- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Biztonsági kamera
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Viper26 #105629 üzenetére
A membrán (ami nem hibrid Topre vagy makulátlan vintage IBM) és a 45 000 forint korrelációja mindent elmondott, amit tudni érdemes.
tl;dr: Rossz vicc.
---------------------------------------------------------
(#105646) Valkűr: RSA, csak a sötét kurzorokkal, enterrel és esc-kel.
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #105647 üzenetére
Azt vedd számításba, hogy az Alis képek a színeket tekintve sokszor nagyon megbízhatatlanok. A fenti Aifei v2 Hammerhead Light-om is volt. Az accenteknek (Esc, Space-ek, nyilak) zöldes árnyalatuk van, ami sokkal közelebb van az eredeti GMK készletben a mod feliratok színéhez.
Az Aifei v2 Hammerhead Dark verziójánál ugyanezek a accentek inkább kékek. Ehhez találtam passzoló egeret, de a Light-hoz nem.Mondjuk abból a szempontból mindegy, hogy az ezüsthöz és a szürkéhez is jól megy mindkettő.
szerk.: még annyit hozzáfűznék, hogy amit az Ali-n SA-nak hívnak a store-ok és az Aifei, DaYe gyártja, az valójában AFSA profil. Ez amúgy egy nagyon kellemes, magas profil, jó texturázottsággal, enyhén selymes fénnyel, amin sokkal kevésbé látszik meg a fényesedés, emellett a van egy egyedi hangja is, szerintem a legjobb "Alis" profil, de nem SA. Nem olyan magas és nehéz, mint a Signature Plastics profilja, a tetején a bemélyedés is hangsúlyosabb, mint az SA-nál.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
HThomas #105649 üzenetére
Értem, akkor tényleg kevésbé számít.
Egyiknek vagy másiknak sem rosszabb a hangja, egyszerűen csak mások.A Q8-at két évig használtam, főleg AFSA + FR4 + Gateron Red Pro, Oil King és végül KS-3x47 Pro öszeállításban, ezen volt a gyári tape mod, egy rövid ideig a gyári acélt is használtam pont az Aifei v2-kkel és Kailh BOX White v1 volt alattuk. Én mindkettőt kedveltem.
Az Ergo-t először a MTNU + POM + Durock Piano most pedig SA + PP + Geon RAW Zero kombókkal próbáltam.
A Pianokban a gyárit 22mm/45gf-re cseréltem. Az érdekes kísérlet volt, mert nagyon légiessé vált a switch a gyári 15mm/63gf-hez képest és a relatív alacsony és a double-shot PBT miatt elég "merev" MTNU-k sokkal jobban kihozták nem csak a sorok közötti, hanem a kerneles felépítés és a tenting hatását a hangzásra belülről kifelé.
A mostani inkább a Gateron Oil-re hasonlít, de azokkal ellentétben egyelőre nem érzem, hogy fárasztana. Az Oil Kingeknél pár nap alatt kiderült, hogy nekem már nagyon nehéz a rugója a konstans bottom-out-ok mellett.
A mostani összeállítás a jóval erősebb, gyári rugós RAW Zero az SA-kkal sokkal jobban elfedi a változó anyagvastagság hatását.Ezt csak azért regélem el, mert az Alice/Arisu amúgy sem a legegyszerűbb eset hangolás tekintetében, de a tenting ezen még nehezít is az Ergonál.
Az MT3 nálam is újra napirendre került a Neo60Cu miatt. Jó lenne egy BOGO rájuk. Ilyenkor szokott lenni, szóva van remény. A Cu-nál sem számítok arra, hogy a QK idő előtt szállítana, szóval éppen rá is ér, de van B-tervem is, csak az már más színvilág lenne.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
4nick8 #105661 üzenetére
A Keychron nem légüres térben létezik, és a Q2 megjelenése óta voltak azért bőven történések a piacon. A mostani 130 dolláros ára reálisnak nevezhető a konkurenciához képest, ezért írtam a 110 dollár eltérést.
-
micafighter
nagyúr
válasz
xEon1337 #105657 üzenetére
Geon rugót tudsz venni EUbol is, pl Deltakeyconál szokott lenni, valószínűleg olcsóbbra jönne ki, mint Geontol direktben koreabol. Ha már rendelsz, szerintem érdemes több félét, én 14mm, 55g-t céloznék meg, a legtöbbek által favorizált. Én próbáltam elég sok féle rugó erőt és hosszt, sok tesztelgetés után értem én is ide, pedig eleinte nem jött be, de pár nap használat után ez jött be a legjobban. Ha még kipróbálnál mást is, lehet pl 14mm 50g, 60g. Ha szeretnél hosszabbat, abból könnyebbet próbálnék, mert hasonló rugóerő mellett a hosszabb rugó erősebbnek fog érződni. Pl 18mm vagy 22mm 45g vagy 50g. Kenni is érdemes lesz majd valamivel a rugókat, ha van otthon egy kis új motor olaj pl + tiszta befőttes üvegbe pár csepp és mehetnek bele a rugók, aztán rázni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
xEon1337 #105657 üzenetére
Ja, akkor ezt benéztem.
15 mm-es a gyári rugó, 14 mm-est tennék bele. 18 mm-est nem próbáltam még, 22 mm-essel egyszerűen átment majdnem teljesen lineárisba a barna MX2A.
Erőre pedig ízlés kérdése, a rugóknál mindig a bottom out van megadva, nem az aktiváláshoz szükséges erő, mert az a kapcsolótól is függ. 62,5/65 grammossal néztem eddig, 18 mm-es méretben ezeken kívül még 45 grammossal tudom megnézni, hogy azt visszatolja-e.
-
Volt egy Q2-es billentyűzetem is, abban MX2A volt, tavaly januárban rendeltem a kapcsolókat.
Hány milliméteres rugó kellene nekem? 14-18-22 opció van a Geon oldalán és mindegyiknél lehet választani külön a lenyomához szükséges erőt, ami alapból 45g a Cherry Brown kapcsolóknál és maradnék is ennél.
-
dqdb
nagyúr
válasz
xEon1337 #105654 üzenetére
Inkább az MX1A-t ismered és abból is már a bekopott állapot van az ujjaidban
Ha a legjobbat akarod kihozni belőle, akkor unlubed MX2A, rugócsere Geon/TX párosra, bejáratás 1-2 hónapig (=használod), aztán kenés ha úgy érzed (nálam ez a pont nem jött el kettőből kétszer).
Ispy: ezt is írták itt, a Venom nyák pedig a szokásos kivágásokkal bír:
Q: Can Sebas be used with the Venom 60HE?
A: Yes, it has been confirmed by GEON.Nekem a te idézeted nyelvi nehézség miatti rossz megfogalmazásnak tűnik, aminek utána kell járni persze.
-
Ispy
veterán
A sebasnál ez van a leírásban:
Area near the space and mods were raised higher to be able to produce a more solid sound, reducing the resonance of the mods and space areas when used with o-ring. Therefore other PCB oring mounts are not compatible with the case.Akkor ez azt jelenit, hogy másik pcb-vel nem lehet használni? Mert ez elég nagy issue...azt hiszem maradok a bakeneko gonál, hátha egyszer elkészül.
-
-
válasz
Molydeus #105640 üzenetére
A Neo Ergo-t alapvetően halk buildre tervezem, úgyhogy remélem ez kevésbé lesz releváns. A Q8-ban, ha megtartom, maradnak majd a Gateron Silverek. Számomra egyébként teljesen elfogadható a hangja a Q8-nak a Silverrel és a gyári plate-tel. Az egésznek van egy rideg fémes érzete.
Aztán a kupak persze megint más kérdés, most a Q8-on a Cherry profilos fekete blankeket szeretem, főleg, hogy az egész full-fekete. Az nekem teljesen OK, kevesebb szín, kevesebb probléma, hogy mi mihez illik. De közben az MT3 is birizgál, sajna ez a blank szett nem elérhető. Illetve nem tudom az ABS hosszú távon mennyire lenne probléma (mondjuk a Cherry blank szettem is blend...). De mindegy, ezen most annyira nem aggódom, ha nem jutok dűlőre a kupakokkal és a kapcsolókkal és addig megjön az Ergo, akkor megy rá a Peach és az Aifei Arctic, jobb alul a 3x1U kialakítással (menu, win, ctrl)
-
Megjött a hét elején a Q1 Max a Gateron Jupiter Banana kapcsolókkal.
10+ évnyi Brown kapcsoló után fura a 3,4 mm-es út a 4 mm után.. egyelőre nem tudtam megszokni és kellemetlen rajta gépelni, vagyis inkább fárasztó. Még adok neki pár hetet, de esélyes, hogy kénytelen leszek kapcsolót cserélni benne.A billentyűzetbe nem tudok belekötni, hozza a szintet, amit elvártam. A munkában egy sima Q1 (v1)-et használok, ehhez tudom hasonlítani.
-
válasz
Tsebacsi #105619 üzenetére
A Q6 -ban Peachek vannak, ez azért gépelési és csendességi szinten nekem jobb, mint a Jade a V6 Max-ban. Majd teszek pár gombra Kailh Hush-t és mondom mi van.
De tény, ha nagyon csendes valamit akarsz, akkor a Q6 valóban jobb mint a V6 Max, de egy kezdőnek szerintem az utóbbi is hatalmas ugrás. -
Ispy
veterán
válasz
Molydeus #105643 üzenetére
A kronos szerintem a jobb minőség, de jobb szeretem a vékony bezelt, a kronosnak meg egyforma vastag fut körbe. A sebas meg 100 év és gb. Bakeneko meg nincs. De állítólag lesz megint cannonkeysnel, de egy táskával, szállítással már majdnem egy kronos ára, amiben azért van egy réz súly és nem injection. Bár a bakenekogo is tetszik.
Valami kell ha már legyártattam azt a rakat platet a 60asokhoz....
-
Molydeus
őstag
Hát, ha látsz valahol kapható Bakeneko Go-t, szólj kérlek.
A másik kettő is jónak tűnik, a Kronos a belső réz súllyal főleg, bár formára a Sebas jobban bejön. A smoke az egyetlen áttetsző PC váz, ami tetszik.
Valahol vicces, hogy majd egy évet vártam anno a Navi60-ra, most meg 3 szabvány unikorn/bakeneko támasztó bakos gummy o-ring 60-as is elérhető egyszerre...
M.
-
Ispy
veterán
Nem is tudom, akarok egy oring 60s pct, sebas, kronos vagy egy budget bakeneko go? Nehéz az élet...milegyen, milegyen.
-
Molydeus
őstag
válasz
Mephike #105622 üzenetére
Enternél ezt az tudja még megfejelni, ha a Plate nem dedikált ANSI vagy ISO, hanem univerzális, főleg ha puha műanyagól van. Olyankor egy gyengébben sikerült stab nagyon kilóg a többihez képest.
#105618 HThomas
Lehet, hogy meg fog majd lepni, de a Neo Ergonak elég más hangja van a Q8-hoz képest.
Egyrészt eltérő felfüggesztésük. A Neo ugye PCB gasket mount, a rövidebb oldalon megtámasztva szilikonnal, ráadásul két külön félből áll, míg a másik Plate gasket mount poron csíkokon, egyetlen darabban és alapesetben az alsó és felső élen megfogva.
Másrészt - és ez legalább annyit nyom a latba - a fix tenting és a kernel idom miatt az Ergonál elég kevés hely marad a PCB alatt, az alsó rész pedig tagolt. A Q8 ehhez képest egyetlen sík lap és a hely is több közte és a PCB között.M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #105623 üzenetére
Ismerős színösszeállítás.
A Hammerhead Dark hasonló csak a mod és alfa kupakok színei éppen a fordítottak, ill. az accent-ek és a legend más, de fehér, ezüst és szürke vázhoz az is hasonlóan jól megy.
Nem volt kicsit sok a fény, amikor lőtted a képet?
Csak mert amit eddig láttam, azon a Keychron Q-k ezüst szürkéje nem ennyire világos.M.
-
Molydeus
őstag
válasz
arnes #105635 üzenetére
Néhány megbízható store: [link] , [link] , [link]
Kevésbé ismertek, de innen is volt már sikeres rendelésem: [link] , [link]A legtöbb store vegyesen forgalmazza az Aifei, a DaYe és egy harmadik, egyelőre nem nevesített gyártó készleteit ebben a profilban (is, cherrynél is hasonló a helyzet), de csak ritkán nevezi meg őket.
AFSA-nál a novelty-kből lehet megtudni, hogy melyik gyártó készletéről van szó:
- AFSA: szélkerék, daru, rakéta
- DaYe: juharlevél, nap, hold, csillag
- 3.: a három majom, illetve ezeknél a arrow-k nyilhegyek, nem feliratosakAz első kettő lényegében azonos minőség és lefedettség, elsősorban a témákban térnek el, de néha van átfedés abban is. A harmadik kicsit gyengébb lefedettségben.
M.
-
Mephike
őstag
Úgy néz ki, hogy a Wooting új billentyűzettel fog idővel jelentkezni. Ami érdekessé teszi a dolgot, hogy úgy néz ki, hogy osztott space-t fog kapni. (short videó)
-
arnes
junior tag
Melyik alis tradernér érdemes ezeket az SA AFSA kupakszetteket beszerezni? PL az a Daye SA nem rossz navy-ben sem, de a Rome se rossz. Amit találtam, olyan 4 5 eladott szettet írt ki, nem kevés az? (megbízhatóság miatt)
-
cszolee79
csendes tag
Na basszus... eldöntöttem áprilisban hogy most egy darabig nem veszek semmit. 2 napra rá vettem 3 kupak készletet, egy Durock V3 stab készletet meg egy újabb szett Silent Banana kapcsolót. Most a héten meg láttam hogy érkezett V6 Max ISO a magyar boltokba, majdnem megvettem (akartam egy gasketes második billentyűt), de előbb ránéztem itt a Hardverapro-ra. Q6 olcsóbban? Már meg is vettem. Aztán rendeltem hozzá egy újabb szett kapcsolót (Outemu Silent Ice Snow, a legcsendesebb és simábban mozgó silent amit eddig próbáltam).
Na most már tényleg nem veszek több szart egy darabig.
Q6, Silent Tom, Womier ISA doubleshot PBT BOW+Gray
Q6, Keychron Banana, DaYe SA Navy doubleshot ABS
K10 Pro, Silent Peach V2 60g rugókkal, DaYe SA Rich Coffee doubleshot ABS -
Viper26
nagyúr
US kiosztás csak a "í" betű hiányában más a UK-hez képest?
Tervben van egy Apex 5 beszerzése, de gondolom ez ne tartson vissza akkor. -
JulianSinulf
őstag
Eddig nem volt gondom vele. Ha nagyon keresem, akkor látom. Most cseréltem vissza a K100-ban a WASD-ot a gyári, normál kupakra, így ott észrevenni egy kis különbséget, ha nagyon úgy tartom a fénybe és összevetem a mellette lévő billentyűkkel. Kb. 1 éve koptatom. És olyan szögből, ahogy ülök, egyáltalán nem látszik semmi. Amúgy sem nagyon szoktam nézegetni. Ha meg lekapcsolom a világítást és csak a billentyűzet fénye van, akkor semmi nem látszik. Ez mondjuk most változni fog, a billentyűzetnek nem lesz fénye.
Ez a PBTfans drakulás nagyon tetszik. Szerintem a fekete Neo80-on jól mutatna. Egy international készlettel kiegészítve.
Vagy ez a GMK készlet DE-kit-tel. Bár ezt is jobban el tudnám képzelni fekete-fehér vegyítésben, de az elég csúnya felárat eredményezne. -
ATI
senior tag
Köszi!
Igen, ezt tapasztaltam.
A fenti alis nyákból is rendeltem egyet. Pont belefér a Tiger Lite házba a nyák daughter boardja. A Tiger80 gyári daughter boardja 4 eres JST kábelt használ, míg az Alis nyák 5 eres, támogat wireless módot és van csati a daughter board-on az akksiknak.
Most nézem már nem is kapható az alis nyák Alin.
-
Mephike
őstag
válasz
HThomas #105621 üzenetére
Az ANSI kiosztás egyik nagy előnye (nekem legalábbis), hogy az Enter ott jóval kisebb és éppen ezért szebb hangzást lehet vele összehozni, mint a kétsoros Enterrel.
A Space egy külön téma. Legtöbb billentyűzetnél gyengén szól. A nagy üreg, a stab és annak kentsége, a plate fajtája, az alatta lévő kapcsoló mind befolyásolhatják. Kevés az olyan készre szerelt billentyűzet, ahol maradéktalanul elégedett lehet vele az ember. Már akit érdekel ez a téma, mert valakinek fel sem tűnik ha xar megoldással van dolga. -
válasz
Tsebacsi #105619 üzenetére
Igen, az Enter nálam is halkabb, a Space már nekem zavaróan hangos lenne, de mivel nem én használom és nem is hallom sokat, ezért nem foglalkoztam vele.
#105620 dqdb: hm, lehet, hogy akkor inkább a V6-ban lenne több értelme a hangtesztnek?
Csörög és zörög, főleg a halk kapcsolók miatt feltűnő. Ilyenkor csere, vagy lehet a kenéssel játszani?
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #105618 üzenetére
nem tudom mennyire szól bele a ház a halkított kapcsolók hangjába
Halkabb lehet egy nehezebb házban/jobban működő izolációval rendelkező házban.kivéve a Space-t és az Entert, azok csörögnek és zörögnek.
Ha csörög és zörög, akkor az a stabilizátor lesz, amin dolgozni kellene. Ha csak hangosabb, akkor pedig puszta fizika, amin kupak belsejébe ragasztható szivaccsal lehet valamennyit alakítani. -
válasz
Tsebacsi #105617 üzenetére
Legyen a Q6, az közelebb áll a Q8-amhoz (és a majdani Neo Ergo-hoz), mint a V. Mondjuk nem tudom mennyire szól bele a ház a halkított kapcsolók hangjába. V6 Max Peach kapcsolókkal itt van mellettem a másik asztalon. Nekem annak a hangja teljesen megfelel, kivéve a Space-t és az Entert, azok csörögnek és zörögnek...
-
válasz
Tsebacsi #105614 üzenetére
Köszi, érdekes, mert a leírásod alapján a Peach jobbnak tűnik, miközben a Kailh mégis csak egy drágább cucc.
De ha macera a teszt, akkor ne fáradj vele, mert úgy érzem, hogy még egy stemen lévő szilikon pados kapcsolót legfeljebb csak akkor vennék, ha a Gateron Silverhez hasonlóan rövid úton járnának.
-
dqdb
nagyúr
3rd party nyák esetében ha JST-t használó belső a cél, akkor mindig nézzétek a JST csatlakozó helyét is, mert ha kicsi a nyák-ház távolság, akkor a ház szempontjából rossz helyre kerülő kábelen tud bottom outolni a belső. TKL-nél ugyanígy fontos, hogy north facing vagy south facing a kialakítás, ez a space stabilizátorára vonatkozik, nagyon sok házban a south facing drót nem fér el.
-
válasz
HThomas #105603 üzenetére
Nekem mindkettő van, megpróbálok ma egy tesztet csinálni neked, hogy mi a difi a kettő között.
Most kézbe véve a 2 kapcsolót a peach finomabb és halkabb, a hush-nak talán van egy nagyon finom hangja lenyomáskor, a peach-é mélyebb és kevésbé érzékelhető. Lenyomási erő, érzet szempontjából talán szinte azonosak. -
ATI
senior tag
válasz
Mephike #105606 üzenetére
Nézz rá erre a PCB-re, ha felírtad a Candy PCB-t.
-
ATI
senior tag
válasz
Mephike #105606 üzenetére
Nem lehet már ilyet rendelni. A Geonworks F1-8X V2-höz szánták elsősorban, de tavaly nyáron lehetett csak PCB-t rendelni.
Itt van a PCB oldala a githubon.
A Discord csatornáján van egy #candy-pcbs nevű topik, ott van naprakész infó az aktuális státuszról. Valamint szintén a discordon csatornájukon a fórum-ban is van egy már lezárt "ISO Hotswap PCBs - Feedback" topik. -
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #105593 üzenetére
Ha a korábban használt világítós billentyűzetek nem fényesedtek ki/koptak nagyon gyorsan, akkor az ABS is bírni fogja nálad. Ha igen, akkor akár 2-3 hónap alatt le lehet amortizálni egy olyan kupakkészletet, ez a bőrödtől függ.
-
dqdb
nagyúr
A CNC-zett polikarbonát és a fröccsöntött műanyag két teljesen más világ kinézetre (ez ugyebár szubjektív, de egy festett PC nagyon jól tud kinézni), hangzásra (egyedi, mély karaktere van, amit másból/másképpen készült ház nem képes hozni), minőségérzetre (megvan ugyanaz a wow-faktor, mint amikor egy jó anodizált házat veszel kézbe).
Persze egy anodizált alumíniumhoz képest sokkal kényesebb, könnyebben karcolódik (de könnyen javítható is), idővel sárgul, törékenyebb (cserébe a lábad nem törik, ha arra ejted
), ha nincsen fém betét a csavaroknál, akkor korlátozott számú szétszedést bír és nem gorilla módjára kell megtépni a csavarokat.
Ha meg már említettem a sárgulást, akkor a ezt a designt mindenki értékelni fogja, akinek van Apple billentyűzete abból a korszakból, amikor elektronikai hulladék helyett akartak és tudtak jó billentyűzetet gyártani (vagyis 30-35 évvel ezelőtt).
-
simico
aktív tag
válasz
jozsi252 #105574 üzenetére
A lenti képen azt lehet beállítani hogyha nem nyúlok a billhez akkor 2 óra után el alszik és energiatakarékos módba rakja magát, az RGB világítás pedig 10 perc múlva kapcsol ki?
Igen.
Kábele összeköttetésnél mikor a gépet kikapcsoltam akkor a háttérvilágítás egyből kialudt, akkor erre nem vonatkozik a 10 perc?
Kábeles kapcsolatnál az akku csak töltődik, szóval ha nem kap tápot a kábelen keresztül (mert kikapcsoltad a gépet) akkor kikapcsol a billentyűzet.
Amúgy ha a gépet itt hagyom pl több mint 2 óra hosszára és el alszik a bill, akkor elég egy bill lenyomása és fel is ébred?
Igen.
-
ATI
senior tag
válasz
Valkűr #105469 üzenetére
A candykeys milyen eladó, lehet tőlük bátran vásárolni?
Én sem ajánlom őket. Tavaly júliusban rendeltem tőlük Candy87 Hotswap ISO PCB-t, ami még mindig nem érkezett meg. Befonom a szemöldököm, mire megjön, ha megjön...
Utolsó rendelésem tőlük, az tuti. -
válasz
Molydeus #105601 üzenetére
Köszi! Egyre jobban húzok a Zero Degree felé, ezt a fajta csillapítást még nem próbáltam. Lehet érdemes lenne mégis csak megtartani a WS-t és belevágni a rugócserébe, és akkor össze tudnám hasonlítani mindhárom megoldást hasonló rugókkal...
Tsebacsi #105594: agybajt kapok ezektől az elnevezésektől, itt is ott van mindkettő
Csak azt nem értem, hogy ezt az oldalt nekem miért nem dobta ki gépen a kereső... ahogy nézem, ez is a klasszikus szilikon pados zajcsillapítás, kérdés, hogy a Peach-hez képest mennyire lenne más érzet, gondolom a gumis leérkezés ezeknél is megvan és ebben a tekintetben nem lenne nagyon más.
-
Molydeus
őstag
válasz
HThomas #105551 üzenetére
Gateron Zero Degree Silent
20mm/45gf aktuációnál, az ~50-52gf bottom out lehet, legfeljebb 55, de érzetre ezt meg nem mondom. Ami bekavarhat ebbe, az a jókora biztonsági ráhagyás a szórásra, +/-15gf, ami batch-en belül nyilván nem ekkora, de ki tudja, hogy most éppen mennyiről indul.Ami mellete szól az a konzisztens, jó gyári kenés, a double-rail stabilitása, a házban rögzített hangtompító padok, amik nem mozognak a stemmel és így nem is súrlódnak, a "Gateronosan" keményebb szilikon, ami miatt nem néma, van egyedi hangja és nem gumis a leérkezés.
Ami ellene, az az aktuális ára, a PC tető, ami a double-rail miatt nem is cserélhető másra (nincs mire jelenleg), a "Gateronosan" kemény szilikon, ami miatt nem lesz néma, csak halkított és keményebb a megérkezés (szóval ez egyéni preferencia, hogy előny-e számodra vagy sem).
Nem rémlik, hogy belefutottam volna halkított speed switchbe.
Ha a Gateron növelné az double-rail MX kínálatot (nem csak a HE-t), akkor akár ki is lehetne használni a Zero degree egyik jelenleg kiaknázatlan potenciálját, azt, hogy lényegében csak stemet kellene cserélni benne a különböző karakterisztikájú halkított switchhez. Jelenleg csak a Lunar probe stem-je megy bele, ami long pole és így egy semi-silent hozható össze a kettőből (lefelé koppan, felfelé tompított) iszonyat drágán.M.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztalos klub
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Biztonsági kamera
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest