-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
Az a nagy helyzet, hogy nem igazán vagy tisztában a dolgokkal.
Neked bőségesen elegendő az 1333-as ramok ugyanis tuningolni sem fogsz, ami azt jelenti hogy alapon az 1600-as ramok is 1333-an fognak futni.
Továbbá semmi, de semmi különbséget nem fogsz érezni az 1333 vs. 1600-as ramok között.
A különbség csak szintetikus tesztekben mutatkozik ki.
Ne menj bele a nagyobb-jobb csapdába, mert csak magadat csapod be.
Ha gépajánlat kell, akkor várlak a másik topicban: [link]
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Az is kezeli az 1600-as RAM-okat csak az MSI oldalán el van írva, csak tudom mit beszélek, nekem is ilyen lapom van.
Amúgy ahogy előttem is írták ezen a RAM sebességen kár agyalni, gyakorlatilag nincs különbség 1333 és 1600 között, kell venni egy olcsó 2x2-es minőségi kitet, ennyi az egész.
Egyébként ha nem lesz tuning, akkor neked bőven elég 16e Ft-ért egy MSI 760GM-E51 vagy valami Intel-es lap 25e Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
Miért ne menne ha nem tuningolok az 1600as ram 1333on?
Az 1600-as ram természetesen menni fog 1333-on, de 1600-hoz tuningolni kell, én ezt mondtam.
Persze ha be szeretnéd magad biztosítani akkor vehetsz nyugodtan 1600-as ramot, és azt használhatod 1333-on, így marad tartalék a jövőre nézve is
-
jim bcs
nagyúr
1. Miről fejlesztenél? mi van meg és mi nincs
2. Mire fogod használni? főleg játék vagy film stb.
3. Minek neked 2133-as ram???? foggalmad nincs szerintem mert 1866 felett OC-nak számít és játékok alá felesleges valamint ha napi több 100TB-ot másolsz/konvertálsz akkor lenne jelentősége az 1866mhz feletti ramoknak de ott már minimum 16GB-al számolva, tehát döntsd el elsőnek mire kell a gép
4. Ha valóban FX és meg is van akkor én halott platformra nem költenék a helyedben, akkor inkább egy sima intel i5 amire elég a gyári hűtő és amihez egy jobb B/H-s lap doszt elég és kapsz is 20-25k körül nagyon jótpl.: 5év garanciával egy Asus Vanguard B85-öt.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
Akkor megérett a váltás, lapra ha 25k-t szánsz akkor ott az előbb említett Asus Vanguard B85 amire 5év gari van TUF szériás és messze veri a mezőnyt, olcsóbban a Gigabyte GA-B85M-D3H, procinak i5-4440/4570/4670 amihez elég a gyári hűtő majd cseréled év végén vagy jövőre vagy 2-3 év múlva ha hangja lesz, ramból pedig elég az 1600mhz cl9 2x4GB, kingston ssd helyett inkább egy Samsung 840_120GB-ot ja és a legfontosabb egy minőségi táp ezt vedd meg elsőnek.
(#59298) De4d
az amd-re feltétlen kell egy normális hűtő ami 10-15k mert melegszik a gyárija meg egy turbina ha ezt hozzáadod akkor vettél egy i5-öt amihez elég a gyári hűtő és erősebb is tehát gondolkodj[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
igen ennyire, nem elég hogy hangos de hűtési teljesítményre is 0, következtetésképpen
-FX elavult, régi, nem jön bele semmi, az amd kivonja 2015-ben, sokat fogyaszt+hűtő ezzel i5 áránál vagy
-i5 új, keveset fogyaszt, nagyon erős, elég a gyári hűtő is, 1db bármilyen felsőkategóriás vga-t kihajt, időtálló
-FX alá normális lap 25k, az i5 alá 18-20k tehát számolj/gondolkozz hogy jársz jobban összességébentáp fogjuk rá de én cserélném ha már úgyis eladod a régit ezzel is kalkulálj feltétlen
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Egy darabig jó lesz még de nem mai én cserélném feltétlen és legelsőnek. Az ellentétek mindig élni fognak de ha arra gondolsz akkor nem gond ha i5 alá teszel amd vga-t viszont tény hogy egy GTX-el jobban muzsikálna. Gondolom itt megtéveszt az R9-3gb ramocska a vga-n a GTX-2GB-jával szemben.
(#59304) De4d
Látom foggalmad nincs mennyire erős egy sima i5, nem tudom hol laksz de erre nemnagyon repkednek a 6/8 magok otthoni felhasználásra annak a 97%-a marketing és munkához ugyan kell azaz erőigényes programok használóinak ahol 16/32/64GB ramkit az alap ehhez neked közöd nincs az másik platform ami otthonra felesleges itt az X79-re gndolok. Normál vonalon is ott az i7 de azt meg egy amd proci se közelíti meg tehát alaptalanul mész rossz irányba. Vga-nál ha ilyen magasságokban gondolkodsz akkor egy i5-4570 mehet, a 4670 nem éri meg a felárat azért a 100/200mhz-ért amit szemre úgyse veszel észre, az R9-280X helyett én biztos hogy GTX770-et vennék de ez már oda van bízva.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Most írtam nagyon erős de majd meglátod magad is, egy ssd-vel meg még hanyatt is esel
Sokaknak van így van mert olcsóbb mint az i5 a legelején mikor megveszed csak arról hallgatnak hogy egy páran akkor nem számoltak hűtővel amit elég gyorsan megvettek és az egyéneknél úgy már többe került mint az i5 + már akkoriban is lehetett tudni hogy az FX-nek annyi és már akkor is ott volt a Sandy/Ivy társulat amivel jobban jártak volna.
-
jim bcs
nagyúr
Menjetek át a Milyen asztali gépet vegyek? topikba. THANKS
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Ha csak berakod és hajrá felhasználás lesz, nincs oc és a bios sem izgat annyira kb bármelyik megfelelhet számodra.
Inkább nézd meg, hogy milyen a körités (kell e usb 3.1 Gen2 vagy type C, mennyi venti csati kell és hasonlók). A DS3H és a Pro4-F spártaibb felszereltségű, az Aorus on van USB 3.1 gen 2 Type A, több e venti csati és hangkari/kimenetek terén is erősebb mnt a többi, de amúgy ugyan az mint a DS3H.
A sima Pro4-en van usb 3.1 Gen 2 Type A és C is. Ezen felül a 2db ASrock vrm terén erősebb és a bios sem annyira fapados mint a Gigánál, bár ugye se oc, se turkálás így nem is olyan lényeges ez talán. -
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Hát nincs. De cimbora ha 20k-ért nézel lapot akkor spórolj a ramon is. Vagy ha neked 5-8k-t megér hogy egy semmi borda legyen rajta akkor inkább azt tedd a lap árához. Mert 30k környékén már vannak jó lapok.
Azaz. Olcsó lap + borda a ramokra vs jobb lap de kopasz aegis. Én az utóbbit választanám.
Mivel X-s procit veszel nem lesz mindegy mennyire boostol. Ahhoz azért kell egy rendesebb alp, meg egy középkategóriás hűtő.
De te tudod. Ott a lap manuálja abban leirva milyen ramok oké válasz kedvedre bordásat.
Az már nem ide tartozik.Amd - Radeon - Ryzen
-
palfitom
félisten
Kb. semmi hátrányt nem jelent, hogy nincs hűtőbordája, viszont bevált, jól fut a platformon!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest