link TL-MR3420 router, es egy Sinology NAS.
A problemam az, hogy amikor a NAS-rol masolok egy nagyobb file-t, akkor tok gyors.
(Mondjuk 5 Giga lejon 25-30 perc alatt.)
Ha filmet nezek rola, akkor meg akadozik. (Mondjuk nem avi, hanem egy ISO.)
Mitol lehet ez? Valami beallitas lehet?
Udv, Tomiui: Mit jelent az, hogy "szénnéfloodolni a hálót"?
En nem szeretnek ilyet csinalni!... Ha rossz dolog!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
... megegyszer nekifutok ...
Olyan wifi routert keresek, amin van legalabb 2 USB, es tud USB print szerverkent, meg file serverkent is mukodni. Igy nem kene 3 kutu, csak egy.
Tudtok ebben segiteni nekem? - Elore is koszonom!
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Olyan cuccot keresnek, ami egy dobozban megoldana a WIFI routert, NAS-t, es USB print szervert.
Tudtok ilyet ajanlani?
Udv, Tomi"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- 6000 napnál régebben regisztráltak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- XPEnology
- Autós topik
- További aktív témák...
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest