Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz Stauffenberg #1749 üzenetére
Csakhogy ázsia ezekszerint kevés ahoz hogy jól keressenek.
Ha Európában és Amerikában nem megy a bolt akkor nem dől a zsé ez van.Érdekes hogy a sony és a fuji köszöni nagyon jól van.
Vagy rájuk nem hat a zsugorodó piac? -
madgie
titán
válasz Stauffenberg #1749 üzenetére
Igen, vázban véleményes az EOS R vonal, de basszus, objektíveknél azért belecsaptak rendesen a lecsóba, nagyon jó, amiket kihoznak. Nyilván drágák, ja, ami jó, az máshol is drága (G Master, stb).
-
t72killer
titán
Gyártják szorgosan a jobbnál jobb objektíveket a sony, fuji és olympus vázakra . Még a végén kiderül, hogy a metabones canon felbujtásra készült (vhol linkeltem már, hogy nikon Z-re is van AF-képes EF adapter)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Stauffenberg
Topikgazda
Bocs, de Európában és Amerikában még mindig kevesebb MILC megy, mint Ázsiában, nem lennék biztos abban, hogy a Távol-Kelet leuralása ne hozna eleget a konyhára.
A Sony és a Fujifilm pedig már nagyon rég nem foglalkozik DSLR-el, annak a piacnak a lejtmenete nem náluk csapódik le, hanem a Canon és Nikon eredményein. A Canon eközben üzleti értelemben elvan, ez egy kezelhető mértékű visszaesés és már 2-3 éve tudatosan készülnek is rá (értsd: Már a befektetőket is maszírozzák az előrejelzésekkel, ami tartós eladási volumen csökkenést vetít előre). A baj ott lesz, ha a post-DSLR világban nem tudják stabilizálni magukat, de egyelőre ennek nem sok jele van. Fogy az EOS M és az EOS R is globális viszonylatban is jól látható mennyiségben.
Én a Nikon miatt jobban aggódnék és a márka iránt sokkal jobban fáj a szívem.
-
t72killer
titán
válasz Lassú Víz #1754 üzenetére
Mostanában mintha nagyobbat mentek volna lefelé az obiárak, mint 8-10éve. Anno a legtöbb lencsémből <10% bukóval szálltam ki.
#1755: idő-idő, csak időközben a nem-fanatikus réteg átigazol a konkurrenciához. A visszacsábítás meg sokkal-sokkal nehezebb. Nemhiába a nikon se igazán szerez új vásárlókat a milceivel, hanem a meglévő nikon tulajokat házon belül tartja ahelyett, hogy azok áttérjenek fujira-sonyra.
-
Mercutio_
félisten
válasz t72killer #1757 üzenetére
Nem tudom milyen obik voltak, a jó obik árai kevesebbet esnek, az m4/3 obiknál pedig korábban alig volt érdemi használt piac (a volumen növekedéséhez képest, nem úgy általában) ezért jobban tartották az áraikat, mostanra a rendszer legnépszerűbb fix obijaiból (20/1.7, 45/1.8) már van bőven, a kitobikat és a Sigma f2.8-as sorát már nem is említem + kijött az olcsó Pana 25/1.8 is.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t72killer
titán
válasz Mercutio_ #1758 üzenetére
M43 obit még nem adtam el, a legelső oly kitobi is a nyakamon van még . De hamarosan meglátom élesben, mi a helyzet - egyelőre csak azt nézegettem, mások mennyiért adnak el.
Amiket eladtam az a régi nikon cuccból, volt olyan (sigma 10-20) amin konkrétan nyertem.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Stauffenberg
Topikgazda
Igen, mintha a Canon használná az agyát és úgy fejleszt RF objektíveket, mintha azt olyanoknak akarná eladni, akik tényleg fotóznak megélhetésszerűen, legalábbis őket veszi előre.
Nekem amúgy a vázaikkal sincs olyan hű de nagy bajom (semmi olyan amin ne lehetne könnyen segíteni egy kis akarattal), de a szándékosan limitált videós képességek pont azt a fajta mentalitást idézik fel, ami miatt a DSLR érában elfordultam a márkától.
-
PuMbA
titán
válasz Stauffenberg #1761 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy a 24p utólagos bevezetése után lesz-e még meglepetés a Canon-nál videós fronton Az 1DX Mark III durva videós képességekkel lesz ellátva, vajon a következő Canon MILC-eknek milyen videós képességei lesznek...
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Hi,
sony a7 ii vs a7 iii között mik a különbségek? Megéri a dupla árat a iii-as?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
jmakk
őstag
válasz Speeedfire #1763 üzenetére
Ez erősen függ attól, hogy mire használod. Statikus témákhoz nem biztos, viszont ahol kell a jó AF, esetleg követő, ott igen. Akksi is nagyot javult.
-
PuMbA
titán
válasz Speeedfire #1763 üzenetére
A7 II még útkeresés volt a Sony-nál, A7 III egy kerekebb termék minden szempontból
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
99% portré fotózás. Minimális mozgás szokott csak lenni. Azt néztem, hogy az AF sokat javult a 3-ashoz képest. Viszont a mostani oly m5 ii-höz képest így is köröket ver rá.
Mennyit bír az akkuja? Oly alatt akár 1000 képet is tudok lőni ha kell.
De javarészt 500-600 fotónál nincs több.
PuMbA: Igen, azt tudom hogy az iii-as a best minden szempontból. De ez az árán is látszik.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
jmakk
őstag
válasz Speeedfire #1766 üzenetére
Ennyit nem szoktam képelni egyszerre, de érzésre kb. kétszer biztos jobban bírja.
A7II:
"The battery is rated for 270 shots when using the electronic viewfinder and 340 shots per charge when using the LCD monitor, when tested according to the CIPA standard."A7III:
"Bigger NP-FZ100 battery lasts about 1,500 shots in normal shooting (CIPA rated 610 single shots, or 710 if you use the rear LCD)." -
Stauffenberg
Topikgazda
Jó azért az 1D vonalon a Canon eddig is bele tudott pakolni a vázakba frankó dolgokat, de miért kell a 1,5 milliós kategóriának fenntartani ezeket? Mások az alacsonyabb árszinteken is teljesen korrekt kompromisszumok mellett képesek videós szolgáltatásokat kínálni.
Most az van, hogy az vesz Canon vázat videóra, aki bepisil örömében a színeiktől és inkább lenyel minden más nyűgöt, bajt, hiányosságot és érthetetlen butításokat vagy eleve olyan vázra hajt, amihez van kiforrott Magic Lantern hack.
Ez a "következő váznál biztosan odateszik magukat" mentegetés már igazából egy évtizede megy lassan, én meg már az új vázaik híreit sem vagyok már hajlandó megnyitni. Van rá emberem aki majd felhív az éjszaka közepén és közli, hogy "na most végre tényleg megcsinálták", de addig egyszerűen nulla lelkesedést tudok tanúsítani irántuk.
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Speeedfire #1766 üzenetére
Én nem venném meg portréfotózáshoz az A7III-at. A különbözetből simán be tudsz még pakolni a kosárba Sony 85mm 1.8-at, Samyang 85mm 1.4-et vagy a Zeiss 55mm 1.8-at is akár.
Vannak területek, amikre azt mondom, hogy az A7 III felára simán megérős kategória, mint a videózás (oda nagyon), mozgalmas dolgok fotózása (pl: esküvő, riportfotó, stb), de a 99% portré felhasználáshoz én nem érzem egyszerűen indokoltnak. Te főleg modellekkel dolgozol, nem szaladnak sehova.
-
t72killer
titán
Azt is adjuk hozzá, hogy a videó ég és föld, bár ez gondolom a speckókból is kiderült a kollégának .
A ház szigetelésén is javított egy kicsit a sony a korábbi "jujjdefélekavíztől" kivitelezés helyett.Hogy hazabeszéljek: az orrba-szájba akciózott z6+ftz+24-70+xqd kit+nikkor z 1.8/85?
-
Speeedfire
félisten
340 fotó az már nem rossz. Ha jól tudom a ii-es széria még támogatja az után gyártott akkukat. A iii-as már nem.
Stauffenberg: Igen, én is ezen agyaltam, hogy elvileg elég lenne. Munkatársamnak volt mind a kettő, most a iii-as van. Az nekem jobban tetszik, de árban kemény
Én ezeket néztem mellé:
sigma 50 1.4
sony 85 1.8
meg kellene még egy wide is. Oly alatt a 12-40 pro nagyon bejött, de a sony 24-70 GM marha drága. A 28-70 meg gagyi ha jól tudom.
A sony 28 2.8 milyen? Vagy mi lenne még ami fix, és hasonló? Lehet lemondanék a zoom-ról. Esetleg a tamron 28-75 2.8? Nem olcsó, de talán jó lehetne.
A wide főként a studió miatt lenne jó, ott nem szeretek fix-et használni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #1759 üzenetére
Minek adapterrel bohóckodni, amikor vannak jó natív obik Fujinál?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t72killer
titán
válasz Speeedfire #1772 üzenetére
Z6-ra 1.8/50: 350EUR és az 1.8/55-ös zájsz szintjét simán hozza és erre a rendszerre van a legjobb 2.8/24-70es zoom (igaz, nem sigmatamron áron).
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Speeedfire #1772 üzenetére
Ezeket az eszmefuttatásokat már lejátszottuk az MFT topikban is. Ha ezt a váltást akarod, akkor minden drágább, nagyobb és nehezebb lesz.
Egyébként ilyen egészen konkrét vásárlási tanácsadós kérdésekhez már valóban ideálisabb az előttem már linkelt topik.
-
Speeedfire
félisten
Atmentem a Sonyba. Sorry.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
topikk
senior tag
Na, azt hiszem szükségem lesz egy kis segítségre itt.
Jól értem, hogy az ISO invariant azt jelenti, hogy mindegy hogy alap ISO-n készítem a képet vagy a grafinonon megadott értéken és feldolgozás során növelem az expot?
Kicsit hihetetlennek tűnik, hogy a Z6 pl. ISO 2400-on ugyanazt produkálja mint base ISO + expo növeléssel. Akkor 2400-ig nem is érdemes tekergetni, hadd legyen alexpos mert úgyis mindegy?A másik érdekesség ránézésre, anélkül, hogy telejsen érteném mit is jelentenek ezek a kategóriák, hogy milyen nagy különbség van ezekben a paraméterekben a szenzorok között.
-
Stauffenberg
Topikgazda
Igen, de a koncepció mögötte pont az, hogy nem ugyanazt a képet kapod. Zajban vizuálisan egyformák lesznek, de minél közelebb vagy a base ISO-hoz, annál szélesebb a dinamikád, ezért érheti meg alulexponálni és utólag világosítani.
Mármint annak éri meg, aki éjszaka fotóz olyan témát, ahol a dinamika sem elhanyagolható szempont.
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #1781 üzenetére
Vagy nagy terembe, ahol az egyik részére besüt a nap, a távolabbi részén meg már kevés a fény és sok az árnyék. Ez elég gyakori események esetén. Legalábbis én ezt tapasztaltam ez...
Én sokszor használom Sony-n úgy, hogy annyira alexposra vettem, hogy ne legyen teljesen bebukott terület, vagy éppen csak az, ami nem is baj. Cserébe alacsonyabb ISO, és vagy magasabb zársebesség lehet. Aztán majd utólag korrigáltam felfelé. a C1-ben erre nagyon jól működő lehetőségeket találtam...
Fuji óta ez a technikám kicsit változott. Inkább optimalizálok a jpeg motorra, hogy azon utólag már ne nagyon keljen korrigálni.... Azaz már a kép készítésekor eldöntöm, hogyan alakuljon DRX00-lal bővített dinamikai tartomány...[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz mikrofon #1782 üzenetére
Ha valakinek az a célja, hogy technikailag a lehető legtöbbet préselje ki a szenzorból, akkor nem úszható meg az adott szenzor karakterisztikájának kiismerése (ez az ISO-invariancia tesztre is igaz, nem minden szenzor viselkedik így). Van amelyiknél a csúcsfényeket kell nagyon védeni és az árnyékokból egészen sokat ki lehet húzni, máshol meg az árnyékok húzására extrém zaj keletkezik, de cserébe borzasztó sok az információ a csúcsfényekben.
A lényeg a kísérletezés és a karakter kitapasztalása.
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #1783 üzenetére
"Ha valakinek az a célja, hogy technikailag a lehető legtöbbet préselje ki a szenzorból..."
Az DxO-t olvas, Sony-t vesz, makrófotózásnál is a szitakötőre akarja rányomni az Eye Af-et.A többiek meg fényképeznek
-
t72killer
titán
"makrófotózásnál is a szitakötőre akarja rányomni az Eye Af-et." <-- , inkább pókot javaslok.
"Sharpness is a bourgeois concept"
SzVSz itt saját iso-sorozat megkukkantásáról lesz inkább szó, mint 200 DXO-s görbe átböngészéséről
JA: sonyt fuji márkanév alatt is árulnak manapság
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #1787 üzenetére
Na de lassan úgy is jön a KarácSony
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Csak bekoszonok, tegnapi napon egy gx80 -nal csatlakoztam a milc hasznalok koze
Illetve lenne egy kerdesem is:
Alin egesz olcson lehet kapni a gephez 2 aksit plusz kulso toltot: [link]
Ezek mennyire nem ajanlottak?Es ki milyen tokot, taskat ajanlana hozza? Jelenleg sajnos nem tudok beszerezni egy teleobit, ezert eleg lenne egy kicsi taska, ami csak a gepet tartana biztonsagban.
Meg foliat ti szoktatok a kijelzore tenni? Telefonjaimra mindig teszem, de erre azert jobban vigyazok, nem teszem zsebbe, kijelzovel lefele asztalra.
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
vond
MODERÁTOR
válasz anorche1 #1790 üzenetére
Ezt lehet, hogy inkább az MFT topikba kellett volna. A jövőben szerintem ott írj a GX80-nal kapcsolatban. Hacsak nem a teljes MILC palettához lenne köze.
_________________De egyben válaszolok is, mivel mindhárom témán átmentem én is.
Én ilyen két akksi + töltő kombót vettem, de ez már nem elérhető. Mondjuk ahogy nézem, nagyjából ugyanaz, csak más néven. A lényeg, hogy tökéletesen működik. Elég hamar fel is tölt. Azt még részletesen nem teszteltem, hogy ezek az utángyártott akksik mennyit bírnak a gyárihoz képest.
Kis táskából ezt vásároltam. A GX80+12-32 pont elfér benne, és amúgy is elég jó minőségű cucc. Vállon/nyakban is hordható, és övre is akasztható. Viszont ebben nem sok minden fér el a kit mellett, max. egy plusz akksi, de már azzal is elég szűkös. Mondjuk azt bárhova be lehet csúsztatni.
Képernyővédő fóliából/üvegből meg ilyet vettem. Nemrég jött meg, még nem cseréltem le a mostanit, de jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Stauffenberg
Topikgazda
Képzeljétek, lett végre
diktátoratopikgazdája a topiknak.Mivel egyébként is egy szakmainak szánt topikról van szó, ahol abból az alapfelvetésből indulunk ki, hogy az ide betévedők, már nem halál laikusak a témához, arra gondoltam az összefoglalóba inkább amolyan érdekességképpen mehetnének rövid összefoglalók a jelenleg elérhető MILC rendszerekről (linkelve a saját topikot ha van) meg a mára halott rendszerekről, meg esetleg egy kis MILC történelem pár bekezdésben.
Mindezek tetejére meg összefoglalnám 2-3 mondatban mi is a célja ennek a topiknak és a vásárlási tanácsadós, meg márka/típus-specifikus kérdésekkel hova lehet fordulni.
Mit szóltok? Örömmel megírom ezeket (na nem ígérem, hogy azonnal).[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #1792 üzenetére
Szerintem jó ötlet!
Köszi! -
t72killer
titán
Long live the king!
-
vond
MODERÁTOR
Na, célba ért az ügy. Jól van, csináld csak, és előre is köszönjük.
-
Mercutio_
félisten
Hajrá!
-
tvamos
nagyúr
Szuper!
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #1798 üzenetére
Fuss neki mégegyszer.