- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Microsoft Excel topic
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
85Slaci265DC #11203 üzenetére
8-16GB -nál nagyon nincs választék (összefoglalóban talán találsz) ja és ha gyors is kell az nem aprópénz
-
-
-
-
-
válasz
rover45 #11170 üzenetére
Szia,
Nekem csak Samsung, Lexar és Kingston (régi fajta és mostani új) amik vannak.... és eddig 1db sem ment tönkre (le is kopogtam)
Írásvédetté az eszköz teheti magát a kártyát amibe van használva. Hallottam már nem egy esetről (Xiaomi okos telefon esetén) hogy a kártya Írásvédett lett és csak abban a telefonban volt használható amibe 1x bele lett rakva. (sajnos) én Redmi 5 amit használtam és el is ajándékoztam családba, mSD kártyával együtt. LG-t használok már elég rég és ennél nincs ilyen gond.... Beveszi a kártyákat gond nélkül és no problem. -
-
-
válasz
martin1369 #11162 üzenetére
Megfelelő lehet akár, de összefoglalót is nézd át azért.
-
válasz
Neil Watts #11156 üzenetére
Szia,
"Az osszefoglaloban emlitetteken kivul van meg emlitesre melto a kategoriaban?" ---> Nem tudok róla.
-
-
-
-
Nézd meg másik gépen/portba is, mit produkál.
(#11143) pit stop: Megfelelő lehet, de TV-hez nem ilyen megoldás dukál (Film nézésre) hanem USB ház + HDD (ami tökéletes a célra) de gondolom olcsón szeretnéd meglépni ezt és csak pár filmet tárolni/cserélni rajta, arra elég lehet.
-
-
válasz
Runner_fxr #11120 üzenetére
"Végül is elég gyors a pendrive, nincs vele bajom" --> Ez a lényeg! Jó használatot!
-
válasz
Runner_fxr #11118 üzenetére
Az a gyártó által megadott "maximális sebesség" ami függhet sok mindentől. (USB 3.1 Rev. A, B, stb.. is.)[link]
Szerintem nagyon jó eredmény amit tud nálad (sebességet illetően)
Engem is zavar egy dolog USB 3.1 -n és az a HDD-re való másolás... míg a régi lapomon 180+ MB/s volt a másolás sebessége, úgy a mostani "csúcs" szériás lapon / 3.1 -n (ugyanaz a szabvány) jóval lassabb (ugyanaz az eszköz/HDD -re való másolás) ez van, nincs mit tenni. -
-
-
-
válasz
dragonfx #11095 üzenetére
SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD) / összefoglaló részben találsz megfelelőt
MD
L -
-
-
válasz
Zoli-bácsi #11087 üzenetére
Az érdekes, mert gyártói oldal szerint 3.1-es (eleve) és akkor lehet te egy korábbi (gyártás)/verziót fogtál ki? (gyártónál rá kérdezhetsz és biztos kapsz rá választ) de teszi a dolgát elvárásoknak megfelelően, így szerintem felesleges ezzel foglalkozni.
MD
L -
válasz
Zoli-bácsi #11085 üzenetére
Maga az eszköz USB 3.1-es és valószínűleg 3.1-es porton is használja.(3.0-n is hozhatja azt a sebességet)
MD
L -
-
-
-
-
válasz
frankstork #11064 üzenetére
Inkább SSD.
Várd meg Jim is hátha mond rá valamit.MD
L -
-
-
válasz
XIII Ramses #11056 üzenetére
Szia!
Ha gyorsat keresel (és jót) akkor a SanDisk Extreme Pro 256GB USB 3.1 SDCZ880-256G-G46 jó választás lehet(ne). Tudom az ára nem olcsó, de a minőséget meg kell fizetni (sajnos) és ez általában mindenre igaz!
MD
L -
válasz
tomgabor #11053 üzenetére
Hirtelen azt találtam (telefonról)
DT 106 / 16GB ami még jó lehet (számodra)
Olvasási sebessége: 100MB/s , Írási sebessége: (ismeretlen - gondolom 10MB/s talán több..)
Többieknél (D3 , D4) az olvasási sebesség 40MB/s , az írási 10MB/sWin rendszer telepítőnek a D T106 / 16GB -t válaszd akkor (ezért az árért ne várj sebességben csodát) olvasási sebessége viszont tökéletes!
MD
L -
-
-
-
válasz
Energie X #11024 üzenetére
Sebességre gyors legyen , de olvasás vagy írás?
Olvasásra 150MB/s max. (ott a SanDisk Ultra Fit - hivatalosan 5 év gyártói garanciával...) ami írásra nem tudni mennyi (gyártói specnél nincs adat erről.
Ami meg R/W -ra is gyors az nem pár db ezresnél kezdődik...
TV-hez Film nézésre meg nem ajánlott eszköz a PenDrive, arra SSD+USB keret amit szoktunk ajánlani mostanság.MD
L -
-
-
-
válasz
jimmy74 #11010 üzenetére
Szia,
Capacity: 64GB
Read Speed: Up to 80MB/sec (USB 3.0 host system)
Write Speed: Up to 25MB/Sec (USB 3.0 host system)
forrás:[link]5k-s amire gondolsz? (csak egy hirdetés van abból itt)
Rajtad áll, hogy bevállalod-e, mindennapi átlagos felhasználásra megfelelő lehet, extrát nem érdemes tőle várni, gyártói spec.-ben le van írva minden.
Hasznos lehet (UserBench test)
Bolti ára 15k környéke (és 2 év gari)MD
L -
-
-
válasz
*Tata* #10989 üzenetére
Szia,
Ilyen célra mindenképp SSD + 2.5" külső USB 3.0 keretet/eszközt vennék / használnék.
Ezt a két topikot tudom ajánlani indulásnak.
Milyen SSD-t vegyek?
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikjaMD
L -
-
-
-
-
válasz
_Atesz #10942 üzenetére
+1 (jim)
Veszel egy 128-as SP920 -at pl. (5 év garral) és boldogság (remek ár/érték arány) és célnak tökéletes) vagy SSD topikban ajánlanak egyet.MD
L -
válasz
makoss #10930 üzenetére
Az megbízható, de nem gyors és nem is a gyorsak között van.
Van külön pár db. ami gyors (és listában is van pár db.)
Másrészt a listából a kedves felhasználó tetszés szerint úgy tud saját maga (igényei, elképzelései alapján) válogatni, keresni, találni... hogy a vásárlás előtt a gyártó oldalán ellenőrzi teljes egészében. (kinézet, méret, szín, és sebesség...stb... /specification/ szempontjából.)MD
L -
válasz
makoss #10928 üzenetére
Összefoglaló/Ajánlott termékek lista és ott szemezgess kedvedre, tetszés szerint tudsz választani.-vagy-
Ezt is tudom ajánlani: (akár) [link] /USB 3.0/3.1 ajánlott a megfelelő sebesség eléréshez, de gondolom ezt tudod/ Amit már megvettél, az gyárilag olyan...amilyen (semmilyen kb.)MD
L -
válasz
makoss #10926 üzenetére
Igen.
Elsőként ezt kellett volna ellenőrizni: [link] (vásárlás előtt)Performance Read(max.)64GB: 90 MBs, 32GB: 90 MBs, 16GB: 90 MBs
* Note: Performance result may vary depending on testing environment and O/S
Performance Write(max.)64GB: 28 MBs, 32GB: 25 MBs, 16GB: 12 MBs
* Note: Performance result may vary depending on testing environment and O/Stehát, a tiédre jellemző:
90MB/s olvasási sebesség
28MB/s írási sebesség
*max.5 év gyártói gari szép és jó, de a gyenge írási sebességet nem tudja kárpótolni.(vagy mégis?) valakinél biztos.
MD
L -
válasz
Kékes525 #10922 üzenetére
Jó lehet / jónak nézem [link] és külföldi oldalakat látva az értékelések alapján megfelelő és ára is jó. (meg az 5 év garancia is kedvező)
Írási sebesség (write) az ahogy telik, úgy lassul - meg a cache is bele szólhat, de ez minden ilyen eszköznél jelen van.Ha beszerezted, kérlek írj majd ide pár sort (véleményt) és tesztet/teszteket is megköszönnénk!
MD
L -
válasz
janos1988 #10920 üzenetére
Az TV -től függ (gyártót kérdezni lehet)
Nekem a TV-n csak HDD van (Dokkolóban) és úgy kezeli gond nélkül a 2x8TB -ot is.
2010 -es TV-m (sima USB-s házban, nem dokkolóban) csak a 3TB -ot kezelte max. le (gyártó szerint 2TB volt a hivatalos gyártói spec.infó) de az FW Updateknak hála ez változott/változhat. Szóval a mai és 2-3+ éves TV-k gond nélkül kezelik a pár TB-os (kártyák, pendriveok...NTFS, FAT, stb..) eszközöket. Hivatalos infók szerint (TV gyártók) hivatalosan 2-3TB felett nem specifikusak / nem kezelik a TV-k az adattárolókat (nálam is a Dokkolónak köszönhető, hogy a 2 x 8TB -ot kezeli a TV-m így. (bár felesleges, mert azt a 4 ezer+ Filmet úgysem használom ki egyszerre, mivel csak egy film nézhető egy időben, egy TV-n.)MD
L -
-
válasz
McCsaplak #10903 üzenetére
Szia!
Én a helyedben HDD-vel (USB-s) próbálkoznék (az való igazán ilyen célra)
Vannak már olyan (USB) HDD-k is amelyek USB porton keresztül kapnak áramot (tehát nem kell külön adapterrel bajlódni) és 2.5" méretben is elérhető(k)
Tudom ajánlani a következő topikot:
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
vagy
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
és a
Milyen merevlemezt vegyek?/én ezt látom a legmegfelelőbb kivitelezési / beszerzési megoldásnak, adott célra/
MD
L -
-
-
-
-
válasz
Hachiko95 #10856 üzenetére
Az eszköz USB 3.1 Gen.1 -es
A Sebességre (mint gyártói spec szerint) csak egy említést találtam.
"hardver, szoftver, a használat és kapacitás(tól) függ / határozza meg"
Gyártó konkrét sebességet (elérhető MB/s) nem adott meg, de az USB 3.1 Gen.1 az adott. (mint max.érték)MD
L -
válasz
Zoli-bácsi #10849 üzenetére
Akkor inkább már ezt venném... (pl.)
MD
L -
válasz
Zoli-bácsi #10847 üzenetére
Szia!
Tévedésbe ne essék kérem, a 100-as tempó a "read" , tehát olvasási sebesség (lehet max.)
Kis kiegészítés (ami a gyártói oldalon is olvasható, feketén fehéren)1. Based on 1.2GB MPEG-4 video transfer with USB 3.0 host device. Results may vary based on host device, file attributes and other factors. (Not applicable to 16GB) 2. (for 32GB, 64GB, 128GB, 256GB): Transfer to drive up to 10 times faster than standard USB 2.0 drives (4MB/s); up to 100MB/s read speed. USB 3.0 port required. Based on internal testing; performance may be lower depending upon host device. (for 16GB): Up to 100MB/s read speed; write speed lower and varies by capacity. USB 3.0 port required. Based on internal testing; performance may be lower depending upon host device.
MD
L -
-
válasz
King Unique #10810 üzenetére
Maradjunk csak a gyártó által említett "hardveres háttér" -nél. Igen a 25MB/s -nek nem sok köze van az USB 3/3.1-hez
MD
L -
válasz
Milka 78 #10807 üzenetére
Gyártói termék spect. nézve
"max read" = 90MB/s
"max write" = 25 MB/sÉs ehhez USB 3.1 -nek megfelelő port és egyéb (fájltól is függ az átviteli sebesség, méret szerint) adottnak kell lennie (elvileg) és ez csak egy *becsült érték (mint max.) amely sok mindentől függhet (+-*%) ~ általad is említett "hardver környezet"
Gondolom nálad ezek adottak voltak.
Amennyiben bizonyított a sebesség (gyártó által közölt max. szerinti) nem megfelelő elérése (megfelelő hardver környezet megléte), akkor azt a gyártó felé jelezheted (teszt képekkel alá támasztva) és panasszal élhetsz. Az a gyártótól függ miként reagál rá. (vagy-vagy) és vagy kérheted (esetleg) a termék cseréjét, vagy kp. vissza (bár ez nem nagy összeg és nem nagy méretű eszköz sem) csak 32GB ... (ahhoz képest kicsit drága szerintem)MD
L -
válasz
Zoli-bácsi #10797 üzenetére
Igen, CZ73-as (megegyezik)
MD
L -
válasz
pete_21 #10795 üzenetére
Szia!
Elnézve a "felhasználói" véleményeket... jónak nézem mind2-t (első pici, másodikat venném én, de nem vagyunk egyformák)
SanDisk 32 GB 3.0 SDCZ43 (32 GB)
SANDISK CRUZER ULTRA FLAIR 3.0 (32GB)MD
L -
válasz
kekesi132 #10792 üzenetére
Ezt is veheted (ajánlott darab) Transcend JetFlash 790W (USB 3.0) 128GB (90MB/s, 45MB/s)
MD
L -
-
-
válasz
ubyegon2 #10772 üzenetére
Elsődleges és fő szabvány a 2.0 , az felett vagy-vagy (mák) pl. az LG (mint gyártó) szerint.
TV specifikáció tartalmazza, ha nem akkor gyártóval való kapcsolat felvétel... de sem a TV nem ismert (amiről itt szó van/volt) de nem is érdekel, mert nem rám tartozik...etc..etc.. meg sok TV-n van USB 3-as és USB 2.0-s csatlakozás is...Na a lényeg, hogy USB 2.0 az ajánlott (mint szabvány), de viszi a 3.0 -t is a "gyártó" szerint (nagy vonalakban)
Nekem is a TV-m (hivatalosan) a 2TB -ot támogatja, de Dokkolóval a 2x8TB (=16TB) is simán viszi... erről ennyit.MD
L -
válasz
Zoli-bácsi #10768 üzenetére
"Azt mire érted, hogy tv-hez nem ajánlott a 3.0/3.1"
TV-d gyártója erről többet tudna mondani
MD
L -
válasz
Zoli-bácsi #10766 üzenetére
Szia!
Az általad "kinézett" az pont nem felel meg az elvárásaidnak. (mert)
Max. Read Speed: 150MB/s
Max. Write Speed: 15MB/sTV-hez nem igazán ajánlott az USB 3.0/3.1 és sebességben az ami jó....
pl. [link] (van ahol 5év gyártói garral árulják, de van ahol csak 3év vagy annyi se...)
Amúgy ott az összefoglalóba a lista, ott szemezgess, ha ez nem megfelelő.
MD
L -
-
-
-
válasz
generaltoti2 #10731 üzenetére
Igen
Minden termékről információ/specifikáció megtalálható a gyártó weboldalán / googleval is simán megkereshető (a korábban említett mód)MD
L -
válasz
generaltoti2 #10728 üzenetére
Szia!
Annak az olvasási sebessége 100MB/s , írási sebessége 10MB/s
Összefoglalót átnézve (részletesen) találsz megfelelő eszközt. (kiválaszt/kimásol/googleba megnéz (ár/specifikáció) és megtalálod amilyen neked kell (kinézet,forma,méret,sebesség, stb...) szerint.MD
L -
válasz
csibe1 #10721 üzenetére
Az Pech.
Igen, ez már tudni lehetett, hír is van/volt róla és itt is megtalálható (kapcsolódó anyagok) között.
Memória kártyák topikban meg az összefoglaló tartalmazza.
Nálam most bejön... [link]Telefon, vagy Mail (közeli régió - többi az nem EU)
Indulásnak megfelelő lesz (minden bizonnyal)MD
L -
válasz
csibe1 #10683 üzenetére
"Garanciával kapcsolatos kérdésem lenne: 2016 június 30-án jött meg az itteni ajánlott eladótól (azt már nem tudom melyik nickjéről)" ---> eBay profilodban meg tudod nézni mikor (adott évre lebontva) kitől és mit vásároltál. És vedd fel a kapcsolatot az eladóval, ha nem lesz megoldás akkor a gyártóval kell felvenni a kapcsolatot...és hátha. Sok sikert !
UI:
Amúgy ez a PenDrive-s topik, a kérdésed a "SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)" topikba kellett volna, no mind1, itt is elférMD
L -
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Milyen légkondit a lakásba?
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Jövedelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok