Új hozzászólás Aktív témák

  • haruspex

    aktív tag

    válasz nikkor #53503 üzenetére

    Igen, mint alant írják, csak Pana obival megy. (Oly 40-150 PRO-val használom jellemzően ahol az AF szűk keresztmetszet lehet)

    Jellemzőek egy képet nagyon gyorsan élesre állít, nagyon minimális fényben is, ebben nem marad el egyik rendszertől sem. Követőben Pentax DSLR-t használtam hasonló körülmények közt Tamron 70-200-zal, attól nem marad el. A követő fókusznál vagy talál vagy nem, viszont néha tényleg gyors, összevissza mozgást próbálok lekövetni, meg elég sok képet ellő másodpercenként, hogy beleférjen, hogy hibázik.

    AMi segít egy DSLR után a meglepő sebesség, egy gyors kártyával, és az arcfelismerés (Ez a Sonytól állítólag elmarad).

    Nem tudom mennyire rendszerfüggő, de mivel ez már eléggé "programozott" dolgok előfordulhatnak anomáliák, pl. amikor néha indokolatlanul rossz helyre megy a fókusz (jellemzően arcfelismeréskor, de szerencsére tényleg ritkán), vagy amikor valamiért egy egymásfél méterre ücsörgő fekete-fehér madarat az istennek sem akar élesre állítani. (Gondolom hogy ne mindig a legnagyobb kontrasztra állítson amúgy.) Ilyenek DSLR-en nincsenek be van állítva, egy vagy több fókuszpont, aztán ott élesre áll, nem próbál gondolkodni helyetted.+ Néha "belekényelmesedik" az ember, hogy a gép gondolkodik helyette, aztán pl. otthon jön rá, hogy az ösvény közepén tarháló rókát nem fogja élesre állítani, hiába az arcfelismerés...

    Túrákra, tájra ilyesmire bőven tökéletes az af, Ha nem sportot táncot akarsz fotózni akkor nem lesz vele semmi gondod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák