-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
Szerintem ha valaki jó lineáris kapcsolót keres, és mondjuk a Gateron CJ, Oil King vagy Durock POM Piano-val valamiért nem elégedett, akkor a Zeal Pearlio-t érdemes kipróbálni. Halk lineáris vonalon pedig ha valaki nem elégedett a Durock Dolphin/Daybreak vagy Gazzew Bobagum-al, akkor érdemes lehet a Healio v2-t is kipróbálni (vagy a silent ink black v2-őt).
Nagyon drága kapcsolók, és az említett alternatívák majdnem ugyanazt tudják kb fele annyiért, de nekem van mindegyik emlitettből, és érezni a különbséget köztük. A Pearlio a legsimábban járó lineáris kapcsolóm, a Healio v2 pedig a legsimábban járó halk lineáris. A Healio v2 egyébként nincs gyárilag kenve, így egyszerű megkenni, viszont a Durock Dolphinal ütköztem most abba, hogy gyárilag meg van kenve egy olajos cuccal, annyira nem is tűnik rossznak kenés, de minimális ellenállást érzek a stemen lenyomáskor (értsd: nem annyira simán jár, mint pl a Healio v2 vagy a Silent ink black v2). Próbáltam több féle képpen újra kenni 205g0-val, de nem sikerült még a gyári kenéshez képest javítani, majd próbálkozom még.
A rugó karakterisztikája is egész más egyébként ezeknek a kapcsolóknak. Ha halkított vonalon maradunk, akkor a Durock Dolphin rugója rövid hatású (nem mértem még le a hosszát): az út elején nagyon könnyű lenyomni. A hosszabb rugóknál (mondjuk ugyanolyan bottom-out force mellett) az út eleje keményebb, a kapcsoló gyorsabban is tér vissza, szerintem sokkal jobb élmény használni. A Healio v2 és a silent ink black v2-ben ilyen rugó van. A Durockban persze lehet rúgot cserélni, úgyhogy akit csak ez zavar, érdemes lehet egy TX Long vagy egy SPRiT Slow rúgot megpróbálni (Durock Dolphin nekem sokkal jobban bejön SPRiT Slow rugokkal). Az megint más kérdés ugye ki mennyit hajlandó rászánni :) Durock Dolphin pl még rugócserével is olcsóbb lesz, mint a Healio v2, illetve így a rugókat is egyszerűbb olajjal megkenni zacskóban.
A Zilent / Zealio véleményeddel egyet értek, jó kapcsolók, de érdemes előtte kipróbálni egy Durock T1-et (halkított is van belőle), illetve egy Boba U4-et is szerintem (Ebből a nem halkított az U4T).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest