-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
A 2.5TDI az kicsit bonyolultabb lélek... Szerencse, h a linkelt verzió nem tiptronicos.
Plusz luxusadó, és 150-180LE-s példányok behozatala/itthoni vételnél átíratása is borsos.
Egy ilyen korú, gondolom nem kevesett futott autónál adagoló (elektromos adagoló, hajlamos meghibásodni, százezrekbe kerül a javítás), porlasztó, turbó, vezérműtengely (gyengus), légtömegmérő már hibákkal küzd. Ez állítólag az egyik legrosszabban sikerült VAG dízel.
Bár a V6-nak dízelben is szép a hangja (ha nem is Audi) -> Signum[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Koszonom mindenkinek!
Jajj, nem akarok en magyar kocsit, ha van ra lehetoseg, akkor kint vennem/hasznalnam.
Plusz: a linket csak azert tettem be, h a modellel/kasztinval tisztaban legyunk.
Dehogy van abban a Toyotaban 150k km... 300 meg realis, autoscouton vannak normalis peldanyok.
Nem is varnam el a keves km-t. Teny, h amiben 80e van, azert tobbet is kernek nemetben.
Annyi, h az Opelrol is jokat irnak, jo nyomatekos, eros es V6.
A Toyota meg Toyota... -
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Egy kis tapasztalatért jöttem ide.
Eddigi és első autóm egy Astra G 1.4 90LE, amivel nagyrészt elégedett vagyok, bár mióta megvettem, valóban megkímélt volta ellenére sok gond volt vele.
Szeretnék családot alapítani, és ezt tekintetbe véve elgondolkoztam, h ezt esetleg, ha lehetőségeim engedik, meghagyom, és mellé veszek egy olyat, ami a fenti követleményeknek eleget tesz, nyomatékos, pályázni is jó és kényelmes (Németország-Magyarország), normálisan eszik (nem 9L benya), jól felszerelt, dízel és kombi.
Szinte kapásból rávágtam a kérdésre, h Toyota. De... Van az Opelnek is ilyenje...
Szóval:
- Toyota Avensis kombi, 2004-2008 (esetleg max 2010), kézi váltós, 2.0 D4D vagy 2.2 DCAT -> Vmi ilyesmi Hallottam, h ez részeskeszűrős... Ez olyan hatalmas gáz? Legelső szériás Avensisben ültem, és baromira tetszett, igaz az 2.0 dízel volt, a 90 lovas, mechanikus porlasztós.
- Opel Vectra C Caravan, ha lehet kézi váltós, 3.0 V6 CDTI -> Mint ez, ilyen vagy kombi.
Melyiket és miért ill. miért ne?
Hogy állnak ezek a modern technikák a kettős tömegű lendkerékkel, adagoló-porlasztó-turbó hibákkal, milyen váltóval érdemes venni őket? -
zolikaDB
veterán
Miért van az, h a 2.0 TDCI Mondeók ára a béka feneke alatt van? Annyira szar az a motor, vagy annyira szar a (Ford/) Mondeo presztízse?
Pl: [link] -
zolikaDB
veterán
Üdv, jó estét mindenkinek!
Ismeri/használ vki régi kockaVolvót? Van egy eladó 960-as hahu-n!
Milyen verdák ezek? Megbízható v sem, fenntartása sokba fáj-e stb?
Árban nagyon kedvező, és szép is képen! Volvo 960 2.5kisza25: hol laksz te, ahol -20 van télen napközben? Kazah sivatag?
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Nnna, és ezz? Pimp my ride? Legend 3.5 V6
-
zolikaDB
veterán
Kérdés: mi a helyzet a lézerblokkolóval? Képviselőknek van, csak nem tudják, h mi az..., nekünk lehet? Használhatjuk? Mi a jogi helyzet vele?
-
zolikaDB
veterán
Tkp nagyon megbízható autó. A nagybátáymnak is Swiftje van, és reális a km, mert az övé is 3-4 év után valami 40e-nél áll.
Annyit jó tudni, h nem prémiumkategóriás autó, ez látszik az összeszerelésen, az anyagok minőségén, meg pl, h amikor becsapod az ajtót, hallod, h igen, ez egy lemez + leheletvékony kárpit, oszt csoki. Ha szép nagydarab gyerek vagy, nem a te autód, ugyanis belül viszonylag szűkös. Hosszútávon nem tudom, de rövidtávon elöl is éppenhogy. Hátul sehogy. De gondolom, nem 2 gyerek mellé veszel 130 kilósan Swift sportot.
Jól fogyaszt, a szervíz aprópénz, és nem kell lezsírozni senkit, h megkapja a műszakit.
Mondjuk, az övé 1.4, ez meg 1.6.
Persze, ettől még jó választás a kocsi! Ha olyat akarsz, ami jól kajál, akkor meg szerintem az 1.3 DDiS [link][ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
De még mennyire!
Lényeg, h okosan kéne dönteni. De van még 3-4 hónapom maximum. Magamban eldöntöttem az igényeimnek, pénztárcámnak megfelelően, hogy mi az, ami nekem kéne. Ennyi.
Itt vagyok/leszek a topikban, figyelek, kérdezek, és menni fog ez. Időnként az Opel topicban is lábatlankodok, láma kérdésekkel
De megint kezdek hülye lenni... Beck's Gold... 2.2HDI 607-nél milyen sz@rosbödön-faktorok vannak? Ugye Astra dízelnél átnézegettük, de 100k alatt van mélyen a javítási költség, ha vmi olyan baj van. Nem porlasztócsúcsok cseréjéről beszélek persze. (meg nem is vagyok szerelő)[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz zoo8800 #3484 üzenetére
Ja, igen. Ahol otthon lakok, ott van egy családnak ilyen. Én nemnagyon láttam még, hogy ne használták volna, vagy állna. Aztán kíváncsi voltam, h mennyit kóstál egy ilyen, és ránéztem használkocsi-n! Kb ilyesmit sejtettem.
Aztán nézegettem, és láttam, hogy pofára éppen bejön, bőrös, és jól felszerelt. Csak "francia". Na jó, hagyjuk, mert belebonyolódok. Folyton Laraxior Lagunája jár az eszemben. Nem ismerem őt személyesen, de szeretném, ha végre elégedetten használná a most éppen pihenőfázisab levő autóját. Mert tudom, milyen rossz ebben az időben gyalog/bringával járni, és nekem elég sok hátrányom származik az autónélküliségből.
Manitou: neee, 3L-es 607-es az vicc, még az MV6-os Omega is meggondolandó, nemhogy ez.
Tkp első körben dízelautókat nézek. Mert tudom, h annyi, mint a benzin, de az nem mindegy, h 6 litert eszik, vagy 8-at, 10-et is bekap. (Fiat Panda 100HP város 9.5 liter...)
Persze tudom, h költségesebb a szerelése, szervízelése is. -
zolikaDB
veterán
zoo8800: például mit? Mi a te titkos ajánlatod? "Jót jó áron" legyen ám!
Szerk: nyugi, beszoroztam néggyel! Nem tudom... Vhogy ez a "francia kocsi-feeling" nekem nem adja. Nem értem, miért, de nem érezném benne magam jól. Nem tudom, honnan jön ez az érzés :S[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
-
zolikaDB
veterán
Nnna, a mai napom is eredményes volt, jönnek a debreceniek, és kezdődik a francia-autó vitaklub
Persze, szopórollerek vannak. Presztízsautó = Passat. Újonnan nem éri meg, mert b.szott nagy az értékvesztés (én meg nem vagyok Csányi, h leszarjam). Alig használtan nekem még borsos, utána meg állítólag nem nagyon kéne vele foglalkozni, főleg a dízelekkel, hajtják őket, amíg bírja... Persze, a kulcsszó, h nem km óra állást, évjáratot, hanem állapotot veszünk.
Néztem pár 2.0 HDI 206-ost, azok meg aztán kva bőven benne vannak az 1.3-ban, szerintem még generál is belefér.
Most mondom, ott tartok, h inkább az ész, mint a szív, és Astra G 1.7 dízel kombi.
Persze kéne ide is a tájékozódás lassan, hogy melyik mocival, kb mennyi idős és hány km-es példány az, amelyikért reális az 1.1-1.3m ft. (mondom ezt, amikor az állapot ugye...)Manitou: japááán? Mittudomén... Van Debrecenben is egy ilyen, ha jól emlékszem! Tetszik, tetszik, de mit ismerem én a japó wágeneket??
Már komolyan, a nagy 124-es Mergákat is nézegettem. De nehogy azzal jöjjön vki, hogy jaa, jók azok, 300-ért megveszel egy lepukkantat, 1misiből meg új autót varázsolsz belőle! Mert annak felírom receptre Csikós Zsoltit a Totalcarról!Vagy ez a 607 HDI, lealkudva 1.2m-ra! [link]
Egyébként. Hogy néz ki a használtpiac most? Alkuk hogy mennek? Lehet, nem lehet, hány %, amit általánosságban le lehet faragni? Magánszemélytől vagy kereskedésből érdemesebb?
Esetleg: behozott nemdohányzó svájci nyugdíjas paptól, aki másoddiplomás ügyvéd-orvos is, és csak hétvégente látogatta a kocsival az onokákat a 2km-re fekvő faluban, oda persze autópályán ment, azt is csak nyáron és száraz időben, de mivel a kocsit akkor vette, amikor már nagyok voltak, hamar kirepültek és nem kellett sokáig, ezért adja el. Titkon házasodni is akart a felszentelés előtt, tehát tkp nemdohányzó és majdnem házaspártól eladó... Lehet, egy ilyen üzletbe belevágnék[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Köszönöm szépen a megtisztelő jelzőt, bátor s kedves.
Ismerem a kocsikat, típusokat, lexikális jelleggel. Járkálok topicokban, érdeklődök, ui jövőre szeretnék egy gazdaságos, hatékony szekérbe befektetni, s azt hiszem, szentgotthárdi remekmű lesz.
Barátom, gépész jellegű ember vagyok, de nem ugatok olyanba, amihez nem értek.
Ebbe sem.
Annyit hallok sok helyről, h nem megbízható, nem jó minőségű autók a franciák. Ma néztem egy C6-ost, sosem tetszettek a Citroenek, de majd elaléltam. (echte németes vagyok)
Barátnőm unokatesójáék most cserélték be az Astra G-t egy 207-esre. Majd elolvadtam benne, úgy tetszett. Elfértem a kocsiban (192 cm, 100kg). Barátom meg egy 206-ossal császkál Pesten, szerettem azt a kocsit is.
De ott van Laraxior, a 3 literes Lagunával. Jó felszereltség, jó ár, de... Áll az autó.
Mik az extra költségek egy ilyen nagy rezsónál???NToneee: drága logout fórumtárs. Nem fogyasztok alkoholt, az ismerősök néha nagy szemekkel néznek, h nem ismerem a debreceni kocsmás helyeket... Itt a lehetőség, cáfolj! Mutass nekem 1.3m MAX-ért egy francia kocsit, ami szuper gazdaságos, kifejezetten megbízható, olcsó a szervíze, jól felszerelt (de legalább a szokásos extrákkal), és én is kényelmesen elférek benne, ha kell, 1100km-en is. Mutasd meg a tuti francia verdát.
Ne cinizmus. Komolyan mondom.[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Ha annyira hiperszuper, agyonkímélt, full bőrös, tiptronicos luxusautó, akkor miért mennek sz.rért-hugyért?
Peugeot 607
Tkp ez a rezsó A8-asa, bálnája, 7xx-ese. Utóbbi típusok ilyen korukban jóval többe kerülnek... -
zolikaDB
veterán
Laraxior: nagyon jól tetted. Azt vedd, amit szeretnél. Nekem szétfagy a seggem bringán, minden nap majd 4 km melóba, majd 4km vissza. Ráadásul hegyvidék. Csak egyszer legyen kocsim (jövő tavasszal), úgy elhajítom a biciklit, h széjjelszakad.
Melegben utazol, nem ér a hó, a fagy, az eső, nyáron a 45 fok... -
zolikaDB
veterán
Hát ha nem Alfa, akkor mi? 1.5m környékén? Dízel, nagy embernek, strapabíró. Gondolom ebben a kategóriában fekvő A4-esek, Golfok, Passatok már inkább a bontóhoz közeli állapotban vannak, mintsem vezesse őket vki...
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Mi a véleményetek egy 7-8 éves Alfa 156 1.9 dízelről? Mennyire megbízható egy olasz dízel? Mire kell figyelni ennél a típusnál?
Vagy esetleg benzin? Annyira gyönyörű ez az autó: [link] -
zolikaDB
veterán
Ha még erről nem lett volna szó: Volvo V70 dízel.
Volt-e valakinek dolga vele? Ár/érték arányban milyen? A totalcar-on Winkler csupa jót és szépet írt róla, mind a biztonságról, mind az 5 hengeres dízelmotorról, ami nem lepadlózott közlekedési morállal 6 liter körül is beéri stb.
Mit lehet és mit érdemes tudni erről a kocsiról? 5-6 éves kellene, és ha jól nézem, a második ráncfelvarrt kasztnival.
Pl ez: V70 dízel 4kerék Summum (full extra) -
zolikaDB
veterán
Ehhez mit szóltok?
Ár/érték arányban milyen? Jó, rossz vétel?
Volvo V70 dízel -
zolikaDB
veterán
Köszönöm az Omegás, Vectrás segítséget! Március, áprilisig van idő nézelődni, gondolkodni!
Nagyon tetszenek ezek a verdák, és az, h kényelmesek, jól felszereltek! Ha meglesz, beszámolok -
zolikaDB
veterán
Tudom, kint vagyok, ezek mind így vannak. Tehát egy Fiestának, Kanak is olyan 500€ a bizti, itthon ennyi egy VR6 Passatnak.
Kia-t ismerem, fél évig jártam egy kollegával dolgozni, egy Ceed kombival, anyaghasználata nem tetszett, de meglepett maga az autó, mármár Golf-os.
Szóval, nagy Opelből melyik motorral, melyik kasztniverziót/évjáratot ajánlanátok? Más helyen meg pont azt hallottam, h a 2.2 legendásan jó... Német kollega szerint egy jó állapotú nagy benzines Omega (2.5, MV6) jó választás, mert BMW motorosak. Persze az MV6 zabál is.
Szóval C Vectra? Vagy B2 Omega? -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Jövőre szeretnék autót venni, és ugye a legjobbat, a legjobb áron
Hosszú távra kellene, cca 1200km, nem vagyok kis ember, tehát Ford Ka nem jön be, kombi előnyben. Árban, felszereltségben az Opeleket találom elég jónak, ismerősöknek is van, tetszik. Használtra gondolok, árban max 2millió.
Kérdés még, hogy kintről érdemes behozni, vagy esetleg megvenni, kint fizetni az adót, majd ha hazajövök, honosítani. Netán egyből honosítani. Tudni kell, h pl Németországban az adók elég magasak, külföldieknek plusz költségek is vannak. (pl egy nagy Omega, vagy 5xx-ös BMW olyan 1000€ körül v felette kóstál évente.)*
Ezekre a modellekre kacsintgatok - motorból melyiket?
1, Vectra C dízel
2, Omega B2 (egyeseknek C)
Mi a véleményetek? Mit ajánlotok?*Jav: most csináltam egy netes kalkulációt, az Omegára ennyi lenne az évi nekem: 1.605,77 EUR
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Cuisineer teszt
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- Milyen processzort vegyek?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...