- Sweet.tv - internetes TV
- Béta iOS-t használók topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Mesterséges intelligencia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- AutoCAD
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
Worker #96790 üzenetére
Szerintem ilyen árban nincs mechanikus + halk kombó, minőségi meg pláne. Tesómnak most vettem Logitech MK650 Signature billentyűzetet. Az egér nélküli verzió 18K körűl van, fekete vagy fehér, világítás nincs. Ja és ez wireless (2.4G + BT), elemes, elvileg egy évet bír a hozzá adott elemmel. Az árkategóriában magyar billentyűzetből nem létezik vezetékes, nem értem miért, mert Cherry-ből van kábeles minden nyelven, kivéve magyar.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz
mályva #96474 üzenetére
Endorfy thock TKL-ből van kábeles és wireless is. Utóbbi nem igazán jó wireless, de abban cserélhetőek a kapcsolók, meg van benne pár halkító réteg. Nem vagyok meggyőződve, hogy jobb minősége lenne, mint egy Redragon cuccnak.
Van belőle fehér, de nem magyar verzióból.[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Keresek költséghatékony (értsd olcsó! 12-25K) megoldást a következőre:
Adva van egy céges noti, egy céges monitor, amiben van USB Hub és USB-C/Dp csatlakozás. Ehhez kéne valami irodai billentyűzet, Home Office könyveléshez. Tehát nem kell 1000Hz+, nem kell RGB, nem kell NKRO és leginkább nem kell mechanikus kapcsoló.
Az olcsóba biztos nem férne bele egy NEM hangos mechanikus megoldás.
Ja és mivel a céges monitor és egér fehér ... fehér kellene. Persze magyar és 100%-os, de talán belefér a 96 vagy a 110 százalékos is.
A probléma az, hogy amit találtam irodai billentyűzeteket ÉS magyart, ami nem a legalja 1500-5000 forint, az színtől függetlenül mind wireless.
Mondjuk ilyenből jót még nem láttam, bár lehet ha BT is van akkor tök mindegy?
Inkább az a bajom, hogy ezek elemesek. Engem zavar.
Gondolom Logi ugyan olyan trágya, mint más billentyűzeteknél, a Genius is ezer éve gagyi. Cherry esetleg? Csak abból meg amiket találtam, az összes kelet európai nyelven elérhetőek, kivéve a magyart."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz
Molydeus #93809 üzenetére
Nos, az a helyzet, hogy csak mert megértettem, hogy 20-25K körül nem kapok normális billentyűzetet, ilyenre attól nem lesz pénzem. Bevallom, hogy Keychrone-ból nekem valamiért csak a Q1 fehér szériák jönnének be. Valamiért a többi nem annyira. De ott is az van, mint legtöbb gyártónál, hogy ISO-ból pont nincs fehér. A múltkor itt is belinkelt akciós Akko-t néztem, az HE-es kapcsolós csak nem a fémházas, hanem olcsóbb műanyag.
Lehet apránként kéne összerendelgetni a darabokat és össze legózni? Lenne nekem türelmem ehhez?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz
nyunyu #93807 üzenetére
Szerintem párszor meg lett beszélve miért lehetetlen.
Mondjuk a magyar billentyűzet eleve azt jelenti, hogy ronda és/vagy le fog kopni.
Az is meg lett beszélve miért nem fog ez változni. Ez van.
A két Ducky amúgy nem rossz, csak hát a kupak anyag ugye."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz
viperabácsi #93803 üzenetére
Nem rossz, pláne mert cserélhető a kapcsoló benne. De itt megint az van, hogy a gyári sajtófotókon tök máshogyan néz ki, mint ami a tesztvideóban van.
És pont ez az, ami az összes billentyűzettel a bajom. Rengeteg olyan van, aminél a magyar kiosztású keycap-pek hányás rondák. Viszont ezt hozzá teszem a listához, köszi."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Továbbra is próbálok keresni FEHÉR, TKL és MAGYAR billentyűzetet. Nem annyira sok sikerrel. Persze dobva a fehér színt egy ideig a Cooler Master CK720-on gondolkodtam, de ott meg hiányoztak az F gombok, márpedig egy szimulátorban vagy összetett 3D programoknál nyomkodja FN gombbal akinek hat anyja van.
Mivel Hardveraprón hirtelen nagy Ducky túltengés lett, ránéztem a márkára és van egy ilyen:
Duckchannel One 2 RGB TKL MX.
Silent Red is Speed Silver kapcsolókkal, ja és magyar is, fehér is. Kicsit borsós az ára, de (itt kérek elnézést a márja rajongóitól) eddig kb. egyetlen Ducky, ami nem bűn ronda. (Volt még egy mini ami pofás volt, de az a méret nem játszik.)
Illetve a CK720 után ránéztem, hogy azóta jött e valamilyen CC billentyűzet, ami magyar. Ott ugye van egy ilyen, hogy MK770 Spacegray. Khalil Box Red és White kapcsolókkal.
Na ez viszont funkcionálisan oké, de RONDA. Se nem fehér, se nem TKL. Cserébe hotswapes. Na erről nem találok egy árva képet sem a magyar layoutról.
Ez nekem azért fontos, mert rengeteg olyan billentyűzet van, ami pofás, de a magyar verzióra olyan hányás karakterkészletet tesznek, hogy nincs rá szó.Nincs valakinek ilyen billentyűzete vagy kép legalább róla?
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #88895 üzenetére
A Steelseries Apex 7 TKL Ghost Red mennyire jó vagy rossz az általában itt ajánlott mechanikus TKL cuccok mellett, helyett? Most akciós.
-
Komplikato
veterán
Lamzu Atlantis Pro billentyűzet unboxing: [link]
És a tesztje ... [link]Más. Kérdés, a STEELSERIES Apex 7 TKL Ghost Red mennyire jó vagy rossz az általában itt ajánlott mechanikus TKL cuccok mellett, helyett? Most akciós.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Az első fecske ... izé, Lamzu Atlantis Pro keyboard test: [link]
-
Komplikato
veterán
Nyilván a cikkszámot a CM oldalán lévő összes cikkszám alapján lottóztam ki, mivel ott nincs is kint a magyar, így nem is lehet HU végződésű. Tehát ebben semmi meglepő, a japán kiosztás sincs ott, pedig biztos létezik, ha van magyar. Viszont két tesztben is láttam a Silverlight+white verziót magyar kiosztásban, tehát létezik. Meg mint írtam sok helyen a leírása alapján azt tartanak, csak nem stimmel a típusszám. Viszont a GK verzió az 100%, hogy a Spacegrey+black kombó. Mondjuk azt viszont a t. gyártók megtehetnék, hogy az összes gyártott lokalizációt kitennék az oldalukra, hogy rá lehessen keresni.
-
Komplikato
veterán
Továbbra is kellene egy kis segítség, továbbra sem lelek olyan boltot ahol van készleten Coole Master CK720 (CK-720-SKKW1-HU) fehér billentyűzet, fehér kapcsolókkal, magyarul.
Legtöbb helyen eleve csak megrendelésre van, így meg se lehet dumálni, nézzék már meg mit tartanak. Az általam átnézet vagy 100(!) boltból egyben SINCS egyértelműen leírva melyiket tartják, így kép alapján nem merem berendelni. Általában bármelyik fajta is van, a CK-720-GKKW1-HU típusszámot adják meg, vagy az összes hat félét ami létezik. Most próbáltam egy boltot, ahol azzal kezdtem a mondandóm, hogy nem a webshop hibája az infó hiány, mert mindenhol így van, de segítség helyett azt akarták beszéljek a webshop készítőjével.
Vagy olyan bolt kellene ahol van készleten ÉS hajlandóak a kedvemért megnézni legalább a dobozra mi a sz*r van írva, vagy olyan bolt ahol eleve tudják mit tartanak."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz
Mr.Csizmás #86800 üzenetére
Ezen dühöngtem picit feljebb, de én is dolgoztam boltban, ezért tudom, hogy a magyar nagykerek adatbázisa is pont ilyen megbízható. Ahonnan emez boltosok kimásolják.
-
Komplikato
veterán
Keresek Cooler Master CK720 billentyűzetet, ha a gyártó oldaláról jól kódoltam vissza, akkor CK-720-SKKW1-HU (Silver Light/White szín, white switch, HU kiosztás) lenne a típusszáma. Csak hát ugye erre keresve semmit sem dob ki, ahol meg a kép és leírás stimmel, ott a Space Gray/Black kombó típusszáma figyel. Így sehonnan nem merem online megrendelni, mert a franc se tudja mi jönne helyette. Nem találtam olyan boltot, ahol a leírás alapján stimmel, de van is készleten, hogy bemegyek és élőben megnézem okés vagy sem. Erre valakinek nincs ötlete?
-
Komplikato
veterán
Hello.
Kéne egy kis segítség.
Még régebben kinéztem magamnak a Cooler Master CK720 billentyűzetéből a fehér-fehér verziót. (Fehér kupak - fehér kapcsoló)
Jelenleg az a problémám, hogy ahol kinéztem boltban, aminek NORMÁLIS leírás van az oldalán a termékről, csak sok sok napos megrendelésre van, készleten csak a fekete-piros verzió van.
Rákeresve más boltokra meg pár igen negatív dologgal szembesültem:
1. Marha nagy szórásban van az ára 27k-54K között. (Miért?)
2. A boltosoknak lövése sincs mit árulnak, van készleten. A leírás nem passzol a képhez vagy még jobb. Be van dobva az angol verzióból létező 6 féle variáns, azt találd ki hülye vevő mit árul a boltos.
Amennyire tudom a MAGYAR verzióból csak fekete kupak, piros kapcsoló és fehér kupak, fehér kapcsoló létezik.
Szóval olyan budapesti boltot keresek, ahol van raktáron és/vagy nem egy hét rendelésre. És esetleg a boltosnak van lövése arról melyik verzió, tehát ha rendelek vagy pláne telefonon megbeszélem, akkor azt is kapom. Ja és nem akarja dupla áron eladni nekem."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Mindenkinek köszönöm az információkat, ötleteket és tanácsokat!
-
Komplikato
veterán
Hello.
Jó ideje gondolkodom rajta, hogy az igen lassan felújítandó gépemet fehér setup-ba költöztetem, ami mellé nyilván egér, billentyűzet (és egyebek) cseréje is jár. Na most mivel elmúlt az az idő, amikor csak és kizárólag US kiosztású keyboardot használtam, meg családtagok miatt is kvázi nem lehet, csak magyar kiosztás jönne szóba. Rengeteg ideig nem találtam olyan kompakt fehér magyar kiosztású billentyűzetet, amiben szerintem normális ÉS halk mechanikus kapcsolók vannak. Ezért filóztam pár gagyibb billentyűzet átépítéséről. Erről lemondtam mert ad egy béna vagyok ilyesmihez. És ad kettő fehér kupak készlet, plusz kapcsolók, plusz hangelnyelő réteg(ek) árával már is ott tartunk árban ahová nem akartam eljutni.
Szóval bejött a képbe a Cooler Master CK720 fehér**, fehér kapcsolókkal, meg gyári többrétegű hangelnyeléssel, magyar kiosztással. Ez tesztek alapján viszonylag halk, nyilván vannak sokkal halkabb építhető vagy kész billentyűzetek, meg talán ebbe is lehet halkabb kapcsolót venni, de alapnak nem tűnik annyira rossznak. Na most ugye ebből van wireless verzió, a CK721. Ez mikor nézni kezdtem sokkal drágább volt, de közben a 720 ára nőtt, a 721 ára meg lemenet, így majdnem egálban vannak. De. Abból magyarból nincs fehér. (Miért?)
A feketéből meg csak red és brown kapcsolós van. Vagy csak nem néztem rendesen körül?
Na szóval ha veszek egy CK720-at és mondjuk túl hangosnak gondolnám a white kapcsolókat benne, akkor mire lehet még csereberélni ami halkabb és belemegy?
Meg persze érdekelne ha valakinek van vele valós tapasztalata és megosztaná azt.(** Igen, tudom, hogy gyárilag ezüst a fedlapja, de szerencsére cserélhető és reményeim szerint fehérben is lehet majd kapni rövidesen.)
-
Komplikato
veterán
Hello. Keresnék a fiamnak gamer billentyűzetet az alábbiak alapján:
1. Árban olyan 8-15K között
2. Mindenképen új, garanciális, bolti kell
3. A gyerek jelenleg valami fapados Hp billentyűzetet használ, nálam egy öreg Tesoro Lobera van, ezt nagyon szereti, de ilyet nem kapni már.
4. Tartalomfogyasztás és főleg játék, amire kellene.
5. A hangossága miatt kiesik a mechanikus és a kamu mechanikus megoldás, így gumidómos billentyűzetet keresek, hiába kisebb az élettartama.
6. Eddig Hama uRage modelleket nézegettem, mert ilyen egér lesz mellé, de igen sok negatív értékelés miatt jöttem ide tanácsért.
7. CSAK magyar ISO kiosztás jöhet szóba. Rengeteg tök jó termék ezért esik ki.
8. Teljes vagy TKL billentyűzet is lehet.
9. Jó lenne ha lenne benne fehér vagy inkább sárga háttérvilágítás, mindenképpen kábeles (USB) megoldás kellene, nyilván N-Roll vagy anti Ghosting az alap. Vagy csuklótámasszal vagy valamilyen picit nagyobb peremmel. A Loberának van egy ilyen 3.5-4 centis pereme.Az árral kapcsolatban, azért a legaljába nem akarok belenyúlni, 15K-tól meg már igen biztató mechanikus cuccokat kapni, de meg lett beszélve, hogy HALK kell, másrészt előbb fog kinyiffani a keyboard chips daraboktól meg édességektől, mint a használattól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ég veled, KEndre! :(
- Milyen egeret válasszak?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok