Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Bittorrent topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- JavaScript topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Yiggdrasil #56014 üzenetére
Az Asus gyári firmware-e elég egységes így jó esély van arra, hogy a többi típussal is összejön a dolog.
Az AC56U-hoz hasonló az AC55U/AC58U.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Yiggdrasil #56003 üzenetére
Elég drágák a SIM kártyás router-ek így erre készülj fel.
Tapasztalat sincsen nagyon ilyen eszközökkel.
Ajánlható eszközök: TP-Link TL-MR6400/Archer MR200, Asus 4G-N12/4G-AC55U, D-Link DWR-921Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Yiggdrasil #54999 üzenetére
Elég drágák a SIM kártyás router-ek így erre készülj fel.
Tapasztalat sincsen nagyon ilyen eszközökkel.
Ajánlható eszközök: TP-Link TL-MR6400/Archer MR200, Asus 4G-N12/4G-AC55U, D-Link DWR-921Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
legenda
válasz Yiggdrasil #49090 üzenetére
szia,
kimondottan wifi tekintetében semmire sincs látatlanban garancia, a gyakorlatban fog csak ténylegesen kiderülni adott helyszínen, mert az nem csak a router, hanem az ellenoldalak, beállítások és környezeti tényezők függvénye is, illetve az eszközök bizonyos értékei hatóságilag maximalizálva vannak, így egy szint felett nem lehet jobbat venni, ezért ha egy router nem fedi le az elvárt területet, akkor már nem jobb - mert nem feltétlenül van olyan -, hanem több eszköz kell.
rászánt összeg függvénye is a típus, de mivel ac wifi ellenoldalak említettél, ezért archer c5 és rt-ac55u a kiindulási alap, aztán ár kérdése, hogy attól felfelé melyik jöhet esetedben szóba, felfelé jellemzően erősödnek a hardverek és/vagy nőnek a mimo képességek (utóbbi kihasználásához azt tudó ellenoldalak is kellenek, de ha az adott, akkor jobb lehet a kapcsolat minősége).Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
válasz Yiggdrasil #35818 üzenetére
Hát ha valóban jönnek, akkor jó! Mert ezt sokszor csak ígérik, ezzel a szöveggel lerázza magáról a dolgokat az éppen ott lévő technikus...
Voltam már így én is! Aztán amikor nem jöttek, telefonáltam megint, persze nem tudtak semmiről, és hiába mondtam el a történetet, megint csak hozzám akartak szerelőt küldeni, mert az ügyfélszolgálat állítása szerint Ők csak azt tehetik, nem küldhetnek ki valakit közvetlenül a külső hálózatra!
[ Szerkesztve ]
-
Jedster
tag
válasz Yiggdrasil #35764 üzenetére
"Viszont ha meggógyul a routerem (remélem mostmár tényleg megcsinálják), akkor azzal nem lesz baj, hogy 2 router lesz egybekötve?"
Nem lesz belőle gond. Csak LAN porton keresztül kell őket összekötni, és kikapcsolni a tűzfal/DNS szervez, meg hasonló dolgokat. Vagy akár egy DD-WRT-t is lehet rá tenni, és ott van kimondott AP-üzemmód. Én használtam Wireless Client Bridge-ként is DD-WRT-vel. Gond nélkül működött, csak így ugye kisebb a sávszélesség. Viszont meg kéne győződni róla, hogy valóban rossz. Ha hibátlan a termék, akkor nem kötelesek saját pénzen bevizsgáltatni. Mondjuk ha ugyanilyen van a családban, és hozzáférhető, akkor kölcsön kéne kérni egy próba erejéig. No meg egy factory resettel kell minden tesztet indítani.
Cisco HGW már szerintem jóideje nincs. Viszont nem rossz a Technicolor sem. UPC saját kezelőfelületet csinált rá, letiltotta az USB-t, de ha nincsenek extra igények, akkor nem rossz. Kicsit melegszik, ezért érdemes jól szellőző helyen tartani és nem árt lábakat tenni alá. Akiknél gond volt, ott vagy selejtet kaptak, vagy túlmelegedett.
[ Szerkesztve ]
-
Jedster
tag
válasz Yiggdrasil #35760 üzenetére
Üdv Yiggdrasil,
Hányas verziójú a router?
Ki kéne próbálni több klienssel is. Előfordulhat, hogy nem szereti egyiket-másikat. Ha biztosan hibás, és van még rá garancia, akkor szerintem le kéne gariztatni. Nem számít mit mond a szerviz. Ha nem értenek egyet, akkor lehet kérni bevizsgáltatást.Feltételezem TC7200-est ad majd a szolgáltató. A wifije tényleg nem a legjobb, de routerként egész jól használható. Két dologgal lehet a hatótávot növelni. Vagy saját AP-vel, vagy egy jelismétlővel. Utóbbi megoldás lassabb, ha nem csak vezetékes kliensekhez kell.
Ha meggyógyul a 941ND, akkor az is tökéletesen használható erre a célra. Nekem volt belőle v3.5-öm. Tényleg nem rossz vétel. A hatótávval nagyon meg voltam elégedve. Tablettel ment egy szinttel lejjebb és a szemközti házból is. Access Point-ot tud gyári firmwarrel is, viszont ha kliens módra lenne szükség, akkor ahhoz kelleni fog egy DD-WRT, vagy más rendszer.
Ha a TP-link nem szimpatikus, akkor a legegyszerűbb megoldás egy ASUS N12D1 vásárlása. A gyári firm is tud router/AP/repeater üzemmódot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Horgász topik
- Bittorrent topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés