- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Bitcoin topic
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP telefonálás
- Microsoft Edge
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Manjaro Linux
- Gmail
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
Új hozzászólás Aktív témák
-
FFDShow van lejátszáshoz. Mi kell még a tömörítéshez / konvertáláshoz?
Amit feltettem: Divx + Xvid. Meg nyomtam fel Fraunhofer mp3 codecet is, de valamiért a videó mellé PCM? tömörítetlen audiót rak a VirtualDub.Esetleg a Virtualdub helyett kéne vmi más? -
krystman
őstag
Helló!Én azt szeretném megkérdezni,hogy miért van az,hogy WMV-ből ,ha AVI (DivX-Xvid)-re konvertálok akkor szakadozva megy a kép és késik a hang.Valami beállítási hiba lehet?Vagy tudnátok olyan progit ajánlani ami egyszerű és jól működik?Előre is köszi.
-
Brae
őstag
-
Brae
őstag
Mivel tudom lejátszani a mp4-es kiterjesztésű x264-es kódolású filmeket?
-
BlacKSouL
addikt
Kérdésem lenne, hogy érdemes-e frissíteni, esetleg XP-CP-re váltani, ha én most(és már jó ideje) K-Lite 2.20 CP-et használok, és tulajdonképpen mindent le tudok játszani, semmi sem akad, nem hibás, a kép mindig jó. Csak néha bizonyos fájloknál(formátumoknál) csinál olyat, hogy ha nem letölt->megnéz sorrendben csinálom, hanem egyből hagyom elindulni a WinMP-t, akkor elkezdi játszani, majd amikor a letöltés bejeződik, akkor visszaugrik a film elejére, és nem is lehet továbmenni, csak ha újraindítom a lejátszót a filmmel.
-
[w]
őstag
up, mert az idegeimre megy
-
[w]
őstag
na, felraktam ezt a csodálatos ffdshow nevezetű förmedvényt és frankón lejátszik mindent, egyszerűen fantasztikus!
csakhogy mindent fekete-fehérben játszik, hogy rohadna meg.mit lehet ezzel csinálni???
-
metaldog
aktív tag
Hello van egy kis codec problémám mégozzá az hogy most nézek sorozatot ac3-as hangal és egy rész 750 mb és akad a film meg néha a hang is késik pegod ac3 filter ffdshow és divx6 van fent minden más film jól megy de ez ami alatt ac3-as hang van akad, akép héha meg is áll és a hang megy meg a hag is késni szokott a képhez. Mit tegyek?
-
Polacsko
tag
hali!
nem tudja vki h miért szaggatnak a dvd filmek?
én codecre gyanakszom!már minden féle lejátszóval próbáltam...
pedig a gépemnek vinnie kéne!p3 800mhz,376 mb ram,9200se
kérlek segítsetek!
thx -
Móci
addikt
Pontosan Vsfilter 2.33b kellene. Ha van vkinek, nagyon megköszönném.
-
Móci
addikt
Üdv!
Tudja valaki, hogy a 0.9.4-es lazy man's mkv codecben milyen verziójú vsfilter volt?
Érdekelne, mert az újjal szarakodik a subtitle workshop. -
ballaszt
csendes tag
Hello!
Milyen kodeket ajánlotok hogy a létező összes DVD filmet le tudjam játszani hanggal együtt?
Se a Media player se a divxplayer nem ad hangot DVD alá. (A többi cucc szól: audio cd, mp3, mpeg stb..)
Az acemcp603pro megoldaná a problémát? (csak kb 50 mega, arra mind szükség van?)
köszi -
Bruce_Lee
csendes tag
Helló
Van egy nagy problémám. K-Lite Mega Codec Pack-ot használok és bizonyos videóknál (pl az NHL.com-on lévő meccsösszefoglalók és bizonyos wmv file-ok) ilyen furcsa lilás-zöldes kép fogad és olyan mintha a negatívját nézném a filmnek. Szerintetek ez mire utalhat, ugyanis az avikat teljesen normálisan lejátsza, meg a többi fileformátumot is, csak a wmv-kkel van a gond. Egyébként a legújabb codec van fenn, de már a korábbiakkal is előjött a probléma. Másik kérés, hogy aki használ ilyen Codec Packot, az segítsen már hogy milyen codeceket kell kijelölni, hogy ne legyenek ilyen problémáim. A válaszokat előre is köszönöm. -
ace666
tag
hogy a topik cimere reagaljak:
FfdShow
ebben szinte minden benne van, ami kellhet, esetleg meg quicktime alternate-t szoktam melle tenni
nem zabal sokat, nem akadnak a kodekek stb... -
zLegolas
őstag
Bocs, ez a topic nincs benne a kedvenceim listájában...
Szal én a GeexBox-ot ajánlanám. tetszetős, klassz cucc.
A Radeon kártyákon alapból van TV-out, ahogy azt az MPlayer doksi (www.mplayerhq.hu) is írja, mással még nem próbáltam. Ja de: egy ősi 4MB-os Nvidia is ment, csak nem tetszett a képe (Asus V3000).
A hangkártyák többségét alapból (sztereóban) eszi, de az extra funkciókkal (5.1, stb...) gondod lehet. Mondjuk ez az elterjedt DivX / XVid viknál nem is érdekes nagyon...
Nekem a következő konfiggal megy a nappaliban egy gép, fixen TV-re kötve:
P3-733, 128MB SD-RAM, Ati Radeon 7000, DVD-ROM.
Ennél kisebb gépen is megy a szekér, ahogy az a GeexBox honmlapján is olvasható...
Szal szerintem dobj egy próbát!
Letöltöd az iso-t (6-8 MB), kiírod CD-re, rádugod a TV-t, bootolsz és kész is vagy.
A tapasztalatokat oszd meg, légyszi!
[Szerkesztve] -
Noxy
veterán
Most már értem, miért volt neked olyan sürgős.
Filmeknél a a codek vitát, könnyen el lehet dönteni ezzel a progival: VideoInspector
A VideoInspector AVI, MPEG I, MPEG II, QuickTime és Matroska formátumú filmfájlok épségét ellenőrzi, megállapítja róluk, hogy milyen hang- és videokodek is szükséges a lejátszásukhoz, és azt letölthetjük az internetről. Megtudhatunk továbbá néhány információt magáról a filmről, ill. a hang- és a képsávról. [link]
freeware -
p-rolee
tag
biztos...
én leszedném a packot...
majd divx, xvid, ac3, elecard mpeg2, real & quicktime alternative, lame mp3 - ennyi kell.
Nekem az volt a tapasztalat, hogy kodek packoknál voltak gubancok, mióta (2 év) leszedtem őket és ezek vannak semmi gond! Bocsesz, de nem volt világos, hogy mi a gondod?
nem hogy mp3 a hang?
[Szerkesztve] -
Troy.
addikt
SIKERÜLT !
''''''''Luzerek....
Start menü - Programok - AC3Filter - AC3Filter Config elindítása - Mixer oldal - Master (és Gain) hangerőt maximálisra állítani (telepítéskor még csak a félhangerő az alapbeállítás)''''''''''
másik fórumrol idézve
már csak a bsplayerrel kellene vmit kezdeni. -
Troy.
addikt
hi kellene egy audio codec.
deeig halk volt a film , felraktam a >> AuD-X -et akkor jo is volt. de egy másik filmben pedig csúszott a hangAC3 filteres kellene .thx
-
Fjoe
tag
Ja és most vettem észre, hogy az Explorer is szarul jeleníti meg a képeket!
Ált Mozollát használok. -
Fjoe
tag
Feltettem még1szer az XP-t, de semmi nem változott, teljesen mind1 volt melyik kodekeket pakolom fel....
-
Fjoe
tag
Hát hardver hibáam az van, arról tudtam eddig is, hogy a memóriámiat nem szereti az alaplapom (msi k7n2 delta2 lsr)...Ezért nem tudom elindítani a movix-ot.
-
zLegolas
őstag
MoviX, a CD-ről bootolható videó lejátszó
A nagyszerű MPlayer jó alapot ad további ötletek megvalósítására, ilyen például a MoviX projekt is. ()
A MoviX tulajdonképpen egy mini Linux rendszer és az MPlayer házasságából született. Igazán érdekessé az teszi, hogy nem igényli operációs rendszer meglétét a számítógépen, a gépet CD-ről bootolva elindul egy lejátszóprogram, amely gond nélkül megbírkózik a számítógépen található videó-, DVD- és hangfájlokkal. A program hardverigénye igen csekély (még merevlemezre sincs szükség). Az egész csomag mindössze 32 MB, ez magába foglalja az operációs rendszert, a lejátszó programot és a szükséges kiegészítőket. Kiírható akár egy 36 MB-os, hitelkártya méretű mini CD-re, ami a praktikussága mellett linuxos erődemonstrációnak sem utolsó!
A legfrissebb MoviX verzió letölthető a http://movix.sourceforge.net/ címről kiindulva.
Geexbox
...A Geexbox gyakorlatilag azonos célra készült, mint a Movix. Szintén az Mplayer-en alapuló Live CD-ről van szó, ami az érdekességét adja az az, hogy nem egészen 6 Mbyte méretben sikerült a feladatot megoldani!
Kész .iso fájl tölthető le a www.geexbox.org oldalról. A programot saját igényeinknek megfelelő formára is szabhatjuk (új háttérkép, magyar menü, stb...) az ugyaninnen letölthető .iso generátorral. Hátteret néhány másodperc alatt készíthetünk a www.geexdb.net/html/site/image2avi.php?&sel_lang=english oldalon, tetszőleges .jpg képből.
A Geexbox merevlemezre is telepíthető. A CD-ről indítva a számítógépet a bootolási folyamat elején nyomjunk ESC-et, boot paraméterként írjuk be: install
Ezt követően lehetőségünk nyílik a telepítéshez megkívánt, minimum 10 MB-os, FAT16 partíció létrehozására, továbbá segítséget kapunk a megfelelő Lilo vagy Grub rendszertöltő bejegyzések megírásához.
És mindörökre felejthető a kodekpekkesdi...
Ja, és tesztelésre kíváló - ha ezzel megy: vindóz szoftverhiba, ha nem: hardverhiba.
[Szerkesztve] -
Fjoe
tag
válasz
Rickenstein #35 üzenetére
Azért gondoltam kodek hibára, mert az mpgeket és némelye wmv-t, de avi-t is ''normál'' képpel meg tudom nézni...
-
Rickenstein
senior tag
Hmm. Akkor ez valsz. nem kodek problem. Én elsőre vagy videokari, vagy jobbik esetben directx betegségre gyanakodnék. Próbálj meg egy rendszervisszaállítást egy olyan időpontra, amikor még minden normálisan műxött...
Mod: Jaigen a Dashboard az ACEMP 6.x verzióitól létezik...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Fjoe
tag
válasz
Rickenstein #31 üzenetére
Kipróbáltam de nem működik, sajna. Ugyanolyan a kép. És dvd-nél is rossz.
-
drstein
tag
Üdv! tanácsra lenne szükségem:
A gépemen nem indul el semmilyen xvid/divx video lejátszása, kivéve a mediplayert.
Próbáltam BSPlayer, Zoom player, WinampAz oprendszer win2k fent lévő kodekek xvid, divx, ffdshow, ac3 + a win alap cuccai. Valami javaslat?
-
Fjoe
tag
válasz
Rickenstein #31 üzenetére
Ok, megpróbálom...Amúgy melyik ACEMCP-t érdemes leszedni?
-
Rickenstein
senior tag
Még mindig ACEMP Dashboard. Csak bepipálod, hogy melyik codekre van szükséged (vagy kiválasztasz egy sémát. Nagyon javallott a Player Edition) és utána ráböksz a ''Javítás erre a beállításra'' gombra. Ezután törlődni fognak a felesleges bejegyzések és csak azok maradnak meg, amelyek be lettek állítva.
[Szerkesztve] -
Fjoe
tag
válasz
Rickenstein #29 üzenetére
Azt is meg lehet csinálni, hogy ezeket a regelt kodekeket eltávolítom vmivel? Mármint maga a kodek uninstall után a reg bejegyzéseit...
-
Fjoe
tag
Sziasztok, nekem a következő lenne a problémám:
Nem rég volt XP ismét felrakás. Előtte ment minden video, K-Lite Codedc Packet használtam (2.35 full verziót), lejátszónak BS playert.
Most szintén feltettem ugyanezt a verziót, viszont kissé furcsa dolgokat csinál. A divx-es a div3as, és az mpg4es illetve néhány wmv-t is elég érdekesen játsza le. Sárga, lila, zöld pixeles a kép mint állat, nem igazán lehet kivenni belőle semmit. (A hang speciel működik).
Próbáltam ezután frissebb K-Lite-ot, X-Videt, DivX 6.0-t, XP Codec Pack-et, de az eredmény mindig ugyanaz. Próbáltam az MPlayert is, de szintén nem változott semmi.
Tudna vki esetleg tanácsot adni, hogy mi lehet a hiba, vagy mit lehetne tenni, pl. XP reinstallon kívül... -
andriscs
aktív tag
válasz
jakobkacsa #25 üzenetére
Hi!
Ok, megpróbálom.
Kipróbáltam, letiltottam, nincs egyelőre változás.[Szerkesztve]
-
andriscs
aktív tag
válasz
jakobkacsa #23 üzenetére
Hi!
Hát éppen ez az, hogy a felbontás ellenére is lila meg zöld a kép. Elvileg az új ffdshow megoldja ezt a problémát. Nem értem, hogy miért nem játsza le. De van még egy xvide-es filmem, amit nem hajlandó lejátszani. És persze vannak xvid-es filmjeim, amiket simán lejátszik. Azt histtem, xvid-ből csak egy fajta van. -
-
andriscs
aktív tag
Hi!
Eddig jutottam, innen szerintem nincs továbblépés. Minden műkdöik, csak a videó lila meg zöld. Elcsesztem 3 órát, hogy megnézzek egy filemt, de sajnos az első 20 mp-et sikerült 23 óra alatt megnézem. Asszem filmnézés helyett megyek gyúrok egyet vazze. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Itt a hiba oka, csak semmi nem oldja meg, max az átméretezés: '' encoding content with resolutions not divisible by 16 would cause purple and pink artifacts to appear in the encoded content.''
B*sszus, a rohadt felbontás miatt nem lehet megnézni a filemt. Ki az a nemnormális, aki ilyenre méretezi? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Következő codec pack vann fenn: ffdshow. Emellé még ott van AC3 filter és Vobsub. Próbáltam lejátszani egy filemt Windows Media Player alatt, felismeri, hogy milyen hosszú, de hiába van megnyomva a play, csak egy fekete képernyő látszik, és nem megy az időszámláló. Állóképként bele tudok tekerni. Van fenn több jó kis player. Pl. VCL player. Elindul a film, csak a színekkel van probléma, olyan mintha 256 színű lenne. Mi lehet a hiba?
GSpot szerint:[Szerkesztve]
-
Blackmate
őstag
Bővebben: link Itt lehet mazsolazni a legujabb/legfrisebb/leginkabb hasznalt codec-ek, es codec packok között.
Szerk.: A Gspot ingyenes, es a filmböl kiolvassa a meta informaciokat, hogy milyen codec-kel lett tömöritve a hang, a kep, es hogy esetleg mivel lett kettevagva.
[Szerkesztve] -
DrSoul
őstag
Ja? És mi az a GSpot, amiről KOVÁCSÚR ír? FREE?
-
xvid: Bővebben: link
divx nem kell, mert az xvid dekódolja azt is
ac3 filter: Bővebben: link
Más nem igazán fog kelleni (esetleg ogg codec Bővebben: link). -
DrSoul
őstag
Na, akkor összegezve: mivel eddig nekem is ACeMEga volt fent, de hallom, hogy nem jó, mert lassít, meg inkompatibilitáshoz is vezethet, ezért úgy értelmeztem, jobb a Divx+Xvid és kész. Ezekből melyik verzió? honnan lehet letölteni? Egy linket megköszönnék, és bocsánatot a lustaságomért, de sajna annyi mindent rendbe kell tenni a gépen, hogy erre megsporólnám az időt.
És ac3 a hangnak? Ez is egy kodec? Ez is free letölthető?
Nekem Audigy Player hangkártyám van (aszt hiszem, ez a neve, van rajta firewire), amikor installáltam, azóta van egy ilyenem, hogy ac3 filter. Sajna nem értek ezekhez a dolgokhoz. Akkor most a kodec is fent van??? VAgy ez hardveresen nálam támogatott? -
INNUENDO
tag
Én azt utálom, de nagyon, hogy a mp3 kodekek többsége nem írja ki hogy 8 bit-esen vagy 16on enkódol. Mindíg ellenőriznem kell utólag virtualdubban hogy milyen lett
Még a legutóbbi formázásom előtt volt egy olyan kodekem ami mingid kiirta hogy 16 bit de elfelejtettem a nevét
[Szerkesztve] -
Ace mega codecs+Divx 5.03pro+fraunhofer mp3codec
Ezzel minden megy. -
atus
senior tag
ffdshow-t használok én is, úgyhogy nem a milyen codecet, hanem a milyen beállítással használjam a kérdés.
Az elérhető legjobb minőséget szeretném kihozni a filmjeimből, a hardverháttér szerintem biztosított a legjobb beállításokhoz. Viszont pl postprocessingnél ha túl nagy értéket adok, nem lesz kockás a kép, viszont összemossa kegyetlenül, és én nem akvarellt akarok nézni. Próbálgattam jó ideig a beállításokat, de valahogy mindig rosszabb lett... Ha vkinek van vmi tuti tippje, szívesen fogadom. -
Sipi
addikt
Csatlkaozom Up-hoz! Az ffdshow nagyon gyors, szép képet adó, nagy tudású kodek. Packokat pedig csak akkor telepíts, ha jól ismered a kodekeket, mert egy pack kismillió kodeket tartalmaz, amelyek egy része nem is lehet fent egyszerre a gépeden - ergo ütközni fognak.
Az ffdshow alapból kezeli a feliratok kirakását is, így akár olyan lejátszóval is gyors feliratozást tudsz csinálni, amelyik nem is támogatja őket...
Sipi -
KovacsUr
addikt
Semmiféle Codec pack! Csak, ami kell
Ha valamelyik filmhez nincs fenn a codec, GSpot-tal meg tudod nézni, mi hiányzik, ezt felteszed
SZVSZ Hülyeség mindenféle sohasem használt szeméttel lassítani a rendszert... -
up
senior tag
ffdshow+ac3filter+vobsub
-
Vaze
őstag
Udv mindenkinek!kovetkezo kerdesem az hogy avi filmekhez milyen kodec a legjobb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AliExpress tapasztalatok
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest