-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz khalox #119235 üzenetére
Na éppen ezért nem járok a TP topikon kívül semmilyen másikba, soha. Félelmetes mikor ott virít előttem a gép és: nem, nem igaz, hazudsz, ez teljesen néma, nem melegszik, nagyon viszi 200fps-el a Krízis 18-at is, minek kell mocskolni, hülye vagy, nem is recseg, tiszta fém még a gombja is stb.
Jó egészséget tudok ezen gépeknek és tulajdonosaiknak kívánni és találkozunk a legközelebbi garin kívüli szerviznél ahol kifizetik az egy havi albim árát.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bebe159
aktív tag
válasz khalox #132495 üzenetére
Van otthon egy kisebb tn paneles monitorom, a nagy ips mellett (néha bekapcsolom), igen látom a különbséget. De mindenképp kell ssd, és a 8 giga ram se ártana, mert ahhoz szoktam hozzá. Most azon gondolkodom, hogy nem biztos, hogy kell az 1920*1080 felbontás, mert otthon úgyis monitorra kötöm, ami szintén ekkora felbontású 27"-on, nem hinném, hogy 15"-on zavarna az 1366*786 (ahogy elnézem ez eléggé elterjedt.)
A 4. gen i5 nem számít kicsit öregnek? -
bebe159
aktív tag
válasz khalox #132501 üzenetére
Értelek, de hülye lennék nem rákötni a monitort, amikor a szobában egy asztal van, ahova a notit rakhatom majd, és azon az asztalon virít a monitor is, itthon biztosan nem a minikijelzőt lesem majd... Tv-m meg nincsen. Azért tartok kicsit a 4. gen i5-től, mert az kb már 4 éves, és ahogy tervezem, még kb 4 évig használnám, akkor már kvázi 8 éves lesz, és nem azért szeretném cserélni majd, mert muszáj. Az újabb gen mellett szól az étvágya is (bár ezzel nem nagyon foglalkozom), és a ddr4 ram.
Nehéz döntés, még sokat kell megtanulnom a témáról, de nincs kedvem az ssd és ram beszereltetésével (ramot gondolom csak bepattintom, de az ssd biztos neccesebb) bíbelődni, szerintem az kb +30k lenne (vagy több, nem tudom.) -
B-Clone
aktív tag
válasz khalox #133066 üzenetére
Ez nem változtat a tényen, hogy i5 hq-hoz már kevés az egy pöcsnyi egy ventis hűtő kör. Vannak CPU-ban olyan spikeok amikor az orajelet egészen 800mhz-ig dobja el a cucc, a gpu-ét meg 300 mhz-ig ami az alap teljesítményüknek is alig 1/3-a. És akkor a csak papíron létező turbó boostrol még nem is beszéltünk. Ezt is csak úgy tudták elérni, hogy engedik tartósan 94-96 fokon futni a vasat ami nagyon nem egészséges. Mellé még ilyen kellemes nyári időben bőven 50 fok fölé hevül a ház is. És így lesz a játékban 50 fps-ből hirtelen 10...
Na de mindegy biztos megéri az árát.. -
Tikakukac
titán
válasz khalox #141460 üzenetére
1. 2 Dimm van benne, szerintem 1 modulban van a 8.
2. Ajtó az van, keret kiváló kérdés. Nem bontottam még ilyet, ezt mindenképpen meg kell nézetni, a csak SSD-s gépek szeretik üresen hagyni azt a részt vagy akár át is tervezni a belsőt.
3. LG IPS paneles az FHD-ból elvben mind.
4. SImán. Évekkel ezelőtti alap gépeken is simán ment.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MittuDomain_
őstag
válasz khalox #141928 üzenetére
Köszi neked és a többieknek is.
Nekem eddig sosem volt dolgom Lenovoval - DELL-ben gondolkozom, mikor nagy ritkán /átlag 6-8 évente/ laptop után nézek - , de tudom, hogy a TMX, hát, khm, nem a szervizesek Mekkája.Nem az enyém lenne, csak adódott a lehetőség, hogy egy itthon 300e kategóriás, de 2/3-ért elhozható garantáltan új Lenovo gép esetén mi a szitu távolkeleti rendeléssel, és kiderült. Ha ezt választja, nyista garancia itthon, marad a postázás Kínába.
Átadom az infót, ő pedig megrágja.
Köszönjük!
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
vizib
csendes tag
-
vizib
csendes tag
-
mettyuz
tag
válasz khalox #142495 üzenetére
Nem szeretnék 300k-t kipattintani havonta, ha nem muszáj
A keret önmagában nincs kimaxolva, a range közepe körül válogatnék. Graduális teljesítménytöbbletért exponenciális többletet azért nem fizetnék, ha muszáj.
A Dell garanciális ügyintézésére és javításaira jók a feedbackek, valószínűleg a Dell lesz belőle, még a 10-15% teljesítmény-deficit ellenére is.Köszönöm szépen a segítséget
Beteg ez a világ, őrültnek titulálnak, ha nem állsz be a sorba, téged is kiutálnak
-
wd1970
csendes újonc
válasz khalox #149176 üzenetére
Ld. előző (érintés, anyagok, gépelés, palmrest, bill. stb.) - de ez eléggé egyénfüggő. Engem a legtöbb műanyag érintése hosszútávon irritál, hozzátapad a palmresthez a kezem stb., a fém jobban bejön (valaki meg pont a fémet utálja, ezért is írtam, hogy ez mindenkinél más, ki kell próbálni)
-
nagyúr
válasz khalox #149341 üzenetére
Nem kellene ennyire túlmisztifikálni ezt a gaming gép vonalat,semmiben nem különbözik a többitől,amit a használt részt illeti.ha bedöglik alaplap,vagy bármi,cserélik,mint ez üzletinél.
Komoly hardcore gamerek nem laptopot használnak,közepes vonaltól felfelé azért már vállalhatóak alkalmi játékra,mert ugye itt a hűtés minősége a lényeg-de ami sz@r,az az első perctől sz@r,nem is javasoljuk.
Mint az itt felsoroltak nagy részét.....
Az tényleg jobb lenne,ha átfáradna a gaming notebook topikba. -
Nabukin
tag
válasz khalox #149341 üzenetére
Pont ezért írtam ide, hogy a hozzáértők időben felhomályosítsanak a dolgokról. Átlibbenek akkor a gamer laptop szekcióba is.
Amúgy a felsoroltak közül, ha lenne legalább mondjuk 1 év garancia rá, akkor lenne olyan amire azt mondanátok, hogy ha nagyon választani kell akkor inkább azt? -
pinnacle
nagyúr
válasz khalox #154378 üzenetére
Köszi Dhampir, khalox! Lehet inkább maradok a Acernél. Kiderült, hogy erre is 3 év garancia van, csak még nem írták át az oldalukon.
Nekem hazai szerviz kell, ezért volt jó a Toshiba is. Acernek is van, voltam náluk, aznap vagy másnapra megcsinálták a gépet. Ajánlom mindenkinek, hogy akinek túl feszes a zsanér, egyből lazíttasson rajta. Nekem a zsanér is kiszakadt, fedlap is elrepedt, nem vállalták garanciába, megcsináltattam, lazítottak rajta, most már vajpuhán lehet nyitni/csukni. Nem is értem, miért nem eleve így szállítják.
Tudom persze, hogy a használt üzleti az igazi, lányomnak vettem Dell 6320-at, nehéz neki, Acer Travelmate B116-ot, sokkal jobban szereti. Egyébként tényleg nincs vele semmi gond, a zsanért leszámítva.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz khalox #154431 üzenetére
olvastam az Acert, de - akkor korrigálva a nem megfelelő szóhasználatomat - preinstalled Windows szükséges rá. az pedig a 150e keretbe nem fért bele, ahogy átnéztem az itthon kapható A515 gépeket sajnos.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
beer1
aktív tag
válasz khalox #154702 üzenetére
Igazából mondhatni mindenre
Kicsit játékra, film, böngészés, irodai progik
Csak lattamkörülbelül egy árban voltak azért is kerdzetem hogy melyik a jobb, melyik érne meg jobban vagyhogy egyáltalán megéri-e ? Vagy van e jobb ebben a kategóriában
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-predator-helios-ph315-51-749a-nh-q3feu-024-laptop_37741-adatlaphttp://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-nitro-5-an515-52-75wj-nh-q3xeu-001-laptop_37446-adatlap
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-nitro-5-an515-52-74rd-nh-q3leu-002-laptop_37738-adatlap
http://www.laptopszalon.hu/asus/asus-rog-strix-iii-g531gt-al004-g531gt-al004-laptop_44719-adatlap
http://www.laptopszalon.hu/asus/asus-fx505du-al052-laptop_45920-adatlap
http://www.laptopszalon.hu/asus/asus-tuf-fx705gm-ew033-fx705gm-ew033-laptop_40828-adatlap
http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-g5-5590-5590fi5wa1-laptop_42688-adatlap
Ezeket néztem, nagyjából látszik hogy milyen kaliberű gondoltam, bár legjobb lenne az arat 300k körül tartani
-
pazola
tag
válasz khalox #178143 üzenetére
Nagyjából 300 ezer forintnál kezdődnek azok a gépek, ahol már 12-13. generációs Intel procik vannak, én ennél jelentősen kisebb összegben gondolkodtam (eredetileg).
Hogy mondjak egy konkrét példát, Acer Nitro 5 vs. Acer Swift X, 280 ezer vs. 270 ezer. Ha játékra kellene, nem hezitálnék egy percet se, de arra nagyjából pont nem kell...
A terv az, hogy én is használom, így biciklivel/tömegközlekedéssel hordozva is lenne kb. minden másnap, illetve a fiam is, akinek meg helyben kéne általános használatra, és még nem tart ott, hogy modern játékokat vegyen és játsszon - ami van, az meg elfut bármelyiken. Ehhez szerintem elég lenne a 14 colos, ugyanakkor meg az első elég bika. Szóval itt tartok, és ezért gondolkodtatott el a PCWorld-ös cikk.
[ Szerkesztve ]
K&H online számlanyitás akár 2x40 ezer forint jóváírással PLUSZ 10 ezer forint ajánlásért: https://www.kh.hu/ajanlas-regisztracio2024?offerLinkId=f96bb945-ca05-4e4b-9df1-1453f53b7830
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest