-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mágus2
Közösségépítő
Mert nem erre tervezték. Tartós 150 elég sok hőt képez, ebben a motorban amúgy is alul méretezett a kenési rendszer. Ha még ilyen felhasználási mód is kapcsolódik hozzá, akkor nem lesz hosszú életű. Próbálj meg egy ilyen motorral órákig 150 fölött menni...
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Mágus2 #86551 üzenetére
Én sem értem mér ölné meg...nekem az 1,7 cdti pörög 3000 körül 150 nél (most ez sacc)....semmi baja nem lesz tőle, 1200 km alatt olaj sem fogyott egy mm sem.
Van viszont egy kérdés, amit Opel topicban is kérdeztem, de nem igazán tudta senki.Az mitől lehet ha a fordulatszámmérő és a km óra is néha ingadozik? Motor járásán vagy máson nem veszek észre semmi rendelleneset, csak pl tempomatra ráállítva (pl 150 re ) picit mondjuk 2-3 km/h át billeg a beállított érték körül. De nem csinálja folyamatosan, de gyakran....
[ Szerkesztve ]
-
-v-
addikt
válasz Mágus2 #86551 üzenetére
Próbálj meg egy ilyen motorral órákig 150 fölött menni...
Próbáltam, semmi nem történt.
Tudom, hogy kevés az olaj ezekben a motorokban, ezért amúgy is 10e-renként kell cserélni, pl. hogy a turbó ne legyen kuka ... de hogy a tartós 150-től bármi baja lenne ... háát, ez nettó hülyeség szerintem, már megbocsáss[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
Majd a tulaj megmondja picit később.
Hány órát mentél vele 150 fölött? 1, 2? Hosszú távban gondolkodj, ne BP-Győr. Menj el vele 2000km-t 150 fölött, és utána gyere vissza ide, és mondd meg, hogy ez nettó hülyeség. A tréler az utolsó 300km alatt nem számítódik bele.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
-
-v-
addikt
válasz Mágus2 #86556 üzenetére
Na és Te mennyit mentél vele ennyivel, hogy tudd? A 6 sebességes 308-as megy 200 fölött, ha belendül ... nem mondom, sokáig kell padlózni de ott lehet is, kb. svájci határnál koppant a pedál, Münchennél meg leszálltam róla.
150k volt benne, ott ellopták, odáig semmi baja nem volt, turbó sem halt meg. Bátyám hajtotta, pályán gps szerint 145, vagy több, amúgy dinamikus használat. Ha én hajtottam sokszor forgott tiltásig
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz akos727 #86542 üzenetére
Akkor azon gyári lemezfelni van, jó ballonos 195/70 R15-ö gumival.
Néha pedig érdemes kicsit "kikormolni", illetve Honda-s ismerőseim szerint bátran el lehet forgatni 4000-ig.
Csak városban 10 litert biztosan megeszi, sok rövid táv, hideg motor, stb.
Hm, akkor jó karban lehet, pedig évjárat szerint az első példányokból való.
Igen, a csomagtérnyitó egy érdekes szerkezet, vétel után nekem sem sikerült mindig kinyitni, sőt a központi zár be is kavart, ugyanis a teljesen fém kilincs mechanika be volt rozsdálva, és nem húzta vissza alap helyezetbe a rugója, így egészen konkrétan hiába nyitottam ki az autót távirányítóval, a csomagtér továbbra is zárva maradt. Kellett neki egy kis WD-40, illetve kompresszorral kifújattam a koszt és azóta tökéletes.
Az ajótkon és a csomagtér ajtó körüli gumikat érdemes még lekezelni minőségi gumiápolóval, nagyon nagy lesz kontraszt ajtóbecsukást tekintve. Teljesen ki volt száradva az összes gumi, így tipikusan teherautós volt az ajtók becsukása. Lekezeltem az összeset és nagyon puha lett, sokkal "minőségibb autó" benyomását kelti.
Kértem egy pesti cégtől árajánlatot, nem mondtak valami kedvező árat, 80k-ért csinálnák meg, de úgy, h eltávolítják a lökhárítókat, leveszik a műanyag küszöb borítást, kerekeket, stb. Alapos munkát ígérnek.
Az 99%, h biztosíték lesz."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-v-
addikt
válasz Mágus2 #86560 üzenetére
Előző tulajok úgy hozták, tréleren.
Azért, mert 150-el mentek vele a pályán mi? Ne viccelj velem.
Jó, hát gyanítom ott nem a 160-al lehettek a gondok, hanem már kenési problémák voltak a lekoxosodás miatt Az ott akkor elköszönt volna előbb utóbb városban is.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
Csak megjegyeztem, hogy nem erre tervezték, aki ilyenre akarja használni, az meg fogja szívni, főleg hogy használt autókról van szó, amiben minimum 150 000km van. Szóval aki 15 fölötti tartós autózára vágyik, az ne 1.6-ot vegyen, lehet ez neked hülyeségnek tűnik, de én tartom a véleményem.
-
neduddki
nagyúr
válasz Mágus2 #86556 üzenetére
HI!
ne vickeljjema ha a 1.4as kopel 190+ot megy akkor ez hajajajaj:- )))
udv
neduddki
mod: eszembe gyeun vacak xud7em 90lo/180Nm elo\o tutaj 160km/h+ bekescseba-hanburg egy oarszor...
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz Mágus2 #86566 üzenetére
HI!
kettospont vonalka sok zarojel....
udv
neduddki
p.s. a fherbe en utanna meg 6ev/170Mm-et beletettem, nem mondom hogy tul lassan:- ) ehhh ha azt amotort abban az allapotban vissza lehetne szereni:- (((
mod: meg ha ertened;- )))
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz Mágus2 #86570 üzenetére
HI!
de imadtam, isaszegiek is visszasirtak azt a motort, meg a nepper is, asztan vegul /9.-re
auto/ talallt:- ) 405srdturbo feherudv
neduddki
mod: 98as nyari otopiac nincs meg vkienk az enyem elveszett:- (
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz raczger #86462 üzenetére
Kornél mondta már a szexót én pedig mondtam is neki, hogy az a munkás autóm, és hogy egyszerűen nem tettszik se kívül (na jó ott még talán), de belsőre nagyon nem
Kornél: megnézzük szerelő barátommal, amúgy is tdikben jártas, meg utána is néz/zünk a típushibáknak, de ahogy 8th kolléga írta, eléggé egy faegyszerű dologról van szó
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
akos727
senior tag
válasz runner 125 #86559 üzenetére
Ilyen van rajta, nem lemez. Nekem is már-már fura volt, hogy osztrák létére 0 rozsda van rajta. Tanácsaidat megfogadom, majd meg is csinálom De már várom, hogy kipróbáljam az autót, mivel én találtam neten anno és már nagyon érdekel
-
Declare
őstag
válasz Mágus2 #86563 üzenetére
Azert az biztos nem egeszseges ha padlon megy valaki huzamosabban, meg az 1.6 dizelel 200 al...de azert itt alapbol nem erröl volt szo...a 150 az nem egy nagy kaland, meg az 1.4 nek sem.
2. en nem vagyok autoszerelö, de miert lenne melegebb a motor ha 3 orat pörög konstans 3000 el, mintha mondjuk 2? Szerintem 1 ora konstans sebesseg mellett kb minden alkatresz eleri a max hömersekletet. Ha nem igy lenne nekem az 1200 km utan egy egybeolvadt izzo vasgolyokent kellett volna a blokknak kiesni
Ugralo km ora problemahoz senki, semmit?
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
4 évesen egy F-150-es pickup volánjánál? - Újra gyerek akarok lenni!
Moszkvicsom nekem is volt!
-
Declare
őstag
válasz Kornel #86580 üzenetére
Neki ha jol tudom 1.9 cdti van
Ilyen alapon meg ne vegyen senki autot, mert ugyan ugy kifoghat egy rossz benzinest mint dizelt. Ha napi 50-100 km eket megy valaki, meg hoszabb tavokat egyhuzamban akkor szvsz dizel....ha varosban pörög forog valaki akkor benzin. Ez az en velemenyem
-
kalmanchris
tag
válasz Mágus2 #86566 üzenetére
Cégnél van egy 1.3Multijet Dobló. Naponta pályázik óra szerint 140-150 körül, csehekhez, olaszokhoz. 350ezer van benne, most volt váltójavításon, mert kidobta 5.-ből. Régebbről tudok egy hengerfejes problémát, ezen kívül köszöni jól van. Pedig nem pályára tervezhették, mert annál a tempónál majdnem belepörög a 4000-be a maga 5 sebességes váltójával.
-
AMD Power
titán
válasz kalmanchris #86586 üzenetére
Tesóméknak is olyan volt céges. Amit azok kaptak és kibírtak. Ők futárkodtak vele.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz Declare #86584 üzenetére
ez az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy elsősorban városban lesz használva, mivel azt írta előre, így a logikus.
másodsorban előfordul 50-100 km-es országút/pálya, pl. hazamegy, vagy elmegy rokonokhoz, stb.
de majd megmondja a kérdező, hogy pontosan mire gondolt. -
Shad0wking
csendes tag
Üdv!
Szeretnénk használtan Szentendre közelében venni egy autót. Olyan 300-400 ezer között. A jármű főként munkára kéne, Pestre bejárkálni mindennap. Villanyszerelési szerszámok, létra stb-t kéne szállítania. Milyen autót érdemes venni, ami minél kevesebbet fogyaszt és megbízható (amennyire ennyiből az lehet). Korábban egy 99-es, háromajtós Opel Corsa volt, olyasmire gondolok.
Válaszokat előre is köszönöm!http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Shad0wking
-
Kornel
veterán
válasz Shad0wking #86589 üzenetére
szerintem egy 1.4-es F astra is beleférhet a keretbe, abba jobban lehet pakolni, mint egy corsa-ba.
-
AMD Power
titán
Szia!
Kornelka tippjét én is csak megerősíteni tudom. Szerszámokat hurcolkodni vele nem lesz a legjobb. A Astra jóval nagyobb. És nem csak a csomagtartója. Ha gondolod gyere nézd meg amit én vettem nem rég. ( Itt vagyok közel hozzád. )
-
Shad0wking
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Egyenlőre bérelt autó lesz pár napig, elvileg pont egy ilyen Astra F. Kiderül hogy tetszik-e majd (nővérem veszi majd, én csak segítek keresgélni). Ha mégsem ilyen lesz, a megtekintés lehetőségével esetleg élnénk. Egyébként merre laksz AMD Power?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Shad0wking
-
alázógyík
addikt
Renault Kangoo ?
-
jozefgucci1
addikt
Szevasztok Urak ! Utánakérdeztettem a kicsikének Honda CR-V és valóban fogorvosé volt a gép . Hátulja lett parkolási sérülés miatt fényezve. 2011-ben volt utóljára Honda szervízben akkor volt benne 94K Km ezt már a Honda magyarország erősítette meg. Pécsen 5500 Ft-ért átnézik nekem már csak le kellene mennem egerből
Nincs esetleg fórumos szaki ott a környéken aki megnézné velem ? Természetesen állom a költségeket !
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
AMD Power
titán
válasz Shad0wking #86592 üzenetére
Akkor ez így pont jól jönne ki. Privátban megírom.
-
Shad0wking
csendes tag
Nővérem ezt szeretné. Remélem ez sem lenne rossz
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Shad0wking
-
AMD Power
titán
válasz Shad0wking #86596 üzenetére
Ebbe a kasztniba ez a motor. Rémálom. De amúgy jók a G Astrák.
Meg ennyi pénzért F-ből kapsz vállalhatót, nem a G-ből.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
G astra szerintem 6-700k alatt könnyen visszaüthet, valószínű egy lelakott, visszatekert, elhanyagolt példányt fogsz kapni ebben az ársávban.
-
adorjant
őstag
A piros olyan hamar lemattul majd újra,hogy sírni fogtok
Amúgy városban el lehet közlekedni az 1.2-vel,de országúton már megvannak a korlátai -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Wise (ex-TransferWise)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest