Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz b.vr #1429 üzenetére

    "Picit gondold már végig"

    Mi lenne, ha nem kiragadnád és más kontextusba helyeznéd? :U
    Natívhoz mérhető megbízhatóságról és AF-sebességről volt szó - ezeket teljesíti vagy sem? A csak CDAF-re képes A7R-hez képest még gyorsabb is volt bizonyos helyzetekben. Az már teljesen más kérdés, hogy az SLT miatti fényerő-veszteség, korlátozott AF-pontok és lefedettség megmaradt.

    "A Sony FF rendszerre az indulás után évekig nem volt jól megoldva az _autofókuszos_ objektívek adaptálása, miközben a Nikon 1 és az Oly E-M1 addigra amúgy már mutatta hogy kell ezt korrekten csinálni"

    Az első Oly m4/3 váz (2009 júl), az első MMF adapter, és az EM1 (2013 szep) között volt bő 4 év, amíg csak rekesz- és EXIF-átvitel volt, de használható AF nem -- ez minden volt, csak nem "korrekten csinálva". És még most is csak EM1, EM1m2 és EM1X gépekkel megy az AF, semelyik másikkal NINCS korrekt AF. Ehhez képest a Sony az A7/-R megjelenésekor egyből kiadta az LAEA4 adaptert, és azzal VOLT működő, a saját aktuális legjobb tükrösükkel megegyező teljesítményű autófókusz bármelyik gépükkel.
    Bocs, de öngólt lőttél.

    Tök jó, hogy n+1-edszerre is konstatáltuk, hogy Canon és Nikon egyik fő szempontja a saját vásárlóbázis erodálásának lassítása volt, ezért volt fontos a jó adapterezés. De itt most arról volt szó, hogy Pumba és Mirman szerint az RP esetén jogos a best-buy címke, mert ócsó, és bár nincs hozzá (árban) passzoló natív obi, de lehet adapterrel bohóckodni, és az 0 kényelmetlenség -- mi ezzel nem értünk egyet.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák