-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
feka007
veterán
Sziasztok!
Golf VI-ból szerintetek egy ilyen vagy ilyen megéri? Vmikor nyár környékén lehet majd esedékes a vásárlás, olyan kocsi kéne, ami helyettesíteni tudja 4 (néha 5) főnek a mostani Zafirát (2000-es évjáratú A-s, 04ben vettük meg), főleg városi használatra. Számít a fogyasztás, megbízhatóság, komfort, stb. Talán egy kis 1-2 éves Polo lenne a leggazdaságosabb, de az azért elég fapad egy Golfhoz képest, azt még olcsóbb se lenne.. Esetleg alternatíva? Árban a max a 2,5 milka lesz. Néztem még az Astra J-t, az egy kicsit drágább (talán pár hónap alatt még csökkennek kicsit mondjuk), egyedül a kinézete nem fog meg, főleg belül.
-
feka007
veterán
Igazából azt se nagyon tudom, hogy mit takar a TSI. A simával nincsenek problémák (pl. a 2. amit linkeltem)? Japán kocsikkal az a baj, hogy ufó kinézet. Astra J-be is az nem tetszik nekem. De a Focus az pl. nekem is bejön, egy ilyen akkor jobb vétel? Szervizelési költségek hogyan viszonyulnak a Fordnál/japó kocsiknál a VW-hez?
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Ebbe vajon mi a pláne, hogy ennyiért árulják? Ok, alig használt, de azért nem lenne arcom ennyiért feltenni
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Expressz.hu-n miért vannak jobb áron meghirdetve kocsik, mint használtautó-n? Pl. ilyen Golf 5 1.1 m-ért sehol sincs használtautó-n. Nem is ott érdemes nézni ezekszerint? Bár itt pl. nem írják, hogy forgalomba vannak-e helyezve a kocsik, de nem tűnnek úgy, hogy ne lennének
-
feka007
veterán
válasz runner 125 #78758 üzenetére
Kamu hirdetésnek mi az értelme? Lejjebb akarják nyomni az árakat ezzel? Amúgy akkor hasznaltauto-t érdemes nézni csak, vagy van még vmi más oldal?
-
feka007
veterán
válasz Balupapa #78761 üzenetére
Gondoltam, hogy van benne buktató, mivel úgyis minden komoly eladó használtautóra teszi fel.. Egyébként most még nem veszek autót, csak érdekelnek. Még minimum 1,5 év, mire lenne saját, de az sztem Golf 5 lesz. Addigra már becsúszik 1 milka alá az alapára. De a családi kocsi cseréje lesz idén valszeg.
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Tudtok esetleg vmi jó Golf Mk5-öt 1,5 millióig vhol? Hétvégén volt egy nagyon jó 2006/11 1.6-os, 130k km-es Comfort magánszemélytől, gyönyörű állapotban, téli gumikkal 1,35-ért, de sajnos elvitték, mire rátelefonáltam.
Most ez tűnik a legjobbnak, de ez csak 1.4-es, 80 ló azért nem sok. Egyáltalán jó az FSi motor?
Ezen meg azért elképesztő, hogy odaírja állapotra, hogy kitűnő...
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Üdv, ez a Golf 5 kormánykerék mennyire tűnik kopottnak az alábbi képeken (aki esetleg meg tudja állapítani így ránézésre, mert akkora übermensch )?
Ehhez a példányhoz tartozik. Vajon valós az a 155k km? Mármint a kormánykerék alapján.
-
feka007
veterán
Hülye kérdés, de szervizkönyvben mire kell figyelni, hogy kiderüljön, ha kamuk a beírások (és így nem annyi km van benne)?
-
feka007
veterán
Szerintetek az milyen dolog, hogy elmentünk megnézni a kocsit, kipróbáltuk, már megállapodtunk az árban, erre az eladó kijelenti, hogy neki holnap még mindenképp kell a kocsi, mert másképp nem tud vidékre elmenni az anyjáékhoz, és hogy akkor majd holnap odahozza házhoz. Na de ezt mondhatta volna telóban előtte.. Előleg, stb. nem lett kifizetve, vitatkozni meg nem nagyon álltunk le, de azért na, ott a pénz, akkor add oda wazz, nem? Azt azért számon fogjuk kérni, hogy ha a félig tele levő tank helyett holnap idehozza üresen, akkor -10 ruppó..
Mellesleg abból a szempontból nem baj, hogy itt legalább a garázsaknába majd meg tudjuk nézni az alját is, bár amúgy teljesen rendben volt. Kisebb kavicsfelverődés 1-2, meg néhány apró lehorzsolás, amit talán ki is lehet majd polírozni. de javítva sehol nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
válasz bitpork #95160 üzenetére
Nem, de ha azzal menőzik még mielőtt megállapodunk az árban, hogy fele tankkal jó sokat tudunk majd menni vele, és akkor miután már megállapodunk, mondja, hogy bocsi, megyek még vele kb. 200 km-t, akkor utána töltse vissza legalább addig sztem. Nyilván nem akart ezzel elriasztani előre, de akkor legalább ne mondja, hogy milyen frankó, hogy félig tele a tank. Nem nagy dolog amúgy, csak gondoltam, rákérdezek itt a véleményekre
-
feka007
veterán
válasz bitpork #95174 üzenetére
Nyilván nem kötelezhető semmire, ki mondta ezt? De mondjuk ugyanúgy én se lennék köteles megvenni tőle, ha mondjuk odakerül egy kavicsfelverődés a szélvédőre holnap, hiába hozza el idáig. Az lenne a korrekt, ha nem csutka tankkal adná oda, miután mondta, amit mondtam, ennyi a lényeg
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
válasz werszomjas #95181 üzenetére
Nem az üres tank miatt nem fogom megvenni, ezt nem mondtam, csak annyi, hogy azért megmondanám, hogy tegnap amúgy fél tankról beszélt, ennyi. Ha odakerülne a látótér közepébe egy felverődés, akkor viszont tuti annyiért nem venném meg, de ki az, aki igen?
-
feka007
veterán
Ez a cím: "VOLKSWAGEN GOLF 1.4 Trendline 93.000km!!!! Orvos tulajdonos"
Vajon ebben mi olyan nagy selling point van az eladó szerint, hogy orvos volt a tulaj? Rózsaillatú a kocsi, merthogy kevésbé finganak büdöset az átlag halandónál az orvosistenek?
-
feka007
veterán
Alapjában az 5 ajtót preferálom, de a hatchback FF nekem 3 ajtósban jobban tetszik.
A Trend-en tényleg van egy horpadás a sárvédődob feletti részen, de azt talán javítani is lehetne, vagy nem. Mindenesetre a másik az tényleg ültetett lehet, mert apumnak ugyanígy egy ültetett kombija van (nem direkt akart ilyet venni, csak az előző tulaj csinált rajta mindenféle gagyituningot, amit sötétbe nem vettünk észre a megvételkor Mondjuk 480 ezerért nem lehetett jobbra számítani, bár motorikusan elég okés).
Egyébként a 131 lóerő mennyire sok? Gondolom sokba kerül fenntartani, ha nem akarok száguldozni amúgy.
Sutee89: Na igen, ennyiért már szép példányokat ki lehet fogni. Az extrásabb az jobbnak tűnik, de lehet megnézve fordulna a kocka.
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Ez korrekt ár egy Mk1.5 Focus Sport-ért? Mondjuk ez a ne alkudozzon duma érdekes, vajon pontban 999.888 Ft-ot kér érte? Meg létezik, hogy ebbe nincs fedélzeti komp, vagy csak nem írta bele?
-
feka007
veterán
Ez túl szépen néz ki ahhoz, hogy ne újrafényezett legyen, nem?
Mindenesetre az, hogy videót is csinált (mégha csak képek is), elég pozitív dolog egy kereskedőtől. Előbb venném meg ilyen kereskedőtől, mint egy trehányul összedobott hirdetés meg fotók után egy akármilyen magánszemélytől[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
válasz szőröscica #107069 üzenetére
Ha nem illegális, akkor miért ne? Sztem minden kocsin jól néz ki, más kérdés, hogy magamtól én sem erőltetném feltétlenül
-
feka007
veterán
Egy ilyen Civicben mennyire fér el egy 190 magas ember kényelmesen? Ez pl. jó vétel? Nagyon szimpatikus a fogyasztás/teljesítmény, és a töréstesztje is jó.
-
feka007
veterán
válasz szőröscica #107920 üzenetére
Elképzelhető, nem is ezt akarnám mondjuk megvenni kifejezetten, mert még minimum 1-2 hónapig úgyis csak nézelődök.
tboy93: Köszi
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Audi A3 '96-03 vs. Ford Focus Mk1/Mk1.5 vs. Fiat Stilo vs. Golf Mk4. Melyikből ajánlatosabb választani max 750.000-es keretből első kocsinak? A Fiat Stilo nekem tetszik, de hallottam, hogy sok gond van az elektronikájukkal, az A3 meg azért elég régi konstrukció, hiába tetszik az is. Focusból viszont nem tetszik annyira az 5 ajtós ferdehátú, inkább 3 ajtós kéne.
Pár példa, amiket most néztem:
Focus: [link] [link] (ezeken nem látom a képeken, hogy hol van a fedélzeti komp, a helyén biztos nem) [link] (ez meg valószínűleg nem teljesen költségmentes ennyiért, de felhívnám, ha már annyira aktuális lenne)[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Nagyon népszerű ez a 189000-es futásszám, mintha egymást másolnák.. Kicsit sem fura
-
feka007
veterán
Ez egy rom lehet ennyiért, vagy használhatónak tűnik?
-
feka007
veterán
válasz Dorien #108403 üzenetére
Polo III Classic-ok meglepően jó árban vannak hasonló korúak. Mondjuk az a 11-es városi fogyasztás 101 lónál beszédes, hogy nem mai csirke hajtja, de ha nem rohad, stb., akkor ennyiért elgondolkodtató, hogy első kocsinak egy ilyen, kb. fele annyi, mint egy hasonló Focus Mk1
-
feka007
veterán
Húde szép az a műszerfal festés.. Az ilyen selling pointokat nagyon bírom, hogy "megbízható, mert Honda", ebből aztán kiderül, hogy ez 900 ezerért mitől megbízhatóbb, mint az 500 ezres ugyan ilyen évjáratú Civic. Ehelyett mondjuk leírhatná, hogy milyen motorikusan, ha már azért ennyi, mert 160 lovas.. Ja meg azt is bírom, mikor 10 éves Nokia telótartókat benne hagyják extrának, mintha a halálon kívül bárkinek is hiányozna
-
feka007
veterán
Tud vki erről a hirdetőről vmit? Tuti, hogy kereskedő a tag, mert már egy csomó, ugyanezeknél a házaknál készült képpel feltöltött hirdetést láttam. Mellesleg ennyiért tényleg ajándék, de vajon miért is lehet ennyi ez? Egy kereskedőnek nem sürgős eladni áron alul egy ilyen full extrás Mk2-t ennyiért, vmi tuti van benne, ami büdös
-
feka007
veterán
válasz belaazallat #108827 üzenetére
Vajon hogy sikerült így szétrohasztani ezt? Fater 2001-es Mk1 Focusában van minimum 300k km, nem sokat lehetett garázsban tartva az előző tulajoknál, de csak az ívek sarkainál van némi rozsda így is, ami annyi használattól, amit az már kaphatott, nem túl sok. Mondjuk nem is volt törve, de ez se hiszem, hogy a küszöb közepén tört volna mindkét oldalt azért.
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Ki akarja felhívni, hogy tényleg 43k-ért árulja-e a Fokát, vagy csak elírás?
-
feka007
veterán
válasz Morris #109098 üzenetére
Ilyet nálunk nem csinálnának, az egykulcsos SZJA paradicsomában.. Lehet vitatkozni, hogy melyik az igazságtalan, de azért a gazdag ficsúrok hajlamosabbak a gyorshajtásra a >200 LE járgányaikkal, mint az egyszerű családapák, stb. Bár egy 20 km/h-nyi átlépésért tényleg túlzás ez, az tény..
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
75 lovas Focus Mk1.5-öt (ferdehátú, 2004, benyós) érdemes bevállalni, ha jó vétel, vagy ez már nagyon nyöszörögve lódul előre?
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
[link] "A budapesti utaknak köszönhetően futóművet kell cserélni", lol. 173k km alatt hogy lehet ennyire hazavágni egy futóművet, minden egyes kátyúba direkt belement? A miénknek tökéletes a futóműve, pedig előző 2 tulaja bp-iek voltak, és 195-tel vettük 6,5 évesen tavaly.
-
feka007
veterán
Miért írják oda, hogy fedélzeti komp-os, mikor képen látni, hogy nincs benne? Azt hiszik bekajálom, vagy egy kereskedő nem tudja, hogy az mi, és az órára azt hiszi hogy az komp?
-
feka007
veterán
válasz aero. #115698 üzenetére
Mondjuk alkualapnak se rossz az, hogy a hirdetésben azt írta. Direkt nem hozom fel telefonba, aztán odamegyek komoly érdeklődőként, és ha olyan f.sza, hogy másba nem is lehet belekötni, akkor ez jó is egy 50-es lefaragásához.
Lehet egyáltalán figyelni menet közben az ilyen középkonzolra, vagy épphogy mellé elhelyezett fedkompokat? Elég sz.r lehet állandóan oldalra nézegetni. Sok Citroenbe se értem, hogy hogy lehet középen a műszerfal, mintha az lenne a lényeg, hogy a gyerek lássa hátulról
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest