- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gmail
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solymi81
aktív tag
válasz Solymi81 #80510 üzenetére
Microsoft Intellimouse Pro vs. Logitech G403 vs. Logitech MX518
Amint megjött az MS Pro, nekiálltam tesztelgetni, napi szinten használni, hogy legyen viszonyítási alapom a másik kettőhöz.
Az első két hét szenvedés volt vele, mert nagyon nehezen állt rá a kezem és már kezdtem megbánni a megvételét.
Úgy voltam vele, hogy visszatérek a G403-hoz, de aztán hosszabb használat után ezek az első benyomások eltűntek és hozzászoktam az egérhez.Azt kell mondjam, hogy nagyon kényelmes, kézre áll, nem nehéz és nem mozdul el ha az oldalsó gombokat használja az ember (ami mondjuk célzásnál jól jön, főleg ha mozogsz és mozgó célpontra lősz)
Az eredeti talp nem rossz, könnyen csúszik, bár írták többen is, hogy lehetne jobb is, előfordulhat hogy lecserélem.
Egy Roccat Taito egérpadon és egy Cougar Speeden is jól megállja a helyét, habár ehhez az egérhez inkább a Speed lapok passzolnak, a kontrollok nem annyira.Klikkjei határozottak/kemények, nincs holtjáték/lötyögés és hangosabbak mint a G403-é, görgőjének fokozatai jól elkülönülnek, viszonylag halk, ebben a MX518-nál sokkal jobb, annak a görgője borzalom hang szempontjából.
Habár a színét megszoktam, nem értem miért nem csináltak belőle egy tiszta fehér fedlaposat, gyönyörű lett volna.
Egy szó mint száz, így az általános benyomásaim róla nagyon pozitívak és tudom ajánlani, főleg azoknak akik nagyobb egeret keresnek.
Amazonon ki lehet fogni "használt" darabokat 22EUR áron is, úgy meg bestbuy.
-
Zaied
Topikgazda
válasz SunMount3r #81350 üzenetére
Olyan magas volt egyes egereken hogy kihagyott az érzékelés, tévesztett.
-
törölt tag
Logitech B100! 3000 Ft! Stroggokat írtani jó.Igen én még ma is néha Quake 4-ezek...
-
dudLee
tag
válasz SunMount3r #81353 üzenetére
Lehet nem jó az egeredhez, de a glorious is gyárt kerámia talpakat igaz más a formája.
-
SunMount3r
nagyúr
(#81355) voszab: Volt olyanom (MM impulsive budget buy), nagy kár, hogy ráléptek az USB dugójára és vég lett. Bár gaming sose volt vele és ma már meghibbannék a max 800dpi-től... A görgője annak se volt egy éppen szolid csoda.
(#81356) dudLee: No ezeknek még nehezebb lenne megtalálni a helyét. És itt sincs semmi infó, hogy milyen vastagok.
[ Szerkesztve ]
-
Staradder
tag
Hello
Kinéztem a LOGITECH G402 Hyperion Fury egeret. Kimondottan játékra szeretném használni, a kezem tötől újj végéig 20 cm.
Játéknál rá szoktam tenyerelni az egérre.
Érdekelne jó lesz-e a mérete és hogy játékra is megfelelő-e?
köszi -
-
copass
veterán
válasz jaffa 2843 #81363 üzenetére
micro usb még mindig a legkisebb és legelterjedtebb csatlakozó.
usb-c ágyúval verébre esete."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Zaied
Topikgazda
válasz onadii #81362 üzenetére
A Viper sorozat drabjai mind jók. A kereteden túl van a Viper Ultimate, de az jobb mint a Mamba. Viszont az eddig amiket írtál palmos egerek, a pedig Viper fingertip.
Nem nagyom adom rocketninja véleményét, mert ez igen válltozó. Lehet hogy kényelmes, lehet hogy nem, mindegy mit mond, ha görcsösen fogod az egeret fájni fog a kezed. Fogáson is sok múlik.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Kb 20k-ig egy egér ami zowie ec szint? és valamivel könnyebb? Ergonomia bejön, egy picivel lehet mondjuk kisebb.
-
ADAM1337
nagyúr
Már az egyik üzletbe rossz szemmel néztek rám 2. egeret vittem vissza.
g903 görgő brutál kemény, valamint a razer basilisk x rossz súlyozás miatt meg gyárilag felválik az oldalsó gumirozása.
Végül a viper ultimate-et máshol vettem ahol szintúgy akciós volt.[ Szerkesztve ]
-
csoki98
tag
Hali!
Nem meglepő módon egeret keresek1. Mennyi a keret? 15-20e de inkább 15 körül
2. Használtpiac játszik? igen, de csak garival
3. eBay, külföldi rendelés játszik? nem
4. Mire használnád az egeret? játék, netezés, tervezés/munka
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? claw
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 19cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? sose volt még 2000dpinél jobb egerem, nem túl fontos számomra
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) -"Gondoltál már arra, hogy az univerzum, amiben élünk, talán egy agysejtje egy ismeretlen lénynek?" Poco F3
-
Gyick
őstag
üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy a vezetéknélküli egér+billentyűzet kombóban van most vmi bestbuy az olcsó(15 alatt) szegmensben?
-
izee
őstag
Szerintem nincs. Logitech G305 kb. önállóan annyi.
Vagy G403/G603/G703 (egyik-másik vagy tán mind' van wirelessben).
Csak jobb, ha rákeresel kommentekre velük kapcsolatban és kevesebb meglepetés fog érni. De ez minden egérre igaz, szóval nem ijesztegetni akartalak.+akármilyen billentyűzet (csak ne a milyen billzetet vegyek topikba menjél, mert már elköltöttem a 15-ezredet , mivel nem tudok olcsóbb ajánlott wireless egérről nálunk)
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Yodamest
veterán
Nekem volt szerencsém a napokban DeathAdder v2-höz.
Előszó:
Elöljáróban annyi, hogy anno nagyon szerettem a DA egeremet, viszont végül lecseréltem egy számomra zavaró megoldás miatt. Az volt a csere okda, hogy a DA egerek oldalán olyan csúszásgátló gumidarabkákat használtak, amik rövid idő elteltével (kéz izzadásától is függően) leváltak. Ez nagyon zavaró volt, nem is értem egy minőségi egérnél, hogy lehet ilyen gagyi beragasztott gumibetéteket használni. Akkor jött képbe a logitech azon belül is a G403 egerük, aminél már egyből megtetszett az, hogy a logi nem használ ilyen utólag hozzátoldott gumidarabkákat, hanem ők magát az egér burkolatát, anyagát teszik textúrázottá vagy enyhén gumissá, szóval nincs minek leválni. Ezért azóta is nagy pacsi a loginak, nagyon elégedett vagyok még mindig a G403-al, eszméletlen egér. Továbbiakban a könnyebb magyarázás kedvéért a G403-al fogom összevetni a lényeges szempontokban.Szóval DA v2:
Első dolog tehát, amire kíváncsi voltam, hogy az oldalsó gumírozás megvalósításában lépett-e előrébb a razer. Felcsillanó szemmel láttam, hogy igen! Mostmár nincs gumibetét, hanem a logihoz hasonlóan maga az egér anyaga textúrázott, nincs hibalehetőség. A főgombok totál olyanok, mint amire emlékeztem, a jobb és bal klikk kellemes, precíz, bár nekem kissé túl puha talán a G403-után. Valahogy a logi egeret jobb-bal klikk tekintetében picit határozottabnak érzem, nincs talán akkora holtjátéka.
Ami viszont még nagyon pozitív, hogy az oldalgombok is fejlődtek, bár mindig is jó nagyok, pontosak voltak ezeken a DA egereken, de a v2 oldalgombjai még jobbak lettek. Hatalmas mindkét oldalgomb és eszméletlen kellemes, nem lötyögős, határozott, de mégsem túl kattanós, nyomáspontjuk van. Eddig is a G403-hoz hasonlítottam, na hát oldalgomb tekintetében egyértelműen jobb a DA v2. A logi oldalgombjai sem rosszak egyébként, de kicsit le vannak kerekítve, emiatt valahogy kisebb az a felület, amit kényelmesen telibe lehet nyomni és nem is annyira határozott a nyomáspontjuk, hanem kicsit puhább. Nem vagyok híve a amúgysem a lekerekített oldalgomboknak, szerintem az full laposban a legjobb, ahogyan a DA V2-n is van. A görgő is teljesen jó, lenyomása semmi extra, kemény, pattanós, a görgetés pedig kellően recés, példaként sokkal recésebb érzetű, mint a G403 egere, ami szinte akadásmentesen gördül a razerhez képest. Ez nálam jó pont, mivel én szeretem ha fokozatokban, recésen gördül az egér és minden lépcsőfokot külön érezni.
A kábele is fejlődött, nem az az ekte ma divatos ultrakönnyű kábel, de nem is olyan nehéz, merev kábel, mint ami régen volt, vagy most van a G403-on. Szóval fasza a kábel is és az alján is ott vannak a szintén manapság divatos G-skate fehér talpak.Összegezve tehát baromi jó egér a DA v2 és venném is azonnal, ha nem lenne otthon a G403-amivel szintén teljesen elégedett vagyok és egy eladás-ráfizetést nem ér meg nekem a razer. Viszont, ha most vennék nulláról, lehet a razert venném, mert érezhetően frissebb egér, kicsit korszerűbbek a megoldásai, jobb a kábele, jobbak az oldalgombok, jobb a görgő, bár a főgombjai nálam alulmaradnak kissé a G403-al szemben.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
Dream Machines is felszállt a vezetéknélküli könnyű egér vonatra!
DM6 Holey Duo[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
thyeby
őstag
unboxing
Több fa van, mint asztalos!
-
Zaied
Topikgazda
válasz Skinny26 #81385 üzenetére
Szinte az összes egere jó az árához képest. Viszont vannak páran akik nem értenek velem egyet. Mostanában aki csak arra vetemedett hogy vegyen, ide jött(vagy árukereső) utána panaszkodni
Általánosságban a kemény főgombok, a merev kábel és a sose tökéletes görgő mindig visszatérő probléma szokott lenni. Most csatlakozott a beeső oldalsó gomb (ami gyakori hiba volt az IMO 3.0-nál, de ott mindenki elnézi/elnézte).
DM1 FPS nekem is kedvenc. Szerintem a rossz hírnevet nehéz leküzdeni az egereknél, főleg egy kis névnek.
-
gubabela
senior tag
Akkor ahogy ígértem egy kis beszámoló a da v2-ről.
Mivel egyre több kütyü lett és egyre kevesebb hely az asztalon és ez sajnos eléggé zavarta a normális egérhasználatot ezért úgy döntöttem, hogy itt az ideje egy vezeték nélküli változat beszerzésének. Hosszas keresgélés után esett a választás a razer deathadder vezeték nélküli verziójára amit deathadder v2 pro néven lehet beszerezni.
Technikai részletekkel nem akarok senkit untatni, minden adat infó megtalálható róla a neten.
Ami számomra fontos, hogy kényelmes legyen (21cm kéz, palm) , ne legyen semmi anomália a használat során és ezeket maradéktalanul teljesíti is. Az ujjaim rendesen elférnek, nem csúszkálnak, jól tartható és elég könnyű is, így hosszabb használat után sem éreztem azt, hogy elfáradt volna a kezem. Az oldalai recézettek nincs gumi csík, a gombok feszesek, nem lötyognek, nekem kicsit puhán kapcsolnak a japán omronok után, de alapvetően rendben vannak. A szoftver is hibátlanul működök win10 alatt, aki ismeri az tudja, hogy szinte tényleg minden testreszabható benne (kalibráció,lod, makrók világítás...stb)
Talpa a szokásos ptfe fehér, jól siklik.
Tartozékokkal kicsit szűkösen bántak, tekintettel az árára, azért egy külön töltő belefért volna, de csak a hosszabbító kábel, az usb átalakító és a hyperspeed dongle, valamint egy hordozó zsák járt hozzá. Viszont külön is megvehető hozzá a razer chroma dokkolója, amivel kompatibilis. Input lag nem fordult elő az eddigiek során. -
csoki98
tag
valaki?
[link]"Gondoltál már arra, hogy az univerzum, amiben élünk, talán egy agysejtje egy ismeretlen lénynek?" Poco F3
-
gubabela
senior tag
válasz ADAM1337 #81389 üzenetére
149 eur. volt amazonról. Gondolom az újdonságért zsebbe kell nyúlni árazás miatt ennyi (szebtemberben jelent meg) reálisan kb 100 lenne. Dokkoló tènyleg nem jár hozzá, a kèp megtèvesztő lehet, nèzd meg a leírásban. De kábelről is könnyen tölthető ès nem igènyli, hogy naponta legyen rádugva, elèg sokáig bírja. A kábel harisnyázott, nem paracord, de viszonlag jól hajlik. Ja ès a vezetèk nèlkülisèg azèrt egy teljesen más játèk èlmènyt jelent.
[ Szerkesztve ]
-
-
sNk77
aktív tag
válasz 4nick8 #81371 üzenetére
Kinek mi a tapasztalata az oldalt lyukacsozással? Zavaró a hagyományos egerekhez képest, vagy nem? Esetleg jobb is? Nekem még nem volt oldalt is lyuggatott egerem és nem tudom mi legyen. Ezekhez ha jól látom jár grip, azzal lehet jó lenne ha nem válna be az oldalsó lyuggalás. Vagy azzal meg még nem olyan mint egy oldalt hagyományos egér, de azért csak jobb mint a lyukacsok? Meg ha már felkerül a grip oldalra akkor mindjárt közel azonos lesz a tömegük. 1-3-1 fogáshoz lesz valamelyik.
Mert van Hati-S Stardust ami lyuggatott oldalt és van
Hati-S ami sima.Az árkülönbség szvsz elhanyagolható ebben az ársávban.
[ Szerkesztve ]
nádpálca
-
gubabela
senior tag
válasz ADAM1337 #81393 üzenetére
Az nagyon jó ár volt érte. Én is nézegettem a vipert, de nem mertem megrendelni, mert méretre kisebb és féltem hogy kicsi lesz. Ha kikapcsolom a gépet érdemes az egeret is alul kikapcsolni, vagy hagyhatom bekapcsolva, úgyis el megy aludni alapon? Nem meríti jobban az akkut? Van ezzel valami tapasztalatod?
Itt van pár kép (bocs a minőségért telefonnal készültek hirtelen)
[ Szerkesztve ]
-
Jostee
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget új egér választáshoz.
Jelenleg egy Logitech G502 Proteus Spectrum-om van, viszont ez 1-2 óra után már nagyon kényelmetlen, főleg fps játékok közben, túl kicsi a tenyeremben és nagyon görcsösen tudom csak megfogni (lehet a döntött jobb része miatt). Régebben volt Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 -m, valamint Logitech MX510, ezeket szerettem, talán az intellimouse volt eddig ami a legjobban kézre állt.1. Mennyi a keret? ~30k
2. Használtpiac játszik? Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Nem
4. Mire használnád az egeret? Gaming (MMO, FPS)
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Claw
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 20cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 2400 v 3200 dpi, windows default
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) Baloldalt 2 gomb legalább, RGBAmelyik egerekkel szemezek:
- ASUS Gladius II Origin (RGB és méretei miatt ezt preferálom jelenleg)
- Razer DeathAdder V2
- Steelseries Rival 600
Köszönöm előre is a segítséget! -
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, adott 1db wireless keyboard és 1 db wireless egér, nem egy típus így mindkettő a saját adapterével működik csak.
Hogyan tudnám megoldani, hogy egy adapteren működjön mindkettő?
(valamiért azt gondoltam, ezek plug/play eszközök és működnek egy adapterről is mivel ugyanazt a frekvenciát használják, de ezek szerint mégsem, mindegyik eszköz csak a saját dedikált adapterével működhet talán)?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Lexus, Toyota topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest