Hirdetés
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Google ad-tech: a bíró szerint illegális monopólium, az USA feldarabolná
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Felfüggesztették a nemzetbiztonsági tanácsadó által választott üzenetküldőt
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
4264adam #85356 üzenetére
Na be is került a helyére, éppen befért a két ikea láb közé, kicsit szét is kellett feszítenem, nem számoltam bele a benga kézzel hajtható csavarokat a nem üvegoldalon.
Sikerült belőni a ventiket is, a 4 arctic pwm-es, minimumon mennek üresjáratban, a két nzxt amit adtak hozzá meg dc only, ezeket kikapcsoltam 45 fokig, így semmit nem hallok belőle, de azért még este meglessük. Port meg egy hét múlva. -
Egy dolog amit észrevettem, a táp felett ha belülre rakok ventit akkor búg, gondolom szélzaj, mert ha pár mm-re van akkor is csinálja. Majd megpróbálom berakni alá ha elfér a táptól és megnézem úgy mit mutat..
#85352oroszLajos: Bíztató, köszi
Mágneses porszűrő nem lenne megoldás? Első sorban az előlap belsejébe tennék egyet, mert nálam most csak ott szív be.
-
sixpak
nagyúr
válasz
CriticalHit #85345 üzenetére
Ty. -
Sziasztok,
Én konkrét típust kérdeznék, illetve alternatívát ha van rá.
NZXT H5 Flow - Ő lenne a kiszemelt, ha minden igaz 2024-es verzió, nem tudom van-e belőle több.
330mm-es vga menne bele, 170mm-es táp.
Két dologért tetszik, az első hogy mindössze 430mm mély az egész ház, ami meglepő, mert nem nagyon találok hasonlóan rövid házat. Még így is le kell mérni hogy elfér-e a kiszemelt helyen. Levegőt kapna elölről, hátul és felül is tudna távozni, csak szeretném berakni két asztal láb közé, így ezért fontos a mélység.
A második pedig hogy felül is tudnék rakni pár ventilátort, mert a jelenlegi budget zalman z1 neo elég buta ilyen szempontból.
Ezek a mesh szűrők jók szerintetek?
Illetve most megnéztem az ajánlott táblázatot, ami még tetszik: FRACTAL DESIGN Meshify 2 Compact
Ez még rövidebb egy hangyányit, cserébe drágább és nem találok ventilátor nélkülit, mert van 4 darab arctic ventim amit átraknék én..Na közben még agyalok, de ha van más ötlet azt is szívesem veszem, látom azért a táblázat nem a legfrissebb, hátha jött ki hasonló ajánlható ház.
-
sixpak
nagyúr
válasz
CriticalHit #85340 üzenetére
Nagyon jó háznak tűnik és szép is (szerintem).
Mennyiért vesztegetnek egy ilyet?
Csak érdeklődés, nem tervezem pár évig cserélni a Havn-t. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Maddrive321 #85341 üzenetére
Az attol fugg mit akarsz a 240mm AIO-val huteni
-
Maddrive321
csendes tag
Sziasztok, egy DeepCool CG580 4F Midi Tower házba tervezem az új buildem, az lenne a kérdésem hogy elég e bele 240es vízhűtés a 4 beépített venti mellé, köszi
-
clydoh
csendes tag
sziasztok!
Ma vettem a gépembe 3 darab artic p12 ventin már volt benne 3 darab eddig is meg egy artic p14, ahogy beraktam összedugtam őket mind villágít, de nem pörögnek, eddig a többi gond nélkül müködött, most egyik se akar pörögni tudna valaki segíteni?
Case Fan Hub-ot vettem hozzá ha a ház régi ventijeit beledugom azok pörögnek.
Amikor a ventiket ki húzom be dugom egy pillanatra megmozdulnak. -
4264adam
veterán
Chieftec Apex Air beszámoló:
Cougar Panzer Max-ot váltott mert gondom volt a lap és VGA megfelelő csatlakozással. Egyszerűen a kártya elált a házhoz csavarozás lehetőségtől fél cm-re így rögzítve kihúzta magát a lapból —> x16 helyett x8 sebesség vagy el sem indult.
Apex Air: elsőnek meglepődtem hogy az anyagminőség lemezvastagság elmarad a Cougartól. Majd ahogy lassan osszeszereltem kezdett előjönni a rengeteg előny ami ebben a házban van. Kényelmes szerelhetőség fent, átgondolt rendezhetőség.
Asztal mellé helyezve lesokkolt mennyivel alacsonyabb mégis sokkal jobban szellős. Egyszerűen a Cougar alul túl nagy volt mert még Full Towerként a több GPU-s rendszerre lett kitalálva 2017-ben.
kábelek szépen rendezhetőek, Artic P14-P12-re cseréltem mindent ahogy a Cougar volt. Kicsit aggódtam a rezonanciától —> csendesebb szellősebb lett mint a CougarTeljesen belakva már jobban tetszik mint a Cougar.
3 hiányosság tűnt fel: hátsó kábelmanagement lehetne több hely de megoldható , ssd-ből 3db-ot tud fogadni.
előlap mesh kaphatott volna még porszűrőt is mint a Cougar volt.
Ezek ellenére teljesen elégedett vagyok és maximálisan tökéletes arra amire kell. Alacsonyabb magassága ellenére belül tágasabb mint a Full Tower volt.
Es amiért a csere történt: alaplap tökéletesen rögzül nincs semmi elkopva, VGA végre kattanó hanggal illeszkedik azonnal a foglalatába és nem kell kézzel tolni hogy a házhoz lehessen rögzíteni. Minden csavarhely ott van ahol neki kell lenni azonnal mindenféle erőszak nélkül.
Köszönöm az ajánlást -
CriticalHit
addikt
A 207-ben az első 140-es ventik viszont 25mm vastagok, így a légszállításuk alig kevesebb, mint a a 206-ban lévő 160-as ventik 118.85 CFM értéke.
Ha a VGA hűtés a prioritásod akkor szerintem egyértelműen a 207 vagy az érkező 216 utód a 217-es a 2x170mm ventikkel.
Az alaplap süllyesztett elhelyezésével semmi gond, az igazi probléma inkább a ház keskenysége illetve a talp rövidsége. -
jimpo
senior tag
válasz
CriticalHit #85332 üzenetére
Az elkerülte a figyelmed hogy a 206 nagyobb Front ventillátorokkal van szerelve gyárilag.A videóban pedig a 216 van és nem a 206, mondjuk van pici hasonlóság azzal is.
Annyira rossz nem lehet, az a lényeg.A 207 ben pont a táp elhelyezkedése, "korlátozott" mérete, illetve az ebből adódó alaplapi elhelyezés zavar picit. De egyébként ez tetszik a korábban felsoroltak közül a legjobban.
-
CriticalHit
addikt
-A 206-ban nincs gyárilag 2x120 venti alul VGA hűtésre dedikálva
-A 206-ban a táp elrendezése a hagyományos alul és hátul, míg a 207-ben a VGA hűtés elősegítése érdekében elöl és alul van, kikerülve a VGA hűtő ventik útjából.
-A 207-be max 160mm hosszú táp fér
Mérési eredmények a 206 részvételével, 18:00-tól: [link] -
jimpo
senior tag
A Lian Li Lancool 206-ról valami infó? Milyen lehet a hőmérséklet a 207-hez képest?
Azt látom hogy a tápegység "normális", szokott helyen van. Más szemre nem tűnik fel.... -
VGYke
addikt
Sziasztok! Elnézést ha rossz fórumban kérdezek, ez esetben kérlek, irányítsatok jó helyre.
Tudja valaki, hogy a Phanteks Eclipse P600s (csak nekem fehér van, amit már nem gyártanak) házban milyen konkrét típusú a hátsó ventilátor? Elkezdett zörögni, ki kellene cserélni, de képtelen vagyok beazonosítani. -
jimpo
senior tag
Sziasztok
Házcsere előtt állok, ideje cserélni a P400A házikóm valami modernebbre...1. Mennyit szánsz a házra
maximum 50 ezer.2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
ATX lap, igaz nem a jelenlegi... Továbbá marad a Thermalright Peerless Assassin 120 SE hűtőnek, illetve 2 darab 2.5" SATA SSD3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Airflow előnyben.Más nem lényeges, víz nem lesz benne sosem. A csillámpóni sem a kedvencem, de nem tragédia ha van valamennyi fény.
Köszönöm előre is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CriticalHit #85323 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #85321 üzenetére
Régóta kerestem rendes dual chamber matx/itx házat, mármint ami nekem rendes. Anyaghasználat szempontjából nagyon jó.
ITX házhoz, kábelezés szempoontjából jó is meg nem is. Illetve ami nem annyira tetszetős az a mesh oldallap a táp felől.. mert fénynél látszik minden kábel.
De ez van.
Huzat szempontjából sztem nagyon jó. Van huzat rendesen.
Az tényleg kemény h majdnem olyan nehéz mint a Define 7 XL..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hamarosan bekoltozok egy 2500d Corsairbe. Jovok majd a tapasztalatokkal
-
Nyugis
senior tag
Tisztelt kollégák!
Kérem a segítségeteket.
Idáig normál torony házam volt by quiet márkájú. Nagy jól szerelhető szellős csendes.
Most viszont szükségem lenne arra, hogy valami picurka házra váltsak hely hiány miatt.
Esetleg létezik e olyan konkrétan kis /kompakt ház amibe bele lehet tenni egy msi 3080 gaming x vga-t, és egy dark pro II processzor hűtőt?
Ezen a fórumon elképesztő tudású emberek vannak, ezért abban reménykedek, hogy hátha létezik olyan pici ház ami ezt tudj.
Ha nem az se baj, egy kérdést megért!
Előre is köszönöm szépen a választ!
Mély tisztelettel: me. -
-
válasz
CriticalHit #85312 üzenetére
Persze ez mindenkinél más.
Engem a hőfok idegesít jobban ezért is cseréltem le erre, a hang nem annyira. -
válasz
CriticalHit #85309 üzenetére
Azóta direkt hallgattam, de engem annyira nem zavar füles nélkül sem,bár most, hogy tudom mit kell figyelni azért oda-oda pillantok..
-
clydoh
csendes tag
válasz
lowzor #85306 üzenetére
Szuper meg is találtam, köszönöm, még annyi kérdésem lenne, hogy eddig külön kábelekkel volt bekötve a ventik közvetlenül a tápra (hátulról) most mindent a alaplapra dugtam, mivel nem én raktam össze a gépet és nem is értek hozzá teljesen, hogy ez mért így volt, nem tudom, lehet ennek így valami baja?
-
clydoh
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a házban lévő ventiket lecseréltem viszont az ARGB-t nem tudom sehova bekötni.
Lehet teljesen rossz helyen keresem, lehet valami átalakítót kell vennem hozzá?
képeket kővetkező hozzászólásban küldtem
Első kép a ventik szerintem ARGB csatlakozója, második kép az alaplap RGB helye harmadik kèp ahova az előző ventik RGB-je volt bedugva.
Elnézést ha hülyén fogalmazok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- One mobilszolgáltatások
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Gitáros topic
- Battlefield 7
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest