Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolffy
aktív tag
Ha megbízhatóbb kell, Intel chipkészletest vegyél. A CrossFire deszkák leggyengébb pontja szerintem az ULi ALI déli híd. De egyébként CrossFire-höz ezek a legjobbak az általad említett árkategóriában. Ha kimondottan CrossFire kell, ezeknél a lapoknál jobbat csak 40 ezer környékén találsz és az is ATI északi híddal, ill. ULi ALI déli híddal szerelt.
-
wolffy
aktív tag
Intel oldalon AGP-s deszkáról lévén szó s775-ös proci alá, a DDR2-800-at kizárhatjuk. Az nVIDIA-ának pedig nincs Intel procihoz való chipkészlete AGP-s verzióban, csak PCI-E.
Ezek alapján ajánlatom a kritériumok szerint a következő:
ASUS P5P800SE = 15.840 Ft+ÁFA [link]
[Szerkesztve] -
lyes
tag
Tud valaki egy s775-ös, AGP-s lapot D805-nek 15-20k-ért? SLI, CF nem kell, és lehetőleg nforce4 v intel chipsettel? DDRII-800 sem árt! Szal ha vki tud ilyesmit akkor mondja lécci! Ja és tuningra is kell! Köcc
tudom hogy nem értek hozzá, de próbálkozni azé lehet!
-
nagyúr
a8r32-mvp deluxera tud valaki mondani alternatívát? crossfire legyen, nvidiával többé nem kezdek.
köszi.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
wolffy
aktív tag
-
Fütyesz
aktív tag
Hello!
Elvileg egy Athlon 3800+ X2 vagy 4200+ X2 alá kéne egy lap His X1800GTO kártya meg van egy 1Gb-os Apacer DDR-m. Egyik fóromtárs azt mondta hogy az Abit AT8-nak memóriakezelési gondjai vannak meg biosproblémái. Valami jó lap kéne max.30k-ért(ez a felső határ)
Crossfire előnyben de ha nem az az sem gondOlyn megfontolt vagyok, hogy az már fáj, de néha a legnagyobb baromságba is rögön beleugrok:(
-
MooN00
aktív tag
Nem igazán írtad le, hogy neked mi a fontos(abb): támogassa a 800mhz-ddr2-t, vagy legyen 2 pci-e slot .
Ha nem akarsz pénztkidobni, érdemes olyat venni, amelyik támogatja a ddr2-800-at.
Az SLI a te esetedben (7600gt esetében*) érdemes 2 pci-e foglalatos lapokat megvenni, későbbi tuning céljából.
Amiket kiválasztottál lapok, azok mind pro/kontra érvekkel bírnak az előzőekben leírtakhoz viszonyítva.
Ajánlok helyette más fajta lapot (feltéve,ha s775 ös p4-hez kellene).
CrossFire: MSI 975X Platinum PowerUp Edition
SLI : Abit KN9-SLI -
cudar07
senior tag
hello nem teljesen illik ide de segítséget kérek
P805+zalaman
2*1GB/800 (ezek fix cuccok)
Abit NI8-SLI(GR) vagy ASUS P5ND2-SLI egy 7600gt vel
(nincs 800ddr2 támogatás de van SLI)
vagy
Abit AW8 max 7600gt
(van 800ddr2 támogatás nincs SLI)
vagy
ASUS P5WD2 premium X1600xt
(van 800ddr2 +cross fire) de kisseb a játék teljesítmény
és látam tuning erednényeket az NF4 IE ben is mennek a ramok 800 MHZ-en
előre is kösz a segítséget
bocs ha valakinek triviális a választás nekem nem -
wolffy
aktív tag
''A kisebb deszka (K8N51GMF-9) mindenben egyezik a K8NF-9-el, azzal a különbséggel természtesen, hogy a két VGA-s SLI üzemmódra nem képes és tartalmaz egy alaplapi videovezérlőt is.''
Elírtam de így a helyes: az integrált VGA-s kisebb lap mindenben egyezik a K8N-SLI-vel, azzal a különbséggel természtesen, hogy a két VGA-s SLI üzemmódra nem képes és tartalmaz egy alaplapi videovezérlőt is.
Tehát itt 2000MHz-el megy a Hyper Transport is mint a K8N-SLI estében és van SATA2 támogatás is, ami a SATA1-et is viszi, továbbá még IEEE1394 portot is tartalmaz (más néven FireWire, leginkább videokamcsi csatlakoztatására tudod használni), Ergo, jobban jársz vele mint a K8NF-9 lappal. Ha nem kell neked SLI üzemmódos VGA, akkor pedig K8N-SLI-vel azonos teljesítményű deszkát kapsz.
A 6100-as Geforce hasonló a 9550-es ATI kártyádhoz teljesítményben. Nagy eltérés nem lesz.
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Egyébként megéri az a kombó, hogy Gigabyte K8N51GMF-9 S939/Nforce4 + GF 6100 vga
és Athlon 64 3000+ S939 Venice E6 ? -
wolffy
aktív tag
Todmásom szerint ezek a lehetőségek vannak a problémádra, de az ilyen hibrid megoldásoknál a PCI-E x16 port csak x4-esként működik annak ellenére, hogy fogadja az x16-os kártyákat:
ASRock 775Dual-VSTA [link]
ASRock 775Dual-880Pro [link]
ASUS P5VDC-X [link]
ASUS P5VD1-X [link]
Gigabyte GA-8VT880P Combo [link] -
wolffy
aktív tag
Én a Gigabyte K8N-SLI-re szavazok a kettő közül. A K8NF-9 annyiban gyengébb, hogy nem tud SLI-ben hajtani két VGA-t, továbbá a HyperTransport funkciója 1600MHz-es a K8N-SLI 2000MHz-ével szemben, ill. a K8NF-9 SATA vezérlője SATA1 kompatiblis, míg a K8N-SLI-é SATA2-es.
A kisebb deszka (K8N51GMF-9) mindenben egyezik a K8NF-9-el, azzal a különbséggel természtesen, hogy a két VGA-s SLI üzemmódra nem képes és tartalmaz egy alaplapi videovezérlőt is.
Apróság még, hogy IEEE1394-es port a K8N51GMF-9 és a K8NF-9 típuson van, a K8N-SLI nem tartalmazza. -
lyes
tag
helló!
Tudtok ajánlani intel 775-ös alaplapot 20-25ezer körül? Egy D805 vagy erősebb procinak kellene. Mindenképpen agp és pcie is legyen rajta! Köszitudom hogy nem értek hozzá, de próbálkozni azé lehet!
-
MooN00
aktív tag
Update.
Ezt is hozzáadom az előzőhöz !: (Ha jól látom, ez ugyanaz mint a K8NF-9, csak -1PCI slot +1 integrált GF6100)
Gigabyte K8N51GMF-9 S939/Nforce4 + GF 6100 vga 3 év garancia: 15.900,- (Gianni bazárja)
[link]
[Szerkesztve] -
wolffy
aktív tag
Na igen. Döntse el a vevő, ha mindkettő egy árban van... Ekkor jön jól ha javítasz/összeraksz gépeket és találkozol szinte mindennel. Erre tudom azt mondani, hogy lehet elfogultság, de ASUS-szal, Gigabyte-tal, Albatron-nal szinten még sohasem szívtam, ezért ezeket bátran merem ajánlani.
Ha Intel prociról van szó én személy szerint messze elkerülöm a nem Intel chipkészletes lapokat. Ilyen apróságok miatt mint például a VIA feszültségkiosztása. 1.0-ás user rá sem jönne, de aki kicsit is használni akarja, annak bosszúság (rejtett bug). Egy kicsit gondosabb tervezéssel ezt meg tudta volna az MSI is, mint más gyártók akiknek a hasonló lapjával semmi ilyen jellegű probléma.
AMD alá pedig nyilván nincs intel, de az nVIDIA jó választás lehet.
Szívesen megadnám az MSN címem, de nekem olyan nincs. Skype-t használok csevegésre a haverokkal, mivel a nettelefon az én GPRS internetkapcsolatommal kissé akadozna. De így legalább nem vagyok helyhez kötve. -
wolffy
aktív tag
Most gyakorlatilag két olyan alaplapot mondtál, ami között érdemi különbség nincs. Ha ugyanazon piaci fetételek érvényesülnek, akkor már olyan szempontok döntenének nálam, mint pl. a szállítási határidő.
Egyébként elfogultságból (és korábbi tapasztalatok alapján) biztos, hogy az ASUS-t választanám. Nomeg még néhány okból:
1.) Az ASUS esetében a PCI-E x16 foglalatot x1-es foglalatok követik (nem úgy mint az Abitnál), amibe vagy nem tesz semmit az ember, vagy igen kis méretű kártyát. Ennél fogva a behelyezett PCI-E VGA kártyán lehet nagyobb hűtés az is elfér.
2.) Az ASUS-nál ha esetleg le kell venni majd újra visszarakni a processzorhűtőt, több hely van a foglalat körül. Nincs ott a chipsethűtő sem, így könnyebben befér az ember ujja.
3.) Az Abit IDE csatlakozói elforgatott kivitelben vannak beforrasztva, ami egy esetleges erőteljesebb (vagy gondatlanabb) kábelcsatlakoztatáskor könnyen elhajlik.
4.) Az Abit-nál pedig azt tudnám felhozni kontraként, hogy mivel a PCI-E csatlakozó távolabb került a memóriafoglalatoktól, egy istenes hosszú VGA kártya alkalmazásakor ha memóriamodulokat szeretnénk cserélni, nem kell kivenni hozzá a VGA-t is, hogy a memóriasín nyitófüleihez tökéletesen hozzáférjünk.
Nos csak ilyen apróságokat tudnék megemlíteni, egyébként a két lap szinte azonos. -
MooN00
aktív tag
Te hali, nekem is olyan lapom van elvileg, és enyémis időnként restartol.
Egyébként tesómnak van Abit lapja, és tökéletesen megy, időtálló.
Ugyhogy ha egyárban van a 2 lap, akkor a vevő döntse el, hogy melyik lapot vegye.
(minden lapban vannak hibás szériák)
Egyébként, Via érdekessége, hogy furcsán oszt ki feszültséget. Ez is lehet az újraindulás oka. Pl. Ha a procit húzod, akkor a Via nem ad neki több feszt. amitől ha terheled (a fesz hiány miatt) újraindul.
(Wolffy megadod az msn címed ?)
[Szerkesztve] -
wolffy
aktív tag
MSI-ben sok a hibás, ez biztos. Nálunk a cégnél (mint már említettet volt korábban) rengeteg üzemel és elég nagy a szórás. Más irányból pedig kollégámnak volt egy VIA KT600-as MSI-je, amivel a gép időnként véletlenszerűen újraindult. (Nem tudom alaplap gond volt-e, de mivel vett helyette egy ASUS-t és azóta tökéletesene megy a rendszer ugyanazzal a körítéssel, gondolom a deszka volt a ludas.)
[Szerkesztve] -
wolffy
aktív tag
-
Antee
tag
Hali.
Kérdésem az lenne, hogy ha teljesen egy árban lenne a két lap, akkor abit kn8 ultra vagy asus a8n e? És miért pont az? Mégegyszer mondom: teljesen azonos piaci feltételek mellett (gar. érvényesség, ár, stb)Ami ingyen van, az minden pénzt megér!
-
MooN00
aktív tag
''Mellesleg inkább vennék egy ASUS deszkát mint Abit-ot, de ezt csak halkan megjegyzem...''
Ezzel nem nagyon értek egyet. Az Abit nagyon jó alaplapokat gyárt, és általában olcsóbban mint az Asus.
Az Asusnál ''aránytalanul magasak az árak''.Az Abit pedig egy szinten van az Asus féle lapokkal.
(Tehát nincs jobb és rosszabb, csak olcsóbb és drágább) -
Gabeszku
senior tag
Hellósztok! Kellene a segítségetek.
Szeretnénk összehozni egy IT szleng szótárat. Aki tud informatikai szlengeket úgy mint pl deszka, kari stb stb, az küldje el mailben, vagy priviben a szót, és a ''hivatalos'' jelentését. Nagyon köszönöm a segítséget.Üdvözlettel: Gabeszku
-
wolffy
aktív tag
Intel procihoz én Intel chipkészletet ajánlok. Egy a gyártó, teljesen a procihoz van optimalizálva. Én Intel chipkészlettel még nem szívtam. Ennél kompatibilisebbet nem találhatsz a procihoz, biztos, hogy stabil lesz.
Ha viszont fontos neked a jövőre nézve a két nVIDIA videokártyás SLI üzemmód, akkor persze ebben az árkategóriában választhatod az Abit-ot. De ugyanennyiért kapsz ugyanilyen tudással és chipkészlettel ASUS P5ND2-SLI lapot is. Mellesleg inkább vennék egy ASUS deszkát mint Abit-ot, de ezt csak halkan megjegyzem.
Azt még jó ha tudod, hogy ezek az nVIDIA chipkészletes alaplapok nem támogatják a 9xx-es sorozatú Pentium D processzorokat, csak a 8xx-es sorozatig fogadják őket. A korábban említett három Intel chipkészletes lapon ezzel nincs gond, 9xx-es sorozattal bezárólag minden 775-ös procit lekezelnek.
[Szerkesztve] -
Elar
senior tag
Én nem nagyon vágom már, h melyik chpset jó és nem jó. Szerinted?
A lényeg számomra h felhasználóbarát legyen.
Ne kelljen ''trükközni, ne legyenek meglepő kék halálok stb.
Ennek fényében a 2 közül?
(És mára nem fárasztalak tovább )Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
wolffy
aktív tag
A javítással szerintem keress fel egy számítástechnikai szervizt, ahol végeznek ilyen javítást vagy egy olyan elektroműszerészt, aki javított már alaplapokat. Egyébként kétesélyes a dolog (vagy jó lesz vagy nem), de mivel a lábtöréssel a garancia úgy is ugrik, egy próbát megér.
Vagy ha ismerősöd a boltos ahol vetted a deszkát, megpróbálhatjátok kibulizni a garancilis cserét. (Pl. Otthon vetted észre, hogy hiányzik egy láb, vagy tudomisén.)
[Szerkesztve] -
wolffy
aktív tag
Ahha, P5GD2-X úgy már más. Az egyel régebbi generációs intel chipkészlettel szerelt deszka mint amiket fentebb írtam. Kb. 5 ezer forinttal drágábbak (átlagban) az általam belinkelt deszkák, s mindezért cserébe pluszként adják a tönkretetthez képest a SATA2 támogatást, a 667 MHz-es DDR2 supportot, a Pentium D processzorok teljes támogatását (9xx sorozatig), az 1066 MHz-es FSB használhatóságát (Pentium D EE).
Ha mindezekre nincs szükséged és spórolni akarsz 5k-t nyugodtan vehetsz ugyanolyan deszkát mint amit tönkretettél. A felsorolt szolgáltatások a jövőbeni esetleges bővítések alkalmával lehetnek hasznosak, de az is tény, hogy az Intel Core 2 Duo processzor megjelenésével a felsorolt deszkák bővíthetősége a processzor miatt behatárolt. (Nem támogatják a Core 2 Duo-t, így ha majd erre akarsz fejleszteni, megint alaplapcsere, a többi maradhat.)
A kitört láb egyébként egy ügyes pillanatforrasztással talán hejrehozható. A procinak nem hiszem, hogy baja esett volna, elvégre nincs is lába, így kevésbé sérülékeny a behelyezésnél.
[Szerkesztve] -
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Sikeresen elcsesztem a vadiúj alaplapom - (P5WD2-x) vennem kell másikat.
Mit ajánlotok?
DDR2 533(?) Ram, 1 Sata és 1 sima HDD, 1 DVD,
A proci (hacsak el nem csesztem azt is) P4 2.6 800Mhz
Szóval mit vegyek 30e alatt?
[Szerkesztve]Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
wolffy
aktív tag
Na igen. Ezek a kártyák már AGP-s verzióban nem készülnek. Elhangzott már itt minden, de tudod, most amiatt nehéz tanácsot adni, mert mind az Intel, mind az AMD egyaránt generációváltás küszöbén állnak. Ilyenkor a régit jó áron veheted meg, de már nem fejleszthető az újjal, az új meg még drága. A köztes hibrid megoldások pedig sohasem az igaziak. Valami nyűg tuti, hogy lesz velük.
Mivel fejleszteni most leginkább AM2-re érné meg AMD vonalon, de az sok részegység cseréjét idézné elő esetedben az biztos, hogy ha én lennék a helyedben és annyira fontos lenne a VGA kártya csere, vennék egy normális viszonylag olcsó PCI-E-s alaplapot (mint korábban pl. GA-K8NE) és használnám az új videokártyát (7600GS) a már meglévő memóriával és procival. Később ha lentebb mennek az AM2-es procik és a hozzá szükséges lapok, memóriák, akkor cserélném le ezeket és a videokártya meg nyilván adott lenne.
Most már remélem jobban nem fogunk bekavarni. -
-
csibor
addikt
Ha már vannak ddr-es ramok,netán agp vidokártyád akkor a legjobb csere szerintem a Asrock dual sata-2.Én is ebbe a cipőben járok igy csak alaplapot és 3500+ procit kell vennem és meguszom 40K-ból.Mig ha Intelben gondolkodom akkor a D805 mellé ram,pci-e kártya,alaplap enyit meg nem akarok kiadni most.
-
MooN00
aktív tag
Jaja. Énis hasonlóan gondolkodtam, és ahogy néztem, lehet hogy nem is sAM2-eset kéne vennem hanem s939-et, mivel itt a ddr400-as ramjaim megmaradnak( 2*512ddr 400).
Jövő szempontjából már lehet nem annyira praktikus, hiszen a 4magos procik már megeszik a ddr-t és ''kérik a repetát'', ami ugye a ddr2 -ben lel majd helyet.
De semmi vész, ha van olyan s939-es lap ami támogatja a ddr2-t (már mért ne lenne, ugyebár).
Bár, akárhogyis nézem, az sAM2 -é a jövő.Vagy bírja tartani az iramot az Athlon 64 (x2) /s939/? -
wolffy
aktív tag
A 2x4 pines csatiba megy az 1x4 pines P4 csati a tápról. Egy ideig az volt, hogy átállnak a 2x4 pinesre az Intel Netburst architektúra étvágya miatt, de aztán mivel az architetktúra a végét kezdte járni, hagyták a francba. Viszont abban a köztes állapotban kiadott deszkákon fellelhető a 2x4-es tápcsati. Ennek általában fele le van dugózva alapból és másik felébe kell a megszokott 1x4-es csatit dugni. (Szinte minden tápon ilyen van.) Nincs jelentősége.
-
wolffy
aktív tag
Még annyit hozzáfűznék, hogy nem tudom milyen Pentium D processzorra gondoltál?! Mert ha 8xx-as sorozat, akkor OK az ASUS, viszont ha 9xx sorozat menne bele, akkor inkább a Gigabyte 8I945P-G deszkát javaslom, mert az ASUS a 9xx-es Pentium D-ket nem tudja lekezelni!
A Gigabyte-on viszont nincs SATA RAID funkció, így ha ez is fontos paraméter, akkor legjobb választás egy ASUS P5LD2 lehet.
[Szerkesztve] -
wolffy
aktív tag
Amit az ASRock tud, azt általában garanciaidő lejártáig biztosan (2 év) nyújtja. (Garanciában nagyon kevés jön vissza belőlük.) Általában 3 év az a periódus ami megválasztja őket a gyengébb fajta kondenzátorok miatt. De ha ügyes vagy, vagy esetleg van egy ügyeskezű műszerész az ismeretségedben, könnyen cserélhetők a kiszáradt kondik. Bár nem hiszem, hogy 3 év múlva is ezt a deszkát fogod nyúzni...
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Világos, ezt a lapot főleg a vékony pénztárcájú keletieknek készítették (meg nekünk). Nem is akarok ezen csámcsogni, csak amit írtál róla, az fokozza az amúgy is meglévő előíteletet. Persze nem egy kimondott tuning lap. Amit itt a fórumon olvastam a K8 -as procikhoz való Asrock lapokkal kapcs-ban, a 270MHz -es cpuclock ált-ban mindenkinél megy, ami nem olyan rossz. Az Asrock 939dual-sata2 -re se nagyon panaszkodnak. Ezt már biztosan láttad: [link], ez se lehet olyan rossz dolog. Sőt, van aki a s754 -es matx k8nf4g-sata2 lapjában 7800GTX -et használ, valaki meg X1800XL készül bele venni , az más kérdés hogy a proci ki tudja -e szolgálni. Előtte egy Gigabyte ga-k8ns -em volt, a csere után nem vettem észre hogy lassabb lenne, bár ez csak egy dolog. Nem tudom miért ajnározom, a barátságom is csak addig tart vele, míg nem kezd el rosszalkodni. Remélem nem így lesz.
[Szerkesztve] -
Daweee
őstag
Hali!
Komplett pc vásárlás előtt állok, és kéne bele egy alaplap hosszabb távra, csak nem tudom melyiket válasszam. Kb 20ezer ft-ot szánnék rá 775ös foglalat kéne bele, 667Mhz-es DDRII támogatás, SATAII, mivel hosszabb távra kéne, pentium d proci támogatás is jó lenne és persze PCI-E foglalat. A 945P chipsetes lapokat néztem, Pl az Abit IL8-ast és a Gigabyte 8I945P-G-t. Azt is néztem, hogy az Asus P5ND2-SLI lap is beleesik ebbe az árkategóriába. Szerintetek meiket válasszam? -
wolffy
aktív tag
Őszintén szólva a socket 754 már most zsákutca, mert nem gyártják úgy tudom. A raktári készletek erejéig lehet még kapni. Az AMD most inkább az AM2-re koncentrál. Amit írtál konfig 3 évig biztos nem fog helytállni (játékra inkább max. 1 év). A proc belátható időn belül elég gyengévé válik játékra, amiatt, hogy Sempron és nem teljes értékű. (Ez olyan mintha Intel vonalon Celeron-t használnál...)
3 év múlva gondolj bele milyen lesz ez a konfig... Olyan mint most egy Pentium III. Addigra már a 4 processzormaggal rendelkező rendszerek nem lesznek elérhetetlenek. Nem egy giga RAM lesz az általános, és milyen videokártyák jönnek (pl. egyesített vertex és pixel shaderek, integrált fizikai célhardver, min. DirectX10 támogatás, stb.).
A Windows Vista elterjedésével bizony szükség lesz az erős hardverre ha ki akarod használni. Én szívem szerint azt javasolnám, hogy hajtsd ki ezt a gépet jövő nyár kezdetéig úgy ahogy most van. Addig tegyél félre lét. Tavasz környékén úgy is jön a Vista és nyáron lehet alá tenni egy korrekt hardvert, nem olyan árban mint most ill. majd télen. -
MooN00
aktív tag
Ha így lesz, ahogy mondtad, akkor később beújíthatok sAM2 vonalon, addig pedig felesleges pénzkidobás lenne akkor vennem s754-re.
(Azért köszi szépen)
De énmég kitartanék a s754-es lap(+cpu kombó) mellett. Ez teljesen zsákutca lesz ? (Ha 3 évig birná, már megérné) Játék konfig lenne, sztem azért az a 2600+ @1830mhz , Gigabyte alaplap, 7600GS kártyával, 1 giga rammal birná , talán hadi lábon álnék a procival, de 20 ért már lehet venni s754-eset.
Erről az ágról mi a véleményed? Ismerek még s754-es embereket, tehát nem vagyok ezzel az őrült ötlettel egyedül. (Egyébként ha jóltudom az Athlon XP magvan a sempronban, azaz az enyében TbredB -nembiztos) -
wolffy
aktív tag
Ha erősebb proci kellene esetleg, most még tudok neked socket 754-re:
- AMD Athlon64 3000 S754 BOX = 26.000 Ft (készpénzes ár, kb. 1 hét)
- AMD Athlon64 3700 S754 OEM = 34.000 Ft (készpénzes ár, kb. 2 hét)
Csak azért mondom mert nagyon kifutó, nálunk is már csak ezek vannak és ha esetleg tényleg szükséged lenne rá és nem tudsz Kaposváron már venni... -
MooN00
aktív tag
Akkor akárhogyis nézem több mint 80000 forint lenne az áttérés.Akkor inkább nem kell az sAM2.
Teljes rendszercsere lenne akkor, de nincs annyim rá, tehát maradok a s754-es foglalatú alaplap+cpu konfig.nál.
Azért az sem rossz , szerintem középkategóriába belefér.
[Szerkesztve] -
wolffy
aktív tag
Megerősítve.
Az ASRock deszkákat pedig nem temettem ha jól emléxem, (''Igazából a garanciaidőt (2 év) kibírják; működnek viszonylag stabilan; de a sebesség és a tuning az felejtős.'') csak besoroltam egy kategóriába.
Akármennyire is ajnározod, az ASUS nem a főbb vetélytársai (pl. MSI, Gigabyte) számára hozta létre az ASRock leányvállalatot. Ez egy olcsó kategória a belépő szintre. Mondjuk egy ECS-sel veszi fel a versenyt.
Az ASRock deszkák sem tervezésben, sem a felhasznált alkatrészekben nem veszik fel a versenyt pl. a nagyobb tesóval az ASUS-szal. Belépő szintet képviselnek, ezért nem említjük együtt a többi középkategóriás deszkával. Nem lenne méltányos egy tesztben összeereszteni akár egy ASUS-szal, akár egy Gigabyte-tal, vagy más hasonló deszkával. Az ASUS a vékony pénztárcájú embereknek alkotta meg az ASRock-ot. MooN00 egy MSI lap cseréjén gondolkodott, ezért a kategóriában javasoltam neki alternatívá(ka)t.
Én azt mondom, aki kevés pénzből akar építeni egy kis stabil gépet és nem is igazán érdekli a teljesítmény és a tuning, inkább csak netezni, dolgozni akar a géppel, az nyugodtan vehet ASRock-ot. Aki többre is használni akarja, inkább szánjon rá többet. -
rollins
őstag
Azt az MSI lapot amit belinkeltél :
Supports Dual DDR II 533/667/800
4 DDRII DIMMs (240pin / 1.8V)
Supports a maximum memory size up to 4GB.
Na most a DDR1 az 184 pin-es és általában 2.5V kap [link]
Az AM2 -es cpu-k csak DDRII -t támogató IMC -je. Így tudom. Talán a többiek megerősítik vagy cáfolják ezt.
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
-
rollins
őstag
az igazság néha fáj. Inkább a hülyeség... de nem te tehetsz róla, hanem az aki neked ezeket beadja. A kérdést inkább wolffy-nak kellet volna feltennem. Nem mindegyik Asrock ''gyenge'' meg ''vicc''. Nehogy félreértsd, nem akarok én itt vitatkozni. Végén még megvádolnak hogy Asrock-ügynök vagyok. Csakhát nem korrekt így kerek-perec kijelenteni az egész márkáról hogy ''gyenge'' meg ''vicc''. Szidni csak akkor fogom ha neadjisten tönkremegy.
-
-
MooN00
aktív tag
Tudsz mondani egy pár olyan lapnevet ?
A legnagyobb baj,hogy a kereskedők még nem tértek rá erre. Ezért vagyok megszorulva ilyen ügyileg....
Találtam párat, ezek közül meiket ajálanád/tok :
Netto Brutto
MSI K9N Neo-F nForce 550 MCP 19 600 23 520
MSI K9N Ultra-2F nForce 570 MCP 23 642 28 370
MSI K9N Platinum nForce 570 MCP 29 575 35 490
MSI K9N SLI Platinum nForce 570 SLI MCP 36 525 43 830
ASUS M2V GREEN AM2 21 967 26 360
ASUS M2N-E GREEN AM2 26 550 31 860
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
polip
addikt
én AM2-est vennék...
az most jött ki, egy ideig nem kell uj lapban gondolkodnod...ahhoz is van sempron, 19.000 be kerül, tehát kb egy árban a 754-el..
és egy am2-es lap sem drága, 20 körül már vannak...és ezek a legújabb amd-ket is tudják fogadniThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- általános iskolai rendszergazda
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest