-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
magyarc
tag
válasz freelanced #63254 üzenetére
A Cherry Stream / Kensington Slim Type, illetve Cherry MX Board 1.0. Az MX Board műanyag csuklótámasza nem állt kézre, a HyperX bevált hozzá.
-
magyarc
tag
válasz freelanced #63243 üzenetére
Egy éve nekem is problémás volt mindkét csuklóm. Kipróbáltam több különböző magasságot is. Slim billentyűzethez Kensington Ergosoft, egy magasabb mechanikus Cherryhez a HyperX csuklótámasz vált be nekem be, mindkettő zselés jellegű. Viszonylag kicsi tenyerem van, amennyire lehet megdöntöttem a billentyűzetet és a billentyűzethez toltam a csuklótámaszt.
Az egérnél is használok csuklótámaszt, itt is több méretet kipróbáltam. Végül a Glorious GW-M vált be a legjobban. -
magyarc
tag
Pont a vámszabály változások miatt gondoltam egy helyről rendelni mindent. Egy csipeszért kifizetni a többezer forintos vámkezelési költséget nem lenne túl kellemes.
Milyen billentyűzet lenne az, talán egy DROP CTRL? Az egyetlen amire gondolni tudok az a GMMK Pro. Az már sajnos tényleg nem az én árkategóriám. Nem 50 USD-ből gondoltam kihozni a billentyűzetet, de ez már jóval 100eFt felett érne végett. -
magyarc
tag
Taktilis kapcsolóknál maradnék. Tavaly majdnem belekezdtem egy billentyűzet megtervezésébe, de annyi volt a számomra ismeretlen faktor, hogy inkább feladtam.
Létezik olyan TKL (ezek szerint műanyag plate-es) hot swap kapcsolós billentyűzet, ami eleve nem igényel filcet, vagy a garancia elvesztése nélkül lehet tenni bele? Nemrég mintha pont egy olyan hozzászólásodat olvastam volna ahol egy 50EUR-os banggood-os billentyűzetet teszteltek, de sajnos most nem találom. De az mintha már mikor olvastam, sem lett volna már kapható.
Persze lehet, hogy túlaggódom ezt a garancia dolgot. Van olyan hely, ahonnan filcet, kapcsolót, szerszámot egyszerre egy csomagban egy vámolással meg tudnék rendelni? -
magyarc
tag
válasz Alan[HUN] #63179 üzenetére
Köszönöm! Eddig kaptam két ajánlást is silent switch-re, ami kompatibilis a Redragonnal. A GMMK-nál lenne ezeknél lényegesen jobb opció? Jól gondolom, hogy a Redragonnál a nem floating design miatt nincs is akkor szükség a filcre? Egy kapcsolócserével és a stabilizátorok cseréjével vagy moddolásával ezek szerint olcsóbban legalább olyan jó eredményt haphatnék mint a GMMK-val?
A Redragon Kumarához jó lenne egy CK530-hoz már korábban megrendelt Durock plate mounted 4x2U + 1x6.25U stabilizátor?
A Outemu Silent Grey és a Boba switch-eket feltétlenül meg kell kenni?
Swicth kiszedő "csipeszt" és esetleg a switchek felnyitáshoz eszközt lehet itthon is kapni? Az aliexpress-ről már nem hiszem hogy ideérne vámmentesen. -
magyarc
tag
válasz copass #63169 üzenetére
Köszönöm! Pont ez a dilemmám, hogy a Redragonról azt gondolom csak Outemu switch-eket fogad, a GMMK-ról pedig azt írták, hogy hangos. Gondolom filcet mindkettőbe lehet tenni, úgy is halkabb lenne a Redgragon a non floating design miatt, mint a GMMK? Nemrég volt egy 50 EUR-os tiszta műanyag hotswap billentyűzet ajánlás a banggoodról. Az kapható még valahol?
-
magyarc
tag
Milyen hot swappable kapcsolós billentyűzetet ajánlanátok kíséreletezgetéshez? A cél egy viszontlag halk billentyűzet lenne. Egy nem floating billentyűzetet kellene keresnem, vagy egy GMMK filccel csendesítve már jó lenne?
-
magyarc
tag
válasz nyunyu #63026 üzenetére
Ha jól értem, megbontás nélkül nem sokat tehetek. Mivel a bolt megszűnése miatt a garancia érvényesítése úgyis problémás lenne, lehet mégis belevágnék. Jópár éve nem forrasztottam, de remélem meg tudnám csinálni. De kicsit ki kéne művelnem maga előtte. A stem és a slider a stabilizátor részei, hol tudnék ennek utánanézni? Érdemes esetleg a stabilizátort lecserélni, ha már hozzányúlok, vagy elég lehet egy kenés? Az aliexpressen 5,6USD-ért találtam 7U Gateron stabilizátort, talán júniusban még ideérne... De persze még a méretét se tudom mérés nélkül. Milyen kenőanyagot érdemes használni? Ha netán elrontanám, van olyan szervíz, ahol helyre tudják hozni a galibát?
-
magyarc
tag
válasz nyunyu #63017 üzenetére
Köszönöm! A kiforrasztással egyelőre várnék. A hangot nem a kapcsoló adja szerintem, inkább a stabilizátorokra tippelnék. Azokat a garancia elvesztése nélkül ki lehet szerelni kenéshez? Volt némi biztonytalanság a space érzékelésében, de tisztítás után pár nappal eltűnt (meglepő módon nem azonnal). Időközben bezárt a webshop, ahol vettem a billentyűzetet, de ha mégis megint gond lenne vele, állítólag Hollandiába még elküldhetem...
-
magyarc
tag
Sziasztok!
Milyen CK530 (barna kapcsolós) billentyűzethez hasonló TKL billentyűzetet ajánlanátok, esetleg halkabb, jobb visszajelzésű space gombbal? -
magyarc
tag
A Modecom Volcano Gamer Kailh Brown és a DELL AW568 billentyűzetek közül melyik lenne a jobb választás? Elvileg mindkettő Kailh barna kapcsolós, világítás nem szempont. Melyik lehet a halkabb?
-
magyarc
tag
válasz Peterhappy #54481 üzenetére
Én is kitakarítanám a Cherry Stream Xt-met, de nem mertem eddig leszedni a billentyűket, mert egy kollégának sikerült végleg szétszednie egyet. Mire kell figyelni?
-
magyarc
tag
válasz Mr.Csizmás #54460 üzenetére
Harmincezer alatt most nem lehet kapni. A Cherry MX Board 1.0 sem lenne drágább, de UK kivitelben, de nem lehet kapni.
-
magyarc
tag
válasz nyunyu #54449 üzenetére
A Razer BlackWidow Lite-ról mi a vélemény? Bár ránézésre nem tűnik annak, mégis silent-nek hívják. Csak az orange kapcsolók és a dobozban található O-gyűrűk miatt?
A DELL AW568 a képek alapján a Cherryhez hasonló, talán halkabb konstrukciónak tűnik. Az ALZA-ban lehet bontottként kapni mindkettőt. Vajon ki lehet próbálni a bontott termékeket a boltban? Mindkettő az általam preferált US kiosztással kapható. -
magyarc
tag
válasz nyunyu #54449 üzenetére
Milyen más lehetőség lenne helyette? Valamelyik Logitech tactile kapcsolóval (G413), vagy egy Tesoro Durandal G1N? Netán egy Gamdias Hermes P1 jobb lenne 28eFt-ért az emag-on?
Találtam még DELL AW568 580-AGKM AW768 580-AGLC billentyűzeteket. Mondjuk ezek már elég feltűnőek. -
magyarc
tag
válasz nyunyu #54447 üzenetére
A O-gyűrűzés elég jól bevált otthon. De a munkahelyen nem biztos, hogy szeretnék a kollégáim, meg aztán kicsit ki is lógna a környezetből.
Az adatlap szerint a G80-3816LXBGB-2 egy MX Board 1.0 .
https://cherry.de/PDF/DE_CHERRY_MX_BOARD_1_0_BACKLIGHT.pdf
MX BOARD 1.0 BACKLIGHTG80-3816LXBGB-24025112089091UKMXBROWN SWITCH Druckpunkt (55cN) -
magyarc
tag
válasz nyunyu #54445 üzenetére
A fiamnak vett CK530 után már én is túl keménynek találom a Stream XT-t. Az elmúlt hetekben szinte minden ujj ízületem fájni kezdett és nehezemre esett a gépelés. Ekkor jött az elhatározás az új billentyűzetről. Mikor kiválasztottuk a fiamnak a CK530-at, én is kipróbáltam néhány bilentyűzetet. Nekem a lineáris kapcsolók nem tetszettek, de a barna taktilis kapcsoló nagyon megfogott. Halk silent brown kapcsolós billentyűzetet készen tudtommal nem lehet kapni. Úgy látszik építéshez nem tudok megfelelően halk és olcsó dolgokat találni. Ezért keresnék egy gyárilag nem túl hangos billentyűzetet, ami nem okozna nagy megrázkódtatást a Stream XT után.
A Stream-en kívül a Kensington az egyetlen billentyűzet, amiről azt gondolom, hogy ollós és megfizethető. Akkor fedeztem fel, mikor a csuklófájdalom végetti keresében rátaláltam a Kensington Smartfit állítható magasságú egépadjára. -
magyarc
tag
Köszönöm! Ahogy többször írtam egy Cherry eVolution Stream XT helyett szeretnék egy nem túl hangos, lehetőleg taktilis mechanikus billentyűzetet. De ha mégis maradnék egy slim ollós billentyűzetnél, akkor a Kensington Slim és a Cherry Stream 3 közül melyik lehetne a jobb?
https://www.kensington.com/en-gb/p/products/control/keyboards/slim-type-keyboard-ww/ -
magyarc
tag
válasz nyunyu #54441 üzenetére
A világítás nem igazán érdekel. Maga a billentyűzet "ajánlott" lenne? Valami olyat keresnék, ami távolról sem látszik gaming keyboardnak és lehetőleg halkabb is azoknál.
Megduplázni nem szeretném az árát. Próbáljak UK kiosztásút szerezni? Azt talán még meg tudnám szokni, bár már 25 éve US-t használok. -
magyarc
tag
válasz nyunyu #54409 üzenetére
Valami más nem tól hangos "high" profil javaslat, ami itthon is kapható esetleg? A Tesoro Durandal high profil? Valahol ki lehet próbálni? A Cherry MX Board 1.0 milyen választás lenne? A német G80-3816LXBDE-2 kapható is itthon. A német verzióhoz lehet kapni keycap-et, amivel "ISO-US" kiosztásra át tudnám alakítani? Vagy felejtsem el a high profile-t?
-
magyarc
tag
válasz nyunyu #54409 üzenetére
A Cherry honlapján szerepel még mindig a PDF-ben. Tetszene, de kapni szerintem sem lehet sehol.
High profil műanyag házas brown kapcsolós billentyűzetet keresnék, ami remélhetőleg nem túl hangos. A silent brown projektről lemondtam. A Tesoro Durandal milyen lehet? Kinézetre nem tetszik, de végül is nem nézni akarom. Ducky One 2, Hermes m3? -
magyarc
tag
Sziasztok!
Milyen nem túl hangos mechanikus billentyűzetet ajánlanátok irodai munkára?
1.Mekkora összeget szánsz rá? minél kevesebb
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? Cherry eVolution Stream XT
4.Mire használnád a billentyűzetet? irodai munka
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? taktilis mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? G80-3000LXCEU, IKBC TD108
7.Milyen kiosztást szeretnél? ANSI US
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? legalább TKL, numpad is lehet
9.Extra igények: nem kell RGB, legyen lehetőleg halk.
Köszönettel,
magyarc -
magyarc
tag
válasz nyunyu #54086 üzenetére
Tényleg olyan hangos volt a GMMK silent brown kapcsolókkal? Egy CK550-hez hasonlítva melyik lenne a hangosabb? A fiamnak bevált a gyűrűzött CK530, neki fontos volt az RGB is. De közben az én fantáziámat is megmozgatták a halk taktilis kapcsolók. Jelenleg egy Cherry Stream Xt-t használok, de lassan megérett a cserére. Jó lenne egy halk taktilis billentyűzet helyette.
Létezik olyan halkabb barebone, miben be lehet építeni a silent brown kapcsolókat? Mondjuk ha lenne egyszínű háttérvilágítás, azt talán én se bánnám. -
magyarc
tag
Megrendeltem, holnap megyek érte. Ha mégis zavaróan hangos lenne, akkor milyen opciók lehetnek taktilis kapcsolóval? A Gateron silent brown szimpatikus lenne, de mibe lehet beletenni? Forrasztgani nem szeretnék. Találtam egy Glorious GMMK barebone-t, amihez van magyar keycap, de 3-pin SMD switch-ek illenek bele. A Gateron silent brown pedig mintha csak 5-pin RGB kivitelben létezne. Tegyük fel, hogy a két műanyag pöcköt levágom a kapcsolókról, akkor bele tudom tenni a billentyűzetbe, csak a LED fénye lesz kitakarva?
-
magyarc
tag
Ilyet már nem találok sehol. A Gamdias Hermes E2 barna kapcsolós billentyűzet 14eFt körül lenne, a CK530 21-22eFt. Viszont találtam silent brown kapcsolókat 37 USD-ért.
https://www.aliexpress.com/item/32837433349.html
Mennyibe kerülhet egy olyan billentyűzet, amiben ki lehetne cserélni a kapcsolókat ezekre? -
magyarc
tag
-
magyarc
tag
Ha jól emlékszem 5x2-es O-ring volt a javaslat Gateron Brown kapcsolókhoz. Az 5x2.5 már túl sok lenne? Az aliexpress-en 5x1.5 és 5x2.5 rendelhetőek általában. Ezeknek nem írják a keménységét. A fehér szilikongyűrűk általában 55 Shore A keménységűek. Hol lehet 2mm vastag 40-es keménységű gyűrűt szerezni?
-
magyarc
tag
Sziasztok!
A fiamnak keresnék TKL billentyűzetet, elsősorban játékra.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 21-30eFt
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Asus Cerberus, nem fér el az új asztalon mellette az egér.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Főleg játék.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus.
6.Van konkrét modell ami tetszik? CK530 + WR530 S csuklótámasz
7.Milyen kiosztást szeretnél? magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? TKL, nem kell numpad.
9.Extra igények: Vezetékes, csuklótámasz, világítás.
Kipróbáltunk már pár billentyűzetet és a lineáris piros kapcsolók egyértelműen nem preferáltak. A CK530 Gateron Brown kapcsolóval kipróbálálva tetszett, de félek, hogy túl hangos lenne. Van olyan billentyűzet, amiben hasonló karakterisztikájú mechanikus kapcsoló van, de halkabb?
Köszönettel,
magyarc
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest