-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dika22
tag
Sziasztok! Skoda Octavia 1.9 pdtdi (105 lovas)-ról mi a véleményetek?
Mennyire megbízható? Illetve alkatrész mennyire vagy hozzá?"Samsung s24 ultra®
-
vzsryl
nagyúr
válasz Dika22 #202901 üzenetére
Ha rendesen karbantartott példányt tudsz kifogni, akkor nagyon megbízható. A rengeteg konszern társ, és az elmúlt évek/évtizedek miatt már szinte gombokért van hozzá sok alkatrész, szükség esetén bontóban is. Ha kis fogyasztás és nagy beltér a cél, illetve nem jársz sokat az ország egyetlen településének (Bp., irónia) belvárosában, akkor ajánlott vétel.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dika22
tag
-
grizlisandor
veterán
válasz Dika22 #202905 üzenetére
2009től csak DPF-el árulhatták a VAG dízeleket, németben a régebbiekre is tettek DPF-et, a kezdvezőbb adózás miatt.
Legegyszerűbben a forgalmiból fog kiderülni. Eur táblázat
Vagy minden VAG autóban van egy PR kódos matrica, kód alapján is kiderül.
-
Dika22
tag
-
válasz vzsryl #202899 üzenetére
Hansban 5 max Még Maxban sem fért el teljes 7 pedig megvolt az ülés. És a Lodgy sem teljes. Egy GL merci , ott van hét embernek hely vagy egy Alhambra (és hasonlóak) amik valóban erre vannak tervezve.
Szerintem minden ez alatti prasztvakítás. Max nekem annyiban megtette hogy alkalmanklnt kellett csak. De ha minden nap a családot kellen vinnem akkor nesa tanácsát megfogadnám!Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
MC Pite
veterán
válasz bitpork #202909 üzenetére
Halkan jegyezném meg, hogy sem Hans, sem a Lodgy nem ugazi 3 személyes a 2. sorban.
Azaz igazi 5 személyes, ahol hátul 3 külön (egyforma) ülés van ÉS ezek tologathatóak, hogy a vállunk ne ugyanoda essen, ÉS a padlón a középső utas lábának is legyen hely. Pl a Xsara Picassoim ilyenek voltak, de a legtöbb "7 személyes" még 5 felnőttnek sem jó.Alhambra és többi nagy egyterűnél a két hátsó hely nagyjából oké, de fenntartási ktg 3*-osa a kompakt egyterűének, és már a második sor is kényelmetlen, mert túl magasan van a padló, a combom nem éri az ülőlapot. Ráadásul pl Sharanban állabdóan bekúrtam a fejem a tetőbe a 2. sorban a szélén a 175 centimmel, C8 és tesóinál ugyan nem, de előre úgy szállok be, higy fel kell emelni a seggem.
Az itthon újonnan kaphatóból a legtöbb egyterűt használtam; és ha tényleg 7 személyes kell (és nem drágán birtokolható), akkor a dobozosok nyernek, max 1-2 kompakt egyterű tudja ezt még vállahatóbban mint a saját nagytesójuk.
Sokan szemre, meg egyszeri próba után gondolják, hogy mi a jó nagycsaládos autó, de felnőtt/gyerekülés/bejutás legót nem ismerik/próbálták, vagy a néha nagyon siralmas ülésrögzítéseket, testépítéssel felérő üléskivételeket sem.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
KisApám
addikt
Lemondtam a 7 személyesről.
Maradnék egy
megbízható benzines motorú (leginkább városban, rövid távon használt)
5 személyes
nem mini csomagterű (Skoda Octavia után a sok kocsi úgy is kis csomagterű lesz )
150 000 km és
3,5 millió Ft alatti autóval.Persze ki tudja mit kap az ember a kereskedőtől vagy magánszemélytől, de most ettől tekintsünk el.
Mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
MC Pite
veterán
válasz KisApám #202911 üzenetére
Már ajánlottunk pár típust, azokra nem reagáltál melyik irány szimpatikus.
Ha egyik gyerek magasítós, Octavia, Leon, Megane, 308, Ceed/i30 is szóbajöhet.Nagy kuffer 5 ülés Picasso (én a rövidet jobban szeretem, de kinek mi kell). Meg a korábban írtak.
5 ülés meg hangár: Berlingo (XTR), de a nagy sík hátfal miatt benyásban ez már többet eszik. Még a Scenic amit simán beikszelnék benzines egyterűek között (Megane3 alapjain régebbi mint a 2013 utáni Picasso).Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
vzsryl
nagyúr
válasz KisApám #202911 üzenetére
Avensis T27 1.8 benzin. A 2.0 se rossz, de nem megy annyival jobban, mint amennyivel többet eszik. Ennyiért csak facelift előttit tudsz nézni, ami elől olyan szép, mint egy lóharapás, de legalább nagy és megbízható.
5 személyre kompaktok közül az Octavia és a 2. UFO Civic kombija alkalmas, de ez utóbbi nem fér bele a keretedbe, az előbbiből pedig a jó 1.4TSI-vel szerelt se. Ezeknél kisebb beltérrel rendelkező kompaktot biztos nem néznék, mert egész egyszerűen picikék, nincs lábtér hátul.Ezek mind kompromisszumosak egy nagyobb egyterűhöz képest. De azokból nincs igazán jó benzines ennyiért.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Ádám16
addikt
válasz vzsryl #202916 üzenetére
A bátyámnak T25 van. Én alig érzek fotók alapján különbséget belteret illetően, ugyanolyan unalmas, de jó. A külseje pedig egyenesen szebb a T25-nek szerintem. Csak ott az 1.6 lomha, de nem eszi az olajat, a többi pedig eszi.
Szóval tényleg, mivel jobb a T27 a T25-től attól eltekintve, hogy valamivel fiatalabb? Mit reszeltek rajta?
-
KisApám
addikt
Köszönöm a segítséget!
Azt hiszem jó sokat fogok nézelődni.̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
-
Prowler
senior tag
Sziasztok, jó pár éve nem élek már otthon de most a sors úgy hozta, hogy hazaköltözöm. Gondolom ti jobban tisztában vagytok az otthoni piaccal mint én, van valami tuti tippetek dízel kombira 1 millió Ft környékén? Lényeg hogy komfortos legyen, nem szeretnék a 17es felnin sportfutúművel pattogni az úthibákon Van ennyiért valami értelmes autó a piacon? Lényeg hogy legalább közepes méretű legyen (Mégane/307/Stilo/V70 stb). Előre is köszönöm
Veremivadék Undorkutya
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek már, a tesóm meg akarja venni ezt a járgányt, és sok rosszat olvastam már az insigniáról. Szerintetek ez nyugodtan vehető?Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
Kickass
őstag
Ha jól emlékszem az csak a probléma egy része, facelift-ig a nyugvócsapágyak minőségével is gond volt, én olyat vennék amin már volt motorcsere vagy csapágy cserén esett át. A20DTH motorkódra és főtengely csapágy problémákra lehet szép dolgokat találni, Insignia klub fórumának tanulmányozása kötelező.
[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz olajbogyo #202922 üzenetére
Insignia típushibák [link]
2.0 CDTI nyűgök [link]
Számoljon egy csapágysor cserével és olajpumpa tömítés átalakítóval. Váltó passz, ha M32, annak a felújításával is lehet számolni. Szívósor csappantyú delete megfontolandó, pár tömítés cseréje szükséges lehet. Cooler cső is gyakori, de hol nem Alkatrész filléres, bontott cucc hegyekben áll, kivéve a motort (arra vigyázni tessék). Kicsit nehezebb és szűkebb az átlagnál. Problémák - legalább dokumentálva van, lehet tudni előre, mire figyeljen kérdés, mennyiért dolgozik a szerelő.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
V.Stryker
nagyúr
No srácok!
Most jövök autó nézegetésből, vagyis Prius 2 nézegetésből! Hát mit ne mondjak, el vagyok keseredve. Az áruk még csak csak, de az állapotuk az nekem nagy csalódás. Mindenhol kopások, karcolások. Én a mostani Saabbal 2 gyereket hordozok nap, mint nap, de ezekhez képest újszerű az állapota.
Kicsit el is ment a kedvem.
Tudnátok ötleteket adni 2 millióig benzines autóra, ami agglomerációból bejárással és városozással nem zabálja le a gatyám és megbízható? Illetve 2 gyerek hordozásához kellően biztonságos.
Astra köszi nem. Szerelőm nagyon nem ajánlja.-
-
dj79
senior tag
válasz tboy93 #202932 üzenetére
Pont ez az, hogy a faceliftesek pont rohadtul ellenálló anyagokból lettek összerakva.
Kint sem a kevesett futott, megkímélt példányok olcsóak, azok az idők pár éve elmúltak.Miénk is 14 éves volt, de nem igazán látszott rajta.
V.Stryker: abból is a faceliftes a jó, vagy esetleg kereshetsz benzines Aurist (1.4 vagy 1.6)
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz olajbogyo #202922 üzenetére
Páran már megénekelték... Az nem nagyon tudom mi szól mellette? Szinte mindent, amit az Insignia tud (pl jó világítás), az Astra is tudja, Az is
picitsárnehéz, de egy fokkal jobb vétel használtan sztem, és ahhoz is drága a gumi, de nem ennyire. Ültem ilyenben (automatával még nem bakkecskéztem úgy mint azzal), nekem annyira nem adta (Astrát vagy a korábbi Vectrákat, Omegát jobban szerettem).Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
félisten
-
Zsombe
senior tag
Nézz egy jó Honda Insight-ot.
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
tboldi
nagyúr
válasz tboy93 #202932 üzenetére
A 2007-es Lancián sem, nagyon szép állapotban van, egyedüli hibája, hogy hátul mindkét “ajtókárpitnál” elengedett a ragasztó.
[ Szerkesztve ]
-
hitchins
őstag
Sziasztok
Asszonynak keresnenk varosi rovidtavu autozasra valami kis benzines autot.
Max 1 millio kornyeke de ha olcsobb az sem baj.Yaris/Fiesta/corsa D/micra esetleg ford ka/aygo jott eddig szoba.
Nem tudom ezek kozul vagy ezeken kivul, van-e ami ajanlott vagy ami nagyon nem.
Tudom hogy kisauto es nincsenek csodak de nem lenne hatrany ha biztonsagi szempontbol is jo lenne. Nem tudom van-e lenyeges kulonbseg ebben a kategoriaban.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
gipszklipsz
csendes tag
Sziasztok. 1.4 16v H astrához (113e km, 2008) képest egy keveset futott (valós 125e km, 2008) 1.4-es benzines Octavia II mennyivel lenne rosszabb döntés fenntartási költségek tekintetében?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Kompakt vízhűtés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Robotporszívók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva