- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
uhu20
tag
Üdv a topiklakóknak.
A következő kérdésem lenne. Projektort kell vennem és azt kérdezném, hogy főként mire figyeljek oda, ha a következőek a szempontjaim:
- a projektort használnám bemutatók tartására is (azaz mozgatnám, rakosgatnám, így fontos, hogy valamennyire bírja a strapát), de kocsival szállítanám, ezért nem baj, ha nem ultrakönnyű.
- de összekötném a "HD" kártyás, 1440X900-as felbontású laptomommal és néznék vele hd filmeket is időnként. Nem tudom, ez mennyiben kell, hogy módosítsa, hogy milyen projektor vegyek.Emellett vennék egy wireless presentert is - de a leírásokban nem szerepel tételesen, hogy ezekkel csak az Office programokat lehet kezelni, vagy esetleg jók ezek a lejátszóprogramokra is (M Player, BS player, Powerdvd...).
A keret a kettőre összesen kb 200e.
-
uhu20
tag
válasz zetorakicet #785 üzenetére
A Hama jó cuccokat gyárt.
-
uhu20
tag
válasz zetorakicet #789 üzenetére
Jó hát lehet kajánkodni de tényleg nem vagyok képben ezen a projektor-vonalon.
De sebaj, hamar belejövök majd!
-
uhu20
tag
válasz zetorakicet #795 üzenetére
Ez az égő-dolog....Olvasgattam, hogy méregdrága a csere. Namost, e tekintetben van különbség az egyes gyártók között vagy ez kb olyan, mint a számítógépben a processzor (azaz úgyis ugyanaz, mármint Intel van mindegyikben)*
*Elnézést az AMD fanoktól.
-
uhu20
tag
A dlp-lcd frontról kinek mi a véleménye? Érdemes-e egyáltalán szempontként figyelembe venni a 150-200 e körüli árkategóriában?
-
uhu20
tag
Lassan körvonalazódik a dolog. Viszont kérdéseim lennének az Infocus x9 tulajokhoz.
- az 1800 Ansi kevés-e ahhoz, hogy félárnyékolt helyeken (pl. ez egyik függöny behúzva, a másik nem, vagy esetleg egyik függöny sincs behúzva) is vetítsek (prezentációkat pl)?Mert ugyebár a házimozi kategóriában van, ugyanakkor az 1800 ansi nekem nem tűnik sokkal kevesebbnek, mint a szokásos 2000, vagy picit afölötti értékek
A távirányítója milyen? Könnyen kezelhető a masina?
Van-e benne az áramszünet okozta gondok elleni bigyó?
-
uhu20
tag
válasz zetorakicet #893 üzenetére
Kösz! Nézegettem a te gépedet is, kicsit kisebb a fényereje, viszont most nézem, hogy a kontrasztja elvileg sokkal jobb.
-
uhu20
tag
válasz zetorakicet #895 üzenetére
Kösz!
Ami még foglalkoztat, az a kontraszt. A Sharp lcd tévémé 10e:1, persze ez a "dinamikus" érték, ami ugyebár nem sokat jelent a gyakorlatban. a te projektorodé 4e:1, az infocusé 2,5e:1. Nem vagyok biztos benne, hogy a kontrasztkülönbség pont 4/2,5, hiszen más a gyártó....
Igazából azért gondolkozom ezeken a gépeken, mert egy öszvért keresek: azaz ami jó világos helyeken is (prezentációk tartása), de filmnézésre is megfelelő.
Tegnap voltam a MM-ban. Elsötétített terem, nyomatták a full hd anyagokat, de csak 400, esetleg 600:1-et tudó olcsó Epson lcd projektorokkal. Elég fakók is voltak a (sötét) színek, ennél a te fotód sokkal jobb.
-
uhu20
tag
válasz zetorakicet #904 üzenetére
A tévék kapcsán azért szerintem túlzol kicsit, de mindegy, ez itt OFF.
A képeid tényleg eléggé meggyőzőek, főként a felsők és a legalsó (jó rajzfilmképet ugyebár gyengébb projektorok is tudhatnak, gondolom persze én.)
-
uhu20
tag
válasz zetorakicet #909 üzenetére
Még valami: ha nem a csillárod világít, hanem nappal van (ráadásul süt a nap) és a sötétítő függöny nincs behúzva, akkor milyen a kép?
-
uhu20
tag
Nah,
Leadtam a rendelésem az x9-re. Szerintem eltart majd egy darabig, de sebaj, kibírom. Ha megjön, beszámolok majd.
-
uhu20
tag
Helló,
Én pár hete rendeltem a pixmaniától egy infocus x9-et.
Miután megkapták a pénzt, kb egy hét alatt ideért az áru, normál csomagolásban (nem volt piszkos vagy szakadt).
A projektort még nem sokat használtam, de egy mkv file-lal kicsit tesztelgettük:prímának tűnik!
Két apró kifogás: azt a táskát rendeltem hozzá, amit a projektor oldalán ajánlottak, ez hiba volt, túl nagy; emellett a számla még nem jött meg.
-
uhu20
tag
Üdv,
Böngészgettem a neten és sok helyütt, mint itt is szóba került a tikkurila h499 festék, mint vászonhelyettesítő anyag.
Namost, nekem a képek alapján kissé sötétnek tűnik. Pl. itt egy jó tesztkép:
http://mobilarena.hu/dl/upc/2013-02/01/46431_hydvpim9oasbbpks_h499e5.jpgA jobb oldal a szürke tikkurila, a bal oldal sima fehér fal.
Megfogalmazódott bennem, hogy a szürke háttér nem azért hasznos, hogy az LCD-k gyenge feketéjére rásegítsen? DE!! Nekem DLP-s projektorom van. Van-e erre tapasztalat, hogy itt is a világosszürke fal a jobb, vagy itt inkább a fehér?
-
uhu20
tag
Kösz!
Most én is arra hajlok, hogy megpróbálok a fehéret. Jelenleg halványsárga a fal, így vsz eleve kap a rárakott fehér festék egy kis sötét árnyalatot.
A fényerő nekem OK, nem szeretem, ha bevilágítja a projektor a fél lakást...
Most még az a kérdés, hogy ragaszkodjak-e a matt jelleghez, vagy tkppen ez nem annyira lényeges. Az alternatíva nyilván nem egy fényes lakk, hanem egy átlagos festék.
-
uhu20
tag
Oké, tetszik az ötlet. Holnap szerintem el is megyek az OBI-ba és beszerzem, ami kell...
És ha már...
Az Infocusom lámpaórája szerint az élettartam kb. 70%-nál vagyok. Mennyire kell komolyan venni? Azaz mondjuk 1800 óra helyett elmegy 2500-at is? Vagy a minőség fog romlani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest