Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- DIGI internet
- Open Broadcaster Software OBS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Adobe Lightroom topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- Asustor NAS
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
válasz oZone762 #29253 üzenetére
Hát passz, mikor pár hete megvettem végül a 220+ -t az első dolgok egyike volt, hogy a csomag kezelőből ment fel a Transmission. Megszoktam. DS-t éppen csak próbáltam, de ahhoz is van valami gui okosság, igen, sőt nativ iOS app is (TM-hez aszem olyan nincs, de nem vagyok Pro, nagyon nem)
-
Biga123
addikt
válasz oZone762 #29253 üzenetére
"Általában Qnap ban ugyanannyiért erősebb HW-t kapsz."
QNAP TS-453D-4G
2GB ram vs 4 GB ram .
[link] és cpu ban is erősebb.
Szal én a Qnapot választottam volna .
De kinek a pap kinek a papné.
Synonak előnye az SHR és a markering , nem fogod azt se megbánni.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz oZone762 #29238 üzenetére
Hali
A total commanderes feltöltés esetén smb megosztás elérésről beszélünk, nem lehet gond. Hisz ez egy NAS nál alap.
Akkor a problémáid:
1. Mappaszerkezet alapján szinte bármin tudsz bármit rendezni.
Szal nem tiszta a ptobléma gyökere. Iphone ról is sync-elek fotókat Qnapra.2. Transmission, Qnapra biztosan feltehető , nálam is az van. Most álltam át dockerre.
A Transmision GUIt és a távirányíthatóságot kb semmi nem fogja utolérni, bár ezt a terminálos másolgatást sem értem , azt is meg lehet csinálni egy TR remote gui val.3. Távoli elérést mind2 tud, szal ez sem jelenthet problémát.
És a foldereken lehet olyan színtű jogosultságot állítani amit szeretnél Legalábbis Qnapnál biztos, de nem hinném h a syno ne tudná.Nálam egy Qnap TS251+ van csatasorban, eddig nem csalódtam benne.
De a syno is jó lehet az igényeidre.
Általában Qnap ban ugyanannyiért erősebb HW-t kapsz.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
addikt
válasz oZone762 #29226 üzenetére
Az SMR-rel alapvetően az (volt) a baj, hogy a WD/Seagate titokban cserélte le a CMR-es drivejait SMR-re. Egy tisztán SMR-es RAID tömb lassabb lesz, de működik (nekem is van/volt több). Lassú a szinkron, ennyit. Otthoni médiatárolásra/fogyasztásra (filmek, zene stb) tökéletes.
A gond ott volt, amikor valaki egy CMR driveokból készített tömbbe belerakott egy SMR-es drive-ot, ott a sebességkülönbség (tartós írás főleg) miatt előfordult hogy kidobta a rendszer a lassabb SMR-es meghajtót.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Alex91
félisten
Megnezed, hogy a synology mely hdd-ket ajanlja a nasokhoz…
A CMR, SMR hdd-k keverese inkabb a gaz. Otthoni felhasznalas eseten nem annyira gaz az smr se. Termeszetesen ha az ember teheti cmr hdd-t vasaroljion inkabb, de ha mar megvannak a hdd-k…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Sanyi.mTs
addikt
Talán, ha 0-ról konfigurálod fel, müködhet, de nem biztos. Ha majd nagyobb HDDre cserélnél vagy meghibásodik az egyik és cserélsz, akkor a raid újraépítése nem fog sikerülni (a sok írás miatt). Nem véletlen nincsenek az SMRes HDD-k az ajánlott eszközök között.
De külön kötetként használhatod őket, így pl 4x 4TB-t fogsz látni 1x12TB helyett (SHR/raid5 esetén), ami 1 HDD meghibásodást még elbír. Előbbi esetén, a meghibásodott HDD tartalma elveszik és ha arra voltak az alkalmazások telepítve, akkor azokat is lehet újra telepíteni és beállítani.
-
Borisz76
veterán
válasz oZone762 #29221 üzenetére
Szia.
- Mivel HÁLÓZATI eszköz...nem kell mellette dolgozni,aludni.
Ott ahol van UTP kábel és áram....elhelyezhető.
Spájz, kamra, lépcsőforduló , garázs....stb....- A NAS-ok BÁRMILYEN lemezzel mennek.
Eltérés a hangjukban és a melegedésükben lesz.
Ilyenkor szokták mondani, hogy érdemes NAS-ba szánt HDD-t venni.
Saját tapasztalat : asztali HDD-vel is tökéletes.- Az a 2 db SSD foglalat gyórsítótárnak van fent tarva.
HA sok-sok apró fájlt kell megosztani, olvasni, írni....
Otthoni átlagos felhasználásnál NINCS jelentősége.- HA a "lejátszó" eszköz :
( TV saját szoftvere , külső asztali player , PC , HTPC , Androidos BOX )
támogatja a videó és hang kodeket, akkor a NAS csak kitolja magából az anyagot ( stream-el ) a lejátszónak. A lejátszó dekódolja a képet és a hangot majd megjelenik a monitoron, TV-n.HA a lejátszó "szar" azaz valami kodeket nem ismer fel, akkor a NAS megpróbálja menet közben azaz "röptében" átalakítani a stream-et olyan formára amit a lejátszó ismer.
EKKOR kell erős CPU a NAS-ban.....mert a kódolás erős feladat.DE ÉREDEMES EZT ELKERÜLNI EGY JÓ LEJÁTSZÓVAL.
...vagy olyan formátumban letölteni az anyagot amit biztosan lejátszik az adott készülék.- QNAP-om sosem volt.
Hálózati adattár a NAS és nem lejátszó....hiába van rajta HDMI.
Olvastam korábban, hogy nem igazán jó ....de ki kell / lehet próbálni esetleg QNAP fórumban rákérdezni másoktól.- Az ár nem véletlen.
A Synology mellé jár 10 év szoftveres támogatás.
És itt a biztonsági frissítésektől egészen a víruskereső adatbázis frissítésen át az alkalmazások hibajavításain keresztül minden benne foglaltatik.Online support van, gyorsan reagálnak a megnyitott hibajegyre.
A Syno felára elsősorban a szoftver miatt van.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz oZone762 #29201 üzenetére
Synology DS418 / DS420+ / DS420j / DS920+ összehasonlítás.
" J " belépő kategória NEM AJÁNLOTTEbből a 420+ és a 920+ ajánlott. ( 10 év szoftveres támogatás ! )
Elnevezés DS420+ esetén :
- 4 fiók , 2020-s modell
Elnevezés DS920+ esetén :
- 4 fiók + 5 lemezes bővítő egység köthető rá , 2020-s modell4 db lemez , SHR kötet , 1 lemez meghibásodása ellen védett a tömb.
Intel CPU...jól jön a torrentnél és az esetleges virtualizációnál.Synology összefoglaló.
Torrent : Download Station
RAID kalkulátor.
Synology " asztali " NAS-ok.Drága....de NAS-t nem 1-2 évre vesz az ember !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autószerelők, autószerelés
- Ilyen lehet az életlen Galaxy S25 Ultra
- Egészséges életmód
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- További aktív témák...