Új hozzászólás Aktív témák

  • lacer93

    csendes tag

    Sziasztok!

    Első autó vásárlásában szeretnék tőletek segítséget kérni.

    A jármű hétvégi kirándulásokra lenne használva, belvárosban hétköznapokon egyáltalán nem. Szerintem nem érné el az évi 10e kilométert.

    Méretre valamilyen ferdehátúra gondoltam, még nem tudom, hogy azon belül mondjuk Fiesta vagy Focus nagyságú, férjen el benne 2 ember kényelmesen + csomagok, és az sem lenne hátrány, ha el tudna vinni 2 darab biciklit. Emiatt örülnék egy vonóhorognak, de ebben a kategóriában ez eléggé limitálja a lehetőségeket (ez tűnik a legstabilabb megoldásnak a tetőre/hátsó ajtóra szereltekhez képest).

    Első autó lévén talán legfontosabb dolog a megbízhatóság és az alacsony fenntartási költség. Emellett azért az sem lenne baj, ha megpakolva az Alpokban felfelé nem előzne meg egy biciklis.

    Ezek tudatában, milyen karakterű motorra lenne nekem szükségem? Nem városba kell, de nem is menne igazán sokat... tehát egy nagyobb/erősebb szívó benzines?

    A keret 1.5 - 3m körül lenne (igen, tudom, hogy tág). Baromi nagy a választék ebben a kategóriában, de mi mondjuk a top3 jelölt? Én i20/i30, Ceed, Fiesta MK7, Focus MK2/3 vonalon nézelődtem, de már ez is túl sok lehetőség :D

    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák