Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    Kezd sürgetővé válni az autócsere (a vártnál korábban született meg a kislányunk, de azért még elférünk, mert nem utazunk messze, amíg nem tudja megtartani a nyakát). Szóval lehet, hogy marad a biztonsági játékos Focus2 kombi, abból rengeteg van eladó, csak találok egy használhatót. :D

    A francia autó szerelőm eldöntötte a "késői Pug307" vs. "korai Pug308" dilemmámat (1.6 benzin): "Prince motorral nem szabad megvenni a 308-at, a késői 307 pedig megbízható." De 2007-2008-as 307-ből van kábé 6 db eladó az egész országban, és egyik se nagyon tetszik. :(

    De azért még egyszer nagy köszönettel fogadok tippeket a következő felálláshoz:
    10-12 év körüli családi autó, 1.6 szívóbenzin (ha nehéz a kocsi, akkor lehet 1.8 is, több ne nagyon), legalább alsóközép kombi vagy egyterű. A keret: max. 1.5 millió.

    Fő szempontjaim (a szokásos fenntartási költségeken túl):
    - Kívül kompakt (és könnyű), belül tágas :D Tehát csak indokolt esetben legyen 4,5 méternél hosszabb, de férjünk el benne (hátul anyuka + kisbaba, elöl az anyósülés előtt egy basset hound kutya + valahol összecsukott babakocsi + 3 utazótáska).
    - Lágy rugózás gerincproblémák miatt.
    - Az egyterűek szimpibbek nekem a nagyobb beltér miatt, de félek, hogy a csomagtartó alapterülete kicsi egy babakocsihoz.
    - A beltér tágassága nekem fontosabb, mint a csomagtartó mérete (persze adott hosszban az egyik a másik rovására megy). A csomagtartó mérete legyen "épp elég" egy családi autóhoz, később már úgysem lesz babakocsi. A Hyundai i30 csomagtartóját már nem mertem bevállalni, de valami ilyesmi elosztás szimpatikusabb, mint a belül szorongás. Lásd még: Fiat Croma. :) Az Opel Signum már nekem is sok.
    - Szubjektív: A ritkább autókat jobban kedvelem, mint a tucatokat, ha nem vészesen drága a fenntartása (a Fiat Cromával is szemezgettem; az olcsósága miatt pedig a Nissan Primera P12 kombival, de végül mindkettőt elvetettem: A Croma túl nagy és nehéz, a Primera pedig állítólag túl feszesre hangolt).

    Előre is köszönök minden "titkos tippet". :D

Új hozzászólás Aktív témák