-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Igen erdemes.
Igaz en mar ritkan irok kodot (inkabb mar csak tervezek es dokumentalok ), de egyertelmu hogy a szep nagy monitor utan a billentyuzet a legfontosabb a kellemes munkakornyezethez. Pont, hogy ez nem gamer dolog.
En egy Keychron K8 Pro-t kezdtem hasznalni red switchekkel a hetekben (elotte vezetekes mecha billek blue/brown switchekkel es apple magic keyboard volt). Maximalisan elegedett vagyok vele mind erzetre mind pedig hangra is. Az arkategoria mas(2-3-as szorzo), de az en ertekrendemben minden forintot megert.
A Kechronnal vannak alacsonyabb aron is vezetek nelkuli mecha billek, de okulva a sajat peldambol, a K8 Pro ala nem adnam. -
Xero
nagyúr
Kozben egy kis update:
Megjott a Keychron K8 Pro (red). Elsore pontosan hozza amit vartam. Ugy, hogy csak brown es blue sok-sok eves kapcsolokhoz tudom hasonlitani, nagyon kellemes a gyarilag megkent piros. A hang is pontosan azt hozza amit vartam. Osszeszereles minoseg is megfelelo.
Tesztelve Mac-el es Windows-al. Elobbinel apro problema: Ki kellett kapcsolnom a handoffot, kulonben zavarta az Airpods 3 es Sony XM4 jelet is. Lelottem, azota hibatlanul megy minden.Egy szo mint szaz, koszonom a javaslatot, ugy nez ki nagyon bevalt a dolog.
Azoknak akik nezegetnek, reszemrol nagyon ajanlott a K8 Pro. Kis info meg azoknak akik keresik: A Keychrontol kozvetlenul rendelve 10 nap alatt erkezett meg a rendeles, kezdetben YunExpress a vegen DPD hozta egyeb afa vagy vam koltseg nelkul. -
Xero
nagyúr
Reszemrol le is csaptam egy K8 Pro-ra.
-
Xero
nagyúr
Sziasztok!
Ket gyors kerdesem lenne:
1. A Keychrontol kozvetlenul rendelve EU-n belulrol szallitanak? Pusztan a teljes koltseg szamitasa miatt erdekes lehet nagyobb csomagnal.2. Jelenleg harom kulonbozo billentyuzetet hasznalok (DesktopPC - Tesoro Cherry MX Brown, ceges laptop - Apple magic keyboard, magan laptop - Apple magic keyboard).
Kezd a tokom tele lenni a harom bill valtogatassal mint egy zsonglor, igy kineztem magamnak a Keychron K2 hot swapot.
A kerdesem annyi lenne, hogy mivel nagyon-nagyon regota csak membranos es Brown/Blue switches billentyuzeteket hasznalok, gondoltam nekiesek egy linearisnak, hatha halkabb lesz valamivel es asszony nem ol meg, amikor harom szobanyira is hallja a kopacsolasomat ejszaka. Lattam, hogy a Milky Yellow most elegge felkapott. Van ertelme egybol rendelni 3x35-os szettet hozza(110-es kifogyott jelenleg), vagy annyival nem nyujt tobbet a red-hez kepest?Elore is koszi a valaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Ebben a nagy emag akcióban vettem egy Tesoro TS-G1N (cherry brown) -t tartaléknak. Úgy voltam vele, hogy egy fokkal jobb lesz mint a kínai megoldások, de meglepett mennyire rendben van. Das Prof Mac (cherry blue)-hez és egy Corsair K70 (cherry brown)-hez tudom hasonlítani.
Nagyon ledöbbentem, hogy már ennyiért is lehet ennyire korrekt motyót kapni. Ahogy néztem még délelőtt volt az új akcióban is.
-
Xero
nagyúr
válasz WolfheartGR #12329 üzenetére
PPC és Intel.
-
Xero
nagyúr
válasz WolfheartGR #12325 üzenetére
Az utóbbi 9 évből 7-et fém laptopot használtam és gépeltem rajtuk eleget. Köszönöm semmi bajom.
-
Xero
nagyúr
Na ezeken elindulva azt hiszem meg is van a befutó. Matias Tactile Pro 3 Mac.
Ugyan az a layout mint a régi Apple Pro keyboard és ugyan az a mechanika, mint az extended keyboardon (ami nem tudom, milyen, de gyors volt az fix).Erről van esetleg valami tapasztalat? A régi reviewk alapján talán ez még járható útnak tűnik.
szerk: Barna és kék párti vagyok. Bár eddig csak fekete, piros, barna és kék volt a kezem alatt. A többit nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
A numpadet is meg tudom szokni, ülök eleget más rendszerek előtt, csak gondoltam bepróbálkozom.
Ez tény, hogy ilyenkor bosszantó, viszont a shortcut és funkció elrendezés számomra lényegesen könnyebben kezelhető, ergonomikusabb. Bár ennek vajmi kevés köze van a fizikai layout-hoz.
Akkor marad a kérdés: Mechanikus Mac edition miből van még a piacon ISO layout-al? Ez a Das Keyboard Model S pl tetszetős, de látom, hogy ISO felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Mac layout alatt, Mac-es funkció gomb kiosztás és felirat (ctrl, option, cmd), valamint numerikus részt értek. Itt ugyebár van némi eltérés. Nyilván nem nagy kaland a funkció gombokat átmapelni, de a numerikus rész már macerásabb és engem zavar is. Ráadásnak a Black Widown szerepelnek a Mac-es plusz funkció gombok is (dashboard, mission controll, volume, eject)
ISO kiosztás, így meglenne a megfelelő billentyű szám tudtommal a magyar karakterekhez. Természetesen külföldről rendelni nem akadály.
Az ár most másodlagos, nem egy évre venném, de 30e fölé nem mennék nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Haliho!
Ismét billentyűzet vásárláson töröm a fejemet.
Az utóbbi 10 évben nem voltam valami váltogatós. Voltak Apple Pro billentyűzetek, egy Fujitsu slim és egy Apple alu az utóbbi 5 évben. Ez utóbbi balesetet szenvedett és felmerült az ötlet, hogy másfelé nézelődjek.Ami feltétel lenne:
- Mechanikus
- Mac layoutAminek nagyon örülnék:
- Magyar vagy int. Eng kiosztásEddig amit találtam, az a Razer BlackWidow Mac kiadás, de nem rajongok a plusz funkció billentyűkért bal oldalon, valamint a megjelenése sem nyűgöz le annyira.
Van esetleg valamilyen az igényeknek megfelelő billentyűzet a piacon? Ha nem jutok eredményre, akkor maradok az alu bill-nél, de jó lenne sikerrel járni.
A tippeket előre is köszi.
-
Xero
nagyúr
Nah meg is van:
Automex Számítástechnikai kft.
1077 Bp. Wesselényi u. 21
Tel: 461-5700
Üdv -
Xero
nagyúr
pont ma voltam a metroban megvenni a saját kis gyönyörűségemet!
Ez a hírhedt fujitsu-siemens... patkány módon a kiállított darabról megpróbáltam körömmel lekaparni a feliratot. nem sikerült be is raktam egyet a hónom alá és hazahoztam!
Nagyon halk kultúrált, normál kiosztású nem átbuzerált enter és del-es. Van egy pár funkció gomb rajta ami minden + soft nélkül megy. Elvileg USB-s a szentem de én egyből bedugtam ps2-re a ms egerem átalakítójával! Hibátlanul megy.
Ha van rá igény rakhatok fel képeket.
Jha 7500 az ára!
Jha és ezüst műanyag az alap és feketék a billek!
Üdv -
Xero
nagyúr
Nah utána olvasva potenciális kiszemelt lett a Fujitsu-Siemens Slim is!
Fontos volt ugye a normál kiosztás ez megvan. Van néhány funkció bill. Fekete laptop magasságú bill. És ráadás képpen lézer gravírozású!
Nagyon szimpi a cucc várom a tulajokat hátha van itt is tapasztalatokkal/képekkel ill info-t arról hogy hol tudom megvenni és mennyiért!
Üdv -
Xero
nagyúr
válasz Viktor77 #109 üzenetére
Köszi közben megtaláltam 51 centi.. nos aszem kénytelen leszek állóra alakítani a fehér a/4-es lapból kialakított egérpadomat mert sajna a többi bill amit néztem meg sem közelítette a logi minőségét és funkcióit.
1x láttam használtam egy cdo-t ott is kafa volt minden csak az enter bacta az agyamat! Itt frankó az enter! meglátom de majd pontosan kimérem mi az a hely ami max belefér!
szerk és ahogy nézem ezen a fránya internet black-en is ilyen idétlen enter van A fenébe is megszoktam hogy csak jobb kisujjal kinyúlok valamerre és már ütöm is.. ezzel mindíg mellé szoktam ütni ki nem állhatom!
szerk2 most néztem hogy hun layout már normál enteres megfontolandó.. bár nem tom vlaahogy ha L tudom rakni akkor a navigator is jó lenne nem? 3800 pénzbe lenne pontosan 5 év garral ami szerintem bőven jó lenne! Jha és fekete természetesen! A kérdésem lassan oda szűkülne hogy Logitech Internet Navigator tulajok SlimStar tulajok ill. Fujitsu Siemens SlimStar szerű (pontos tipust nem tudok) írjanak. Érdekel minden tapasztalat velük kapcsolatban.
Más: Lemértem az asztalomat ami egy szipla kihúzható bill tartós izé itt a bill-nek és az egérnek van 75 centi helyem,... sztem bőven elégnek kell lennie!
Üdv
[Szerkesztve] -
Xero
nagyúr
Nah én is mostállok bill vásárlás előtt
Lényeg: -lehetőleg fekete bill halk működés strapabíró nem hátrány néhány funkció billenytű
-Ami nem fontos de azért nem lenne rossz sem: az a laptop gomb (alacsonyabb gomb ne adj isten ollós gomb megoldás) ill ha rádiós lenne az se lenne hátrány(természetesen ez ne menjen a működés rovására!)
Max 4e és 7e költenék rá!
Egyenlőre 2 kiszemeltem van:
Logitech Internet Navigator Special Edition 3900 5 év gar
Genius SlimStar kb4500 aszem 1 év gar
Ebből a logi a tutijó minősége a sok funkció gombja ill az 5 év garija miatt nyerő.
A slimstar pedig bejövős a laptop design miatt. Ha tudok utóbbiból már az ujfajta görgőset venném meg állítólag az halkabb.
Jha még valami fontos: Nagyon kicsi asztalom van a billnek max 45 centi széles hely jutna!
Várom az egyéb javaslatokat esetleg tulajok tapasztalatait!
szerk: Fontos még a normál L alakú enter lehet sima L vagy fordított mind de ezt nagyon megszoktam nem tundék megválni tőle!
Üdv
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 25.02.03 UTOLSÓ BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Logitech G915 Tkl gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Trust GXT 838
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest