- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 10
- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- AliExpress tapasztalatok
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- DIGI kábel TV
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok
Korábban volt már ez a mondeo hirdetve ugyanezekekkel a képekkel, de ezek szerint a kutyának sem kell. Gondolom a sok kilóméter miatt. [ST220]
Mit gondoltok?/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
DeFranco
nagyúr
válasz DeFranco #86494 üzenetére
na, szépen lábujjhegyen elmentem tankolni, szűk 47 liter ment bele, 55 literes a tank, tehát volt benne még kb. 8 liter, nem egy életveszély talán a kosz szempontjából. először csak csorgattam bele szép lassan az első 10 litert hogy ne kavarjam nagyon fel, aztán ment bele teljes gázzal.
utána lábujjhegyen vissza a házhoz (össz 2,5 kilométer oda-vissza), most áll egy fél órát-órát hogy ülepedjen ha van benne valami, aztán megyek egy kört és mindenki derül.
-
blt.62
őstag
válasz DeFranco #86488 üzenetére
Szio! A tankban lévő koszhoz szolnék hozzá. 25 évig voltam benzinkutas, van tapasztalatom. A kúton lévő tartályokban a szívócső a tartály aljától 20-25 cm-re vannak beállítva. Ez a fenékkészlet ami a tartály nagyságától függetlenül 2-3 ezer liter üzemanyagot jelent. Amióta mindegyik kút kivan adva magán kézbe ezeket a csöveket leengedték 5-10 cm-re, hogy minnél kisebb legyen a fenékkészlet és a veszteség. Ha kevés anyag van a tartályban és pont akkor tankolsz, biztos hogy kosz kerülhet a tankba. Soha nem szoktam tankolni ha tartálykocsi áll bent a kúton és éppen lefejt,mert felkavarja a tartály alján lévő szutykot is. Nem cserélik a szűrőket se a kútoszlopokon sűrűn mert drága. Ez pont olyan,hogy 20 litert tankolsz, de biztos lehetsz benne,hogy 19,90 litert kapsz.
MegtorloXp
-
DeFranco
nagyúr
válasz blt.62 #86505 üzenetére
Ezeket elvileg a szűrőnek meg kellene amúgy fogni nem? Tudom, hogy csodák nincsenek, de ez van, nagy forgalmú kúton tankolok és mindig egy helyen, ennyit tudok megtenni az ügy érdekében, amit mondasz, el tudom hinni, sajnos kiküszöbölni nem nagyon tudom.
@tomiii.: ezért írtam, hogy tudtommal, csak hallottam ilyenről, meg logikusnak tartom egyrészt a fentiek másrészt a (feltételezem) korrózió miatt, de simán tévedhetek
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mágus2 #86507 üzenetére
(csak infóadás: azóta kiderült, hogy kb. 8 litér)
a pumpa (vagy más) sérülhet attól, hogy ha ilyen kis kihagyásként levegőt szív? (szerintem csak részben, mert nem olyan volt, mint amikor kifogy az üzemanyag, és elkezd bakkecskézni, sokkal enyhébb volt, csak diszkréten elpilledt egy-egy pillanatra 2-3x)
#86509: köszönöm az infót nem szoktam amúgy ennyire kijárni, fél-negyed tanknál már tankolok, csak most sos helyzet volt
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz DeFranco #86508 üzenetére
HI!
le kovewnni a tankot tiszta benzionnel majd alhoholla majd bezinnel ujra kimosni, utanna gujhet a forro mososzeree mosas majd utannaujra abnzim es tokaletes leszen
udv
neduddki
p.s.:- )))
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
gaborbol
őstag
-
Dany007
veterán
válasz Mr.Grincs #86503 üzenetére
Valami nagy gáz lehet vele, mert mikor elkezdtem nézegetni a Mondikat - kb egy éve - ez már akkor is fent volt! Tehát már min. 1 éve hirdetik azt az autót. Amúgy nekem is tetszik. Asszem akkoriban még pár százezerrel drágább volt. De nem létezik, hogy egy tényleg korrekt autót egy év alatt se vigyenek el. Vagy hát nem tudom...
-
Mr.Grincs
veterán
válasz Dany007 #86516 üzenetére
Én is nézegetettem az autókat és emlékszem, hogy tényleg minimum 8 hónapja hirdetik és drágább volt pár százezerrel. Ha végig vezetett szervízkönyves akkor elméletileg nincs para vele. Gondolkozom, hogy megnézem, mert mostmár nagyon kíváncsi vagyok rá, brutál jól néz ki. Ennek mennyibe áll meg a fogyasztása?
Itt a másik visszatérő fecske. [2.5 v6 automata] Linkeltem is anno 1.0 milkáért volt fent érdeklődtem iránta de nem tudtam találkozni a tulajjal 1-2 szer beszéltem a tulajjal félig megbeszéltünk egy időpontot azután nem vette föl és az emailre sem válaszolt.... Fent volt majdnem 2 hónapig felvitték 1.4 milkára és eltűnt. Most megint visszajött, de már 900 ezer pezet az ára.
[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
homeless09
őstag
Sziasztok!
Melóba járós, futkosós, kis költségű autó van tervbe véve, 300ezerig bezárólag. Esztétika nem fontos annyira, persze nézzen ki valahogy, műszakilag rendben tartott/tartható stb. Milyen modelleket tudnátok ajánlani?
'Nobody, nobody does it better than Manchester United'. |
-
akos727
senior tag
válasz runner 125 #86523 üzenetére
Anno, mikor te vetted mi is a körül vettünk egyet, feketét. Kíváncsi vagyok, hogy neked mennyit fogyaszt milyen motorral? Illetve általános milyen a tapasztalatod vele?
-
nagyúr
válasz homeless09 #86524 üzenetére
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Dany007
veterán
válasz Kornel #86517 üzenetére
Az enyémet is megvették, pedig abban 520k volt.
De amúgy meg ha mégis megérné, megvenné egy nepper, visszatekerné, csinálna új fotókat és eladná kicsit drágábban. De még ez se történt meg...@MunezXBK:
A motor meg a fogyasztás nem számít. Aki ilyet akar venni az tudja jól és nem az számít neki. Amúgy meg azóta az összes 2.5-ös Mondeo-t elvitték (azok is zabálnak rendesen), ezt valamiért nem.
@Mr.Grincs:
Szerintem nincs sok értelme, de azért egy próbát megér. De ez már tényleg durván zabálja a benzint és a szervizköltség se lehet kevés...
A másik visszatérőt meg az eladó hozzáállása miatt hagynám a fenébe! Főleg ha már ennyiszer le meg felkerült a hirdetés. Ilyen viselkedéssel az az eladó nem érdemel semmit. Egy e-mailre válaszolni a minimum mégha csak árulni is akarom az autót eladni nem...
-
Mr.Grincs
veterán
válasz Dany007 #86528 üzenetére
Hát holnap teszek egy próbát telefonon. Ha nem jutunk dűlőre akkor hagyom a francba. De amúgy egy 2005-ös évjáratú mondeónak tényleg ennyi lenne az ára? Mert a 900 ezer az szerintem kiábrándítoan kevés vagy van valami az autóval.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Typhoon47
senior tag
válasz Mr.Grincs #86529 üzenetére
Ez az autó nem egy éve van fennt, hanem legalább kettő
Még emlékszem én is ránéztem az ST-kre régen, nagyon régen és már akkor is fennt volt : ))
Az ST-vel az a baj, hogy egyáltalán nem megy úgy mint "elvárná az ember" és baromira fogyaszt. Viszont ezek a legszebbek és szépen felszereltek általában."Education is important but big biceps are importanter"
-
runner 125
nagyúr
válasz akos727 #86525 üzenetére
1.6 VTEC, 125 le, 4WD, 5 seb. kézi váltó. Mostani 215-ös gumikkal és 17-es felnivel 7,5 liter környéke, de ez 90%-ban vidéki használatot jelent, 100-110-es utazóval, szóval a vegyes olyan 8,5 körül lehet, nem kinyomva a szemét.
Nem egy rakéta ezzel a motorral sem, de ugye magasabb felépítésű és folyamatosan hajtja a kardántengelyt is hátra. Ha, megnézed spritmonitor.de-n a kézi váltós HR-V-ket, gyári kerékkel vegyesben is tartható a 7,5 literes átlag, persze autópályát elkerülve, mert ez nem oda való, vagy ha felviszi az ember 10 litert biztosan beszlopálja.
Egyelőre csak pozitív, azt nyújta amit el lehet várni tőle. Szögegyszerű felépítés, átlagos belső helykínálat (hátul lábtérben egyébként nagyobb, mint az S60), megbízható, precíz működés - Honda. Épp múltkor írtam Honda forumon, h piroslámpánál állva 3-an nem hallottuk, h jár a motor. Elképesző, h mennyire csendes az alapjárata, csak a fordulatszámmérőből lehetett következtetni.
Egy dologra érdemes odafigyelni: korrózió. Ha, nincs lekezelve az alja tél előtt csináltassátok meg. Nálam is tervben van október körül egy minőségi teljes alváz és üregvédelem. Ha, normálisan megcsinálják, 10 évig nem lesz rajta korrózió.
Földúton, terepen nem fut, havas téli utak miatt vettem, illetve a mindennapokra előnyösebb a kisebb benzinmotor, összességében nagyon szerethető autó, de bárhol olvasol róla, mindenki nagy elégedettséggel használja. De, kíváncsi vagyok a te véleményedre is.
Apropó, épp pár hete csináltam rajta egy motormosást: 01, 02"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Dany007
veterán
válasz Mr.Grincs #86529 üzenetére
"De amúgy egy 2005-ös évjáratú mondeónak tényleg ennyi lenne az ára?"
Nem. Még a 2003-asoknak is ha szépek magasabb az ára. A FL utáninak meg főleg.
Viszont szerintem ebben a 2.5-ös V6-os meg az automata váltó a ludas. Ez a két olyan dolog, amitől a legtöbb, átlag autóvásárló menekül. Sokat fogyaszt és jó drága a javítása, az automata meg szintén nem olcsó mulatság ha valami lesz vele. Én legalábbis így tudom.
A katalógusban azt írják 10,3 alatt gyorsul. Gondolom az automata miatt. Ez meg nagyon gyenge egy 170 lovas motortól még úgy is, hogy majdnem 1,5 tonna. Legalábbis az adatok alapján mondom ezt.
Az mk2 Mondeora a 2 ezres 136LE-s változatra írtak 9,8 másodpercet. Na most ez 2.5-ös 170 lovas és fél másodperccel lassabban gyorsulna? Hát nem tudom.
Én biztos nem vennék 2.5-ös automatát, ha valami van vele akkor könnyen pénztemetővé válhat. Szerintem. -
nagyúr
válasz homeless09 #86533 üzenetére
golf 3-ról itt olvashatsz
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
hobizoli
nagyúr
-
Mr.Grincs
veterán
válasz Kornel #86530 üzenetére
Nagyon automatát vennék, de már fingom sincs milyen autót érdemes venni ami jó. Max 1 milka a keretem névreírással együtt.
Elég lenne a 2.0 abból ritka a jó állapotú 5 ajtós ami nem kombi.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Mr.Grincs #86537 üzenetére
Bizony bizony. Ezért lett nekem is csak 1.8-as. Kell az a kétezres motor annak a kasztninak. Nem mondom, hogy nem húz az 1.8, mert húz az is.. Múltkor épp városban próbáltam megpörgetni picit. Azért viszi rendesen, persze főként 4000-től indul meg.
De no, neked egy 2-es dízel után a 2-es benzines lomha lesz. -
akos727
senior tag
válasz runner 125 #86532 üzenetére
Én 1300 km-re lakom a kocsitól, de lassan megyek haza, így majd tudok személyes tapasztalattal is szolgálni. Addig azt tudom csak mondani, amit anyukám tapasztalt a géppel.
Milyenk sima 1.6, 105 lóval, 4wd, manuális 5 seb. váltó, sima 195 széles gumi, 15-ös felni. Ő is pont így mondta, hogy nem egy rakéta. Igaz ő nem forgatja meg semmi, illetve előtte egy 2.0 turbo diesel Mondeonk volt, ami után teljesen más. Fogyasztást nem mért még, annyit mondott, hogy így érzésre nem termeli a benzint, de ez 100% városi használat, nem feltétlen nagyon hosszú utakkal. Osztrák bácsié volt a gép, karban volt tartva, rétegvastagság mérővel végig néztük és nem volt karambolos. Neki benyomásra hasonló, nagyon egyben van az autó, egy műszer a Fordhoz képest is. Alapjárati motorhang 0-val egyelő, javasoltam neki a fordulatszámmérő figyelését én is. Üregvédelemről nem tudok, bár 99-es az autó, osztrák, és ennek ellenére sincs semmi korrózió, bizakodásra ad okot. Mennyibe kerülhet amúgy? Eddig 2 "hibát" vélt felfedezni. Tudni kell, hogy az autó fekete, és mikor napon áll, mintha úgy felmelegedne a csomagtartó ajtó vagy a zár, hogy egyszerűen volt olyan, mikor nem tudta kinyitni Másik, hogy nem ad áramot a szivargyújtó (bár előtte a gps-t vmi rotty állapotú kábellel használta, ami érdekes szagot adott, így lehet ez közrejátszik), de szerintem ennek egy biztosíték csere is elég lesz. -
8th
addikt
válasz homeless09 #86533 üzenetére
De. Feltéve ha te magad egy kihívásokat kedvelő karosszérialakatos vagy az öcséd/bátyád/apád meg fényező. Borzalmasan rohadnak olyan helyeken is ahol nem is látszik.
...
-
Bull Boss
őstag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy 1,6 TDCI pályán 150 stanilan mennyit ehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest